- 21 Nisan 2018
- 8.130
- 30.197
- 548
- 36
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
Pandemi döneminin ne zaman biteceği, normal hayata ne zaman döneceğimiz belli değil ki. Hangi tarihe neye göre beklemeliyim. Bu yaz teker teker gitti arkadaşlarım başka şehirlere. Kaldı ki Vanda da pek iyi sayılmaz durumlar. Virüs her yerde var, şurası daha güvenilir diyecebilecegımiz bir şehir yok ki. Sağlık sektörü burada hiç iyi durumda değil, yanlış teşhis konulup büyükşehirde tekrar başka hastanelere görünen, söylenenden bambaşka bir hastalığın çıktığı çok arkadaşım oldu. Hiç güvenmiyorum hiç.Bu pandemi döneminde büyükşehir mantık değil kardeş.Mutluysanız kalın.
Eşim 9 yıllık öğretmen ben 6. 9 yıldır buradaymış, başı sıkışsa yetişecek çok insan varmış. Hepsini de zamanla kazandı. Burada kurduğun çevreyi başka yerde de kurarsın diyorum yok diyor. Aslında asıl sebebinin ailesi olduğunu düşünüyorum. Üç saatlik uzaklıkta oturuyorlar. Şimdi Bursa'ya gitse hepten uzak kalacak diye istemiyor, ben ne yapayım bir günümü alıyor memlektime gitmem yani. Ayda yılda bir gelirlerse geliyorlar. Üç saatlik mesafeye yılda bir defa gelecekler diye ben burada yaşayamam, yılda bir defa Bursa'ya da gelirler dedim.yalan mı Allah aşkınaDogu'dan tayin olmak istemeyen ogretmen de ilk kez goruyorum. Kendi memleketi olsa anlarim da ne aile var ne uzun yillara dayanan bir arkadaslik. Neyi birakamadigini anlamadim. Millet dort gozle bekler tayin zamanini normalde. Esiniz cidden tuhaf geldi bana.
Ben de vazgeçmedim sadece uzun uzun yazamadım. 3 seneliğine eşimin memleketine tayin istedim. 3 sene sonunda yine kıvırır istemezse ben de ayrılırım dedim. Yalanla başlayan evlilik yürümez bana göre. Ayrıca mutsuz olmazsınız. Van a atandığınızda sanki herkesi tanıyor muydunuz? Yeni yer yeni heyecan bana göre.Görev yaptığım okulda da çok var sizinle benzer örnek. Hatta benimle dalga geçiyorlar gidemezsin heveslenme diye. Herkes bu durumu kanıksamış ilginç şekilde. Benim geri adım atmaya niyetim yok, bir yıl daha kalarak ona bu fikre alışma şansını verdim zaten. Alışmaz bana da engel olmaya kalkarsa çocuğumu alıp giderim gideceğim yere, eşim çok iyi biliyor ki bunu yaparım. Sizin eşiniz de söz vermiş neden vazgeçtiniz, verdiği sözü hatırlatın. Ben eşimin yanında, aileme onun ailesine de söylemiştim biz tayin isteyeceğiz eşimin bana sözü var diye. Herkes gideceğimiz fikrinden haberdar. Bu yaz ailem de söyledi kızımıza sözün var damat unutmadık, tayin haberiniz bekliyoruz diye. Her taraftan kapattım ben eşimin paçayı kurtarma şansını. Ben sadece pişman olur muyum, eşim mutsuz olur mu bunun için fikir almak istedim. Sıfırdan başka bir şehirde hayata başlayan birileri vardır mutlaka. Doğru karar verdiğimden az çok emin olmak istiyorum
Giresunda da gorev yaptim 5 sene.Hem de en kucuk ilcelerinden birinin dag basinda.Guzel gunlerdi..Su Bursaya bir ben alisamadim demek.Bir bana soguk,bogucu,kasvetli geliyor.Bneim arkadaş giresunda ailesini bıraktı
Bursaya esinin tayini aldirdi
Orda kimseleri yok
Cok mutlular
Bursa daha çok. Sakarya nasıl bir yer pek fikrim yok ancak Van'dan daha iyi değil midir yine deTayin istemekte haklısınız, istemediğiniz bir yerde kalmak istemeyişinizi anlıyorum ancak Van dan daha gelişmiş bir şehir olarak Sakaryayı mı kastediyorsunuz?
Hmm bende trabzonda giren yaptimGiresunda da gorev yaptim 5 sene.Hem de en kucuk ilcelerinden birinin dag basinda.Guzel gunlerdi..Su Bursaya bir ben alisamadim demek.Bir bana soguk,bogucu,kasvetli geliyor.
