• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

taze ikiz anneleriiii hadi dertleşelim paylaşalım :)

Siz ne güzel yine yemek yapabiliyormuşunuz ben yemek zor yiyorum valla kızımı sallamayı bırakınca uyanıyor aglamasa sallamıcam ama cok agliyor hic bir is yapamıyirum kv geliyor oda sıkıldı artık bir gun gelse ikinci gün gelmiyor birde görümce dogurcak artık hiç gelmez ben simdiden nasıl yapcam diye düsünüyorum

kızlar ne güzel şeyler paylaşmışsınız sayfaları oku oku bitmedi :KK68:

bi çok yerde yaşadıklarınızdan tecrübelerinizden notlar aldım :)

Ben de tek yumurta ikizlerime hamileyim. Bugün 20. haftaya girdim. Sizlere sormak istediğim bir şey var. Ben doğum yaptıktan sonra yanımda ne annem ne kayınvalidem kimse olamayacak diye düşünüyorum. Sizce tek başına iki tane bebeğe bakmak mümkün değil mi?
Eşim gündüzleri yanına bi bakıcı buluruz yardım eder diyor ama zaten masraflar bu kadar artmışken bi de bakıcı parası açıkçası bütçeyi zorlar.
Sizler illa ki yardım alarak mı baktınız bebişlere? Tabiki zor olacaktır farkındayım ama neler tavsiye edersiniz? :KK68:

Tabiki de tek bakılır ama çok zor ve yıpratıcı oluyor mesela sezeryan olursanız bir çeşit ameliyat sonuçta ve iki bebek tabii bide ev işleri falan da var
Bebeklerin gece gündüz kavramı olmayacak dinlenme zamanı bulamayabilirsiniz vs vs

En azından lohusalık döneminde güvendiğiniz birinden, arkadaş akraba vs yardım alırsanız, lohusalık sıkıntılarını azaltmış olursunuz.Gazlı mı olacaklar emcekler mi süt mü sağılacak mama mı verilecek belli olmaz

Doğumdan önce bakıcıya 2-3 aylık da olsa bütçe de ayırabilirsiniz mümkünse tabi, doğumdan sonra düşünmezsiniz.

Ben tek baktım ama biri 25 gün sonra biri 43 gün sonra çıktı küvezden.Ben iyice toparlanmıştım

Merhaba arkadaşlar,
Benimde 9 ayını bitiren bir kız bir erkek bebeklerim var ilk 3 ay kayinvalidem ve annem dönüşümlü yardım etti 4. Aydan itibaren tek bakıyorum. Tek bakan arkadaşlara aklıma gelen tavsiyeler biberonla besleyecekseniz başlarının altına hafif eğimli yastık koyarak ikisini aynı anda besleyebilirsiniz ben yatak odasına kuruldum tv yi de aldım çoğunlukla orda baktım sallanan besik almıştık ikisinin sığabileceği büyüklükte birini ayağımda birini besikte uyuttum çoğu zaman gece eğer uyuyorsa uyandırmayın doktorlar sarılık tehlikesi yoksa eğer 5 saat uykuya izin veriyorlar.ilk etapta çok zor her beslenme öncesi altını aç besle gaz çıkar. Allah yardımcınız olsun. Eğer varsa etrafınizda gerçekten faydası dokunacak biri yardım almaktan çekinmeyin özellikle ilk aylar ben yardım aldım ama çocukların herseyiyle kendim ilgilendim çok nadir geceleri annem baktı da uyuyabildim.lohusaligim çok kötü gecti birsure çocukları kabullenmekte zorlandım.çok şükür zor günler geride kaldı şimdi hergecen gün kolayaşıyor bence bakması karamsar olmayın sakın.

Merhaba sevgili ikiz anneleri,
Umarım herkes iyidir.
Ne zamandir sormak istediğim bir soru vardı.
Benim bebeklerim 9 aylık oldular.Biri 1250 diğeri 2200 Gr di.34+3 de doğururlar.

