- 29 Haziran 2022
- 2.255
- 973
- 53
- 31
- Konu Sahibi brcubrcu0101
-
Şimdiden bu konuya takılmanızı hoş bulmadım. Daha sevgilisiniz, şuan aşktan gözünüz kör olmalı sadece onun sağlığını düşünmeniz gerekirdi. Şimdiden doğmamış çocuğun sağlık sorunlarını babasına nispet ederek canınızı sıkıyorsunuzMerhaba arkadaşlar
Kısaca bir şey danışmak istiyorum sizlere . Erkek arkadaşım tip 1 diyabet hastası 19 yaşından beri. Şuan 33 yaşında . Yakında evleneceğiz. Çocukta görülme ihtimali %5 civarı. Tip 1 diyabet hastaları günde 4 kez insülin kullanır ve sürekli şekerini ölçüp dengede tutmaya çalışır. Sorum şu, çevresinde olan bu durumu yaşayanlar var mı? Çocuk dünyaya getirmeye karar verdiklerinde nasıl bir yol izlediler ? Tedavi vs gerekiyor mu ? Ya da diyabet olmasını engelleyecek bir tedavi yöntemi var mıdır bildiğiniz ? Çevresinden örnek verebilecek olanları dinleyebilirim . Tavsiye alabilirim . Bu arada erkek arkadaşımın değerleri gayet iyi dikkat ettiğinden dolayı . (Anlayan varsa ha1c değeri 6-7 aralığında çıkıyor genelde). Onun dışında tip 1 diyabetli biriyle evli olan varsa yapmam gerekwnleri tavsiye şeklinde dinleyebilirim . Çevremde bazen vah vah çok küçük yaşta şeker hastası mı olmuş gibi söylemler de ekstradan canımı sıkıyor şu sıralar . Çocukta da çıkabilir, ayılıp bayılabilşr,komaya girebilir, ileride organlarını kaybedebilir bla bla bir sürü şey söyleyenler oluyor takmasam da canımı sıkıyor bu yorumlar. Sanırım o uğzden açtım bu konuyu, öyle bir içim sıkıldı biraz da dertleşmek istedim. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için
Teşekkürler yorumunuz için ama şimdiden dediğiniz 3 ay sonra evleniyoruz. Tabiki sağlığını düşüyorum öncelik olarwk uzun zamandır birlşkteyiz düşündüm düşünmeye de devam ediyorumama ço uk istedipimiz için evlenmeye karar verdik. Haliyle sormak istedim yani yapılacak bir şey varsa öyle yapaçım diyeŞimdiden bu konuya takılmanızı hoş bulmadım. Daha sevgilisiniz, şuan aşktan gözünüz kör olmalı sadece onun sağlığını düşünmeniz gerekirdi. Şimdiden doğmamış çocuğun sağlık sorunlarını babasına nispet ederek canınızı sıkıyorsunuz
Tabiki öyleDaha bir durun . Had bilmezlere haddini bildirin . Yarın Allah korusun engelli bir birey olarak uuanmayacağımızın garantisi var mı ?
Çok teşekkür ederim hepimiz için umarımKonu ile ilgili bilgi sahibi değilim. Umarım hayatınızda ki tek sorun bu olur.Bunun dışında sağlıklı ve keyifli bir hayatiniz olur
Çok sağolun enişteniz kaç yaşından beri diyabet acaba ve kaç çocuğu var . Darısı bizimde başımıza. O sağlıklı olsun da gerisini çözerizBenim de bir kronik hastaligim var ve böyle düsüncelere kapilmaniz normal. Bunu önden söyliyim. Sadece disardan laf söyleyenler bir cenesini kapatsa insan kendi basinin caresine zaten bakacak. Benim bir enistemin diyabet 1 var. Onlarin cocuklarinda görünmedi..adam 50 yasini gecti ekstradan hicbir saglik sorunu cikmadi. Yedigine ictigine dikkat eder. Imkani olunca spor da yapar. Böyle konularda en iyisi hep doktorlari muhatap almak. Yoksa Internet de cevrede dede hep en kötü hikayeler anlatiliyor.
Haklısınız . Çok şükür o dikkatli ce düzenini oturtmuş. Evlenince bende dikkat edexeğim elbetteYapabileceğiniz en iyi şey hayatınıza doğru beslenme sistemini oturtmak, hareketli ve sağlıklı bir yaşam sürmeye çalışmak. Hem kendinizi hem sevgilinizi bu konuda teşvik edip, uygulamak. Evet diyabet zor bir hastalık ama doğru beslenme, hareketli bir yaşamla beraber uzun ve sağlıklı hayat sürülebilir bı hastalık. Çocukta diyabet oluşma riski evet daha fazla anne babası diyabetli olmayan kişilere göre ama bu kesin bir şey değil sonuçta. Bence düşünmeniz gereken şey bu hastalığın hayatlarımıza olan ve olacak olan etkilerini nasıl azaltabileceğiniz.
