taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

ben de çok hızlı kilo verdim 6 ay sonra aynı hızla aldım..Doğumdan Bir ay sonra 2 kilo fazlam vardı.15 kilo vermiştim.Güzel de besleniyordum.Şimdi diyet yapmaya çalışıyorum.Ancak dikiş tutturamadım.
Doktorum yoğun tempo ile alakalı muhtemelen kilo vermen demişti.

Kızlar günaydın.bebeklerine tek başına bakabilen var mı aramızda? Eşim 1 haftaya kadar sefere gidiyor 6 ay yok.şuana kadar ikimiz iyi bir senkron tutturmuştuk 4ay güzel baktık bebeklere.şimdi beni bir telaş aldı.anneanne babaanne bakıcı kimseyi istemiyorum açıkçası karışan kendi bakamıyor diyen insan istemiyorum yanımda.kızımda var 10 yaşında onun okulu vs işim baya zor yani.ama kendi başına yapabilen arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Canım bende bakarım tek diyordum ama iki gün kaynana gelmedi benimkilerde ikisi birden aglayınca kafayı yicektim 7 e kadar zor dayandım esim gelince ohh demistim aslinda uyuyan bebeklerse niye bakılmasın bakilir benimkiler uyumuyor kucak istiyorlar ama seninde büyük kızında var bilmiyorum allah sana kolaylık versin onun bütün yuküde senin üzerinde zor olabilir

Birileriyle yükünü paylaşma şansın varsa neden zorlanmak ve kendini yıpratmak istiyorsun ben tek bakıyorum ve inan bazen insan çıldırmanın eşiğine geliyor
4 yaşına girmek üzere olan 1 oğlum var ve 1 yaşındalar ikizlerim de büyük kıskançlık krizlerinde üçü de kendisine ilgi bekliyor durum çok yorucu ve zor iyi düşünüp öyle karar ver

ben tek başıma bakıyorum.Ama eşim 15.30 da eve geliyor ve çok yardımcı oluyor o gelene kadar da 2-3 saat uyumuş oluyorlar.Kİ bazı günler de zorlandım
siz 24 saat tek başınıza bakmaktan bahsediyorsunuz sanırım.Yıpratıcı olabilir. en azından haftada bir kaç gün yardım alın.Çünkü siz ne kadar iyi olursanız çocuklarınız da kadar iyi olacaktır.

Yazdıklarınızı okudum sağolun kızlar.öncelikle ikiside kucak isteyen hareketli çocuklar maalesef duygularım karmakarışık yetememe hissi beni yiyip bitiriyor ikiside aynı anda ağlayınca ne kadar bir çocuk büyütsemde acemi oluveriyorum.kalabalık olma fikri işime karıştırmayı sevmemem bir düzen kurabilirmiyim endişesi doğuruyor.ama sanırım yalnız çok akıllıca olmayacak.eşimde taraftar değil zaten.sizi düşünüp gemide psikolojimi bozdurma bana diyor.off offf yaşayıp görelim bazen akışa bırakmak lazım değil mi kızlar.(hiç yapabilmişliğim yok bu arada )

Ben geceleri sadece 1 sefer emziroyorum. Diger ogunlerde genelde mama veroyorun yada sagdigim sutu veriyorum. Biberonla besleyince uykulari acilmiyor. Saat 8 de uykuya yatiriyorum. Yatmadan once bebek sarkisi aciyorum yarim saat dans ederek oynayarak yoruyorum. 8 de yatmaya alistilar bu sekilde

Alabilirseniz yardim almak en iyisi. Dinlenen mutlu anne= mutlu bebek
Allah yardimciniz olsun

Allah yardimciniz olsun. Gece uykusuna yatarken egimli bir yastiga koyup mamalrini verseniz. Yatmadan biraz yorsaniz aciksalar ve yorulsalar uyice. Bir de beyaz gurultu vb sakinlestirici muzik acsaniz. Biraz mayisirlar. Ben bu sekilde doyurup yuz ustu yatiriyorum. Sirtlarini oksayarak pispislayarak uyutmaya calisiyorum. Cok huysuzlanirlarsa kucagimda saknlestirip geri yatiriyorum. Bir de buzuki orhAn kolik muzikleri de mayistiriyor tavsiye ederim.