Benim kilolu doğan bebegim emeklemiyor, sürünmuyor.Cok az dönüyor.Kucuk doğan ise neredeyse yürüyecek.

İki Doktor gördü.Normal dediler.Zaten nazlı bir bebek.kuvezde iken de zor toplanmıştı.Anne karnında da az hareket ediyordu.
Bir de oturması,uzanması ve tutmadı da 1.5 ay geriden gelmişti.

Böyle bir durum yasadiniz mı?Bazen aklıma takılıyor.

@sedasuu sanki böyle bir konuda sizin yorumunuzu görmüştüm.

Merhaba sevgili ikiz anneleri,
Umarım herkes iyidir.
Ne zamandir sormak istediğim bir soru vardı.
Benim bebeklerim 9 aylık oldular.Biri 1250 diğeri 2200 Gr di.34+3 de doğururlar.

Benim kilolu doğan bebegim emeklemiyor, sürünmuyor.Cok az dönüyor.Kucuk doğan ise neredeyse yürüyecek.

İki Doktor gördü.Normal dediler.Zaten nazlı bir bebek.kuvezde iken de zor toplanmıştı.Anne karnında da az hareket ediyordu.
Bir de oturması,uzanması ve tutmadı da 1.5 ay geriden gelmişti.

Böyle bir durum yasadiniz mı?Bazen aklıma takılıyor.

@sedasuu sanki böyle bir konuda sizin yorumunuzu görmüştüm.
Merhabalar sağlıkla büyütün öncelikle.bebekleriniz kız erkekse farklılıklar normal olabilir.kızım oğluma kıyasla daha az hareketli oğlum ise çok hareketli 5 aylık oldular artık.sürekli karşılaştırma yapıyorsun ister istemez dr kızdı bana geçenlerde ikiside ayrı birer mucize ve farklı yapıları var sakın birini ötekiyle kıyaslama dedi.sağlık sorunu olmadığını söylemiş doktorlar sizde sıkıntı yapmayın derim.

kızlar ne güzel şeyler paylaşmışsınız sayfaları oku oku bitmedi :KK68:

bi çok yerde yaşadıklarınızdan tecrübelerinizden notlar aldım :)

Ben de tek yumurta ikizlerime hamileyim. Bugün 20. haftaya girdim. Sizlere sormak istediğim bir şey var. Ben doğum yaptıktan sonra yanımda ne annem ne kayınvalidem kimse olamayacak diye düşünüyorum. Sizce tek başına iki tane bebeğe bakmak mümkün değil mi?
Eşim gündüzleri yanına bi bakıcı buluruz yardım eder diyor ama zaten masraflar bu kadar artmışken bi de bakıcı parası açıkçası bütçeyi zorlar.
Sizler illa ki yardım alarak mı baktınız bebişlere? Tabiki zor olacaktır farkındayım ama neler tavsiye edersiniz? :KK68:
Benim de annem yanımda değil arada geliyor kv de uzakta. Bakıcı var iyi ki var, eşim bakıcı akşam üzeri çıkmadan eve geliyor çünkü tek kişi iki bebek zor.

Merhabalar sağlıkla büyütün öncelikle.bebekleriniz kız erkekse farklılıklar normal olabilir.kızım oğluma kıyasla daha az hareketli oğlum ise çok hareketli 5 aylık oldular artık.sürekli karşılaştırma yapıyorsun ister istemez dr kızdı bana geçenlerde ikiside ayrı birer mucize ve farklı yapıları var sakın birini ötekiyle kıyaslama dedi.sağlık sorunu olmadığını söylemiş doktorlar sizde sıkıntı yapmayın derim.

