- 9 Aralık 2016
- 1.891
- 3.066
- 83
- 38
- Konu Sahibi derindeniz1988
-
Kızlar ben doğum yapalı yarın 15 gün olacak 76 kilo ile tamamladım hamileliği her gün tartılıyorum bugün 63 e düşmüşüm çok hızlı kilo verdiğimi düşünüyorum üstelik şekerli sütlü etli hamur işi herşey yiyorum günde 1-2 litre su içiyorum.uykum gece + gündüz toplam 3-4 saat. Kızlarımı elimden geldiğince emzirmeye gayret ediyorum biri maşallah güzel emiyor diğeri biraz emip bırakıyor mızmız. gün içinde 3 er saat ara ile evolvia mama veriyorum. Kilo verme hızım endişelendirdi beni sizce normal mi ? 15 gün de siz kaç kilo vermiştiniz??
Canım bende bakarım tek diyordum ama iki gün kaynana gelmedi benimkilerde ikisi birden aglayınca kafayı yicektim 7 e kadar zor dayandım esim gelince ohh demistim aslinda uyuyan bebeklerse niye bakılmasın bakilir benimkiler uyumuyor kucak istiyorlar ama seninde büyük kızında var bilmiyorum allah sana kolaylık versin onun bütün yuküde senin üzerinde zor olabilirKızlar günaydın.bebeklerine tek başına bakabilen var mı aramızda? Eşim 1 haftaya kadar sefere gidiyor 6 ay yok.şuana kadar ikimiz iyi bir senkron tutturmuştuk 4ay güzel baktık bebeklere.şimdi beni bir telaş aldı.anneanne babaanne bakıcı kimseyi istemiyorum açıkçası karışan kendi bakamıyor diyen insan istemiyorum yanımda.kızımda var 10 yaşında onun okulu vs işim baya zor yani.ama kendi başına yapabilen arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.
ben tek başıma bakıyorum.Ama eşim 15.30 da eve geliyor ve çok yardımcı oluyor o gelene kadar da 2-3 saat uyumuş oluyorlar.Kİ bazı günler de zorlandımKızlar günaydın.bebeklerine tek başına bakabilen var mı aramızda? Eşim 1 haftaya kadar sefere gidiyor 6 ay yok.şuana kadar ikimiz iyi bir senkron tutturmuştuk 4ay güzel baktık bebeklere.şimdi beni bir telaş aldı.anneanne babaanne bakıcı kimseyi istemiyorum açıkçası karışan kendi bakamıyor diyen insan istemiyorum yanımda.kızımda var 10 yaşında onun okulu vs işim baya zor yani.ama kendi başına yapabilen arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Allah yardimciniz olsun. Diger yavrunuza Allah saglik uzun omur versinTup mup diye aciklamama gerek kalmadi ikizin biri öldü..Tek bebekle devam edecegiz. İnsallah ona saglikla kavusuruz.
Ben geceleri sadece 1 sefer emziroyorum. Diger ogunlerde genelde mama veroyorun yada sagdigim sutu veriyorum. Biberonla besleyince uykulari acilmiyor. Saat 8 de uykuya yatiriyorum. Yatmadan once bebek sarkisi aciyorum yarim saat dans ederek oynayarak yoruyorum. 8 de yatmaya alistilar bu sekildeBiz de 8 aylık olduk. Rutinlerimiz büyük ölçüde olustu.
Tek sorunumuz gece emmeye aynı anda uyanıyorlar.Esim yardımcı oluyor ama tekrar uyumuyor lar.iki saat duruyorlar.
Üç civari uyandıklarında böyle oluyor.oyun istiyorlar emekliyor lar yatakta.
Gece lambası açık oluyor sadece l,oyunlarına tepki de vermiyorum.niye boyleler anlamıyorum.
