- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Aynen öyle valla.Evet sizin dediginiz parayi düğüne verdik biz
Baya harcamissiniz canim ya
Benim annemde simdi evlense aynen bu fiyata harcar
Oda mutfaga asiri derecede düşkün
Ve herseyden 10 tane var diyebilirim kesin suan annemin mutfaginda 15 tane tencere vardir
Kimisi merakli oluyor mutfağa
Hatta bi ara ayikladik takım olmayanlari ayirip ihtiyac sahiplerine verelim dedik
Verdik,simdi de tabagim eksildi diyor alcam diyor
Eksik dedigi 18 tane düz tabagi kaldi 31 taneydi zorla ayirdik
Yavrusundan ayrılıyor gibi üzülmüş alcam diyor simdi de
Parayı babamın işyeri hesabından alacağım için mecburen bir bütçe ayırmak öğrenmek zorundayım ben açıkçası 20bin yeter falan diyordum.İşte ben de tam onu diyorum, sizin normalinizle burada kimseninki uymayabilir.
Ben size 40 bin derim, siz kalkıp bir yemek takımına o parayı verebilirsiniz.
Bu sebeple kullanacağınız markalar ve kaliteler az çok bellidir.
Netten araştırma yapıp bu bütçeyi siz belirleyebilirsiniz.
Kim ne derse yalan olur.
Ben ortalama şeyler aldım yıllar önce, 50 bin civarı harcadım çeyize.
Ama hiç aksesuar almadım mesela, 12 tane tavam olduğunu, saçma sapan elektroniklerimin olduğunu evlenince gördüm.
Mutfağa düşkünüm, mutfağa yatırdım ben parayı.
Benim çeyize harcadığımla evlenen insan var ya da bir tabloya veren var.
O sebeple bütçe öğrenmek sağlıklı olmaz.
Ya açıkçası ben pembik pembik bi gelin değilim,mutfağımı siyah beyaz gri döşemeyi düşünüyorum,duvarların genel anlamda gri fakat bazı yerleri beyaz bazı yerleri siyah o yüzden ona uydurarak genelde ahşap rengi ya da kahve tonları almayı ddüşünüyorum zaten 2 oturma grubu alındı biri özel diğeri normal tv üniteleri ıvır zıvır derken ev yerleşti ama mutfağı görsen bomboşş :)
Dantel falan öyle şeylere gelemiyorum ama marka olarak ne almalıyım ve açıkçası gereksiz evde yer kaplayan mutfağı daraltacak gereksiz aletler istemiyorum dur bakalım bi araştıracağım,kabalar alındı ama bizim eşyalar daha tam takım duruyor,düğüne 1 aydan az kaldı ben hala kk'da bir derdim var forumunu okuyorum :)
Aynen öyle valla.
Bende şuan 2 tane 12 kişilik büyük yemek takımı, 2 tane 6 kişilik yemek takımı, 2 pasta takımı, 1 kahvaltı takımı, 2-3 set sadece sunumluk birçok desenli 6 lı tabak var.
Her yerim tabak bardak ve hala gözüm onlarda.
Şimdi yeniden 12 lik alacağım bir set
Bana göre 20 bin çok çok az.Parayı babamın işyeri hesabından alacağım için mecburen bir bütçe ayırmak öğrenmek zorundayım ben açıkçası 20bin yeter falan diyordum.
Çünkü piyasayı ürünleri vs bilmiyorum.
Ama ben mutfağa çok harcamayacağım dediğiniz gibi,tek tek alırken az geliyor ama yerleştirince ne kadar boş fazla şeyler aldığımızı görebiliyoruz.
O hataya düşmekte istemiyorum sade güzel biblolu tablolu bir ev istiyorum.
Ahahahahhahahahah ohaaa nasil sığıyor bunlar..konsol var sanırım evinizde ayriyeten? ayy ayniii annemmmm bide annem bazen dozunu kacirip mesela 3 tane suzgec 4 tane acacak boyle binbir tane saklama kabi..
