• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taziye evine ne gider

Cansu098

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2015
624
226
18
35
Kızlar başlıkta anlaşıldığı gibi. Esimin arkadasinın annesi vefat etmiş sizce ne götürsem

Yani yakinlik dereceniz bağlı ana yemek pilavyapabilirsiniz veya 1 tepsi borek yapabilirsiniz cay seker goturebilirsiniz ben cay sekeri ilk kez doguda gormustum baya da mantikli gelmisti

Bizim orada hersey gider çay şeker yemek özellikle fırın tepsi yemekleri hatta baklava genelde en yakınları getirir (gaziantep) yazın dondurma getiren görmüştüm bi yerde. Farklı illerde bunlar yadirgana bilir ancak amaç ölünün canına deymesi hayrına dağıtılmasıdır bu yüzden çeşitlilik vardır. Ev sahipleri fazla olanları ihtiyaç sahiplerine verir çevrede. Yemek vakti herkese dağıtılır hepsi

Tatlı. Börek. Icecek.Çay. Şeker goturuyorlar genel de.

bizde yemek hazırlanır götürülür. genelde fırın yemekleri, büryan, börek vs. eğer yemek götürme imkanı yoksa içecek, yoğurt vs.

yani ilk gün mü gidiceksin yoksa sonra mevlüt diyemi cünkü artık cenaze günü herkez bi yemek dükkanıyla anlasıyo ya pilav ayran dagıtıyolar ya lahmacun yada pide

tabi sen yinede istersen bi tepsi börek götür en azındna evde gelenlere verirler

Eğer kendin hazırlayabileceksen poğaça, kel ya da börek yapıp götür, gelenlere ikram edilir. Hazır alacaksan da yine pastane tarzı bir yerden kurabiye, börek alabilirsin. Meyve suyu, çay, şeker götürebilirsin. Her yerde adetler değişiyor.

Sen kendine mantıklı geleni yap.

Yemek götürülür. Tavuk, pilav, dolma, börek, çörek, poğaça gibi şeyler olabilir. Amaç, cenaze sahibinin o anlarda yemek yapmaya takati olmaması, yemek yapmayı düşünmeye zorunlu bırakılmaması açısındandır. Çünkü ölü de olsa ne olursa olsun boğaz durmaz, ev sahibi pek yiyemese bile, evdeki çoluk çocuğun, taziyeye gelen yakın akraba ve dostların karınlarının doyurulmasıdır amaç..

Börek kesinlikle bir tepsi su boregi ama Kıymalı olandan
Peynirli değil
Bize o kadar çok peynirli börek gelmişti ki Allah razı olsun
Ama Kıymalı su böreği çok işimize yaramıŞti
Hem biz farklı bir şeyler yemiş olmuştuk
Bir de kuru pasta da olabilir

bizde cay seker un goturulur uzaktanmis 2 paket cay 5 kilo seker yeterli cok yakinsa kurban bile kesiliyor yemek yapildigi icin bizim oyle adetimiz (ankara)

Ben de hep bi tepsi karışık kol böreği yaptırırım mutlaka işlerine yarar, her misafire çıkarabilir çeşit olur bikaç gün dayanır

1Kg cay birde kutu küp seker yeterli olur belki bide kuru pasta ..başları sagolsun

Back