İkisi de kız.
Bana da kızdı "Simdiden kıyaslıyor musun "dedi. Kıyaslamak değil tabii ki de insan endişe ediyor. Aynı anda doğan iki bebek Aralarında çok ciddi fark var insanın gözüne garip geliyor.
Sizler de sağlıkla büyütün inşallah

Kızlar merhaba,45 günlük ikizlerim var,birşey sorucam uyku saatleri dışında sizin bebekleriniz kucakta olmadan ağlamadan duruyor mu?karnı tok altı temiz ama huysuzlar kucaga alınca susuyorlar,emziğe başladım ama arada emip susuyorlar sonra tekrar ağlamaya başlıyorlar:(

Merhabalar koliklerse kucakta rahat ederler.
Benimkiler o zaman duruyorlardi gazları çıkınca tabi.

Bir de Ben yapmadım ama yarim kundagi deneyebilirsiniz.bir ihtimal de olsa ise yarayabilir.

Kızlar merhaba,45 günlük ikizlerim var,birşey sorucam uyku saatleri dışında sizin bebekleriniz kucakta olmadan ağlamadan duruyor mu?karnı tok altı temiz ama huysuzlar kucaga alınca susuyorlar,emziğe başladım ama arada emip susuyorlar sonra tekrar ağlamaya başlıyorlar:KK43:
Nerdeee benimkilerde o zamanlar öyleydi sürekli aglamalar falan gerci simdi de öyle kızım özellikle ne ayakta ne kucakta ne de besiginde susuyor uyutana kadar canım ćıkıyor resmen bir de tek olunca onunla birlikte bende aglıyorum:KK61:

Hipp kullandım diğer mamalarıda denedim hippten memnunuz.biberondan da olabilir dr brown üstüne tanımam neredeyse hiç gaz yaşamadık onunla rahat çıkardılar

Hipp kullandım diğer mamalarıda denedim hippten memnunuz.biberondan da olabilir dr brown üstüne tanımam neredeyse hiç gaz yaşamadık onunla rahat çıkardılar
Bende dün hipp aldım dün ve bugün kaka yaptılar aptamil kullanıyorum normalde onda 2-3 günde bir kaka yapıyorlardı... aptamilden kilo alımı önde gidiyordu peki hippte kilo almı nasıl

Bende dün hipp aldım dün ve bugün kaka yaptılar aptamil kullanıyorum normalde onda 2-3 günde bir kaka yapıyorlardı... aptamilden kilo alımı önde gidiyordu peki hippte kilo almı nasıl
Bugün kontrolden geldik 5 aylık olduk artık ama 1 ay erken doğdukları için düzeltilmiş zamanla oğlum 500gr kızım 700gr almış.ama diğer aylarda kg alımları çok çok daha iyiydi şimdi diş dönemi ve hareketlilik eklenince son durum böyle.

İl
Bugün kontrolden geldik 5 aylık olduk artık ama 1 ay erken doğdukları için düzeltilmiş zamanla oğlum 500gr kızım 700gr almış.ama diğer aylarda kg alımları çok çok daha iyiydi şimdi diş dönemi ve hareketlilik eklenince son durum böyle.
ilk aylar hızlı alıyorlar.. diş gerçekten çok etkiliyor bebekleri sağlıkları yerinde olsın aslında en önemlisi o ama kilo alıncada İnsan mutlu oluyor sanki :)

İl

ilk aylar hızlı alıyorlar.. diş gerçekten çok etkiliyor bebekleri sağlıkları yerinde olsın aslında en önemlisi o ama kilo alıncada İnsan mutlu oluyor sanki :)
Evet haklısın ben kızımda çok uğraştım aman kilo alsın diye şimdi o kadar takmıyorum boyları iyi ise sıkıntı yok diyor doktor.dediğin gibi sağlıklı olsunlar yeter :)

Benimde oğlum dış çıkarmaya calasiyor dun gece 39 a çıktı ateşi korkuttu bizi. Bu dönemler zorluyor gerçekten bütün kemiklerim ağrıyor yorgunluktan allah hepimize yardım etsin evlat yetiştirmek zor.

Back