Düz sabit fikirli bir insan kendisi,sadece kendisi doğrudur diğer herkes yanlış.Yahu 80 yasinda bi ayagin cukurda rahat birak milleti..ben 80 yasinda olcam kimse beni alisverise çıkaramaz kaldiki simdi bile sevmem
Degisik bi neneDüz sabit fikirli bir insan kendisi,sadece kendisi doğrudur diğer herkes yanlış.
Gelmek istiyor bende kıramıyorum ama bir yandan da düşünüyorum 80 yaşındaki kadın birlikte torununun karısıyla yatacağı nevresimi neden seçmek ister anlamış değilim,mantığım almıyor.
80 yaşına geldiğimde süt ve çekirdeğimi çlıp tv karşısına geçerdim:)Hanımlar hepinize iyi akşamlar,umarım geceniz güzel geçiyordur.
Benim tatlı bir derdim var.
Ev alışverişinde olan tatlı bir gelin adayıyım. Daha doğrusu nikahım oldu ama henüz evime geçmedim,düğün kısmetse ağustos'a.
Ama ben büyük eşyalar hariç neredeyse hiçbirşey almadım,mutfak araç gereçleri,küçük ev aletleri vs.
Bana yol gösterebilir misiniz?
Küçük ev aletlerine mutfak gerekçelerine nevresimlere halılara vs toplam ne kadar bütçe ayırmam gerekiyor.
Bana kalırsa sade yapmayı düşünüyorum ama eşimin bir babaannesi var,ömre bedel.
Herşeyi dört dörtlük istiyor,80 yaşında ama kız çeyizi alışverişine benimle gelmek istiyor,kayınvalidem sessizdir öyle pek konuşmaz.
Ama ben bu işin içinden çıkamıyorum.
Babaanneyi de kırmak istemiyorum.
Toplam çeyizin ne kadar tuttu peki canım?Ben evime toplam 6 tane halı aldim
Mutfak halim 95 liraydi digerleride 200 liraydi hemde tam mevsimi kış gelmedigi icin,fiyatlar daha ucuzdur halıların.
Tanesi 200 tl idi salon oturma odasi yatak odasi 200 tl idi
Esimin odasının ki 300 du.
Ve bu soylediklerim marka yani indirime giriyor yazin
Mutfak arac gerecleri listesi vardir herhalde elinde hepsini internetten aldim
Kendisinden de onu bekliyoruz ama dağ taş bayır gezerken sıra benim çeyizime geldi bir de benimle gezecekmiş :)80 yaşına geldiğimde süt ve çekirdeğimi çlıp tv karşısına geçerdim:)
Ayy annem 10 tane çift kişilik al dedi 5 tane se yorgan al dedi ama bana çok abartı geldi açıkçasıNevresimden de 3 tane alsan yeterli olur kaliteli markalardan fazlasina gerek yok yer kapliyor ve kullanilmiyor ben 3 tanesini kullaniyorum simdilik gayet rahatım yani misafir icinde 2 tane tek kisilik aldim koltuga aciyorum onlar gelince bitti gitti
Sizin yerinizde olsam, bulunduğum şehirdeki en en uzak uçta yer alan avm ye bir götürür, orada sıra sıra tüm dükkanları gezdirir ve model bakarım.Düz sabit fikirli bir insan kendisi,sadece kendisi doğrudur diğer herkes yanlış.
Gelmek istiyor bende kıramıyorum ama bir yandan da düşünüyorum 80 yaşındaki kadın birlikte torununun karısıyla yatacağı nevresimi neden seçmek ister anlamış değilim,mantığım almıyor.
Bu bütçe sormayla yola çıkılmaz.Toplam çeyizin ne kadar tuttu peki canım?
Hayır benim bütçede sıkıntım yok.Bu bütçe sormayla yola çıkılmaz.
Kimi mutfağa düşkündür, dünya şey alır.
Kimi dekorasyon meraklısıdır gider bir heykele dünya para verir kimi de en kalitelisi olsun der araba parası yatırır.
Siz kendi bütçenize göre alacaksınız her şeyi.
Örneğin bir ihtiyaç listesi belirleyin iğneden ipliğe ve bir limit belirleyin.
Netten biraz bakın fiyatlara ve onlara sadık kalmaya çalışın.
Çünkü 3 bin liraya da nevresim takımı var, 40 bine de yemek takımı.
CanimToplam çeyizin ne kadar tuttu peki canım?
İşte ben de tam onu diyorum, sizin normalinizle burada kimseninki uymayabilir.Hayır benim bütçede sıkıntım yok.
50 binde harcabilirim 100binde.
Ama ortalama olarak ne kadar ayırmalıyım,hesaptan ne kadar nakit çekmeliyim,nasıl halletmeliyim demek istiyorum.
Mesela sarışın 50bin derse 50bin çekerim,yetmezse yine çekerim.
Ama ne kadar ayırmam gerekiyor sorun orada.
Hesaplar babamın işyerine ait çünkü.
80 yaşındaki nine benimle çarşı pazar gezmeye çalışıyor açıkçası ben şok :)
Ne işin var diye aradan laf serpiştirsekte gelicem diye tutturdu.
Evet sizin dediginiz parayi düğüne verdik bizİşte ben de tam onu diyorum, sizin normalinizle burada kimseninki uymayabilir.
