- 30 Ağustos 2016
- 74
- 54
- 8
- Konu Sahibi derindeniz1988
Ah canım hiç merak etme onlar baktırıyor kendine küvezde kalan bebekler herşeye saatli alışıyor zaten 3 saatte bir her şeyleri ilk başta çok uyuyorlar zaten biz beslemek için bile uyandıramamıştıkSelam taze anneler :) ben de 14 gün önce 33+6 da doğum yaptım. 1780 ve 1980 gr doğdu kızlarım. 14 gündür kuvözdeler. Solunum sıkıntımız çok olmadı şükür. Emme reflekslerinin gelişmesini bekledik. Yavaştan emmeye başladılar. Büyük ihtimal 3 gün sonra taburcu edecek doktorumuz. Yoğun bakımda iyi bakıldıklarından hiç şüphem yok. Eve gelince bakabilir miyim korkusu yaşıyorum çok fazla. Yoğun bakımda o makinelerin sesi uzun bir süre kulaklarımdan gitmeyecek biliyorum. Bir sorun olmasa da en ufak bir şeyde öten monitörlerden çok tedirgin oluyorum. Bu ilk hamileliğimdi daha önce çevremde normal boyutta bir bebek bile olmadı ki prematüre ekstra özen istiyor. Eşim de ben de çok acemiyiz. Guk deseler korkuyoruz bir şey oldu diye. Eve gelince ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Şimdi düşünüyorum bütün gece başlarından ayrılamam herhalde korkudan. Tecrübeli annelerden her türlü tavsiyeye açığım. Benim gibi korkularınız oldu mu nasıl üstesinden geldiniz. İlk günlerde bizi neler bekliyor?