• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tayin Meselesi

Buyrun zırt pırt taşınırız biz. Görevde 10. seneye girdim, 4 farklı coğrafi bölgede 5 farklı şehirde 4 farklı okul türünde çalıştım.

Bu şehirlerin hiçbiri eşimin ya da benim memleketim değildi. 2019 Temmuzda taşındık en son, Kayseri'nin daha önce adını bile duymadığım bir ilçesinde yaşıyorum şu an. Çünkü eşim hareket ve sirkülasyonun bol olduğu bir alanda çalışıyor özel sektörde.

Ben seviyorum sil baştan. Ki hastanelik de oldum, akümüz de bitti abuk bir saatte, ne bileyim işte ne yaşanıyorsa yaşadık ama "kimsemiz yok" kafasına girmedik hiç. Hoş neden girelim ki eşim var, ben varım, kimseye ihtiyaç yok ki.. Ne olabilir altından kalkılmayacak?

Eşiniz hımbıl içi geçmişin teki bence. Ve sizi oyalayıp zaman kazanmaya çalışıyor. Gidince siz, kalınca o mutlu olacaksa gidin.

Ayrıca puanınız o kadar iyiyse güneye inin bence. Yazın Demre'yi, Datça'yı ömrünüz uzasın..

Doğuda ek ders epey fazla oluyor, müdürle aranız iyiyse ders programını ayarlamak lojman vs işlemler kolay yürüyor. Bunlardan vazgeçmek istemiyor olabilir. Ama nereye kadar.
bi de bazı insanlar değişimden çok korkarlar daha mutlu olmak kesinse bile değişim korkusu uğruna bulunduğu yerde kalmak isterler.

Eşim 9 yıllık öğretmen ben 6. 9 yıldır buradaymış, başı sıkışsa yetişecek çok insan varmış. Hepsini de zamanla kazandı. Burada kurduğun çevreyi başka yerde de kurarsın diyorum yok diyor. Aslında asıl sebebinin ailesi olduğunu düşünüyorum. Üç saatlik uzaklıkta oturuyorlar. Şimdi Bursa'ya gitse hepten uzak kalacak diye istemiyor, ben ne yapayım bir günümü alıyor memlektime gitmem yani. Ayda yılda bir gelirlerse geliyorlar. Üç saatlik mesafeye yılda bir defa gelecekler diye ben burada yaşayamam, yılda bir defa Bursa'ya da gelirler dedim.yalan mı Allah aşkına
Haklisiniz. Tek taraflı alinacak bir karar degil bu. Çocuğunuzun egitimini de dusunmeli

Doğuda ek ders epey fazla oluyor, müdürle aranız iyiyse ders programını ayarlamak lojman vs işlemler kolay yürüyor. Bunlardan vazgeçmek istemiyor olabilir. Ama nereye kadar.
bi de bazı insanlar değişimden çok korkarlar daha mutlu olmak kesinse bile değişim korkusu uğruna bulunduğu yerde kalmak isterler.
Ek dersim yok gibi bir şey 20 saat dersim var sadece. Ama yine de burada daha iyi yaşıyormuşuz oralarda zorlanırmışız. Ve evet ben de korktuğunu düşünüyorum

Haklisiniz. Tek taraflı alinacak bir karar degil bu. Çocuğunuzun egitimini de dusunmeli
En çok da onun için istiyorum eğitimi, ortamı daha iyi olur diye düşünüyorum. Buradaki öğrencilerim çok tatlılardır cana yakındır ama zihniyetlerini biliyorum, burada kaldıkça büyüdükçe aklı bir şeylere ermeye başladıkça ya çocuğum etkilenirse diye endişeleniyorum. Eşim de diyor ki oralarda sanki iyi mi çocuklar, o tarz arkadaşları olma ihtimalini yüzdeliğe vurmayalım istersen diye cevap verdim.