Bu arada 9 buçuk on arası uyuyorlar.gunduz en son uykularindan da 5-6 arası uyanıyor lar..ne yapabilirim bu konuda fikri olan var mi
Alabilirseniz yardim almak en iyisi. Dinlenen mutlu anne= mutlu bebekYazdıklarınızı okudum sağolun kızlar.öncelikle ikiside kucak isteyen hareketli çocuklar maalesef duygularım karmakarışık yetememe hissi beni yiyip bitiriyor ikiside aynı anda ağlayınca ne kadar bir çocuk büyütsemde acemi oluveriyorum.kalabalık olma fikri işime karıştırmayı sevmemem bir düzen kurabilirmiyim endişesi doğuruyor.ama sanırım yalnız çok akıllıca olmayacak.eşimde taraftar değil zaten.sizi düşünüp gemide psikolojimi bozdurma bana diyor.off offf yaşayıp görelim bazen akışa bırakmak lazım değil mi kızlar.(hiç yapabilmişliğim yok bu arada )
Allah yardimciniz olsun. Gece uykusuna yatarken egimli bir yastiga koyup mamalrini verseniz. Yatmadan biraz yorsaniz aciksalar ve yorulsalar uyice. Bir de beyaz gurultu vb sakinlestirici muzik acsaniz. Biraz mayisirlar. Ben bu sekilde doyurup yuz ustu yatiriyorum. Sirtlarini oksayarak pispislayarak uyutmaya calisiyorum. Cok huysuzlanirlarsa kucagimda saknlestirip geri yatiriyorum. Bir de buzuki orhAn kolik muzikleri de mayistiriyor tavsiye ederim.bi
biz 3 aylık olduk , bende sağarak veriyorum günde 4 öğüne ancak yetiyor sutum onun dışında aptamil kullanıyoruz biogaia gaz damlamizi her akşam saat 8 de damlatıyorum , gündüz uykumuz geceye nazaran daha iyi çünkü gece saat bası uyanıyorlargören ne kadar aç bu çocuklar der max 30 cc alıp yatıyorlar geri , ne yaptıysam arayı açamadım çok zorlaniyorum bu konuda , bir de gece gündüz farketmez uyuduklarında berelerini takıyorum karanlıkta daha iyi uyuyorlar , oyun halısı da aldık günde yarım saat oyalıyor bin şükür :) yarım saat ne kadar kıymetli bilirsiniz , maalesef sallamaya alıştırdım başka türlü durmuyorlardı suan hem sallayıp hem yazıyorum :) hazırda sutum yok mama için termosta suyum yok eşim uyuyor bakalım uyandıklarında nasıl bir koşturmaca beni bekliyor olacak
Merhaba evet tek bakma bence peki annen seninle aynı ilde mi veya gelebilecekmi yani baban falan yalnız kalırsa diyeKızlar günaydın.bebeklerine tek başına bakabilen var mı aramızda? Eşim 1 haftaya kadar sefere gidiyor 6 ay yok.şuana kadar ikimiz iyi bir senkron tutturmuştuk 4ay güzel baktık bebeklere.şimdi beni bir telaş aldı.anneanne babaanne bakıcı kimseyi istemiyorum açıkçası karışan kendi bakamıyor diyen insan istemiyorum yanımda.kızımda var 10 yaşında onun okulu vs işim baya zor yani.ama kendi başına yapabilen arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Yakın evlerimiz annemle babam yalnız kalacak maalesef.kardeşimin 1.5 yaşında oğlu var ona bakıyor hem benimkiler hem o aynı evde kreş gibiyiz.büyük kızımda var bu kadar çocuk bir arada olunca tahammülde azalıyor haliyle.şimdilik geldi yanıma gece hiç uyutmadı çocuklar bi sıcak çay içsem annem sayesinde olur.allah başımızdan eksik etmesinMerhaba evet tek bakma bence peki annen seninle aynı ilde mi veya gelebilecekmi yani baban falan yalnız kalırsa diye
Amin allah kapılarını açık etsinYakın evlerimiz annemle babam yalnız kalacak maalesef.kardeşimin 1.5 yaşında oğlu var ona bakıyor hem benimkiler hem o aynı evde kreş gibiyiz.büyük kızımda var bu kadar çocuk bir arada olunca tahammülde azalıyor haliyle.şimdilik geldi yanıma gece hiç uyutmadı çocuklar bi sıcak çay içsem annem sayesinde olur.allah başımızdan eksik etmesin
Bize 17 günlükken cekmislerdi kızımda çıklmıstı kalca sorunu ortopetiye gittik size cok erken cekmisler dedi daha yeni dogmus olabilir dedi iki ay sonra tekrar cektirin dedi eger yinede cikarsa iki bez üst üste baglıyoruz sorun olmuyor düzelir dedi ama şükür birsey çıkmadı bizde ins.sizde de çıkmazMerhaba kizlar biz bugun kalca utrosyonu cektirdik 1 bucuk aylik olduk kizlardan birinin kalca olcumu dusuk cikti bir ay sonra tekrar cekinmesi gerekiyor dediler sizdede ayni durum yasandimi.
Tesekkurler canimBize 17 günlükken cekmislerdi kızımda çıklmıstı kalca sorunu ortopetiye gittik size cok erken cekmisler dedi daha yeni dogmus olabilir dedi iki ay sonra tekrar cektirin dedi eger yinede cikarsa iki bez üst üste baglıyoruz sorun olmuyor düzelir dedi ama şükür birsey çıkmadı bizde ins.sizde de çıkmaz
Bizimkilerde de oğlum 60 kızım 61 çıkmıştı ultrasonu yapan hekim sorun yok dedi kendi doktorumuz takip edelim olmazsa tekrarlarız dedi ama çok şükür birşey olmadı.üzülmeyin erken doğumlarda iki kere her dr neredeyse istiyor kalça ultrasonu bişeycikleri yoktur :)Merhaba kizlar biz bugun kalca utrosyonu cektirdik 1 bucuk aylik olduk kizlardan birinin kalca olcumu dusuk cikti bir ay sonra tekrar cekinmesi gerekiyor dediler sizdede ayni durum yasandimi.
Sagol canim kizlarda birinde dusuk cikti sadece her doktora gitmemde kizlari birbirine karistiriyorum bu seferde oyle oldu ikisinede 1 ay sonra tekrar cektiricem artikBizimkilerde de oğlum 60 kızım 61 çıkmıştı ultrasonu yapan hekim sorun yok dedi kendi doktorumuz takip edelim olmazsa tekrarlarız dedi ama çok şükür birşey olmadı.üzülmeyin erken doğumlarda iki kere her dr neredeyse istiyor kalça ultrasonu bişeycikleri yoktur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?