Merhaba evet tek bakma bence peki annen seninle aynı ilde mi veya gelebilecekmi yani baban falan yalnız kalırsa diye

Merhaba evet tek bakma bence peki annen seninle aynı ilde mi veya gelebilecekmi yani baban falan yalnız kalırsa diye
Yakın evlerimiz annemle babam yalnız kalacak maalesef.kardeşimin 1.5 yaşında oğlu var ona bakıyor hem benimkiler hem o aynı evde kreş gibiyiz.büyük kızımda var bu kadar çocuk bir arada olunca tahammülde azalıyor haliyle.şimdilik geldi yanıma gece hiç uyutmadı çocuklar bi sıcak çay içsem annem sayesinde olur.allah başımızdan eksik etmesin

Amin allah kapılarını açık etsin

Merhaba kizlar biz bugun kalca utrosyonu cektirdik 1 bucuk aylik olduk kizlardan birinin kalca olcumu dusuk cikti bir ay sonra tekrar cekinmesi gerekiyor dediler sizdede ayni durum yasandimi.

Merhaba kizlar biz bugun kalca utrosyonu cektirdik 1 bucuk aylik olduk kizlardan birinin kalca olcumu dusuk cikti bir ay sonra tekrar cekinmesi gerekiyor dediler sizdede ayni durum yasandimi.
Bize 17 günlükken cekmislerdi kızımda çıklmıstı kalca sorunu ortopetiye gittik size cok erken cekmisler dedi daha yeni dogmus olabilir dedi iki ay sonra tekrar cektirin dedi eger yinede cikarsa iki bez üst üste baglıyoruz sorun olmuyor düzelir dedi ama şükür birsey çıkmadı bizde ins.sizde de çıkmaz

Tesekkurler canim

Bizimkilerde de oğlum 60 kızım 61 çıkmıştı ultrasonu yapan hekim sorun yok dedi kendi doktorumuz takip edelim olmazsa tekrarlarız dedi ama çok şükür birşey olmadı.üzülmeyin erken doğumlarda iki kere her dr neredeyse istiyor kalça ultrasonu bişeycikleri yoktur :)

Sagol canim kizlarda birinde dusuk cikti sadece her doktora gitmemde kizlari birbirine karistiriyorum bu seferde oyle oldu ikisinede 1 ay sonra tekrar cektiricem artik

Selam taze anneler :) ben de 14 gün önce 33+6 da doğum yaptım. 1780 ve 1980 gr doğdu kızlarım. 14 gündür kuvözdeler. Solunum sıkıntımız çok olmadı şükür. Emme reflekslerinin gelişmesini bekledik. Yavaştan emmeye başladılar. Büyük ihtimal 3 gün sonra taburcu edecek doktorumuz. Yoğun bakımda iyi bakıldıklarından hiç şüphem yok. Eve gelince bakabilir miyim korkusu yaşıyorum çok fazla. Yoğun bakımda o makinelerin sesi uzun bir süre kulaklarımdan gitmeyecek biliyorum. Bir sorun olmasa da en ufak bir şeyde öten monitörlerden çok tedirgin oluyorum. Bu ilk hamileliğimdi daha önce çevremde normal boyutta bir bebek bile olmadı ki prematüre ekstra özen istiyor. Eşim de ben de çok acemiyiz. Guk deseler korkuyoruz bir şey oldu diye. Eve gelince ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Şimdi düşünüyorum bütün gece başlarından ayrılamam herhalde korkudan. Tecrübeli annelerden her türlü tavsiyeye açığım. Benim gibi korkularınız oldu mu nasıl üstesinden geldiniz. İlk günlerde bizi neler bekliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…