Tayin dönemine daha uzuunca bir süre var ancak, eşimle bu konuyu ne zaman konuşsak depresif bir hale giriyor. Şöyle anlatayım size.
Ben ilk atama ile doğunun bir iline geldim, eşimle atandığım okulda tanıştım ve altıncı yıla girdik hala aynı okulda görev yapıyoruz. Evlenmeden önce eşimden buralardan tayin isteyip gitme sözünü alarak evlendim. Üç yıllık doğu görevim doldu, zorunlu hizmetim kalktı. İldışı tercih vermek istesem ilk tercihime nereyi verirsem gelecek durumda puanım da var. Geçen yaz artık vakti geldi deyip ildışı için tayin vermek istediğimi söyledim, bana verdiği sözü hatırlattım eşime. Tamam dedi ama bir hafta depresyondan çıkamadı, mutsuzdu. Ben de benim zorumla gidip mutsuz olacağına bir sene daha kalmaya karar verdim, bu süre zarfında da kendisini pskilojisini gitmeye hazırlaması gerektiğini söyledim. Ben ömrümü bu şehirde bitirmek istemiyorum, imkan yönüyle sağlık yönüyle eğitim yönüyle her yönüyle daha donanımlı iyi gelişmiş bir şehirde yaşamak varken neden burada yaşayayım ki? Herkesin puanım yetse de gitsem diye beklediği yerde ben neden gitme şansım varken kalayım ki? Öyle değil mi? Çocuğum var iki yaşında. O neden daha iyi bir şehirde daha iyi imkanlara sahip bir okula başlamasın ki? Benim buradaki arkadaşlarımın hepsi tayin isteyip gitti, kapısını çalacağım kimsem kalmadı. Eşimin ailesi ile aynı şehirde yaşıyorduk, onlar da memleketlerine taşınalı bir sene oldu. Şimdi aile desen yok arkadaş desen yok, sıfırdan başka bir şehirde başlamakla ne farkı var bunun ? Eşime söylüyorum bunları. Olur mu, ben yıllardır buradayım, başım sıkışsa bir şey olsa yardım isteyeceğim insanlar var, gittiğimiz yerde kim olacak hiç kimse diyor. İmkan dediğin ne diyor burada da her şey var diyor. Gitmek istemiyor kısaca. Ben de aksine hiç kalmak istemiyorum. Bu sefer düşünüyorum, gitsek orada mutlu olamasak sen istedin de geldik buraya hepsi senin yüzünden der mi, beni suçlar mı? Ben de pişman olur muyum? Ya da burada kalsak ömrümün sonuna kadar burada yaşayabilir miyim? Ailemi görmek istesem bir günümü alan yolculuk yapmak zorundayım ha deyince uzanmıyor elim onlara. Şimdi kafamda deli sorularla size geldim anlayacağınız. Siz olsanız ne yapardınız? Yer degistiren sıfırdan hayata başlayan vardır aranızda. Bana ne söylemek istersiniz. Ayrıca şu anda Van'da yaşıyorum ve Bursa Sakarya tarafına tayin vermek istiyorum.
Van a dana geçen hafta gittim Şırnak a göre mükemmel bir şehir ama ömrümü uzak şehirlerde heba etmek istemezdim bir yıldır burdayız ve yaza gidicez gün sayıyorum eşiniz sözünü tutmalı.

Buyrun zırt pırt taşınırız biz. Görevde 10. seneye girdim, 4 farklı coğrafi bölgede 5 farklı şehirde 4 farklı okul türünde çalıştım.

Bu şehirlerin hiçbiri eşimin ya da benim memleketim değildi. 2019 Temmuzda taşındık en son, Kayseri'nin daha önce adını bile duymadığım bir ilçesinde yaşıyorum şu an. Çünkü eşim hareket ve sirkülasyonun bol olduğu bir alanda çalışıyor özel sektörde.

Ben seviyorum sil baştan. Ki hastanelik de oldum, akümüz de bitti abuk bir saatte, ne bileyim işte ne yaşanıyorsa yaşadık ama "kimsemiz yok" kafasına girmedik hiç. Hoş neden girelim ki eşim var, ben varım, kimseye ihtiyaç yok ki.. Ne olabilir altından kalkılmayacak?

