tavuk alma adeti

Bitttter

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
10.472
13.649
498
sizin oralardada varmı bu adet bilmem ama bızım buralarda pek meşhur şuandada davul zurna gecenın kaçı olmuş her hafta sonu aynı şey çocuk uyanıcak dıye ödüm kopuyor

adet şöyle kına sonrası kız evinden gençler oğlan evine gıdıp işte kapıda oynayıp pişmiş tavuk alıyorlar kola çerez falan güzel bi adet ama katılmıyorsan evdeysen uyumak üzereysen hiçte hoş olmuyor neredeyse bır saatır sesler geliyor yoğun bı şekilde ıslıklar falan üff bi alamadılar şu tavuğu

bu adet sadece bizim buralara ait herhalde

aman olmasın gece gece hiç çekilmıyor

Hiç duymadım ama çok eğlenceli gibi görünüyor

evet çok eğlencelidir ama katılırsan dışardan sadece gürültü gibi geliyor

sahte bı gelin yaparlar gelinler erkek damatlar kızdan olur kıza bıyık felan çizerler erkeğede gelinlik giydirirler bikaç karakter daha yapıyorlar akıllarına ne gelirse eğlenceli karakter

davul sesi uzaklaşıyor bitti herhalde

ilk kez duyuyorum canım. değişik bir adetmiş:44:

Çok iyiymiş yaaaaaa sizin oralar nereler

Bursa tarafları mı ? muhacir adeti diye biliyorum ben arkadaşlarımdan duydum bir kere katıldım da biz de yok zaten buraların yerlisi değiliz

çok değişikmiş.

yok öyle bir geleneğimiz..

kız ve oğlan tek başına ister evlerine ister otellerine gider bizde.

peşine de kimse takılmaz.

:)

hiç duymaıdm canım bunu bizim oralarda tavuk alma adeti falan yok ama şu sıralar mahalle arası kına geceleri pek moda..hergün bi evin önünde ya nişan var ya kına,gecelere kadar sürüyor hatta geçen gün polis gelip uyardı milleti bitirin diye

valla ankaranın bağlarıyla başlıyorlar,dar geldi sana ankara ile gece son buluyo hepsini bir bir ezberledim bizim çocuklarda balkona çıkıp onlarla oynuyorlar uyku falan yok tabii

tavuk alamamıııı
oooooo harikadır yaaa cok severim hatta tavuk almada gelin damat olanlara sakallı kabakta derler...
sakallı kabak olmuşlugum bile vardırrr

(bide gece 3 e kadar bile sürer bizim)
hatta kendi düğünümden ble resimler var isteyen olursa yüzleri karartıp koyabilirimm merak edenlere

ayrıca kız evi oğlan evinden pilav üstü kızarmış tavuk aldıktan sonra bide oğlan evi kız evine gider baklava almaya..
sonra gelin ve arkadaşları tavuğu damat ve arkadaşları baklavayı yerr

Son düzenleme:
evet kuzenım gecen sene evlenmıstı bursada,bızde tavuk almaya gıtmıstık gece yarısı

Bende bursanin adeti diye biliyorum istanbulda hiç karşılaşmadım ama bursaya bi düğüne gitmiştim orda gördüm erkek tarafıydik kız tarafı gelmişti bi de çok uzak değildiler dip dipe apartmanda oturuyorlardı çok yakın mesafe diye mahalleyi gezdiler

canım o arnavutlara özel bi adettir tavuk gecesi derler adına sadece damat evine gitmezler başka akrabalarınada giderler sonra o tavukları haşlar pilavla bi güzel yerler gece yarısı kendim bi arnavut olarak iyi bilirim :)

ben bilecikte misafirken böyle bi adet öğrenmiştim bi düğünde. sanırım oralardansınız

Ben Bursa'dayım kızlar.Hatta bu gece bizde yapacağız.Çook eğlenceli oluyor.ama konu sahibi arkadaşın dediği gibi,eğer sende katıldıysan eğlenceli oluyor gerçekten.Erkek evinin önünde tavuk gelene kadar "bir baba hindi heey Allah,Olsa da şimdi heey Allah" naraları atılıp oynanır.Sonra bir dolu kız bir güzel yenir o :)
Sabahlarsınız,yapmadığınız delilik kalmaz ve herkes hoşgörür

Bence güzel bir adet.Köyde olursa daha da güzel.Çünkü şehirleşmiş yerlerde şikayet eden oluyor.Haklı olarak.
Köyde herkes zaten beklediği için çocukları bile sokaklara salarlar sabaha kadar.camlardan izler herkes..çıkıp sizle oynayan bile olur

he valla aynen öyle...
benim evime eşimin evinin arasıyürüyerek yarım saatti düşün artık gittik bide döndük sonra onlar geldilerrr
sabaha karsı 4 te bitmişti sonrada toplaştık yedik bide sigaralar

bizdede tavuk nerde kaynanaaa diye bagırılır sonra kaynana cıkar tavugu veririm piiliçi alırım sonrada civciv isterim derlerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…