- 26 Mart 2017
- 421
- 283
- 18
- Konu Sahibi derindeniz1988
-
Canim tup bebek kotu birsey deilki kimse yanlis dusunmez, benim cevrem hep biliyor zaten yillardir ugrasiyoruz, hamile kalinca herkese soyledik cevrem o kadar mutlu olduki selam verdigim kisiler uzak akrabalar bile arayip tebrik etti. inanin riskliydi gebeligim cevremdeki insanlarin duasiyla inaniyorum kucagima aldim, pozitif dusun canim.Kizlar ya su hamile oldugunuzu aciklarken kacinci haftada acikladiniz mesela bilgi vermek istemediginiz akrabalariniza tup bebek mi diye soranlara ne dediniz ikiz diyince direkt tup bebek mi derler diye dusunuyorum. Simdiden geriliyorum. Bence artik toplum bunu kabullenmeli ya anormal bi durum deil kaldi ki bizde aorun yoktu ben beklemek istemedigim icin bilerek tup istedim. 16 aylik evliyiz. 2 aylik hamile saysak el insaf yani normal bu zamanda olmasi. Millet kac sene bebek yapmiyo. Ama ikiz olunca soran edene ne desem. Bilsinler istemiyorum acikcasi ama bana soylemedikleri surece tup herhalde vs diye dusunebilirler, yorumlayabilirler. Ama o olgunluk yok maalesef direkt suratima soylerler gibi geliyor. Cift yumurta genetik yani ailede olmadan olmuyomus mesela. Sadece klomenle cift yumurta doguran var mi asilamasiz tupsuz. Bizim akrabanin da ikiz kiz erkek oldu ilac kullandi adet icin ondan oldu dediler inanmistim o zamanlar bilmeyince. Simdi dusunuyprum onlarin da mi klomen ya da tedaviyle mi diye.
Canim cok uzuldum allah diger yavrunu saglikla kucagina almayi nasip etsin zor ama diger bebegin icin guclu olmalisin dikat et kendine bol bol dua et rabbim dualarini kabul etsinTup mup diye aciklamama gerek kalmadi ikizin biri öldü..Tek bebekle devam edecegiz. İnsallah ona saglikla kavusuruz.
Çok üzüldüm Rabbim sabrını versin inşallah diğerini saglikla hayirlisiyla kucaginiza alırsınızTup mup diye aciklamama gerek kalmadi ikizin biri öldü..Tek bebekle devam edecegiz. İnsallah ona saglikla kavusuruz.
Tup mup diye aciklamama gerek kalmadi ikizin biri öldü..Tek bebekle devam edecegiz. İnsallah ona saglikla kavusuruz.
Rabbim öbur evladına uzun ömürler versin canim üzüldümTup mup diye aciklamama gerek kalmadi ikizin biri öldü..Tek bebekle devam edecegiz. İnsallah ona saglikla kavusuruz.
Bende ilk başlarda sistemi tam oturtamadığım sıralarda ara sıra mama vermiştim biz golden goat kullandık memnun kaldım sorun yaşamadım benim oğlumun biri de çok mızmız sürekli ağlardı ve hiç bitmeyen kucak isteme durumu vardı bende Dr umuzun yönlendirmelerini dinleyerek alışkanlıklarını değiştirmeye çalıştım ilk zamanlar oldukça zor oluyor ama zamanla alışacaktır eğer fiziksel bir rahatsızlığı yoksa karnı toksa falan ağlamasını görmezden gelin kendi kendine rahatlamasını sağlayın hiç aralıksız olarak yarım saat ağlasa bişey olmaz dedi zaten zamanla eğer kendinizi tutup müdahale etmezseniz yavaş yavaş azalıyorSelam arkadaşlar 4 aylık olduk bizde.oğlumda boyun dahil eklem yerlerinde kızarıklıklar var yazım doğdukları için hep pişik ile ilişkilendirdim ama sanırım mama alerji yapıyor golden goat almayı düşünüyorum benzer bişey yaşayanlar var mı? Oğlum gündüz neredeyse hiç uyumuyor uyanık olduğu zamanlarda da hep ağlama modunda ikiz anneleri allah yardımcımız olsun bakıcı olmadan inanılmaz zor.sütüm hiç uyumadığım için kesildi sadece mama alıyorlar.bizden şimdilik bu kadar geriye dönük okuyamadım malum zaman yok.herkese sağlıkla büyütmeyi nasip etsin allah
Cevap için çok teşekkür ederim.erkekler gerçekten kızlar gibi değil çok giydiremiyorum uykusu geldiğinde hemen uyumak acıktığında hemen mamasını içmek istiyor zavallı kızıma daha az vakit ayırabiliyormuşum gibi geliyor hep.tek çocuk hiçbişey değilmiş insan kaça bölüneceğini şaşırıyor.yemek uyku sosyal hayat hepsi rafa kalktı.olan büyük kızıma da oldu o artık kalan vakitlerde annesinden geriye ne kalırsa onunla yetiniyorBende ilk başlarda sistemi tam oturtamadığım sıralarda ara sıra mama vermiştim biz golden goat kullandık memnun kaldım sorun yaşamadım benim oğlumun biri de çok mızmız sürekli ağlardı ve hiç bitmeyen kucak isteme durumu vardı bende Dr umuzun yönlendirmelerini dinleyerek alışkanlıklarını değiştirmeye çalıştım ilk zamanlar oldukça zor oluyor ama zamanla alışacaktır eğer fiziksel bir rahatsızlığı yoksa karnı toksa falan ağlamasını görmezden gelin kendi kendine rahatlamasını sağlayın hiç aralıksız olarak yarım saat ağlasa bişey olmaz dedi zaten zamanla eğer kendinizi tutup müdahale etmezseniz yavaş yavaş azalıyor