Çok sağolun enişteniz kaç yaşından beri diyabet acaba ve kaç çocuğu var . Darısı bizimde başımıza. O sağlıklı olsun da gerisini çözeriz
Harika kendisinin bu şekilde özen gösteriyor olması çok iyi bir şey. Umarım çok güzel bir hayatınız olur. Çevredeki insanlar hastalık olmasa başka şey buluyorlar konuşacak. Takmayın söylenenleri diyeceğim ama insan yine de yanmıyor biliyorum. Ama birçok diyabetli insanın hayatını ve beslenmesini kontrol ettiğinde çokta sağlıklı şekilde yaşadığını unutmayıp, kulaklarınızı başkalarına tıkayın.Haklısınız . Çok şükür o dikkatli ce düzenini oturtmuş. Evlenince bende dikkat edexeğim elbette
Siİn vR mı çevrenideHarika kendisinin bu şekilde özen gösteriyor olması çok iyi bir şey. Umarım çok güzel bir hayatınız olur. Çevredeki insanlar hastalık olmasa başka şey buluyorlar konuşacak. Takmayın söylenenleri diyeceğim ama insan yine de yanmıyor biliyorum. Ama birçok diyabetli insanın hayatını ve beslenmesini kontrol ettiğinde çokta sağlıklı şekilde yaşadığını unutmayıp, kulaklarınızı başkalarına tıkayın.
Merhaba eşiniz de tip 1 diyabet mi? Kaç yaşında tanı almış acabaEsim seker hastasi. Bebek konusunda izleyecek hicbir yolunuz yok. Kizim oldugu icin babadan gecme ihtimali yokmus. Erkek olsaydi duzenli olarak kontrole girmesi gerekiyordu.
Birde eşimin bu konudaki çözümü yememek. Iradesine hayranim dogru duzgun hic bisey yemez. Tek problem uykusunda sekeri duserse cilgin gibi uyaniyor(2kez yasadik) sekerli ne bulursanız zorla yedirip icireceksiniz. Kendisine dikkat ederse bir problem yasamaz
Merhaba, Tip 1 diyabet. Cocukken tani almisMerhaba eşiniz de tip 1 diyabet mi? Kaç yaşında tanı almış acaba
Kaç senedir evlisiniz acaba neler önerirsiniz :) biz birlşkte tatillere falan çıktık ama gece uyurken epey endişelenirim uykumdan uyanır kontrol ederim vs. Normal mi sizceMerhaba, Tip 1 diyabet. Cocukken tani almis
Biz 4 senedir beraberiz 2 yildir evliyiz, onceki 2 yil ayni evde yasiyor gibiydik. Yediklerine dikkat etmesi lazim. Eşim resmen yemek yemeden yaşıyor. Ozellikle tatli yerken kendini cok frenliyor. Cocuk yastan beri diyet yaptigi icin almasi gereken kaloriyi zaten biliyordur. Bazi seyler sekeri dusuruyor izgara gibi, bu yuzden evde mutlaka çikolata ve meyve suyu bulundurun.Kaç senedir evlisiniz acaba neler önerirsiniz :) biz birlşkte tatillere falan çıktık ama gece uyurken epey endişelenirim uykumdan uyanır kontrol ederim vs. Normal mi sizce
Siz bu adamı sevmiyorsunuz düşünceniiz çok saçma ileride sizde bende herkes engelli dahi olabiliriz biliyorsunuz değilmi dünyanın bin türlü hali varMerhaba arkadaşlar
Kısaca bir şey danışmak istiyorum sizlere . Erkek arkadaşım tip 1 diyabet hastası 19 yaşından beri. Şuan 33 yaşında . Yakında evleneceğiz. Çocukta görülme ihtimali %5 civarı. Tip 1 diyabet hastaları günde 4 kez insülin kullanır ve sürekli şekerini ölçüp dengede tutmaya çalışır. Sorum şu, çevresinde olan bu durumu yaşayanlar var mı? Çocuk dünyaya getirmeye karar verdiklerinde nasıl bir yol izlediler ? Tedavi vs gerekiyor mu ? Ya da diyabet olmasını engelleyecek bir tedavi yöntemi var mıdır bildiğiniz ? Çevresinden örnek verebilecek olanları dinleyebilirim . Tavsiye alabilirim . Bu arada erkek arkadaşımın değerleri gayet iyi dikkat ettiğinden dolayı . (Anlayan varsa ha1c değeri 6-7 aralığında çıkıyor genelde). Onun dışında tip 1 diyabetli biriyle evli olan varsa yapmam gerekwnleri tavsiye şeklinde dinleyebilirim . Çevremde bazen vah vah çok küçük yaşta şeker hastası mı olmuş gibi söylemler de ekstradan canımı sıkıyor şu sıralar . Çocukta da çıkabilir, ayılıp bayılabilşr,komaya girebilir, ileride organlarını kaybedebilir bla bla bir sürü şey söyleyenler oluyor takmasam da canımı sıkıyor bu yorumlar. Sanırım o uğzden açtım bu konuyu, öyle bir içim sıkıldı biraz da dertleşmek istedim. Teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?