Tatile giden bayanlar kıymetini bilin lütfen

Zaten adam eşine değer verse sırf o istiyor diye kendisi istemese bile gider, tıpkı konu sahibinin yıllardır yaptığı gibi. Amaaa her koyun kendi bacağından asılır, bende böyle bir adam beni tatile götürecek diye yıllarca beklenilmesine karşıyım. Eşde farkında zaten bu kadar pasif bir karısı varken neden keyfini bozsun ki? Önce kendine saygı göstereceksin sonra karşıdan bekleyeceksin.

Yok yok ben de karsiyim yillarca oturup adam beni gotursun diye beklemeye. En azindan 2 3 saatlik mesafedeki yerlere gidelirdi/gitmeliydi.
Hatta en azindan turla nereye isterse gezmeliydi.
Meslek sahibi koskoca kadin. 16 yil beklemek tabi ki mantiksiz.

Ama ben adama gercekten gicik oldum. Kadina tatil aldirip gitmemesi sebebiyle, agziyla kus tutsa gicigimi gecirmez bu saatten sonra😃

Ve esi icin degilse bile cocuk bi gunes deniz gorsun diye 3 gun gitmeli. Bi de bundan gicik oldum. Alti usti yatacak, hazir yemek gelicek yiyecek. Nesini problem yapar insan bunun 🤦‍♀️🤦‍♀️ Esine deger vermiyor da cocuguna da vermiyor. Ay gercekten gicik oldum 😃

Eşimin anne babasını gördüğü tek zaman dilimi yaz tatili ve 15 tatil. Büyük ihtimalle dayılarınız anne ve babalarını başka zaman dilimlerinde de görebiliyorkar. Köyde hayvanı olmayan yaşlılar kışın gurbette oaln çocuklarının Yanına gidiyor. Eşimin ailesinin çok sayıda hayvanı olduğu için böyle bir durum olmuyor. Ben de diyemiyorum ki adama ananı babanı daha az gör, tatile gidelim. 1 ayı kısaltmaya vicdanım el vermez. Zaten yaşlılar.

Eşimin ailesi ile aramızda 3 km falan yol var.
En en en sık görüştüğümüz haftada 1'dir. Genelde ayda 2 olur yani. Gider akşam otururuz evimize geliriz ya da kahvaltıya gider öğleden sonra döneriz. Ortalama 6 saat kalsak(ki kalmıyoruz) , her hafta görüşsek bile(ki görüşmüyoruz) senede toplam 13 gün yapıyor.

1 ay fazla uzun bir süre. Ben niye yetişkin ömrümün %8'ini eş ailesi ile geçireyim?

Mükkemellik halinde evet idare ederim ancak ama yine her sene değil.

Keşke kendi varlığımız bize bu kadar dayanılmaz ve korkutucu gelmese..
Ne alakası var ? demeyin, bal gibi de alakası var...
Neden keyif verici şeyleri tek başımıza deneyimlemekten bu kadar korkuyoruz ki ?
Yediğimiz güzel bir yemekten, izlediğimiz filmden, gördüğümüz bir manzaradan aslında tek başımıza keyif alıyoruz, yanımızdaki insanların aldıkları hazzı hissedemiyoruz. Neden tek başımıza özgürce tatile gidemiyoruz peki ?
"Anı biriktirmek, paylaşmak.." diyorsunuz, tek başına zevk alamam diyorsunuz.
Daha 1 kez bile deneyimlemediğiniz bir durum hakkında ne kadar keskin yargılarınız var, farkında mısınız?