Tabi bazı şeyler karakter biz 1 yaşındayız ama o oğlum hala mızmız hala ağlama krizleri geçiriyor ama önceden hiç durmazdı şimdi daha iyi :)
biz 3 aylık olduk , bende sağarak veriyorum günde 4 öğüne ancak yetiyor sutum onun dışında aptamil kullanıyoruz biogaia gaz damlamizi her akşam saat 8 de damlatıyorum , gündüz uykumuz geceye nazaran daha iyi çünkü gece saat bası uyanıyorlarMerhabalar ikiz annelerim:) biraz alıştırdığınız günlük rutinlerden bahsedelim mi. 1 haftaya 4 aylık olcaklar benimkiler.biraz daha rahatlastılar. Benimkiler biberon sebebiyle zayıf ve az emiyorlar. İlk aylarda çok ağladım ama şimdi istedikleri zaman ve bazen uyutmak için emziriyorum. Anne için en gerekli şey moral verdi dinlenmek.sut sağarak veriyorum. Şutum sadece 2 3 öğüne yetiyor.genelde mama yiyorlar. 2 buçuk saate 1 acıkıyorlar. Aynı zamanda da doyuruyorum. Gün içinde oyun halısı ve basit ev tipi ana kucağında oyalıyorum. Şarkı açıp karşılarında dans ediyorum. Yorulunca daha iyi uyuyorlar. Biri mama yiyerek uyuyakalıyor kendi. Diğeri kucakta sarılarak eee eeliyerek uyuyor.ama gündüz çok az uyuyorlar. Akşam 8 de gece uykusuna yatmaya alıştırdım. Yaptığım en iyi şey bu sanırım:)) sizler nasıl duzen oturttunuz.
İkisini aynı anda emzirmeyi deneseniz hem sizin hem de onların açısından daha rahat olur hiç kimse beklemek istemez ; )Biz de 8 aylık olduk. Rutinlerimiz büyük ölçüde olustu.
Tek sorunumuz gece emmeye aynı anda uyanıyorlar.Esim yardımcı oluyor ama tekrar uyumuyor lar.iki saat duruyorlar.
Üç civari uyandıklarında böyle oluyor.oyun istiyorlar emekliyor lar yatakta.
Gece lambası açık oluyor sadece l,oyunlarına tepki de vermiyorum.niye boyleler anlamıyorum.
Bu arada 9 buçuk on arası uyuyorlar.gunduz en son uykularindan da 5-6 arası uyanıyor lar..ne yapabilirim bu konuda fikri olan var mi
Bu süreçte hızlı kilo vermenizin normal olduğunu düşünüyorum.uykusuzluk ve düzensizlik geçene kadar bizde benzer şeyler yaşadık.herşey yoluda mi hayır :) 5:30 itibari ile ayaktayız ilk 1.5 ay ölüyorum sandım ama vücut mükemmel bir sistem derhal uyum sağlıyor.emzirdiğim dönemde hızlı kilo kaybı saç ve kaş dökülmesi yaşadım saçlar baya gitti hatta.meşakkatli bir yol bizimkisi allah yardımcımız olsunKızlar ben doğum yapalı yarın 15 gün olacak 76 kilo ile tamamladım hamileliği her gün tartılıyorum bugün 63 e düşmüşüm çok hızlı kilo verdiğimi düşünüyorum üstelik şekerli sütlü etli hamur işi herşey yiyorum günde 1-2 litre su içiyorum.uykum gece + gündüz toplam 3-4 saat. Kızlarımı elimden geldiğince emzirmeye gayret ediyorum biri maşallah güzel emiyor diğeri biraz emip bırakıyor mızmız. gün içinde 3 er saat ara ile evolvia mama veriyorum. Kilo verme hızım endişelendirdi beni sizce normal mi ? 15 gün de siz kaç kilo vermiştiniz??
Canim ben 74 kiloyla dogum yaptim 51 kiloda hamile kalmistim bir haftada 55 kiloya dustum ama karnim duruyor nasil oluyorsa 6 aylik hamile gibi karnim var halenKızlar ben doğum yapalı yarın 15 gün olacak 76 kilo ile tamamladım hamileliği her gün tartılıyorum bugün 63 e düşmüşüm çok hızlı kilo verdiğimi düşünüyorum üstelik şekerli sütlü etli hamur işi herşey yiyorum günde 1-2 litre su içiyorum.uykum gece + gündüz toplam 3-4 saat. Kızlarımı elimden geldiğince emzirmeye gayret ediyorum biri maşallah güzel emiyor diğeri biraz emip bırakıyor mızmız. gün içinde 3 er saat ara ile evolvia mama veriyorum. Kilo verme hızım endişelendirdi beni sizce normal mi ? 15 gün de siz kaç kilo vermiştiniz??
İkisini aynı anda emzirmeyi deneseniz hem sizin hem de onların açısından daha rahat olur hiç kimse beklemek istemez ; )
Gece lambasını kaldırmanız daha sağlıklı olabilir tamamen karanlık bir ortamda uyku olması gerekiyor hormonlarının iyi salgılanması için
Biz 1yaşımızı doldurduk ama bizimkilerin de sabah kalkma saati 5-6 arası bir oğlum daha var 4 yaşına girecek emmeyi bıraktıktan sonra ancak düzeldi ve düzelmiş hali max 7de kalkmak :) çocuk onlar bizden daha enerjikler ondan sanırım bide benimkiler uyku sevmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?