- 30 Ağustos 2016
- 74
- 54
- 8
- Konu Sahibi derindeniz1988
-
Ah canım hiç merak etme onlar baktırıyor kendine küvezde kalan bebekler herşeye saatli alışıyor zaten 3 saatte bir her şeyleri ilk başta çok uyuyorlar zaten biz beslemek için bile uyandıramamıştıkSelam taze anneler :) ben de 14 gün önce 33+6 da doğum yaptım. 1780 ve 1980 gr doğdu kızlarım. 14 gündür kuvözdeler. Solunum sıkıntımız çok olmadı şükür. Emme reflekslerinin gelişmesini bekledik. Yavaştan emmeye başladılar. Büyük ihtimal 3 gün sonra taburcu edecek doktorumuz. Yoğun bakımda iyi bakıldıklarından hiç şüphem yok. Eve gelince bakabilir miyim korkusu yaşıyorum çok fazla. Yoğun bakımda o makinelerin sesi uzun bir süre kulaklarımdan gitmeyecek biliyorum. Bir sorun olmasa da en ufak bir şeyde öten monitörlerden çok tedirgin oluyorum. Bu ilk hamileliğimdi daha önce çevremde normal boyutta bir bebek bile olmadı ki prematüre ekstra özen istiyor. Eşim de ben de çok acemiyiz. Guk deseler korkuyoruz bir şey oldu diye. Eve gelince ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Şimdi düşünüyorum bütün gece başlarından ayrılamam herhalde korkudan. Tecrübeli annelerden her türlü tavsiyeye açığım. Benim gibi korkularınız oldu mu nasıl üstesinden geldiniz. İlk günlerde bizi neler bekliyor?
Canim rabbim saglikla kavustursun bebislerine kendini boyle dusunup sitrese sokma annelik duygusuyla herseyin altindan kalkiyor insan ilk cocuk oldugu icin daha evhamli oluyor insan normaldir sende onlarla birlikte buyuyorsun zamanla yeri geliyor onlarla oturup agliyorsun.gun gectikce kendi duzenini oturtursun mutlakaSelam taze anneler :) ben de 14 gün önce 33+6 da doğum yaptım. 1780 ve 1980 gr doğdu kızlarım. 14 gündür kuvözdeler. Solunum sıkıntımız çok olmadı şükür. Emme reflekslerinin gelişmesini bekledik. Yavaştan emmeye başladılar. Büyük ihtimal 3 gün sonra taburcu edecek doktorumuz. Yoğun bakımda iyi bakıldıklarından hiç şüphem yok. Eve gelince bakabilir miyim korkusu yaşıyorum çok fazla. Yoğun bakımda o makinelerin sesi uzun bir süre kulaklarımdan gitmeyecek biliyorum. Bir sorun olmasa da en ufak bir şeyde öten monitörlerden çok tedirgin oluyorum. Bu ilk hamileliğimdi daha önce çevremde normal boyutta bir bebek bile olmadı ki prematüre ekstra özen istiyor. Eşim de ben de çok acemiyiz. Guk deseler korkuyoruz bir şey oldu diye. Eve gelince ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Şimdi düşünüyorum bütün gece başlarından ayrılamam herhalde korkudan. Tecrübeli annelerden her türlü tavsiyeye açığım. Benim gibi korkularınız oldu mu nasıl üstesinden geldiniz. İlk günlerde bizi neler bekliyor?