Siz kafanızda bir aile profili oluşturmuşsunuz, birlikte tatile giden mutlu bir aile.
Ama eşiniz o profildeki koca değil. Bunu bi kabul edin.
Mevcut durumu kabul edince gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Sonra yavaştan alıştırın kendinizi. Yakın yerlere gidin tek başınıza. O özgürlüğü bi tadın.
Hayatınız eşinizden ibaret olmasın, kadın arkadaşlarınız olsun. Ben sanmıyorum bütün evli kadınlar sadece kocalarına endeksli yaşasın. Kadın kadına takılmak isteyen bir sürü arkadaş bulabilirsiniz, hele de okul ortamında.
Genç bekar kadınlarla da takılabilirsiniz. Kocadan bağımsız bir çevre edinin madem tek gitmek size zevk vermiyorsa..
Sonuna kadar katılıyorum size. Bulunduğum şehirde yeniyim ve keşfetme fırsatım olmamıştı. Şimdi ortalık açıldıkça yavaş yavaş çıkıp gezmeye başladım ve çok keyifli vakit geçirdim. Eşime dediğimde bir haftasonum var hava çok sıcak gibi bahanelerle hevesimi kırıyordu. Ben de tek gidiyorum ve çok güzel oluyor. Yavaş yavaş para da biriktiriyorum her şey yoluna girince gezmelerime kaldığım yerden devam edeceğim inşallah

İş yerinde bir abinin eşi öğretmen. Geçen aradı avm ye gireceğim HES kodumu yollasana dedi. Bir kaç konuşmalarına daha şahit oldum. En basit işleri bile kocasından destek bekleyerek yapıyor. Atanamayan öğretmen kendisi. O abimizin gözünde hiç değeri yok eşinin. Sürekli bize şikayetleniyor. bana çok bağımlı,Ben olmasam ekmek bile alamaz diyip küçümsüyor. Biraz cesaret ve özgüven iniz olsun. Herşeyi tekbaşıma da yaparım deyin bakın nasıl tıpış tıpış geliyor tatillere
maaşını bankamatikten çekemeyen öğretmen gördü bu gözler
sırf bu yüzden kızıma 6-7 yaşında para çekip yatırmayı alışveriş yapmayı minibüslerde para vermeyi öğrettim

kendiniz gidin neden sizin hayaliniz yarıda kalsın ki. Sizin tek gidemeyeceğinizi anladığı için böyle yapıyor olabilir. Ben de öğretmenim. Onca yorgunluğun üstüne bir tatil en azından 1 hafta çok iyi olur. Alaçatıda öğretmenevi var çok da temiz hani yeni açıldı fiyatları uygun. Pırlanta ılıca da ücretsiz denize girersiniz. Akşamda hazırlanır merkeze çok yakın gezersiniz. Valla bir arkadaş ayarlayın ya da kendiniz gidin derim. Siz tek gitmeye karar verince bakalım tepkisi ne olcak.

Eşimin ailesi ile aramızda 3 km falan yol var.
En en en sık görüştüğümüz haftada 1'dir. Genelde ayda 2 olur yani. Gider akşam otururuz evimize geliriz ya da kahvaltıya gider öğleden sonra döneriz. Ortalama 6 saat kalsak(ki kalmıyoruz) , her hafta görüşsek bile(ki görüşmüyoruz) senede toplam 13 gün yapıyor.

1 ay fazla uzun bir süre. Ben niye yetişkin ömrümün %8'ini eş ailesi ile geçireyim?

Mükkemellik halinde evet idare ederim ancak ama yine her sene değil.
Eşimin ailesi 2 saat mesafede oturuyor. Yılda en fazla 15 bilemedin 20 gün kalıyoruz toplamda. Onbeş tatilde beş gün yaz tatilinde 7-10 gün arası kalırız. Başka da gitmeyiz. Onda da arada arkadaşlarımızla görüşmeye gideriz. Yapışıp oturmayız. Bir ay kalmam asla kimsenin evinde valla. Bir de konu sahibinin kaldığı yer dağ başı hiç bir şey yok çeşmeden su alınan bir yer. Kimse için öyle bir yerde dert çekmem valla. Eşimin ailesinin Karadenizdeki evine yedi yıllık evlilikte bir kere gittim ben. Bedava işçi diye çağırıyorlar gelin diye gitmem gidemem. Bu kadar nasıl kocanın isteklerine endeksli hayat yaşıyorlar hayret

16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Bazı insanlar böyle işte kimse dört dörtlük olamaz sizin eşinizin de bu yönü size uyuşmamış. Ben olsam tek giderdim veya bi arkadaşımla amacınız gezmek olmalı gezmeyi sevmeyen eşinizle gezmek olursa hiç göremiceksiniz istediğiniz yerleri belli ki

Konu hangi ara buraya geldi yahu? 14 sayfada evrimlesip birazdan "zaten kocam gidelim dese ben gitmem, anne babasini birakamam, o gitsin tatile ben yaylaya gider hayvanlara bakarım" falan diyeceksiniz sanirim.