Eşiniz hımbıl içi geçmişin teki bence. Ve sizi oyalayıp zaman kazanmaya çalışıyor. Gidince siz, kalınca o mutlu olacaksa gidin.

Ayrıca puanınız o kadar iyiyse güneye inin bence. Yazın Demre'yi, Datça'yı ömrünüz uzasın..
Ama işte siz mecbursunuz ve öyle böyle göçebe hayata alışıyorsunuz, bir yerde sabit kalma ihtimaliniz olsa sanmıyorum bu kadar şehir değiştireceğinizi. Ama eşim konusunda haklısınız hımbıldır bir şey yapana kadar kırk saat düşünür, çarşıya çıkalım mı derim yarım saat düşünüp hadi çıkalım der, ben bu adama şehir değiştirelim diyorum tabi bunalıma girer, şaka gibi ya

Van a dana geçen hafta gittim Şırnak a göre mükemmel bir şehir ama ömrümü uzak şehirlerde heba etmek istemezdim bir yıldır burdayız ve yaza gidicez gün sayıyorum eşiniz sözünü tutmalı.
Ya evet işte yaşanılır kötü berbat demiyorum ama bir ömrü geçirebileceğim bir şehir değil bunu anlatamıyorum eşime

Geçen yaz merkez ilçelerde pek çok okul vardı tercih verebileceğim, semtleri bilmiyorum tabi ama nilüfer ilçesinde yeni yapım 140 150 metrekare 3+1 evler ara kat 1750 1800 civarı, burada zaten 1200 kira veriyorum biraz daha fazla verir daha güzel bir şehirde yaşarım diyorum. Ama eşimi düşündüren diğer kısımda bahsettiğiniz sebepler, elimizde az buçuk para kalıyor oralara gidersek birikim yapamaz ev dahi alamayiz. Burada evlerin fiyatı daha uygun bir de yeni yapım hep. Deprem sonrası şahlanan bir şehir olduğundan evler lüks yapılıyor. Başka şehirde buradaki rahatlık olmayacak diyor. Bilmiyorum ben de işte hiç ne yapacağımı

gecen yaz ile bu yaz arası cok fazla fark var. bursa da evler 1 ayda bile 100 bin koyabiliyor.

ayrıca benim apartmanimda da internete koyarken 140 m2 yazıyorlar ama benim evimde dar uzun bir mutfak 2 tane kucuk oda bir tane orta buyuklukte yatak odası kucuk bir ebevyn banyosu kucuk bir ana banyo orta buyuklukte bir salon var.

mutfagım ve cocuk odalarim kucuk diye satip daha buyuk ev alayim dedim benim evimden daha kucuk mutfagi olan evlere 800 bin istediklerini gorunce vazgectim. karsima yeni bi residans yapildi esimle bakmaya gittik odalar yine kucuk mutfak yine kucuk mutahit 750 binden kapi actı o da hemen teslim degil daha teslim etmesine zaman var ve 750 bini hemen istiyor.

aynı paraya sereserpe bir ev istesem bayagı sehrin dısina cikmam gerekiyor ki oralarda mahrumiyet bölgesi.

bu arada bilmiyorum niluferi hic biliyor musunuz ama niluferin karacabeye dogru sehirden cok uzak beldeleri de var oralarda nilufer diye gecer ama sehirden uzaktırlar.

Bu arada bende niluferde ögretmenim ayrıca ama calistigim mahalle oldukca kozmopolit bir mahalle nilüferin baska bir mahallesinde oturuyorum ozel arabayla trafiksiz 20 dk da gidiyorum. arabasiz ogretmen yok cunku ulasim nilufer de oturmamiza ragmen kolay degil.

kendi oturdugum mahalledeki okullara tayinlerde 300 400 puanlar havada ucusuyor.

gelmeyin demiyorum tabi buyuksehirlerin imkanlari tabi fazla ama bunları bilerek gelin.