canim merhaba , öncelikle çok normal bu korkuların :) ben ilk 20 gün nerdeyse gece hiç uyumadım nefes alışları var mi renkleri normal mi ya incitirsem diye :) oyle ya da böyle bi bakmışsın büyüyorlar sanırım bunun çözümü yok biraz rahat olmaya çalış zamanla sende onlar da birbirimizin huyuna alışacaksınız , ilk zamanlar yardım edecek kimse olmayacak mi anne görümce kardeş vsSelam taze anneler :) ben de 14 gün önce 33+6 da doğum yaptım. 1780 ve 1980 gr doğdu kızlarım. 14 gündür kuvözdeler. Solunum sıkıntımız çok olmadı şükür. Emme reflekslerinin gelişmesini bekledik. Yavaştan emmeye başladılar. Büyük ihtimal 3 gün sonra taburcu edecek doktorumuz. Yoğun bakımda iyi bakıldıklarından hiç şüphem yok. Eve gelince bakabilir miyim korkusu yaşıyorum çok fazla. Yoğun bakımda o makinelerin sesi uzun bir süre kulaklarımdan gitmeyecek biliyorum. Bir sorun olmasa da en ufak bir şeyde öten monitörlerden çok tedirgin oluyorum. Bu ilk hamileliğimdi daha önce çevremde normal boyutta bir bebek bile olmadı ki prematüre ekstra özen istiyor. Eşim de ben de çok acemiyiz. Guk deseler korkuyoruz bir şey oldu diye. Eve gelince ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Şimdi düşünüyorum bütün gece başlarından ayrılamam herhalde korkudan. Tecrübeli annelerden her türlü tavsiyeye açığım. Benim gibi korkularınız oldu mu nasıl üstesinden geldiniz. İlk günlerde bizi neler bekliyor?
Ah canım hiç merak etme onlar baktırıyor kendine küvezde kalan bebekler herşeye saatli alışıyor zaten 3 saatte bir her şeyleri ilk başta çok uyuyorlar zaten biz beslemek için bile uyandıramamıştık
Canim rabbim saglikla kavustursun bebislerine kendini boyle dusunup sitrese sokma annelik duygusuyla herseyin altindan kalkiyor insan ilk cocuk oldugu icin daha evhamli oluyor insan normaldir sende onlarla birlikte buyuyorsun zamanla yeri geliyor onlarla oturup agliyorsun.gun gectikce kendi duzenini oturtursun mutlaka
Çok sağ olun kızlar❤ haklısınız biraz rahat olmam lazım ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama :)) ilk zamanlar annem bizimle olacak. O olmasa ne yapardım hiç bilmiyorum. Tecrübeli biri olacak en azından. O kadar minikler ki hep böyle kalacaklar gibi :)canim merhaba , öncelikle çok normal bu korkuların :) ben ilk 20 gün nerdeyse gece hiç uyumadım nefes alışları var mi renkleri normal mi ya incitirsem diye :) oyle ya da böyle bi bakmışsın büyüyorlar sanırım bunun çözümü yok biraz rahat olmaya çalış zamanla sende onlar da birbirimizin huyuna alışacaksınız , ilk zamanlar yardım edecek kimse olmayacak mi anne görümce kardeş vs
Canim premature bebekler daha cabuk buyuyorlar kisa zamanda onlarda toparlarlar dunyaya bi uyum saglasinlar hersey yoluna girerÇok sağ olun kızlar❤ haklısınız biraz rahat olmam lazım ne kadar başarabilirim bilmiyorum ama :)) ilk zamanlar annem bizimle olacak. O olmasa ne yapardım hiç bilmiyorum. Tecrübeli biri olacak en azından. O kadar minikler ki hep böyle kalacaklar gibi :)
Merhaba canim. Allah kolaylik versin. Hic korkma annelik duygun sana herseyin en dogrusunu yaptiracaktir. Zamanla bebeklerin kendi duzenini olusturacak. Ben ilk zamanlarda 1 saatlik uykuyla gezdim hep. Uyurken nefeslerini dinledim. Cok uyuduklari icin ayaklarini cenelerini kulaklarini oksayarak emzirdim yada siringayla mama veya sut verdim. Siringayla vermek zor olunca biberona gectik. Biberon kolay geldigi icin beni emmeyi biraktilar. Cok agladim kendimi cok yiprattim eksik anne gibi hissettim. Ama bosunaymis. Daha sonra beni tekrar emmeye basladilar. Sana tavsiyem mutlaka yaninda birinin olmasi. Biberona gecersen en az damlatanlardan alman. Lansinoh biberonu tavsiye ederim anne memesi gibi veriyor. Hatta bir bebegim onun sayesinde tekrar beni emdi. Eger biberona alisir memeyi begenmezlerse ( biberon sertligi gibi istiyorlardi meme ucunu) silikon gogus uclari var onla emzirebilirsin. Bir bebegim de bu sayede emdi tekrar.Selam taze anneler :) ben de 14 gün önce 33+6 da doğum yaptım. 