Bunlardan da cok varmi sizde ??
Ankastre set aldı nişanlım,bi mikro dalga fırın alıcam bir de davul dırın (aaa gereksiz birşet almayacaktım pardon :)Bebegim 6 bin mutfak
Havlu nevresim cart curtlarda 2 500 bin ayır yeterde artar
Etti 8500
Ocak ve fırın i da sen mi alcan ?
Bana göre 20 bin çok çok az.
Ama işte bana göre, kimine göre çok fazla.
Geçen bir şamdan beğendim ama ne şamdan yani va.. nun 7 bin tl.
Ben sırf bu sebeple aksesuar almadım çünkü çok seçiciyimdir tasarım ve sanat değeri taşıyan biricik şeylerden hoşlanırım, bir gün çok zengin olursam alırım dedim ve bıraktım.
Ama yatak örtüm 2 bin tl idi, nevresim pike yorgan şu bu derken oraya zaten gitti 7 bin civarı.
1 yemek takımı ve 1 çatal bıçak takımım 6 bindi.
Ki ben 4 sene önceden bahsediyorum, şuan her şeyin fiyatı iki katına çıkmış durumda.
Siz en iyisi 70 bin falan çekin, artan olursa babanıza iade edersiniz.
En mantıklısı 100bin alayım bakalım.Bana göre 20 bin çok çok az.
Ama işte bana göre, kimine göre çok fazla.
Geçen bir şamdan beğendim ama ne şamdan yani va.. nun 7 bin tl.
Ben sırf bu sebeple aksesuar almadım çünkü çok seçiciyimdir tasarım ve sanat değeri taşıyan biricik şeylerden hoşlanırım, bir gün çok zengin olursam alırım dedim ve bıraktım.
Ama yatak örtüm 2 bin tl idi, nevresim pike yorgan şu bu derken oraya zaten gitti 7 bin civarı.
1 yemek takımı ve 1 çatal bıçak takımım 6 bindi.
Ki ben 4 sene önceden bahsediyorum, şuan her şeyin fiyatı iki katına çıkmış durumda.
Siz en iyisi 70 bin falan çekin, artan olursa babanıza iade edersiniz.
Ankastre set aldı nişanlım,bi mikro dalga fırın alıcam bir de davul dırın (aaa gereksiz birşet almayacaktım pardon :)
İçim bunalıyo benimde pembeden,süsten püsten,sade şık tablolar,biblolar vs çok hoş.
Annem mutlaka robot al diyor bana halbuki kendisinde var bir kere kullandığını görmedim,bi el blenderı bi mikser bir de ipli soğan doğrayıcı var ondan alırım yeter de artar bile.
Dediğin gibi bornozu havluyu çeliği çanak çömleği çok abartmak istemiyorum yoksa muftakta koyacak yer bulamam alan daralır.
Tencere de çok almak istemiyorum zaten okulum var ne ara yemek yapıcam o yüzden az öz kaliteli alacağım inşallah.
Fikirlerin için teşekkür ederim balım,bittikten sonra evi sana atarım olur mu :)
Estafurullah.Ohaaaaaaa nasil az ya ben cok mu ucuza almışım ya şaşırdım siz ar yıldız dan mi aldiniz yemek takimlarini ya da ben indirimli zamanda mi evlendim .
Galiba biz fakiriz
Ya da cimri
biz evlendigimizde beyaz esya da otv indirimi vardi samsung marka 7 parca beyaz esya 9 bin tl tuttu herkes gicik olmustu bize ama o zaman indirim vardi yani ocak fırın buzdolabi dablumbaz camasir mak bulasik mak
Ay gerçekten benim ev.
Süzgecim 5 tane falan.
Açacak da özellikle magnet olarak alıyorum gezdiğim yerlerden 8 tane vardır.
İşte mutfağa sığmıyorum ev değiştirmek istiyorum.
Salonumda sadece konsol var zaten yemek masası haricinde, o da özel ölçü yapıldı.