En çok da onun için istiyorum eğitimi, ortamı daha iyi olur diye düşünüyorum. Buradaki öğrencilerim çok tatlılardır cana yakındır ama zihniyetlerini biliyorum, burada kaldıkça büyüdükçe aklı bir şeylere ermeye başladıkça ya çocuğum etkilenirse diye endişeleniyorum. Eşim de diyor ki oralarda sanki iyi mi çocuklar, o tarz arkadaşları olma ihtimalini yüzdeliğe vurmayalım istersen diye cevap verdim.
Sizin yerinizde olsam mutlaka tayin isterdim ama Bursa gibi buyuk bir sehir degil de Ege tarafinda kucuk bir ilce daha cazip gelirdi. Buyuksehirde cocuk buyutmek beni korkutuyor. Dun yine buna benzer bir konuya ayni yorumu yaptim. 4 yil Istanbulda ozel bir lisede calismis bir ogretmen olarak soyluyorum, tabi ki Bursa Istanbula nazaran belki daha nezihtir, bilmiyorum ama yine de gözüm korkardi benim. Tabi ki tercih size kalmış

gecen yaz ile bu yaz arası cok fazla fark var. bursa da evler 1 ayda bile 100 bin koyabiliyor.

ayrıca benim apartmanimda da internete koyarken 140 m2 yazıyorlar ama benim evimde dar uzun bir mutfak 2 tane kucuk oda bir tane orta buyuklukte yatak odası kucuk bir ebevyn banyosu kucuk bir ana banyo orta buyuklukte bir salon var.

mutfagım ve cocuk odalarim kucuk diye satip daha buyuk ev alayim dedim benim evimden daha kucuk mutfagi olan evlere 800 bin istediklerini gorunce vazgectim. karsima yeni bi residans yapildi esimle bakmaya gittik odalar yine kucuk mutfak yine kucuk mutahit 750 binden kapi actı o da hemen teslim degil daha teslim etmesine zaman var ve 750 bini hemen istiyor.

aynı paraya sereserpe bir ev istesem bayagı sehrin dısina cikmam gerekiyor ki oralarda mahrumiyet bölgesi.

bu arada bilmiyorum niluferi hic biliyor musunuz ama niluferin karacabeye dogru sehirden cok uzak beldeleri de var oralarda nilufer diye gecer ama sehirden uzaktırlar.

Bu arada bende niluferde ögretmenim ayrıca ama calistigim mahalle oldukca kozmopolit bir mahalle nilüferin baska bir mahallesinde oturuyorum ozel arabayla trafiksiz 20 dk da gidiyorum. arabasiz ogretmen yok cunku ulasim nilufer de oturmamiza ragmen kolay degil.

kendi oturdugum mahalledeki okullara tayinlerde 300 400 puanlar havada ucusuyor.

gelmeyin demiyorum tabi buyuksehirlerin imkanlari tabi fazla ama bunları bilerek gelin.
Ev satın alacak zaten gücümüz yok muhtemelen kiraya gideceğiz, uzun yıllar da kirada kalacağız. Oraya fazla kira dökmektense burada ev alırız diyor eşim de işte. Semtlerini filan hiç bilmem, daha önce Bursa'ya gitmişliğim bile yok. Sadece hem gelişmiş hem İstanbul Ankara gibi boğmayan güzel bir şehir olsun istedim, şu ana kadar da olumsuz bir yorum almamıştım bursa hakkında siz nadir kişilerdensiniz, dikkate alacağım söylediklerinizi, tercih dönemi geldiğinde de sizin kapınızı çalabilirim tabi gözümü korkutmaktan vazgeçip güzel yönlerini anlatırsanız tercih vermekten vazgeçmemiş olursam sdfsfs 😅🤣

Ama işte siz mecbursunuz ve öyle böyle göçebe hayata alışıyorsunuz, bir yerde sabit kalma ihtimaliniz olsa sanmıyorum bu kadar şehir değiştireceğinizi. Ama eşim konusunda haklısınız hımbıldır bir şey yapana kadar kırk saat düşünür, çarşıya çıkalım mı derim yarım saat düşünüp hadi çıkalım der, ben bu adama şehir değiştirelim diyorum tabi bunalıma girer, şaka gibi ya
Yoo asla mecbur değiliz. Ben öyle saksı gibi sabit bir yaşam istesem eşim daha iyi fırsatları kovalamayıp küçük düşünürdü. Ki bundan önce istifa ettiği şirket kendi memleketime 1 saat mesafede Bir şehirde, sadece kira değil faturalarını bile karşıladıkları bir ev tahsis etmişken bıraktı çıktı daha iyisi için.