Hadi tek basiniza uzun uzun tatile cikmiyorsunuz da 3 saatlik yol icin kocanizin keyfini beklemek cok sacma. Cikarsiniz sabah erkenden, bir guzel gider gezersiniz, aksam da donersiniz. Tatil bile degil bu, gezmek gelmek.
Diğer yerlere de planlayıp ayarlayarak giderse günübirlik veya haftasonu kaçamağı olarak gidebilir aslında.
Artık neredeyse her yere uçak var, erken rezervasyonla uygun fiyatlı haftasonu Kapadokya gezisi, Mardin gezisi ayarlayabilirdi.
Evli olunca illa her şeyi eşle yapmak gerekmiyor ki, yalnız bırakınca vicdanlık bir şey de yok sağlıklı yetişkin bir insan birkaç gün kendini idare edebilir evde.

Samsun olsa keşke. Orası bu kaqar nemli değil. Bizde bir Boztepe var ki bütün nem üzerine çörekleniyor. Resmen görüyorsunuz nemi. Deniz sıkıntı burada. Belki bilirsiniz sürekli derelerden gelen atıklar var, bulanık bir su. Aşırı dalgalı.rip akıntı diye bir şey var. Allah korusun
eeeeee o kadar da değil yani,tamam bir ege degil Akdeniz değil ama gayet temiz, denize girilebilecek plajları da var, şehir merkezinden doğuya batıya doğru ilerleyin bir zahmet. şehir merkezi temiz olsa bile millet kalabalik halde yürüyüş yaparken banklarda çekirdek citlerken denize girmeyi şahsen ben tercih etmem.

Ordu da değilim ama yakın bir şehirdeyim, ordudan daha kötü olabilir sahil şeridi ama hafta içi gayet temiz nezih kumsalları da var, azcik gayret edip bulmak lazım. rip akıntısı korkutucu gerçekten, hava ve dalga durumuna bakmak gerek, mümkünse cankurtaranli bir plaji tercih etmek lazım. cok korkuyorsanız küçük bir şişme havuza deniz suyu doldurup bebegi sokabilirsiniz. isilige de birebir deniz suyu.

Evin arkasındaki plajın az ilerisinde kanalizasyon bağlantısı var çünkü. Eşim yüzme bildiği halde kendi de kesinlikle girmez. Hatta çocuğu kumunda bile oynatmaz. Aklınca bana laf sokmaya çalışıyor. Yüzme bilmiyorum ya ne yapacaksın Egede tatil köyünde diye
Kırın zincirlerinizi, bırakın eşiniz o şekilde yaşasın ama siz keyfinizden ,değerli ömrünüzden daha fazla ödün vermeyin ...

Yolda yalnız giderken ağlarım büyük ihtimalle falan yazmışsınız, çok garip. Ben yalnız gidecek olsam herkese anlatırım kendi başıma şurayı gezdim burayı gezdim diye, siz utanılacak bir şey gibi düşünüyorsunuz.
Son günlerde sorguladığım bir durumdu bu benim. Biz eşimle gezmeyi severiz ama yine de eşim aksiyon insanı değildir pek, çocuklarla falan bazı şeyler gözünde büyüyor. Bense sürekli gitsek gezsek görsek modundayım. Ama bakıyorum ki gidemiyoruz, iki çocukla benzin parasıydı yemek parasıydı derken maliyet çok uçuyor. Bir yandan da gerçekten yaşlanmadan gezip görmek istediğim yerler var. Ben de tek başıma nasıl gidebilirim buna bakacağım artık diğer türlü şartlar tam anlamıyla o olgunluğa bir türlü ulaşmıyor.