Onun içine de fizik kurallarıyla koyduk.
Bardaklar üstüne tepsi, tepsi üstüne yine kaseler ve kaseler üzerine tatlı tabakları şeklinde.
Sıralama bozulursa jenga gibi devrilirler.
Jumbo cok guzel dimi. Sade ve şık..Estafurullah.
İşte beğeni meselesi her şey.
Yemek takımlarım jumbo ve bernardo.
Benim babam ve eşim marka takıntılıdır, her şey tek yerden olsun diye.
Siemens kullanıyorum asla tavsiye etmem kimseye.
Ama mutfakta bana düşen beyaz eşyalar sadece 6 bin civarı idi.
Buzdolabı, tv, çamaşır ve kurutmayı eşim aldı.
O da 7 bin verdi.
O şamdanı görseniz, şamdana benzer bir yanı yok.En mantıklısı 100bin alayım bakalım.
Ne diyecek.
Babam harca harca diyor,benden günah gitti o zaman.
Şamdan falan sevmiyorum sevsem alırım ben daha çok tablo ufak biblo tarzı seviyorum.
Tv ünitesini kocaman bir kitaplık olarak dizayn ettim altı üstü sağı solu hep kitap,eşim deliriyor. :)
Yol ben akrep burcuyum, midesine düşkün mutfağı seven, misafir delisi bir akrep.inaaa naaa miyorummmmm ayni annem
Ama annemde bu duzen mutfakta. Konsolda degil
Ve kac kez kavanoz falan kirdim onun mutfagi yuzunden
Mutfakta aradigimi zaten zor buluyorum ama kendisi buluyor bide en arkaya gizlemis sanki hazine.
Bide misafir gelince en güzelleri çıkardı bende bu var miydi ya bizde derdim
Burcunu merak ettim yay mi? Annem yay
Ayy yok onu benimki sevmiyorRica ederim canim at at merak ettim catlarim ben valla :))))
Hayırlı ugurlu olsun
Sen annene bakma kendi de kullanmiyormus robot
O ipli sogan dograma seyinden alma ben aldim elimi kestim kan icinde kaldim suan kaldirdim onu dolaba korkumdan yuzune bile bakmıyorum
Steak bicagi ve steak tahtasini unutma
Esime oyle hazirliyorum bazen hosuna gidiyor
O şamdanı görseniz, şamdana benzer bir yanı yok.
Kendisi soyut bir metal çalışma.
Ben de sizin gibi pembişler falan sevmem,
Evime gri ve mavi ve beyaz renkler hakimdir.
Mutfağım zaten siyah beyaz.
Mesela imkanınız var, kesinlikle mackenziechild ürünleri alın tezgaha ve sunuma.
Benim bütçem hiçbir şekilde yetmedi, hala da yetemez.
O dediğin markanın deseninde mutfak halım var canım.O şamdanı görseniz, şamdana benzer bir yanı yok.
Kendisi soyut bir metal çalışma.
Ben de sizin gibi pembişler falan sevmem,
Evime gri ve mavi ve beyaz renkler hakimdir.
Mutfağım zaten siyah beyaz.
Mesela imkanınız var, kesinlikle mackenziechild ürünleri alın tezgaha ve sunuma.
Benim bütçem hiçbir şekilde yetmedi, hala da yetemez.
Ayy yok onu benimki sevmiyor
Bambu servis yapılıyor gittiğimiz yerlerde,ahşapta mı yiyecez yea diye mırın kırın ediyor hödük :)
Aklımdaki evi kurabilirsem çookkk ama çookk güzel olacak zaten 1-2 haftaya da salon mutfak ıvır zıvır hazır olur gibime geliyor.
O zaman o ipli blenderı eliyorum,bende pratik diye almak istemiştim.
Hiç kendimi kesemem zaten reglim 8 gün sürüyor çok kan kaybediyorum ahaha yaralı asker gibiyim her yanımdan kan çıkıyor o günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?