Tatile giden bayanlar kıymetini bilin lütfen

Hocam aynı yaşta bir meslektaşınızım.Bütün yıl çalışıp( evde veya işte) tatil yapmak bütün kadınların hakkıdır..İlla çok lüks bir tatile de gerek yok, pansiyon olur,apart olur,iki günlük bile olsa insanın kafası dağılıyor.Çocukları alıp gidiyorum tatile deyin..Bazı insanlar maalesef öyle içi geçmiş oluyor Kardeşimin eşi de öyle,para var,sağlık var,aynı eşiniz gibi..Kardeşim bir iki kez cinnet getirdi,arkadaşlarınla gitti tatile .Şimdi hiç sesini çıkartmadan gidiyor eşi ile.

Babam da aynen bekarken gezmiş gezmiş. Sabah evden arkadaşlarıyla çıkarmış akşam Karamürsel, Gemlik, Kumla vs. O da evlenince bırakmış. İstanbulda teyzem var. 43 senelik evliler ve babam teyzemin evine bir defa gitmedi. Üstelik 4-5 saatlşk yol.

Herkesin hayatı yaşama algısı farklı. Eşinizin anne babası bu yaşta hayvancılıkla uğraşıyorlar ev pis filan diye eleştirmenin manası yok. Kocaman insanlar demek ki öyle yaşamak onlara iyi geliyor, evde Müge anlı izleyerek bitki gibi oturan yaşlıların hayatı daha mı iyi sanki. Diyelim ki eşiniz de tatillerde onlara yardım etmeyi kalan zamanlarda da onlar için endişelenmeyi hayat tarzı yapmış ona da eyvellalh. Bence durumu en sıkıntılı ve iradesiz olan sizsiniz. İnsan 16 yılda astronot olmak istese olur. Ama sizde irade sıfır tutku sıfır. Böyle kendinize acımayı hayat tarzı yapmışsınız kusura bakmayın. Geçen bi tatil yerinde 60 yaşlarında kadınlardan oluşan bir tur gördüm maşallah dört ülke gezmişler yapan yapıyor ben ani

İfadeyi eşinizin anlayışına koydum.

Onların yaşam tarzını eleştirmedim. Yorumların hepsini okumadıpınız için bu kanıya varmışsınız. Bir arkadaş hayvancılıkla uğraşan ailesiyle ilgili yorum yapmıştı, onunla aybı fikirde olduğumu ve çok benzer yaşam tarzları olduğunu belirtmek için yazdım. Yoksa banane isterseler 100 inekleri olsun. Kendi hayatları kendi evleri kendi kararları. Ne onlar bana gel burada kal der ne ben onlara karışırım.

Haklısınız valla kıymetini bilelim ama birinin bizi tatile götürmesini değil, kendimizin kıymetini bilelim. Evli de olsak tatile gitmek için bir başkasına ihtiyaç duymayışımızın kıymetini bilelim. Maddi özgürlüğümüz ve hatrı sayılır bir mesleğimiz varken başkasının eline bakmayışımızın kıymetini bilelim. Senelerce değişmeyen bir düzen varsa karşı taraf tatil adımı atmayıp bunu memlekete gidip kös kös oturmak yerine kullanmak istediğinde sen tatilini istediğin gibi geçir ben tatile çıkacağım diyebilişimizin kıymetini bilelim.

Bence eşiniz sizin tek başına gidemeyeciginiz bildiğinden karışmıyor.Siz tek başınizada olsanız gidip gezseniz tek başına. Keyif almasanizda keyif alırmış gibi yaparsanız bence eşiniz kıskanır ve o da gelmek ister

Bazen meslektaşım olarak utanıyorum . Maaşı üzerinde söz sahibi olamayanlar bizim grupta . Hem ev kadını hem maaşlı deyip favori gelin adayı olarak adlandırılan biziz . Evliliğimizin ilk yıllarında eşim sürekli şunu getir bunu götür modundaydı, kalk kendin al deyince de sen yarım gün çalışıyorsun ben tüm gün işteyim derdi . Bir cinnetle işi çözdük , şimdiye kadar ağzından o kelimeyi duymadım .
16 yıl nedir yahu ??? İnsan hiç olmadı turlara katılır . Biz geçen yıl Hataya gitmiştik okuldaki arkadaşlarla . Yeyip içip geldik . Sizin okulda yok mu böyle etkinlikler ? Dahil olun . Hiç olmadı okul gezilerine gittiğiniz tur firmasını takip edin , günü birlik gezilere katılın . Ben de GAP turu yapmak istiyorum eşim amaaannn dedi ve seneye tek başıma gidiyorum inşallah 1 hafta . Çocuklardan büyük olan da istemedi gelmeyi , küçüğü alıp gideceğim inşallah.
Azıcık gücünüzün farkına varın yahu . Okuma yazma bilmem , yol yordam bilmem diyecek bir durumunuz da yok . Öğretmen evinde bile kalınır .
Ayrıca bana mırın kırın eden kocanın peşinden takılıp gitmem . O gitmiyorsa ben de gitmem . İnatsa inat . Maaşımız 5000 TL olsun ,her ay kocanızın eline sayacağınıza bir maaşı da kendinize ayırın . Yıl içinde hem kaplıca tatili yapar hem de gezi turlarına katılırsınız .
Bu kadar para biriktirme derdinde olmayın , ölünce kimse arkanızdan Allah razı olsun demeyecek . Az kalırsa az , çok kalırsa çok kavga edecek geride kalanlar.