Geçen yaz merkez ilçelerde pek çok okul vardı tercih verebileceğim, semtleri bilmiyorum tabi ama nilüfer ilçesinde yeni yapım 140 150 metrekare 3+1 evler ara kat 1750 1800 civarı, burada zaten 1200 kira veriyorum biraz daha fazla verir daha güzel bir şehirde yaşarım diyorum. Ama eşimi düşündüren diğer kısımda bahsettiğiniz sebepler, elimizde az buçuk para kalıyor oralara gidersek birikim yapamaz ev dahi alamayiz. Burada evlerin fiyatı daha uygun bir de yeni yapım hep. Deprem sonrası şahlanan bir şehir olduğundan evler lüks yapılıyor. Başka şehirde buradaki rahatlık olmayacak diyor. Bilmiyorum ben de işte hiç ne yapacağımıesiniz hic buyuksehirde yasamış mi?
Belki de buyukşehirde yasamaktan buyuksehirin stresinden buyuk sehirdeki gecim sıkıntısından korkuyor?
Bursada yaşayan bir öğretmen olarak soyluyorum bursa da yaşamakta ögretmen olmakta hiç kolay degil.
Biz esimle bursa da buyumemize ragmen bazen daha kucuk yasamın daha kolay oldugu bir yere mi gitsek diye dusunmuyor degiliz ama benim esim otomotiv sektorunde oldugu icin bursa dan baska bir ilde esimin su anki imkanlarinda is bulamayiz.
bakın bursada eli yuzu duzgün bir semtte 100 m2 ev 800 bin su siralar. ki 5 6 ay once ayni ev 550 bindi. kiralar desen 2.700 civarı yine 100m2. daha uygun bir semtte oturayım dersen kozmopolitlik artıyor cok goc alan bir sehir oldugu icin vandaki hayatınıza dua ettirecek mahaller mevcut.
ayrıca kalbur ustu semtlerdeki okullarda boş norm yok. genellikle göçlerin cok oldugu carpık kentlesmenin cok oldugu bölgelerdeki okullara norm aciliyor ve o okullarda da öğrenci ayrı dert veli ayrı dert.
Bakıcılar deseniz asgari ucret artı sigorta istiyor ki 2 yasında cocugunuz varmis.
ayrica okullar cok kalabalik oldugu ders sayiları fazla oluyor ve benim 6 yıldır bos gunum felan yok 5 gun okuldayim. Bizim okulda kimsenin bos gunu yok. doguda 2.5 gun okula gidip esiyle donusumlu cocuk bakımı duyunca sasiriyorum cunku bizim okulda 1 gün bile boşluk yok. haksızlık olmasin diye dersi az olanada vermiyorlar cunku okullar en az 40 50 ögretmenli bu sefer ona var bana niye yok sorunu çıkiyor diye vermiyorlar boş gün.
yani bursa ya geldiginize sadece esiniz degil siz de pisman olabilirsiniz.
Evet aslında orta nokta iç Anadolu oluyor ama öyle içime sinen olur dediğim bir şehir yokesinizin ailesinin sehriyle kendi ailenizin sehrinin tam ortasını bulmaya calısın. van a 3 saat uzaklıkta ise esinizin ailesinin sehri doguda sizin ki bursaya 6 saat olduguna gore daha batıda. konya gibi kayseri gibi orta anadoluda kücük olmayan bir sehir olabilir ama oralarda hayat nasıldir sizin sehirden beklentileriniz nelerdir bilemem.
Aynen işte üniversite okumak için gittiğimiz şehir, atandığımız şehir hepsi sıfırdan başlamak aslında. Tebdili mekanda ferahlık vardır derler bunaldım çok, yeni yer iyi gelecek diye düşünüyorum ama işte emin değilimBen de vazgeçmedim sadece uzun uzun yazamadım. 3 seneliğine eşimin memleketine tayin istedim. 3 sene sonunda yine kıvırır istemezse ben de ayrılırım dedim. Yalanla başlayan evlilik yürümez bana göre. Ayrıca mutsuz olmazsınız. Van a atandığınızda sanki herkesi tanıyor muydunuz? Yeni yer yeni heyecan bana göre.
Van da Büyük şehiresiniz hic buyuksehirde yasamış mi?
Belki de buyukşehirde yasamaktan buyuksehirin stresinden buyuk sehirdeki gecim sıkıntısından korkuyor?
Bursada yaşayan bir öğretmen olarak soyluyorum bursa da yaşamakta ögretmen olmakta hiç kolay degil.