1780 ve 1980 gr doğdu kızlarım. 14 gündür kuvözdeler. Solunum sıkıntımız çok olmadı şükür. Emme reflekslerinin gelişmesini bekledik. Yavaştan emmeye başladılar. Büyük ihtimal 3 gün sonra taburcu edecek doktorumuz. Yoğun bakımda iyi bakıldıklarından hiç şüphem yok. Eve gelince bakabilir miyim korkusu yaşıyorum çok fazla. Yoğun bakımda o makinelerin sesi uzun bir süre kulaklarımdan gitmeyecek biliyorum. Bir sorun olmasa da en ufak bir şeyde öten monitörlerden çok tedirgin oluyorum. Bu ilk hamileliğimdi daha önce çevremde normal boyutta bir bebek bile olmadı ki prematüre ekstra özen istiyor. Eşim de ben de çok acemiyiz. Guk deseler korkuyoruz bir şey oldu diye. Eve gelince ne yaparım nasıl bakarım bilmiyorum. Şimdi düşünüyorum bütün gece başlarından ayrılamam herhalde korkudan. Tecrübeli annelerden her türlü tavsiyeye açığım. Benim gibi korkularınız oldu mu nasıl üstesinden geldiniz. İlk günlerde bizi neler bekliyor?
Canım geceleri nasıl rahatsiniz uyanmıyorlar mı beninkiler uyaniyor da merak ettim bizde 4aylık olcaz haftayaMerhaba canim. Allah kolaylik versin. Hic korkma annelik duygun sana herseyin en dogrusunu yaptiracaktir. Zamanla bebeklerin kendi duzenini olusturacak. Ben ilk zamanlarda 1 saatlik uykuyla gezdim hep. Uyurken nefeslerini dinledim. Cok uyuduklari icin ayaklarini cenelerini kulaklarini oksayarak emzirdim yada siringayla mama veya sut verdim. Siringayla vermek zor olunca biberona gectik. Biberon kolay geldigi icin beni emmeyi biraktilar. Cok agladim kendimi cok yiprattim eksik anne gibi hissettim. Ama bosunaymis. Daha sonra beni tekrar emmeye basladilar. Sana tavsiyem mutlaka yaninda birinin olmasi. Biberona gecersen en az damlatanlardan alman. Lansinoh biberonu tavsiye ederim anne memesi gibi veriyor. Hatta bir bebegim onun sayesinde tekrar beni emdi. Eger biberona alisir memeyi begenmezlerse ( biberon sertligi gibi istiyorlardi meme ucunu) silikon gogus uclari var onla emzirebilirsin. Bir bebegim de bu sayede emdi tekrar.
Biraz buyusunler gece rahat olmak istersen ve biberona gecersen biri gece uyanirsa digerini de yanina egimli bir yastiga koyup ikisini ayni anda sut veya mama ile doyurabilirsin. Bunlarin disinda rahat ol ve bu zor gunlerin gececgini herzaman bil. Benimkiler 4 aylik oldular ve geceleri rahatladik. Her gecen ay da biraz daha rahatlayacaksin emin ol. Kolayliklar dilerim:)
benimkiler 3 aylık emmiyorlar gece saat bası uyanıyorlar ve kızım son zamanlarda mamayı reddediyor diliyle itiyorMerhaba canim. Allah kolaylik versin. Hic korkma annelik duygun sana herseyin en dogrusunu yaptiracaktir. Zamanla bebeklerin kendi duzenini olusturacak. Ben ilk zamanlarda 1 saatlik uykuyla gezdim hep. Uyurken nefeslerini dinledim. Cok uyuduklari icin ayaklarini cenelerini kulaklarini oksayarak emzirdim yada siringayla mama veya sut verdim. Siringayla vermek zor olunca biberona gectik. Biberon kolay geldigi icin beni emmeyi biraktilar. Cok agladim kendimi cok yiprattim eksik anne gibi hissettim. Ama bosunaymis. Daha sonra beni tekrar emmeye basladilar. Sana tavsiyem mutlaka yaninda birinin olmasi. Biberona gecersen en az damlatanlardan alman. Lansinoh biberonu tavsiye ederim anne memesi gibi veriyor. Hatta bir bebegim onun sayesinde tekrar beni emdi. Eger biberona alisir memeyi begenmezlerse ( biberon sertligi gibi istiyorlardi meme ucunu) silikon gogus uclari var onla emzirebilirsin. Bir bebegim de bu sayede emdi tekrar.
