Tayin Meselesi

eşinizi bencil buldum. üstelik evlenmeden önce anlaşmışsınız bu konuda. hayat yolunda söz verdiği böyle önemli bir konuda sözünü sırf kendi keyfi için tutmazsa nasıl güvenebilirsiniz ki ona ?

çok karışık geldi sizin aileniz nerde eşinizin ailesi nerde siz nerde siniz doğuda yaşamak istemez çoğu kişi ama asıl sebep kendi memleketine gelmektir çoğu kişi için .

Aslında eşinizin söz vereceği bir durumda yok şaşırdım yani bu genelde herkesin hayalidir .Doğuda puan biriktirip batıya tayin istemek.Değişim tabiki zordur ama insan hemen onada alışıyor .Bizde bu sene 7 sene kaldığım ilçeden il merkezine tayinimiz çıktı geldik . İnsan alıştığı için başlarda arıyor ama biliyorumki öyle yada böyle alışacağız .

Esim ogretmen bizde doguda bir sehirdeydik ordaki arkadas ortami cok guzeldi memketi cok ozlemiyorduk bile imkanlari iyi olsn bir sehirdi.Ailelere yakin olsun diye Ankaraya geldik ama hayal kirikligi ne tam arkads ortamini olusturabildik nede bu sehre alisabildik .Aklimizda yine hep o sehir var ordaki dostlarimiz var insaan bazen daha iyiyi umit ederken daha iyi olamayabiliyor .Ama tayin istemeseydik hep gidelim fikri aklimizda olacakti

Eşim ve ben. Kimdeniz yok.

Bende eşimde egeliyiz güneydoğuda benim 14. Eşimin 10. Yılı diyeceklerim bu kadar .
Bu yaz istedik çıkmadı birazda borcumuz vardı o yüzden ne üzüldük ne sevindik diyim .
Küçük yerler çocuk büyütme açısından rahattır çocuğunuz daha cok küçükmüş size tavsiyem 4 5 yaşına gelene kadar bekleyin çünkü ailenizin olduğu yere gitmiyorsunuz bunun hastalığı var bakıcının bir anda bırakması var varda var

Siz simdi Van icin kimsenin gelipte durmak istemedigi yer mi dediniz ben mi yanlis anladim? Gitme isteginizi, esinizin verdigi sozu anliyorum. Annem Mus’un Bulanik ilcesinde sene 1983 te ogretmenlik yapiyormus. Kendisi gayet batida dogmus buyumus birisi ama eskiden bahsederken hic boyle bahsettigine sahit olmadim. Rica ederim sizin kendi secimlerinizin o sehirin imkanlarinin kotu olmasiyla alakali olmadigini kabul edin. Van’da koskoca 100.Yil Tip Fakultesi vs var bir kere. Ha nerede yasamak istediginiz elbette sizin tercihiniz ama o yok bu yok gitmek istiyorum diyerek orada yasayan insanlarada haksizlik edemezsiniz. Sonucta herkes daha iyi sartlarda yasamak ister elbette

Ee askerler ne yapsın, her 3,4 yılda bir şehir değiştiriyorlar. Hem de öyle seçme şansları falan olmuyor. Her gitttikleri yerde de çevre yapıyorlar, çocuklar o çevreye alışıyor. Van’a yerleşmeyeceğinize göre bir gün mutlaka gideceksiniz, o yüzden ne kadar erken yaşamınızı devam ettireceğiniz şehre taşınırsanız o kadar iyi olur. Bir an evvel gidin ki yeni şehirde yeni çevreniz olsun

Kendi fikrimi söylemenin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Burada yaşayan halk sever sevmez etkilenir etkilenmez bilemem. Benim memleketim hakkında iyi konuşmayan birisine neden böyle konuşuyorsun diye eleştiremem çünkü kendi dünyasında kendi penceresinde beklentilerini karşılayamamış bir şehir olabilir. Yaşadığım yer Van değil başka yer de olsa sevmediysem sevmemişimdir. Bursaya da alışmamış havasını kasvetli bulan bir üyemiz de yorum yaptı, ona neden bursa hakkında böyle diyorsun denilmiyor da Van? Kalıp yargilar, ötekileştirme aslında tam da burada başlıyor. Konuyu başka tarafa cekmezseniz sevinirim. İyi günler.

4 5 yaşına gelmiş olması demek yavaş yavaş arkadaş çevresinin oluşmaya başlaması demek değil midir, ben daha da büyümeden bir seylerin farkına varmaya başlamadan yeni şehire yeni düzene alışsın istiyorum. Seneye 3 yaşına girecek kreşe veririm diye düşünüyorum

Ama işte şu an arkadaş çevremiz de yok ki burada arkadaşlarımın hepsi gitti. Arkadaş yok aile yok o zaman şehir değiştirsek neyden etkilenebiliriz ki diyorum

Sizin ilk görev yerinizmiş

Eşinizin başka yer deneyimi var mı

Örneğin Bursa da o tarz bir hayat sizi beklemiyor

Çocuğunuz kreşe gidecekse de 2000 civarı rakamlar bekliyor

Küçük şehirdeki yaşamdan Bursa ya gelmek eğitim sağlık kültür hizmetini satın almayı sağlar ama dingin bir yaşam sağlamaz

Naçizane önerim Yalova ya da Balıkesir in Körfez ilçeleri genelde Van ya da yakın şehirlerden gelenler oraları tercih ediyor ve mutlular

