• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tayin Sakarya Balıkesir Çanakkale Eskişehir

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Tayin olacağız listede bu iller var. Denizi olsa iyi olur. Daha sakin yeşilliğin bol olduğu ama çocuğumuzun da epştşm olanaklarına kolayca ulaşabileceği şehir içi ulaşımı kolay hangi ili ilçeyi tavsiye edersiniz? Bir arkadaşım sakarya karasuyu söyledi yazlık bir yer gibi duruyor. Bu ilçe hakkında ve diğer iller hakkında yaşayanlar varsa yorum yapabilir mi? Ve kiralar ev fiyatları da önemli

balıkesiri önermem ilçeleri pahalı turistik olduğu için, merkezi de gerçekten gelişmiş bir yer değil. çanakkalenin de birkaç ilçesi hariç ilçeleri çok kötü merkezde hayat sürdürmeniz gerekecek. sakarya hakkında hiçbir fikrim yok ama eskişehir bence harika bir yer ulaşım kolay maddi anlamda rahat edersiniz eğitim olanakları yüksek ve yeşilliği bir büyükşehire göre şehir merkezinde bile bol, belediyenin yatırım yapmayı en sevdiği şey park bahçe.

ekleyeyim, şu an eskişehir'in tam merkezinde her yere yürüme mesafesinde 3+1 kocaman bir evde güzel bir apartmanda 1500 lira kirayla kalıyor kardeşim.

Denizi olsa iyi olur. Daha sakin yeşilliğin bol olduğu ama çocuğumuzun da epştşm olanaklarına kolayca ulaşabileceği şehir içi ulaşımı kolay hangi ili ilçeyi tavsiye edersiniz?
Aradığınız özelliklerin tamamı Sakarya’da mevcut. Ancak şehir merkezinde deniz yok. Karasuyu tavsiye etmem, maalesef güvenlik açısından pek uygun değil. Taraklıda da deniz var ama, o da aynı şekilde pek uygun değil. Sakarya istiyorsanız şehir merkezine , camili, korucuk, hendek , geyve veya arifiye düşünebilirsiniz.

Şu an ne durumdadır bilemiyorum ama, bir dönem Sakarya’da bulunduğum için yukarıdaki yazdıklarımı gözlemlemiştim ben.

Sakarya'da yaşadım canakkaleliyim Balıkesir'de halalarim babaannem vs bir dünya akrabam var. Şehirlere dair bilgim var ama sizin istediğiniz hayatı pek anlayamadim. Ben Sakaryayi sevmiştim. Ulaşım kolay şehirle kasaba arasında şehir görünümüne yakın bir yer. Fakat sallıyorum klasik kemençe çalıyordum o dönem ve hoca bulamamıştım koca şehirde. İstanbul'a gel git yapmıştım o dönem. Ama çarşısı pazarı ulaşımı kalabalık olmayışı herşey elinin altinda gibiymis gibi bir yaşam sunması koca apartmanların olmayışı falan çok iyi gelmişti bana. İsyeriyle sıkıntı yaşayınca tayin istedim. Çanakkalenin ilçelerini sevmezsiniz. Tatil yapılır ama yaşanmaz. Merkezi yaşamak için uygundur. Balıkesir benim bu iller arasında en sevdiğim. Ama turistik ilçeleri tercih etmeyin yine hem sosyal yaşantınız çok kısır olur hem de ücretler epey fazladır. Eskişehir'de yaşamadım ama farklı sebeplerle gittiğim oldu. Ben Sakaryayi Eskişehir'e tercih ederdim ama metropolden beklenecek imkanlar güzel şehir hareketli bir yaşam Eskişehir için çok uygun tanımlamalar. Keşke Sakarya'da makul bir iş bulsam ve geri gitsem şimdi aklıma düştü 🥲

Çanakkale merkez ve biga eğitim olanakları bakımından en iyi yerlerdir. İkisinin de deniz kıyısı var. Küçük yerler ulaşım toplu taşıma asla sorun olmaz. Ama kiralar pek ucuz olmaz. Merkezde şu an oturulabilir hoş denilecek dairelerin kirası 3bini buldu.