Ben size 40 bin derim, siz kalkıp bir yemek takımına o parayı verebilirsiniz.
Bu sebeple kullanacağınız markalar ve kaliteler az çok bellidir.
Netten araştırma yapıp bu bütçeyi siz belirleyebilirsiniz.
Kim ne derse yalan olur.
Ben ortalama şeyler aldım yıllar önce, 50 bin civarı harcadım çeyize.
Ama hiç aksesuar almadım mesela, 12 tane tavam olduğunu, saçma sapan elektroniklerimin olduğunu evlenince gördüm.
Mutfağa düşkünüm, mutfağa yatırdım ben parayı.
Benim çeyize harcadığımla evlenen insan var ya da bir tabloya veren var.
O sebeple bütçe öğrenmek sağlıklı olmaz.
Ya açıkçası ben pembik pembik bi gelin değilim,mutfağımı siyah beyaz gri döşemeyi düşünüyorum,duvarların genel anlamda gri fakat bazı yerleri beyaz bazı yerleri siyah o yüzden ona uydurarak genelde ahşap rengi ya da kahve tonları almayı ddüşünüyorum zaten 2 oturma grubu alındı biri özel diğeri normal tv üniteleri ıvır zıvır derken ev yerleşti ama mutfağı görsen bomboşş :)Canimfilmdelisi dogru söylüyor herkesin önceliği baska oluyor ama sana ortalama bir fiyat soyleyeyim mutfak esyalari icin
3 bin 500 TL tuttu ama 12 kisilik tabak canak haric ketiliydi falan
Yinede bakmam lazım benim hesabimda duruyor liste.
Soyle soyleyim 1 tane cift kisilik yorgan yeterli olur digerleri bosu bosuna yer kaplayacak
2 tane de tek kisilik misafir gelirse yatıya
1 tane yatak ortusu yeter
Tac in kampanyasından almistim ben sayayim sana
1 tane cift kisilik yorgan 2 tane yastik
1 tane cift kisilik pike takimi
1 tane cift kisilik nevresim
1 tabe cift kisilik yatak ortusu
2 tane bornoz seti (erkek kadin)
Yani 2 tane nevresim cikmis oldu icinden.. ve fiyati 1600 tl idi. Ve istedigin zaman degistirebiliyorsun eger begenmezsen rengini 6 ay icinde.kullanmadiysan tabi ve yemin ederim sana bornozu daha acmadim duruyor cunku kaynana da 1 tane ayni bornozdan getirmis onu da acmadim o da duruyor havlu isimi goruyor cunku
Sen bol el yuz havlusu al 50 ye 70 ölçüsünde
10 tanesini sade al
5 tane kenari dantelli (misafir tuvaletine koyarsin boyle şık şık
Etti 15 el yuz havlusu
4 tanede banyo havlusu al yeter.
Nevresim boyle kampanya devam ediyorsa al yatak ortusude aradan cikmis olur.
4 yastik yeter
Ben 4lu celik tencere aldim korkmaz celik
4lu granit tencere hisar
Pasabahceden kavanozlari aldim vakumlu
Set yaptim icine bulgur pirinc mercimek koymalik
8li baharatlik aldim ama kucuk kucuk o kavanozlardan degil hem sofradada kullaniyoruz
6 kisilik yemek takimi aldim kutahya 100 tlydi :)
Ketil tefalden aldim oda ne kadardi unuttum
Tost.makinesi 250 tldi philips
Cezveyi gittim bi zuccaciyeden 20 tlye aldim taş gibi hicbise olmadi
Suzgec rende bunlarda korkmazdan aldim ve sapasaglam
Bardaklar pasabahce set yaptim migrostada satılıyor zaten 6 li 3lu
Cayal bicak hisardan aldim 180 tlydi 6 kisilik
2 tane aldim ondan hatta
Ufak tefek zimbirtilar dondurma kasigi suzgec patates soyacagi vs onlari unutma.
Yanibi urunu begenince 2 sitede fiyat karsilastirmasi yaptim hangisi ucuzsa
Utum de philips azur 200 kusur liraydi
Aklima bunlar geldi..
Annem bisuru dantel.mantel yapmisti zaten bana oturma odama koydum suanda kaldirdim ustune kül kahve falan dokuluyor cekemem
Blendir bana hediye geldi karaca marka oda
Tost makinasini 2 kez kullandim kaldırdım inan ki gereksiz cekemem ilerde lazim olur herhalde
Kare yemek takımlarına baktık canım biz,5.5bin tl idi en son benim beğendiğim.Butce sıkıntın olmamasina sevindim o zaman sana soyle tavsiye vereyim pisman olmaman icin
Celiklerini kesinlikle korkmaz dan al simdi hatirladim rendem.60 tlydi suzgecim 40 tl
Bicaklarim solingen diye bir alman markasi ama uygundu 25 tl gibi bisey meyve bicagi 6 li
Granitte hisar al
Tefalden de titanyum tava aldim kesinlikle almalisin icinde hersey pisiyor omletinden et sotesine kadar isitilcak yemegide onun icinde ısıtıyorum
Eger 12 kisilik suslu puslu 80 parcalik yemek takimini da sen alacaksan eger 6 bin tlyi gozden cikar mutfak icin komple ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?