Diğer yerlere de planlayıp ayarlayarak giderse günübirlik veya haftasonu kaçamağı olarak gidebilir aslında.
Artık neredeyse her yere uçak var, erken rezervasyonla uygun fiyatlı haftasonu Kapadokya gezisi, Mardin gezisi ayarlayabilirdi.
Evli olunca illa her şeyi eşle yapmak gerekmiyor ki, yalnız bırakınca vicdanlık bir şey de yok sağlıklı yetişkin bir insan birkaç gün kendini idare edebilir evde.
Kapadokya, Mardin falan tatil olacağı icin hadi esi olmadan yapmak istemedi diyelim-ki bunu bile demeyelim aslinda ama istemiyor.

Gunubirlik gezip gelmekte bile kocayi beklemek ve bunu 16 sene surdurmek gercekten insanin kendi omrunden yiyor. Yasadigimiz sehrin turistik ilcelerini bile gezmedik demis, bu benim aklimin alabileceği bir sey degil. Ilceye gidip gelmek ne kadar surebilir, bu kadarcik sey icin bile adamin keyfini beklemek cok gereksiz. Hiçbirimiz gittikce genclesmiyoruz, en basit seyi bile bu kadar isterken yapmayacak luksumuz yok bence.

Başlıkta öyle bür enerji var ki tatile gidebilenler şanslı kıymetni bilmeli. Gidemeyenlerin de kısmeti böylemiş daha da tatile gidemezmiş gibi. Başlıktan içeriği az çok tahmin etmiştim tahmin ettğim gibi çıktı.

Erken evlenmişsiniz. Zaten bekarlığınız maddi sıkıntı ile geçmişken ne güzel maaşınız olunca tadını çıkarsaydınız keşke. Annenizle arkadaşlarınızla kuzenlerinizle gezseydiniz. Paranızın tadını çıkarıp hayat görüşlernizin olgunlaşmasını bekleseydiniz ve görüşlerinize uygun biryle evlilik yapsaydınız.

Balayına bile gitmemiş olmak o kadar uç bir şey ki. Evlenirken düğün hazırlıkları ve tüm o iğrenç yorgunluklar aile stresleri arasında benim tek motivasyonum düğünün ertesi günü tatile gidip hepsini unutacak olmaktı. Evlilik hazırlığı sırasında balayı hayali kuramadığınız biri ile önünüzdeki senelerde tatile gidebileceğinizi düşünmüş müydünüz?

evlenmeden çok fazla gezme hayalimiz vardı. Aklımızda gidilecek bir sürü yer. Ama evlenince olaylar değişti. 5 yıla yakın ayrı yaşadık eşimin görevi sebebiyle. Eşimin uzun izinleri olmadı. He bunu fırsata çevirdim biraz biraz. Yanına gittim oralarda gezdik. Evlenince hayallerdeki gibi olmadı hayat ama yine bir çabamız oldu.

Sizin eşinizin tavrı belli tatil gereksiz. 3 saatlik mesafeye bile gitmiyor. Bu sonradan olmamıştır.

Çocuklarınız var mı bilmiyorum ama ben olsam bu saatten sonra daha fazla içimde kalsın istemezdim bu tatil olayı. Çocuklarımı alır giderdim. Onlrı da tatilden mahrum etmezdim. He çocuktan bahsetmemişsiniz hiç yoksa da alır başımı tek giderdim en kötü annemle bir kaplıcaya giderdim benimle tatile gelmeyen adamla memlekete gitmektense.

Kapadokya, Mardin falan tatil olacağı icin hadi esi olmadan yapmak istemedi diyelim-ki bunu bile demeyelim aslinda ama istemiyor.

Gunubirlik gezip gelmekte bile kocayi beklemek ve bunu 16 sene surdurmek gercekten insanin kendi omrunden yiyor. Yasadigimiz sehrin turistik ilcelerini bile gezmedik demis, bu benim aklimin alabileceği bir sey degil. Ilceye gidip gelmek ne kadar surebilir, bu kadarcik sey icin bile adamin keyfini beklemek cok gereksiz. Hiçbirimiz gittikce genclesmiyoruz, en basit seyi bile bu kadar isterken yapmayacak luksumuz yok bence.
Aynen, kimse diyeceğim ama aa benim eşim aynı ben diyecekler olacaktır çoğumuz diyeyim kendine birebir benzeyen insanlarla evli değil, bana uyan eşime uymayabilir, ona uyan bana uymayabilir ama ikimizde keyif beklemek zorunda değiliz.
Birlikte bir yere gideriz mesela, o dinlenmek ister ben gezmek isterim çıkar gezerim hiçbir şey ertelenmeye gelmiyor, ağzım burnum diyene kadar yaş oldu 49, 1 saniye sonrasının bile garantisi yokken hayatı yaşamak lazım.