Tayin olacağız listede bu iller var. Denizi olsa iyi olur. Daha sakin yeşilliğin bol olduğu ama çocuğumuzun da epştşm olanaklarına kolayca ulaşabileceği şehir içi ulaşımı kolay hangi ili ilçeyi tavsiye edersiniz? Bir arkadaşım sakarya karasuyu söyledi yazlık bir yer gibi duruyor. Bu ilçe hakkında ve diğer iller hakkında yaşayanlar varsa yorum yapabilir mi? Ve kiralar ev fiyatları da önemli

Sakarya karasu listenin en sonunda bile olmamalı ya. Aşırı pahalıdır deniz sezonu çok çok kısadır ve çok kalabalık olur ama şehirleşme kötü alt yapı kaldırmaz. Merkez ilçeye uzak.

Sakarya'da yaşadım canakkaleliyim Balıkesir'de halalarim babaannem vs bir dünya akrabam var. Şehirlere dair bilgim var ama sizin istediğiniz hayatı pek anlayamadim. Ben Sakaryayi sevmiştim. Ulaşım kolay şehirle kasaba arasında şehir görünümüne yakın bir yer. Fakat sallıyorum klasik kemençe çalıyordum o dönem ve hoca bulamamıştım koca şehirde. İstanbul'a gel git yapmıştım o dönem. Ama çarşısı pazarı ulaşımı kalabalık olmayışı herşey elinin altinda gibiymis gibi bir yaşam sunması koca apartmanların olmayışı falan çok iyi gelmişti bana. İsyeriyle sıkıntı yaşayınca tayin istedim. Çanakkalenin ilçelerini sevmezsiniz. Tatil yapılır ama yaşanmaz. Merkezi yaşamak için uygundur. Balıkesir benim bu iller arasında en sevdiğim. Ama turistik ilçeleri tercih etmeyin yine hem sosyal yaşantınız çok kısır olur hem de ücretler epey fazladır. Eskişehir'de yaşamadım ama farklı sebeplerle gittiğim oldu. Ben Sakaryayi Eskişehir'e tercih ederdim ama metropolden beklenecek imkanlar güzel şehir hareketli bir yaşam Eskişehir için çok uygun tanımlamalar. Keşke Sakarya'da makul bir iş bulsam ve geri gitsem şimdi aklıma düştü 🥲

Artık çok kalabalık trafik felç toplu taşıma yetersiz. Mutfağı olmayan salonun arka duvarı mutfak yapılmış evlere 4000tl kira istiyorlar. Ayrıca mülteci problemi aşırı fazla. Eskiden gezmeye korkmadığım sokaklarda aksam eve donmeye korkuyorum

Karasu yazlık bir yer,ufak ve imkanlar kısıtlı.Sakarya merkez iyi bir coğrafi konuma sahip,Sakarya yeşili bol bir şehir.Ben Kocaeli'liyim aslen,bize çok yakın olduğu için avcunun içi gibi bilirim.Eskisehir'de çok güzel yaşanılası bir şehir ama öğrenci şehri olduğu için kiralar baya uçuk ve kışları inanılmaz soğuk oluyor.Çanakkale'de oldukça pahalı diye biliyorum.

Aradığınız özelliklerin tamamı Sakarya’da mevcut. Ancak şehir merkezinde deniz yok. Karasuyu tavsiye etmem, maalesef güvenlik açısından pek uygun değil. Taraklıda da deniz var ama, o da aynı şekilde pek uygun değil. Sakarya istiyorsanız şehir merkezine , camili, korucuk, hendek , geyve veya arifiye düşünebilirsiniz.

Şu an ne durumdadır bilemiyorum ama, bir dönem Sakarya’da bulunduğum için yukarıdaki yazdıklarımı gözlemlemiştim ben.