Branşları bilmiyorum ama Bursa nın iki ayrı ucunda iki ayrı okulda olup yollarda geçecek yıllar da cidden cazip değil

Hiç öyle tedirgin olmayın çocuklar bulundukları ortama cok rahat uyum sağlarlar vazgeçemeyen büyükler .
Asker polis çocukları 2 yılda bir yer değiştiriyor .
Büyük şehir imkanlar tabiki guzel . Benim imi küçük kızım var 4 ve 1.5 yaşında . İzmire tayin istemiştik kreşler çocuk bası 2000 lira . Hayat zaten pahalı büyük şehirler ekstra pahalı. Ben bu sene tayin olayını askıya aldım çocuklarım icin iki yıl daha bekleyecegim. İyice düşünün derim has ailenizin yanı olsa hiç düşünmeden gidin gurbetlik cok zor .

Ben merkezdeyim çarşı yürüyerek 15 dakika uzaklıkta bana. Ama yine de yetmiyor. Eşim de başka şehirde buradan farklı ne olacak nasıl bir değişiklik bekliyorsun anlamıyorum diyor.

İşte bunu Bursa da bulamazsın

Merkez ilçedeki merkez okul dediğin yer cidden merkez olmayabilir

Örneğin Osmangazi merkez ilçe ama dağda olan okulları var

Yapmayın o zaman

Bursa 4. büyük şehir ama henüz köy

Bakın bunu kötülemek işin değil zihniyeti iletmek için yazıyorum

Nüfus çok fazla ama gelişme aynı hızla değil

Üst komşumun yükseklisans mezunu oğlu 3. kattan evin tüm halılarını çıkarıp çırparken yakaladım

Nilüfer de yeni yerleşimde bunlar

Ulaşım berbat işe araba ile bir saatte gidiyoruz

Nilüferde oturup Osmangazi de çalışıyoruz birbirlerine komşu ili merkez ilçe

Özel okullar tercih edilen devlet okulları var bir de herkesin kaçmak istedikleri

Bu şekilde orada kalarak da mutlu olamayacaksınız tayin isteyin gidin olmadı başka yere istersiniz tekrar. İnsan oğlunun alışamadigi şart yok. Ben 3 yıl tanıdığım bir insan evladının dahi olmadığı bir yerde yaşadım ama hem eşimin ailesine hem benim aileme 3 buçuk saatlik mesafesi vardı şimdi her iki aileye de 10 saatlik bir mesafede yine bir Allah'ın kulunu tanımadım yerde yaşamaya başladım. Her yerin artıları eksileri oluyo. İyiki diyeceğiniz anlarda olacak ama orası daha iyiydi diyeceğiniz anları da yaşayacaksınız. Siz baştan eşim beni suçlar mı diye düşünüyorsunuz ve kendiniz bile suçlarsa o haklı suclayabilir çünkü ben istedim diye düşünüyorsunuz. Önce bu fikirden kurtulun ve kimsenin sizi mutsuz hissettiginiz bir yerde yaşamaya mecbur etmesine müsaade etmeyin. Eşiniz gideceği Gerede alışır. Siz bile isteye kötü bir yer isteyecek değilsiniz. Oldu ki gittiğiniz yer beklentinizi karşılamadı yine de sizi suçlamasına müsaade etmeyin çünkü ortada suç yok. Vakti gelir başka yere gidersiniz. Tebdil-i makenda ferahlık vardır. Biraz alışma süreci olur sonra insan kendini oralı hissediyo

Ben de bursa nın gerceklerinden bahsedeyim dedim ama abarttığım söylendi.

Bursa yı sevmiyor degilim imkan fazla ama o imkanlara ulaşmak ucuz degil.

yazın aydın da iki kocaman pide ortaya kocaman salata sise ayran ayrica ikram olarak kozlenmis sebze ye 55 tl ödeyince çok uygun geldi bana mesela cunku bursada aynı menuye abartisiz 90 100 tl odersin.

Denizli de teleferige binip yaylasına ciktık. teleferik artı teleferikten sonra ucretsiz servise kisi bası 10 tl odedik yine cok uygun geldi. Bursa da gecen senelerde uludağa sadece teleferik kisi bası 30 tl idi ve teleferikten sonra servise parasi var bir de oteller bölgesine.

yani anadoludaki baska sehirleri gorup karsılastirinca daha iyi anlıyorsun.

Van küçük bir şehir sayılmaz birçok imkanı var biliyorum. Bursa güzel şehir Van’a göre imkanları daha iyidir. Çok göç alan biryer olarak düşünüyorum. Bu sıkıntılı bir durum. Sakarya’yı çok düşünürdüm gitmek için. Belki eşinize bu şehirler pek uymamıştır. Birde oralarda aileleriniz yoksa zor olabilir. Çünkü Büyükşehir’in hengamesinden öyle arkadaşlık dostluk olmuyor söyleyim. Ülkenin en güzel şehrinde yaşıyorum. Hiçbir şey öyle dışarıdan göründüğü gibi değil. Gitmek isteme sebebinizde çok net bir durum olmalı. Ben olsam ailelerin buldunduğu şehri önerirdim. Öbür türlüsü macera olur. Ki birde çocuk var. İlla ki gitmek istiyorsanız. Bir orta yol bulmak zorundasınız. Eşiniz çok daha anlayışlı olmalı. Bu arada araya başkalarını koyarak eşinizin üzerinde baskı oluşturmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…