heyttttt bursalılara laf yokkk
yaz gelsede tavuk alsak diye bakıyoz bizzzz
yok kız laf etmedım
bızımkı bıraz yorucuydu da
kız tarafıydık,nerdeyse 1 saatlık yola gıttık
bıde gelının saklanıp damadın onu bulmaya calısması var
kapının onunde davul zurna calınması,sarkı turku derken
yahu gece vaktı bayag yorulmustuk
ben arabaya saklandım bulamadı beni
sonrada cıktım bi ev var onun orda cocukları görevlendirdik o geldikçe ben öbür tarafı dolandım sonrada en son yakalndım
Aynen kuzum, erkek evi hazır bekler zaten,koli sigara, kola, baklava, bir tepsi pilav koca tavuk, çerez
50-60 kişi gidilir zaten kaynanaya naz yapılır bak kızı vermiyoruz diye..damat gelin oynatılır.Off off çok güzel olur ya.Davul zurna Allah Allah..
Zaten Bursa'lılar adeti bildiğinden asla sıkıntı olmaz.Ama jandarma yada polis mutlaka gelir.Bizim jandarma oynattığımız bile var be
aynen yaa eglenceli ama dediği gibi kendin grupta yoksan sıkıntılıbızm kızda ınsaata gırmıstıı gece vaktı
kım vurduya gıtmeden cocuk buldu allahtan
tavuk alamamıııı
oooooo harikadır yaaa cok severim hatta tavuk almada gelin damat olanlara sakallı kabakta derler...
sakallı kabak olmuşlugum bile vardırrr
(bide gece 3 e kadar bile sürer bizim)
hatta kendi düğünümden ble resimler var isteyen olursa yüzleri karartıp koyabilirimm merak edenlere
ayrıca kız evi oğlan evinden pilav üstü kızarmış tavuk aldıktan sonra bide oğlan evi kız evine gider baklava almaya..
sonra gelin ve arkadaşları tavuğu damat ve arkadaşları baklavayı yerr
ben hızımıalamadım resim bile koydummmwalla çok guzel oluyor bursa adetidir
sizin oralardada varmı bu adet bilmem ama bızım buralarda pek meşhur şuandada davul zurna gecenın kaçı olmuş her hafta sonu aynı şey çocuk uyanıcak dıye ödüm kopuyor
adet şöyle kına sonrası kız evinden gençler oğlan evine gıdıp işte kapıda oynayıp pişmiş tavuk alıyorlar kola çerez falan güzel bi adet ama katılmıyorsan evdeysen uyumak üzereysen hiçte hoş olmuyor neredeyse bır saatır sesler geliyor yoğun bı şekilde ıslıklar falan üff bi alamadılar şu tavuğu
Bursada yaşıyorsunuz galiba :):)
sizin oralardada varmı bu adet bilmem ama bızım buralarda pek meşhur şuandada davul zurna gecenın kaçı olmuş her hafta sonu aynı şey çocuk uyanıcak dıye ödüm kopuyor
adet şöyle kına sonrası kız evinden gençler oğlan evine gıdıp işte kapıda oynayıp pişmiş tavuk alıyorlar kola çerez falan güzel bi adet ama katılmıyorsan evdeysen uyumak üzereysen hiçte hoş olmuyor neredeyse bır saatır sesler geliyor yoğun bı şekilde ıslıklar falan üff bi alamadılar şu tavuğu
ben de Bursalıyım iyiki böyle bir adetimiz var diyorum kesinlikle katılıyorsanız çok zevkli bir şeyhatta düğünü kınayı sevdiğim kadar tavuk almayı da severim yani
arkadaşa sormussun aa bende cevap vereyim bizde geliyolar ve 3-4 gibi biterbende cok severdim peki sizde tavuk almadan sonra erkek tarafı kız tarafına baklava almaya geliyormu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?