Tarakli da deniz yok Otreracim, sanirim termal tesis ile karıştırdın
Karasu deniz beklentisini asla karşılamaz bazı yıllar 1ay bile girilmez
Geyve pamukova olabilir ama çok sakindir
Arifiye / camili / korucuk biraz kalabalık gelebilir
Ztn felç olmuş bir toplu taşıma sistemi var. İstanbul bile daha kalabalık ama seçenek var. Burada tek hat yetersiz güzergah ile çok pahalı kullaniliyor

Karasu merkeze 45 dk merkezden daha uygun ev kira fiyatlrı tabi sezonda bu şekilde olmuyor.Ferizli de uygun ve güzel hem karasuya yakın.Sürekli denize girmek gibi bir durum yoksa güzel yer kefken var oraya da sık sık gidersiniz.sadece sezon kısa sürüyor.yeşilliği bol piknik mesire alanları çoktur.ulaşım kolay.Memleketimi Çok seviyorum ama ben olsam Eskişehir derdim :)

Tarakli da deniz yok Otreracim, sanirim termal tesis ile karıştırdın
Karasu deniz beklentisini asla karşılamaz bazı yıllar 1ay bile girilmez
Geyve pamukova olabilir ama çok sakindir
Arifiye / camili / korucuk biraz kalabalık gelebilir
Ztn felç olmuş bir toplu taşıma sistemi var. İstanbul bile daha kalabalık ama seçenek var. Burada tek hat yetersiz güzergah ile çok pahalı kullaniliyor
Doğrudur esilacım canım, ben dediğim gibi belli bir dönem orada bulunmuştum, yanlış hatırlıyor olabilirim 😊 ulaşım genel anlamda kolay diye biliyorum, hani en azından çarşıdan çoğu yere tek vasıta ile ulaşabiliyorsun, korucuk ve camili biraz uzak ama bence aile yaşantısına daha uygun yerler, yani siteler ve evleri de depreme dayanıklı diye biliyorum.

Karasunun denizi zaten evet bence de çok kötü, hani sadece bakarsın, aaa deniz olan yerde yaşıyorum demek için falan var 🙈🙈

Sen orada yaşıyorsun sanırım, sen daha iyi bilirsin tabi 🥰

Eskişehirin denizi eksik. Şehir içi ulaşım yaşayacağınız yere göre değişir. İstanbuldan geldiğim için trafiği beni yormamıştı. Merkeze yakın oturduğum için dolmuş kullanmak ihtiyacı da hissetmiyorum.

Bir de havaalanına kullanmanız gerekirse sıkıntılı bir şehir. 1000 km uzaktaki ailemin yanına istediğim sıklıkla gidemiyorum o yüzden. Sizin böyle bir ihtiyacınız olmayacaksa etkilemez.

Eğitim olarak çok kaliteli devlet ve özel okulları var. 3 tane devlet üniversitesi var. Hızlı tren olduğu için Ankara İstanbul konya gibi şehirlere ulaşım kolay ve - şimdilik- makul fiyatlı.

Ev fiyatları her yerde uçmuş durumda. Şu an eski kiracılar uygun oturuyor ama yeni bir eve girecekseniz site içi olsun merkez olsun yeni olsun derseniz 4binin kapısı. Benim olduğum mahallede 20 yıl üzeri içi oturulabilir evler 2500 e ilana koyuluyor.

Doğrudur esilacım canım, ben dediğim gibi belli bir dönem orada bulunmuştum, yanlış hatırlıyor olabilirim 😊 ulaşım genel anlamda kolay diye biliyorum, hani en azından çarşıdan çoğu yere tek vasıta ile ulaşabiliyorsun, korucuk ve camili biraz uzak ama bence aile yaşantısına daha uygun yerler, yani siteler ve evleri de depreme dayanıklı diye biliyorum.

