tavuk alma adeti

Dun gece bizim.kapinin onundede oldu cok keyifliydi aldim cocuklari ciktim balkona davul zurna calarkende minik.oglum basladi oynamaya

çok eğlenceli görünüyor bursalı 2 arkadaşım var evlensinler de alalım tavuk

resimlerden gördüğüm kadarıyla adet aynen devam ediyor sanırım
evet canım tam gaz devam ama biz merkezde değiliz
12 ye kadar kına gecesi 12 den sonra bizde önce oğlan evi gelir tatlı alalım tatlı konusalım bizede gelin derler sora kız evi gider
oğlan evi gel git 1 bucuk saat yollarda ve evin önünde geçmişti bizim çünkü evlerimizin arası yürüyerek yarım saat..
sonra gecnç erkeklere sofra kurulur yer içerler gelinle damat sakallı kabaklar oynar bardak kırılır onlar gider kız evi hazırlanır..

yine sakallı kabak yapılır bu sefer eve varmadan gelin saklanır kız evi grubu damat gelini bulamaz bulsa bile yakalayamaz diye nara atılır gelin bulunur yine oynanır sakallıkabaklar orata yere oturup tavuk pilav kola cerez sigara ister
sonra dönüş ve kız evinde arkadaşlar sabaha kadar muhabbet..
gerçi ertesi güne gelin pek sağlam olmuyo ama cok güzel yaaa

Herkeste farklı sanırsam o kadar cok adet bilmem ama gördüğüm kadarıyla bizde önce kınadan sonra kız tarafı gider tavuk almaya biri gelin kılığına birii damat biride ne olduğunu daha çözemedim ama genelde koco popolu bir kadın kılığına girer bizdede gelin saklanır aynı şekilde önce damat onu bulur önce bir onlar oynatırlar daha sonra kaynanayı çağrırlar çağrırkende Kaynana bu gece buraya gelmezse gelin ölsün tarzında birşey söylenir kaynanayı görümceyi çağrırlar tavuk, çerez, sigara istenir.Damada genelde eziyet olsun diye birşey yaptırılır çamaşır yıkatılır,Yumurta pişittirilir,Kahve yaptıranıda gordum Kuzenime kahve yaptırmıştılar gerci onun yerine biz yapmıştık içinede tuz koymuştuk gelin tarafına tuzlu kahve içirdik bir güzel

Daha sonra kız tarafı evine gider aynı şekilde toplanır erkek tarafı gider yine birileri kılık değiştirir.Kaynanadan tatlı, sigara ,içki istenir.Daha sonra herkes evlerine dağılır.Kız evi damat tarafını yolladıktan sonra oturur bir guzel tavuğunu yer

yapılan kılıklar aynıda içerik değiştiriliyor demekki

kızlar ben şikayetedıyorum ama çocuk olduğundan yoksa kendımde yaptım tavuk alma

çok kalabalıktık 20 tane kız arkadaşım vardı sadece çok eğlenceli geçmişti o kızların hepside bızım evdde kaldı o gece düğüne çıkacak halim kalmamıştı ertesi gün

cocuk yok canım ama aynı dert yani sonrasından ertesi güne bendende eser kalmamıştı

bizim buralardan olanlar varsa çıkıp söyler

kendımı ifşa etmıyeyım şimdi

ben bursa lıyım bizde de var bu ader çok zevkli oluyo ama dediğin gibi erkekten gelin yapıolar kızlardan da erkek bide çingene oluyo biri çok eğlenceli bayılıyorum ben tavuk almaya tabi erkek tarafıda tatlı almaya gelir

bizim afyonda da olur bizdeki adı dilenmedir biz tencere tava kapaklarıyla şarkı maniler söyleyerek gideriz.Gelin bizde de saklanır.bizede tavuk ve çerez verirler bazende para verir kayınpeder.Çok eğlenceli olur erkek evi gelmez bizde.

bizim memlekette tavuk değil de kınadan sonra kaynananın evine baskına gidilir,gelin kaynananın şalvarını yakar,damat gelinin kınasını yıkar yine fonda davul zurna filan tabi,gitmişliğim var ama gecenin o saatinde artık pilim bittiği için kenara oturup izlemekle kalmıştım gece 2 sularıydı.Hala da şaşarım kınada o kadar oynayıp zıpladıktan sonra nereden bulurlar o enerjiyi diye.Allah komşulara sabır versin tabi gecenin o saatinde çok sinir bozucu birşey

Bizim burda da olur..
Ama şöyle; düğün biter gece 12,30 gibi salondan çıkarken yakın akraba ve sadıçlarla beraber konvoyla çıkılır ve cafeye gidilir..Orda yenir , içilir eğlenir tabi saatte bayağ bi ilerler gecenin kaçı olur...

Sonra yine hep beraber cafeden kalkılır ve konvoy halinde gelinin evine gidilir .. Bahçede ya da kapı önünde de herkeze içecek ve baklava ikram edilir ama davul falan çalınmaz yani en fazla konvoyun korna sesleri , muhabbet , kahkaha sesleri olur...
Tavuğu da gelin ve damat yer sadece...

2 ablamın düğününde de yaptık. .çok eğlenceli oluyor. müzikler çalınıyor hem oynanıyor hem tavuk alınıyor. Sonra gece olunca böyle kızlar toplanıyor tavuğu pişirip yiyorlar. sabaha kadar uyumuyorlar falan. çok eğlenceli. Bu arada ben de bursa'da oturuyorum bizim buralar da çok var böyle eğlenceler.

Nasıl bir adetmiş bu böyle hiç duymadım valla ama eğlenceli bir şeye benziyor
biz yapcaz gelcen mi sende
tavuklu pilav yapıyo erkek tarafından ve kız tarafından bi kac akraba kapılarına gidip pilav almaya geldik diye oynuyosun darbukalarla falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…