16 yıllık evliyim. Üstelik ikimizde öğretmeniz. Ama ikimizin memleketine de çok uzağız. Tayin açılmıyor. Hayallerim vardı. Çok severdim gezmeyi. Daha lisedeyken Çanakkale, Bursa, İstanbul, Ankara hep gezdim. Dolmabahçe sarayından Geliboluya. Ama babam tek maaştı. Artık ne kadar maddi imkanlar izin veriyorsa. Arabamız da yoktu. Evlendim. Çift maaş olduk. 14 senedir arabamız var. Ve benim öğrencilik yıllarımdan kalan hayallerim. Ege kıyıları, Antalya, Kapadokya, Mardin,Sümela manastırı...Nasıl severim tarihi yerler görmeyi, ilk defa bir şehri gezmeyi. Ama tatil anlayışı olmayan bir eşim var. Kapadokyaya gidelşm mi? Ben gittim anlatıldığı gibi değil.Çeşme, Alaçatı, Selçuk? Ne yapıcaz, bütün gün sokakta mı dolaşacağız?Ben hayatımda hiç tatil yapmadım. 40 yaşında bir öğretmenim ve yaşadığım ülkenin en güzel yerlerini görmedim. Eşimi 16 yıldır memleketlerimiz dışında bir yere gitmeye ikna edemedim. Yazıklar olsun bana. Rezervasyon da yaptırdım, parasını da yatırdım ama günü gelince gitmedi. Koskoca iki ay yaz tatilini yarıya bölüp memleketlerde geçiriyoruuz ya. Kendin git diyeceksiniz. Ben kendim gitsem ne olacak? Hayalşm bu değildi ki. Eşimle gitmek isterdim, yeni yerler görmek, keyif almak. Senenin yorgunluğunu atmak. İkna edemedim işte yıllardır. Daha da vahimi bulunduğumuz ilin turistik ilçelerine bile gidemedik. Aylarca Sinop diye yalvardım. 3 saat bize. Herşeyi ben hallederim dedim. Yok. Ama çok yoruldum. Pazartesi, onun memleketine gidiyoruz. Koskoca bir ay oradayız. Onun memleketinin de çok güzel yerleri var. Ama oralara da gidemiyoruz. Çünkü amacımız gezmek değilmiş, Anne babasını görmekmiş. Evden ekmek almaya diye çıkıp hiç dönmemek istiyorum.
Ahhhha hocam hiç gülesim yoktu :) Benim ailem de kendimi bildim bileli hep gezerlerdi çocukken gitmediğimiz yer kalmadı. 17 yaşında üni kazandım evden çıktım 21 yaşına kadar doya doya yine gezdim. Sonra atandım sağolsun aracımı da aldı ailem 26’ma kadar yine doya doya gezdim evlendikten sonra gezme anlayışım markete çıkmak oldu. Çocuk olduktan sonra (ki pandemi vs) o bile artık bana lüks oldu. Allah var ama eşim izin zamanın da ‘köyüne gitme’ planları yapıyor tatil olarak :p tatil anlayısı bu Yani. Evlendim evleneli minnos cildim ne bir gram deniz suyu ne sıcacık güneşin tenimi kavurmasını tadabildi. Bazen oturup düşünüyorum neden böyle diye ama n’apalım böyleler işte…

Tatil iyidir konu sahibesi yolda giderken niye ağlayasın🙄
Pandemiden önce haftasonu kaçamağı a kayağa gittim birkaç kez valla tadı damağımda kaldı. Cuma sabahı hemen vınladım Alplere. Sabah kayak, öğleden sonra spa yaptım akşam da yedim içtim. Dağ havası aldım, yüzdüm, yedim içtim valla dönerken ağlicaktım🤦‍♀️😁😁