Karasunun denizi zaten evet bence de çok kötü, hani sadece bakarsın, aaa deniz olan yerde yaşıyorum demek için falan var 🙈🙈

Sen orada yaşıyorsun sanırım, sen daha iyi bilirsin tabi 🥰

Tabi içi beni dışı seni yakar gibi birsey ne yazsam tam anlatamam korucuk ve camili tarafı ancak orada yaşamayı kabul edersek ( mültecileri yok sayiyorum) belki olabilir toplu tasimasi berbat ne saate uyarlar ne otobüsü var minibüse kapıdan asılıp binersen şanslısın. Evler deprem sonrası ve zemin uygun ama çoğu yıpranmış meşhur 1 sitede ne faresi bitti ne eksikleri insanlar hevesle alıp rezil oldu.
Karasu ztn Alllahlik :D oranın yönetimi çok yetersiz baska birsey diyemiyorum
Kiralar zirvede dar uzun salonun arka duvari mutfak olan karanlık odası olan eve 4000tl istemişler yahu evde oda yok diğer odada altıgen şeklindeydi güya 2+1
Listeye alip mülakat ile ev tutuluyormus. Yada yıllık peşin kira ile.

Ay ne dertliymisim🙈🙈

Katılıyorum sakaryanin bazı ilçeleri çok kötü. Ben havasını severim, uniyi hendekte okudum, güzel bir ilçe

Ailem Altinolukta yasiyor. Cok severim, bol yesillik, bol oksijen ama yaz sezonu acilinca asiri kalabalik oluyor. Ev fiyatlari da epey yuksek tabi. Diger iller hakkinda bilgim pek yok.

Karasu bu listede nasıl yer aldı anlamış değilim.
Bırakın oturmayı tatil için bile en son sırada benim için.
Bence karasu diyecekseniz gidin 1 gün yada 1 saat görün öyle karar verin.

Ben eskişehir'deyim.
Ev fiyatları uçtu.
Kiralar bizim oturdugumuz semtte 1500 den basliyor.
4 yanımız park,bahçe.cocuklar için mükemmel bir semt.
Ama çarşıya 20 dk uzak otobüs ve dolmuş sürekli var.
En uzak yere gitmek 2 vasıta ile 1 saat.
Trafik var ama çileden çıkacak kadar degil.
Okullardan genel anlamda memnunuz.
Yazları çok güzel ama ayazı fena.

Balıkesir ve ilçelerine tatil için gidiyoruz memnunuz ama sürekli oturmak,yaşamak nasıl olur bilemiyorum.
Mesela erdekte yakınlarım var kışları vakit geçmiyor diye sitem ediyorlar.
Çoğu yerde sular kirli ve alt yapı kötü.
Yazları aşırı kalabalık.
Ben bandırmayi daha çok seviyorum ihtiyacın olan şeyler elinin altında en azından.

balıkesiri önermem ilçeleri pahalı turistik olduğu için, merkezi de gerçekten gelişmiş bir yer değil. çanakkalenin de birkaç ilçesi hariç ilçeleri çok kötü merkezde hayat sürdürmeniz gerekecek. sakarya hakkında hiçbir fikrim yok ama eskişehir bence harika bir yer ulaşım kolay maddi anlamda rahat edersiniz eğitim olanakları yüksek ve yeşilliği bir büyükşehire göre şehir merkezinde bile bol, belediyenin yatırım yapmayı en sevdiği şey park bahçe.

ekleyeyim, şu an eskişehir'in tam merkezinde her yere yürüme mesafesinde 3+1 kocaman bir evde güzel bir apartmanda 1500 lira kirayla kalıyor kardeşim.
Eski kiracıdır o. Ben merkezde kendi evimdeyim. 25 yıllık sitede şu an açılan ilan 2500den başlıyor.
Eskişehir çok övüldü edildi ama bence kalabalığı kaldırmıyor. Toplu taşımada kalabalık derdi var, araç kullansanız da tramvay yollarından dolayı ciddi trafik çeliyorsunuz.

Back
X