Sanırım ben anlatamadım.Ben hayatımı paylaştığım insanla ortak bir şeyler yapmak istiyorum. Beraber farklı bir yerde uyanmak, farklı tatlar denemek, yeni yerler keşfetmek, eve dönünce fotoğraflara bakıp hatırlayıp mutlu olmak. Bunların hepsini kendim yapabilirim. İnanın eşimin nereye gidiyorsun demez. 2 ay eve uğramasam karışmaz. Yol hikayemiz olsun istiyorum. Benim derdim tatile gitmek değil, benim derdim eşimle birlikte ailecek yeni birşeyler yaşamak. Müziği açalım, okul, iş kaygısı olmadan rutinleri geri bırakıp özgürce birkaç keyifli zaman dilimi yaşayalım. Dönüşte ev daha güzel evlilik daha keyifli gelecek.

Size illa gidelim ya da gelin diyen yok zaten.
16 yıldır tatile gitmemek onu geçtim yaşadığınız şehri ve çevresini bile tam olarak gezmemiş olmanız sizin tercihiniz kusura bakmayın.
Eşinizle beraber gezseniz elbette güzel olur ama tek gezmeyi de gözünüz kesmemiş.
Turlarla bile birçok yer gezebilirsiniz şimdiye kadar.
Bunun için kimseyi suçlayıp, çaresizlikten, maddi imkansızlıktan hiçbirsey yapamamış gibi acite etmenize gerek yok.

Burayı herkes anladı bence ablacım. Ortak zevklerin olmayan biriyle evlenmek hiç güzel değil, kadın ayrı kafada adam ayrı kafada. Hiçbir paylaşım, ortak zevk olmayan evliliğe evlilik demem açıkçası olsa olsa ev arkadaşlığı olur

Yani bilemedim bu saatten sonra ne yapılır ortada bir çocuk var keşke baştan hiç evlenmeseydiniz.

Kendin git ya
Herif odun
Ondan bekleme otursun evde
Enerjini sömürmüş resmen

Eşimin maaş kartı ve İnternet bankacılığı bende. Ne doğru düzgün maaşını bilir, ne kirayı, ne faturaları. Hepsini ben hallederim. Kendi en aldığı sigaradır. 5 kuruş brikim yok. Sadece lüks sayılabilecek bir aracımız var. İki farklı memlekete gittiğimiz ve çok uzun yol olduğu için hem güvenlşk hem bagaj konfor açısından araca önem verdik. Ev fiyatı diyeyim size. Eşim ne para hesabı sorar ne benim gittiğim yerlerin. Ama gelmek istemez. Ben plan yaparken sanki gelecekmiş gibi davranır. İl ciddiye binince bahane bulup benim de soğutur. Lanet olsun gitmiyorum derim. Hevesim kaçar.

Evlenmeden adam eve girmiyordu. Hiç böyle içi geçmiş değildi. Gezmeyi, yemeyi, içmeyi seven bir insandı. Anne babası yaşlandıkça değişti biraz. Geçen gün hesaplamış annemler 10 sene daha yaşasa, her yıl 30 gün görsem 300 gün görme şansım var diey. Böyle hesaplayınca da çok kötü oluyor insan. Allah bilir tabii ki de

Bakın bunu denediniz mi 16 sene boyunca tatile gidemedik diye sızlanmak yerine? Sizin gibi kocası olanlar anca böyle hareketlerden anlar çünkü. Baktınız hala kılını kıpırdatmıyor o zaman da kendinizi üzüp duracak isteğinizi eşle beraber tatilden, kendi başıma tatil/arkadaşlarla tatil gibi şeylere yönelteceksiniz. Yani cidden kendinize dert üreten şu an sizsiniz

Bu da yanlış arkadaşım. Her şeyi üstünüze almayın böyle . Adamın verdiği tek karar ben tatile gitmem olmuş . Benim çocuklar bile daha çok sorumluluk sahibi evde .
O zaman eşinize suç atmayın , ben onsuz bir şey yapamıyorum deyin . Neden yapamıyorum kısmını içinizde çözün . Evlendik diye göbeklerinizden bağlanmadık ya adamlara . O hafta sonu yatsın evde hatta çocuklara baksın siz atlayın arabaya gezin .
İskender yemek için Bursa’ya gittik biz arkadaşlarla günü birlik . Kaybolun yaşadığınız şehirde o bile çok keyifli .

Adam tatil yapmak istemiyor. İstemiyor adam tatil yapmak. Tatil istemiyor adam yapmak. Yapmak istemiyor tatil adam. Adam istemiyor yapmak tatil.
Daha uzatabilirim bunu, çok kombinasyon var.

Yani adamı istemediği bir şeye zorlayamazsınız ki zorlayamıyorsunuz. Size de karışmıyor. En başta dediğim gibi adamın kulağını çekemeyeceğimize göre ya kendiniz tatile gideceksiniz ya bir 16 sene daha tatil yapmayacaksınız. Başka bir yolu var mı bunun? Siz söyleyin.

16 yıldır ortak yaptığınız şeylere sayın ve gerekiyorsa hayallerinizin peşinden koşmak için bireyselliği öğrenin .
Hayır insan severek evlense bile bazen yalnız kalmaya daha çok ihtiyaç duyuyor . Yani en azından ben öyleyim .

Bu forumda çok okuyorum. Evlenmeden gez, toz evlenmeden herseyden hevesini al şeklinde dusunceleri. Tabi ki evlenmeyi beklemeden insan ne yapmak istiyorsa onu yapsin ama "evlenmeden herseyi yapmaliyim, tum hevesimi almaliyim
evlenince hersey bitiyor." kafasinin sonuçlarindan biri boyle oluyor.

Bekarken gezip evlenince kenara cekilmiş erkeklerin ayni dusunceyle hareket ettigine eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…