- 26 Ocak 2014
- 380
- 258
- 53
- Konu Sahibi sumuklukiz
-
Teşekkür ederimEllerinize sağlık farklı bir tarif olmuşYarışmada bol şans diliyorum
kıyamam ben o kadar hamarat değilim maalesef, o sizin güzel düşünceniz, çok teşekkür eder öperimmaşallahh ya ne hatunlar var bu kk hamarat,esprili,akıllı maşallah diyorum :)))))) çok güzel görüyorlar
görünen kk klavuz istemiyor vallahi...benim tek yaptığım..yumurta ve makarna çeşitleri o da ...bulaşık ilacı ile bile yapmışlığım var düşün geresini :)))))))))))))))))))))kıyamam ben o kadar hamarat değilim maalesef, o sizin güzel düşünceniz, çok teşekkür eder öperim
Sağol canım benim afiyet olsunEllerinize saglik simdi cayimin yaninda olsaydi keskeee :))
Yarismada basarlarrr
teşekkürlerEllerine sağlık sümüklü kiz
Olsun yavaş yavaş zamanla olurgörünen kk klavuz istemiyor vallahi...benim tek yaptığım..yumurta ve makarna çeşitleri o da ...bulaşık ilacı ile bile yapmışlığım var düşün geresini :)))))))))))))))))))))
Çok teşekkür ederim sevindim beğenilmesineÇok yaratıcı bir tarif gerçekten.Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
Yarışmada başarılar.
TeşekkürlerEllerine sağlıkFarklı bir tarif, Yarışmada başarılar
Teşekkür ederimEllerinize sağlık yarışmada başarılar dilerim
Merhabalar herkese,
Uzun bir aradan sonra yarışmaya katılmaya karar verdim. Katılma nedenim öncelikle kısıtlı imkanlarla da mutfakta iyi şeyler çıkabileceğini göstermek. Benimkiler çok iyi olmasa da becerikli hanımlar daha iyi sonuçlar alabilir. Bu benim tamamen doğaçlama olarak ortaya çıkardığım bir kurabiye tarifidir.
Malzemeler
Krema için,
1 sb süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1-2 ml vanilya aroması
Hamur için,
2 sb un
1/2 sb toz şeker
1/3 sb nişasta
1 paket kabartma tozu
1 sb süt
2 yemek kaşığı çikolata kreması
Süslemek için,
Hindistan cevizi
Pudra şekeri
Marmelat
Yapılışı
Eki Görüntüle 1370458
Kremayı hazırlamak için 1 sb sütün içine nişasta, un ve şekeri ilave ediyoruz. İsterseniz benim gibi şekerli vanilin ve vanilya aroması da kullanabilirsiniz. Eğer bunlar evde bulunmuyorsa limon kabuğu rendesi de çok güzel olur. Kremanın daha akıcı ve hafif bir kıvamda olmasını isteyenler labne peyniri de kullanabilir.
Eki Görüntüle 1370477
Krema soğurken kurabiyenin hamurunu yapmaya başlıyoruz. Öncelikle kuru malzemeleri elekten geçirdikten sonra 1 sb sütü ekliyoruz. Ben ilk önce kakao eklemeyi denemiştim ama onun yerine 2 kaşık çikolata kreması kullanmanın daha mantıklı olduğu fark ettim. Bu sayede ekstra bir yağ ilave etmeye de gerek kalmadı. İyice yoğurduğumuz hamuru streçleyip 20-30 dk buzdolabında bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 1370480
Dolaptan çıkardığımız hamuru oklavayla açıp fincan, bardak, kapak vb. ile şekillendirebiliriz. Daha sonra yağsız tavada 1-2 dk önünü ve arkasını pişiriyoruz. Biraz fazla bekletirsek kurabiyelerde hafif kararma olabilir
Eki Görüntüle 1370442
Sütle ıslattığımız kurabiyelerin arasına krema sürüp sandviç yapıyoruz. Kremalı tarafını hindistan cevizine buluyoruz. Servis yaparken pudra şekeri, marmelat veya hindistan cevizi kullanarak süsleme yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1370443
Afiyet şeker olsun !
teşekkür ederimEllerinize emeğinize sağlık çok değişik bir tarif :) yarışmada başarılarayrıca çikolata kreması ilk defa duydum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?