Biraz buyusunler gece rahat olmak istersen ve biberona gecersen biri gece uyanirsa digerini de yanina egimli bir yastiga koyup ikisini ayni anda sut veya mama ile doyurabilirsin. Bunlarin disinda rahat ol ve bu zor gunlerin gececgini herzaman bil. Benimkiler 4 aylik oldular ve geceleri rahatladik. Her gecen ay da biraz daha rahatlayacaksin emin ol. Kolayliklar dilerim:)
Allah bütün annelerin özellikle çoğul annelerin yardımcısı olsun güç kuvvet versin onlara da huzur iştah sağlıklı uykular versin :)
Benimkiler de uyaniyorlar ama 3 4 saatte 1. Ilk yattiklarinda daha cok uyuyorlar . 8 de yatmaya alistilar sonra 24.00 yada 1 de kalkiyolar sonra da 4 de 7 de tanamen uyaniyolar. Iyice doyarlarsa saat basi uyanmazlar sanirimCanım geceleri nasıl rahatsiniz uyanmıyorlar mı beninkiler uyaniyor da merak ettim bizde 4aylık olcaz haftaya
Benim surum de cok azaldi. Acaba mamayu mi sevmiyor kizin. Farkli mama mi denesenbenimkiler 3 aylık emmiyorlar gece saat bası uyanıyorlar ve kızım son zamanlarda mamayı reddediyor diliyle itiyorsaatlerce aç kalıyor saat bası yanmasına rağmen doymadan geri yatıyor nasıl olacak bu şekilde bilmiyorum pompayla sağıyorum yettiği kadar artık
Allah bütün annelerin özellikle çoğul annelerin yardımcısı olsun güç kuvvet versin onlara da huzur iştah sağlıklı uykular versin :)
Bence mamayı değiştirmeyi deneyebilirsin canım.eğer gaz problemi varsa o da uyanmalarına sebep olur.bende büyük kızımda gecede 10 sefer emzirmek için kalkardım.gece uyumayınca günü geçirmek tam bir kabusa dönüşüyor.banyo saatlerinide biraz geçe çekebilirsin belki daha uzun süre uyumalarına yardımcı olurbenimkiler 3 aylık emmiyorlar gece saat bası uyanıyorlar ve kızım son zamanlarda mamayı reddediyor diliyle itiyorsaatlerce aç kalıyor saat bası yanmasına rağmen doymadan geri yatıyor nasıl olacak bu şekilde bilmiyorum pompayla sağıyorum yettiği kadar artık
evet benimkilerde 20:30 21:00 da uyurlar inatları tutarsa 22 yi buluyu oglan bir bucuk iki gibi kalkıyo sonra 4de kalkıyo kızda 3de kalkar 6:30 da uyanma saatleriBenimkiler de uyaniyorlar ama 3 4 saatte 1. Ilk yattiklarinda daha cok uyuyorlar . 8 de yatmaya alistilar sonra 24.00 yada 1 de kalkiyolar sonra da 4 de 7 de tanamen uyaniyolar. Iyice doyarlarsa saat basi uyanmazlar sanirim
Aynen benimkilerde öyle zor uyuyorlar genelde kızım cok zorluyor beni besikte sallıyarak uyutuyorum onda bile aglıyor uyumak istemiyor toplam 2.5 saati gecmez uykularıBebeklerinizin gunduz uykulari nasil. Kac saatte 1 uyuyorlar ne kadar uyuyorlar Ve nasil uyutuyorsunuz. Benimkiler gunduz cok az ve zot uyuyorlar. Kizim benim boynuma yaslanip uyuyor. Baskasinda uyumuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?