Biz esimle bursa da buyumemize ragmen bazen daha kucuk yasamın daha kolay oldugu bir yere mi gitsek diye dusunmuyor degiliz ama benim esim otomotiv sektorunde oldugu icin bursa dan baska bir ilde esimin su anki imkanlarinda is bulamayiz.
bakın bursada eli yuzu duzgün bir semtte 100 m2 ev 800 bin su siralar. ki 5 6 ay once ayni ev 550 bindi. kiralar desen 2.700 civarı yine 100m2. daha uygun bir semtte oturayım dersen kozmopolitlik artıyor cok goc alan bir sehir oldugu icin vandaki hayatınıza dua ettirecek mahaller mevcut.
ayrıca kalbur ustu semtlerdeki okullarda boş norm yok. genellikle göçlerin cok oldugu carpık kentlesmenin cok oldugu bölgelerdeki okullara norm aciliyor ve o okullarda da öğrenci ayrı dert veli ayrı dert.
Bakıcılar deseniz asgari ucret artı sigorta istiyor ki 2 yasında cocugunuz varmis.
ayrica okullar cok kalabalik oldugu ders sayiları fazla oluyor ve benim 6 yıldır bos gunum felan yok 5 gun okuldayim. Bizim okulda kimsenin bos gunu yok. doguda 2.5 gun okula gidip esiyle donusumlu cocuk bakımı duyunca sasiriyorum cunku bizim okulda 1 gün bile boşluk yok. haksızlık olmasin diye dersi az olanada vermiyorlar cunku okullar en az 40 50 ögretmenli bu sefer ona var bana niye yok sorunu çıkiyor diye vermiyorlar boş gün.
Kayseriyi düşünebilirsiniz, çok güzel bir şehir. Hem de orta noktaEvet aslında orta nokta iç Anadolu oluyor ama öyle içime sinen olur dediğim bir şehir yok
Ben merkezdeyim çarşı yürüyerek 15 dakika uzaklıkta bana. Ama yine de yetmiyor. Eşim de başka şehirde buradan farklı ne olacak nasıl bir değişiklik bekliyorsun anlamıyorum diyor.Ben de 4 yıl Van’da kaldım eşim de 6 yıldır Vandaydı.Evet Van güzel bir şehir ama merkezdeyseniz. Ben ilçedeydim ve aradığımı bulamamaktan sağlık imkanlarının yokluğundan çok bunalmıştım. Memleketiniz değilse ya da ailenizin yaşadığı yer değilse tayin düşünmeniz çok doğal. Eşinizle de baştan bu meseleyi konuşmuş söz almışsınız. Sözünü hatırlatıp aynı ortamı gittiğiniz yerde kurmanın da sizin elinizde olduğunu güzelce anlatın bence.
Siz neden Bursa'ya tayin istediniz, pişman mısınızGiresunda da gorev yaptim 5 sene.Hem de en kucuk ilcelerinden birinin dag basinda.Guzel gunlerdi..Su Bursaya bir ben alisamadim demek.Bir bana soguk,bogucu,kasvetli geliyor.
0 dan il değiştirdim 1000 kmcik hiç pişman olmadım çünkü ne istediğimi biliyordumGörev yaptığım okulda da çok var sizinle benzer örnek. Hatta benimle dalga geçiyorlar gidemezsin heveslenme diye. Herkes bu durumu kanıksamış ilginç şekilde. Benim geri adım atmaya niyetim yok, bir yıl daha kalarak ona bu fikre alışma şansını verdim zaten. Alışmaz bana da engel olmaya kalkarsa çocuğumu alıp giderim gideceğim yere, eşim çok iyi biliyor ki bunu yaparım. Sizin eşiniz de söz vermiş neden vazgeçtiniz, verdiği sözü hatırlatın. Ben eşimin yanında, aileme onun ailesine de söylemiştim biz tayin isteyeceğiz eşimin bana sözü var diye. Herkes gideceğimiz fikrinden haberdar. Bu yaz ailem de söyledi kızımıza sözün var damat unutmadık, tayin haberiniz bekliyoruz diye. Her taraftan kapattım ben eşimin paçayı kurtarma şansını. Ben sadece pişman olur muyum, eşim mutsuz olur mu bunun için fikir almak istedim. Sıfırdan başka bir şehirde hayata başlayan birileri vardır mutlaka. Doğru karar verdiğimden az çok emin olmak istiyorum
Abartmayın yahu. Bursa'da kentsel dönüşüm yüzünden ev kiraları pahalı sadece ama diğer konularda size katılmıyorumesiniz hic buyuksehirde yasamış mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?