• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tavuk alma adeti

Bizde de vardır bu adet ama evet yapana güzel çevreye sıkıntılı olabiliyor.

Konu walking dead olmuş fark etmemisim :D

sizin oralardada varmı bu adet bilmem ama bızım buralarda pek meşhur şuandada davul zurna gecenın kaçı olmuş her hafta sonu aynı şey çocuk uyanıcak dıye ödüm kopuyor

adet şöyle kına sonrası kız evinden gençler oğlan evine gıdıp işte kapıda oynayıp pişmiş tavuk alıyorlar kola çerez falan güzel bi adet ama katılmıyorsan evdeysen uyumak üzereysen hiçte hoş olmuyor neredeyse bır saatır sesler geliyor yoğun bı şekilde ıslıklar falan üff bi alamadılar şu tavuğu :KK25::KK25::KK25:
Bizim memlekettede var ama bi değişiği :)
Düğün bitince davulla kapı kapı gezilir kim ne verirse toplanır
Kimi para kimi ev eşyası kimi yiyecek
Paralar eşyalar gelinle damada verilir
Toplanan yiyeceklerle gençlere sofra kurulur
Sabaha kadar eğlence devam eder :)

çok iyiymiş ya harika neresi sizin oralar oyle ilk defa duydum ama çok hoşuma gitti :KK54:

çok durmuyorlar aslında tavuk alana kadar çalıp oynayıp, tavuğu alıp gidiyorlar.

Ne adetler varmış ha berimiz yok ama ben zaten tavuk yemem birde yazın hiç yenmez başkasında gelen tavuk adamı zehirler çoğu kişi az pişmiş tavuk yüzünden ömür boyu hastalığa yakalanıyor ama a nlatan yok nerenin yöresinin adeti bu ?

Bende yaşadım çok güzel oluyor saat 2gibi felan gider gelir tavuk alma adeti çok güzel oluyor :)

sizin oralardada varmı bu adet bilmem ama bızım buralarda pek meşhur şuandada davul zurna gecenın kaçı olmuş her hafta sonu aynı şey çocuk uyanıcak dıye ödüm kopuyor

adet şöyle kına sonrası kız evinden gençler oğlan evine gıdıp işte kapıda oynayıp pişmiş tavuk alıyorlar kola çerez falan güzel bi adet ama katılmıyorsan evdeysen uyumak üzereysen hiçte hoş olmuyor neredeyse bır saatır sesler geliyor yoğun bı şekilde ıslıklar falan üff bi alamadılar şu tavuğu :KK25::KK25::KK25:

böyle bi adet duymadın, gürültülü patırtılı her türlü adete de karşıyım, yani komşular bunların derdini çekmek zorunda değil, yani şu gürültü konusunda bir türlü medeniyeti yakalayamıyoruz ne kadar zor olabilcekse....

İki kuzenimden yapıldı yani çok gerekli birşey değil silah ve havai fişek falan attılar çok ses oldu havai fişek güzel olsada gecenin 3nde ayıp oldu

Lambaları lambaları silmemişler. X'i sülale de sevmemişler. Lambaları lambaları biz silelim X'i sülale de biz sevelim. Bursa tavuk alma ve maniler :) nasıl özledim

biz yapcaz gelcen mi sende :KK8::KK8:
tavuklu pilav yapıyo erkek tarafından ve kız tarafından bi kac akraba kapılarına gidip pilav almaya geldik diye oynuyosun darbukalarla falan :rolleyes:
Hep yeni uyeler eski konulari hortlatirdi. Hadi onlara birsey demezdik yrniler bilmiyorlardir diye ama sen 2 yillik uyesin 16 bin kusur mesaj yazmis uyesin. Ne diye bu konuyu hotrtlattin simdi??? Google dan ben de bazen birseyler bakiyorum kk da acilan eski konulardan arastiriyorum ama hicbirini de hortlatmadim. Cunku cok sacma sapan bir iş.

Back
X