• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tavuk alma adeti

heyttttt bursalılara laf yokkk:52::52:
yaz gelsede tavuk alsak diye bakıyoz bizzzz:56::56::52::52:

yok kız laf etmedım:1:
bızımkı bıraz yorucuydu da:ssz:
kız tarafıydık,nerdeyse 1 saatlık yola gıttık:27:
bıde gelının saklanıp damadın onu bulmaya calısması var
kapının onunde davul zurna calınması,sarkı turku derken
yahu gece vaktı bayag yorulmustuk:1:

yok kız laf etmedım:1:
bızımkı bıraz yorucuydu da:ssz:
kız tarafıydık,nerdeyse 1 saatlık yola gıttık:27:
bıde gelının saklanıp damadın onu bulmaya calısması var
kapının onunde davul zurna calınması,sarkı turku derken
yahu gece vaktı bayag yorulmustuk:1:

ben arabaya saklandım bulamadı beni:1:
sonrada cıktım bi ev var onun orda cocukları görevlendirdik o geldikçe ben öbür tarafı dolandım sonrada en son yakalndım:52:

Aynen kuzum, erkek evi hazır bekler zaten,koli sigara, kola, baklava, bir tepsi pilav koca tavuk, çerez :52:

50-60 kişi gidilir zaten kaynanaya naz yapılır bak kızı vermiyoruz diye..damat gelin oynatılır.Off off çok güzel olur ya.Davul zurna Allah Allah..
Zaten Bursa'lılar adeti bildiğinden asla sıkıntı olmaz.Ama jandarma yada polis mutlaka gelir.Bizim jandarma oynattığımız bile var be :36:

ben arabaya saklandım bulamadı beni:1:
sonrada cıktım bi ev var onun orda cocukları görevlendirdik o geldikçe ben öbür tarafı dolandım sonrada en son yakalndım:52:

bızm kızda ınsaata gırmıstıı gece vaktı:27:
kım vurduya gıtmeden cocuk buldu allahtan:9::9:

ayyy katiee ilk defa duydum ama

dediğin gibi yaşayan için eğlenceli dışardan bakana gürültü

idare ediver artık ne kadar mutlulardır kim bilir

yazın bu kadar sık oluyordur kışın bu kadar olmuyotdur dimi hani düğün daha az olduğu için

Aynen kuzum, erkek evi hazır bekler zaten,koli sigara, kola, baklava, bir tepsi pilav koca tavuk, çerez :52:

50-60 kişi gidilir zaten kaynanaya naz yapılır bak kızı vermiyoruz diye..damat gelin oynatılır.Off off çok güzel olur ya.Davul zurna Allah Allah..
Zaten Bursa'lılar adeti bildiğinden asla sıkıntı olmaz.Ama jandarma yada polis mutlaka gelir.Bizim jandarma oynattığımız bile var be :36:

bizde yaptık onuuu:27:

bızm kızda ınsaata gırmıstıı gece vaktı:27:
kım vurduya gıtmeden cocuk buldu allahtan:9::9:
aynen yaa eglenceli ama dediği gibi kendin grupta yoksan sıkıntılı:1:

benim tavuk almamdan bi kaç kare :52::52:

$kabak...webp$Adsız.webp
:52::52::52::52::52::52:(inşallah tanıyan çıkmazz):52::52::52::52:

:52::52::52::52:
tavuk alamamıııı
oooooo harikadır yaaa cok severim hatta tavuk almada gelin damat olanlara sakallı kabakta derler...
sakallı kabak olmuşlugum bile vardırrr:52::52:

:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

(bide gece 3 e kadar bile sürer bizim)
hatta kendi düğünümden ble resimler var isteyen olursa yüzleri karartıp koyabilirimm merak edenlere:52::52:

ayrıca kız evi oğlan evinden pilav üstü kızarmış tavuk aldıktan sonra bide oğlan evi kız evine gider baklava almaya..
sonra gelin ve arkadaşları tavuğu damat ve arkadaşları baklavayı yerr:56:

walla çok guzel oluyor bursa adetidir

sizin oralardada varmı bu adet bilmem ama bızım buralarda pek meşhur şuandada davul zurna gecenın kaçı olmuş her hafta sonu aynı şey çocuk uyanıcak dıye ödüm kopuyor

adet şöyle kına sonrası kız evinden gençler oğlan evine gıdıp işte kapıda oynayıp pişmiş tavuk alıyorlar kola çerez falan güzel bi adet ama katılmıyorsan evdeysen uyumak üzereysen hiçte hoş olmuyor neredeyse bır saatır sesler geliyor yoğun bı şekilde ıslıklar falan üff bi alamadılar şu tavuğu :25::25::25:

içinde bulunuyorsanız çok güzel ama dediğiniz gibi evdeyseniz gidip boğasınız geliyor....
bursalımısınız bizim oralarda meşhurdur tavuk almalarrrrr...
ahhhh ahhhh canım bursam

Bende Bursalıyım eskiden çok katıldım tavuk almalara :1:
ama o saat biraz geç mi ne? Yıllardır gitmiyorum gerçi Bursa da değilim.
eskiden kalmazdı bu saatlere :26:

sizin oralardada varmı bu adet bilmem ama bızım buralarda pek meşhur şuandada davul zurna gecenın kaçı olmuş her hafta sonu aynı şey çocuk uyanıcak dıye ödüm kopuyor

adet şöyle kına sonrası kız evinden gençler oğlan evine gıdıp işte kapıda oynayıp pişmiş tavuk alıyorlar kola çerez falan güzel bi adet ama katılmıyorsan evdeysen uyumak üzereysen hiçte hoş olmuyor neredeyse bır saatır sesler geliyor yoğun bı şekilde ıslıklar falan üff bi alamadılar şu tavuğu :25::25::25:

Bende bursalıyım çocukken cok giderdim tavuk almalara kınadan sonra kız tarafı erkek tarafına gider kapısının önüne türlü şaklabanlıklar yapılır eve dönülür. :1: Daha sonrada erkek tarafı çıkar kızın evine gelir baklava almaya :9: Çok eğlencelidir tabii bu eğlencenin içindeyseniz eğer yatakta uyumaya çalışıyorsanız pek eğlenceli olduğu söylenemez :) Hala bursada yapanlar var özellikle kücük yerlerde yapılıyor şehirde o kadar cok kalmadı sanırsam

ilk kez duydum bende valla...
ilginç gerçekten..
ama belli bi saatle sınırlandırılmalı bu dışarıdaki eğlence türü şeyler..
çevresini düşünmeden bu kadar rahat davranmak hoş değil..

ben de Bursalıyım iyiki böyle bir adetimiz var diyorum kesinlikle katılıyorsanız çok zevkli bir şey :1: hatta düğünü kınayı sevdiğim kadar tavuk almayı da severim yani :1:

eskişehirde okurken öğrenmiştim bende kesinlikle katılıyorum ama yapacak bir şey yok ki onlar açısındanda bakmak gerek..

Back
X