Para kazanmak için çalışıyoruz, A şehrinde 10k kazanabilecekken sabit kalmak için B şehrinde 5k kabul etmek bence saçma. Ha elbette bunu tercih edenler vardır ama benim tercihim hareketten yanadır. Eşimin kendisini profesyonel anlamda geliştirebileceği, ailemizin sosyo-ekonomik durumunu yukarı çekebilecek her fırsata balıklama atlarım. Zira öğretmen olarak benim uzama-kısalma şansım belli. Ama özelde onun önü çok daha açık.

Dediğim gibi kesinlikle mecburiyet değil, seviyorum bir yerde yeni olma, keşfetme, tanıma, öğrenme hissini.

Eşinizin huyunu biliyorsanız tepkilerini de az çok tahmin etmişsinizdir önceden. Yani çarşıya düşünen adam taşınmaya elbette direnecektir.

Ama sizi de kafası karışık gördüm, daha hiçbir fikrinizin olmadığı şehre tayin istemek (eşinizin de gönlü yokken) bence mantıklı değil.

Bence artık eşinizin mazeretlerini dinlemeyin, dinlemek.zorunda değilsiniz ne olursa olsun size verilmiş bı soz var. Orda çevresi varsa, başka yerde mutsuz olacaksa bunu söz verip evlenmeden önce dusunecekti, istediği kadar surat yapsın umursamayin

Eşiniz daha önce kardeşlerinin sizde kalması konusunda da aslında çok da fazla sizin ne istediğinizi önemsemiyordu, genel olarak tepkisiz kalıp zaman kazanabildiği kadar oyalayıp en son siz kazan kaldırınca mecburen yola geliyor şeklinde görüyorum ben onu, o yüzden hiçbir zaman gönüllü olmayacak bence Vandan gitmeye psikolojik şiddet uygulayarak dediğini yaptırmaya çalışacak. Şuan sadece vakit kaybediyorsunuz.

Bu arada Bursada yaşıyorum ben çok seviyorum bu şehri🥰

Eşiniz Yüksekovalıymış , batıdan korkan doğudan uzaklaşmayı gurur meselesi yapanlar var, 13 yıldır memurlarla içiçeyim fazlasıyla aşinayım bu duruma. Öyle de olabilir etraflıca değerlendirin bu durumu.

Evet bence de çok bencilce. İki yıl aynı şehirde yaşadık. Biraz da bizimkilerin yanında kalırız diyorum, senin annenler yaşlı torun sesi kaldıramaz bakmazlar da diyor. Bakmazlarsa hakları bakmasınlar, aynı şehirde yaşayalım akşam yemeklerini beraber yiyelim, birlikte vakit geçirelim ben bunu istiyorum diyorum. Susuyor işte, sadece susuyor
Eşiniz çok tuhaf ardına sığındığı bahanelerin içi boş torun sesi kaldıramazlar olur mu hiç hayret bişey. Bence kabul etmiyorsa siz tayininizi isteyin gidin size istemediğiniz bi hayatı yaşamaya zorlayamaz.

Yanlış anlamayın lütfen 2000-2009 arası Van da yaşadım hiç sevmedim. Kış memleketi yerler buz pisti, kirolarina deginmiyorum bile. Pakize suda Akdamar adasına gitmişti o geldi aklıma, kaptana soruyor Van gölü canavarını gördün mü diye kaptan gormedim diyor,artık teknede taciz mi ediyorlar neyse o kadar baktım Van gölü canavarını göremedim ama 2 ayaklı canavalari gördüm dedi😅 hiç unutmam

Back