Toplum kadınlarımız neden bu kadar bireysellikten uzak ve pasif😶 B.k varmış gibi 20 yaşında evlenip KVye hizmet, öküz koca kahrı şeklinde yuvarlanıp gidiyorlar, hayattan tat alamıyorlar. Gezeyim, farklı deneyimler yaşayayım, başka ülkede yaşayayım, yüksek öğrenim göreyim yok, zaten ülkemizde hayattan zevk alma kültürü pek yok varsa yoksa maaşlı karı/koca bulayım ev kredisi çekeyim ödeyelim bir an önce bitsin. İnsanlar görevlerini yerine getirmek için yaşıyor sankim.
Avrupalı kıza bakıyorum, 1 yıl başka AB ülkesinde yaşıyor farklı bir dili ve kültürü deneyimliyor, tanıdığım bir kız var Erasmusla 1 yıl Kübada yaşamış bambaşka bir dünya... Bizim kıza bakıyorum 20yaşında hesap yapıyor KV kaç bilezik takar sonra buraya konu aç kv onu dedi öhü görümce bunu dedi böhü
Konu sahibesi 16 yıl tatile gitmedim diyor ben olsam çoktan o herifi atardım kapı önüne basardım kendim giderdim.

Sizin derdiniz tatil değil bence, hiç beklentilerinize uymayan biriyle evlenip hiçbir şeyi beraber deneyimleyememek. Köye gidip hayvan bakan adamı ben almazdım, inek kakası temizleyerek tatili mi olur😶
Kocanız da ayrıca çok uyuz ve uyuşuk bir tip ayrıca, adam önünde deniz var girmiyor yazmışsınız. Eşşeği koysam suya girip serinliyor🙄 çocuk var o yüzden boşanın yazmam, otel tatili bitmediyse bilet alıp gidin. Eyyorlanmam bu kadar

Son düzenleme:
Tatil iyidir konu sahibesi yolda giderken niye ağlayasın🙄
Pandemiden önce haftasonu kaçamağı a kayağa gittim birkaç kez valla tadı damağımda kaldı. Cuma sabahı hemen vınladım Alplere. Sabah kayak, öğleden sonra spa yaptım akşam da yedim içtim. Dağ havası aldım, yüzdüm, yedim içtim valla dönerken ağlicaktım🤦‍♀️😁😁

Toplum kadınlarımız neden bu kadar bireysellikten uzak ve pasif😶 B.k varmış gibi 20 yaşında evlenip KVye hizmet, öküz koca kahrı şeklinde yuvarlanıp gidiyorlar, hayattan tat alamıyorlar. Gezeyim, farklı deneyimler yaşayayım, başka ülkede yaşayayım, yüksek öğrenim göreyim yok, zaten ülkemizde hayattan zevk alma kültürü pek yok varsa yoksa maaşlı karı/koca bulayım ev kredisi çekeyim ödeyelim bir an önce bitsin. İnsanlar görevlerini yerine getirmek için yaşıyor sankim.
Konu sahibesi 16 yıl tatile gitmedim diyor ben olsam çoktan o herifi atardım kapı önüne basardım kendim giderdim.

Sizin derdiniz tatil değil bence, hiç beklentilerinize uymayan biriyle evlenip hiçbir şeyi beraber deneyimleyememek. Köye gidip hayvan bakan adamı ben almazdım, inek kakası temizleyerek tatili mi olur😶
Kocanız da ayrıca çok uyuz ve uyuşuk bir tip ayrıca, adam önünde deniz var girmiyor yazmışsınız. Eşşeği koysam suya girip serinliyor🙄 çocuklar o yüzden boşanın yazmam, otel tatili bitmediyse bilet alıp gidin.
Ancak bu kadar güzel anlatılırdı bayıldım. 😁 bir de ülkemin bazı nadide erkekleri evlenmeyi emeklilik gibi görüyor bence. Genç iken gayet güzel gezip tozan eğlenen aileyi görmeyen eeerkeklerimiz evlenince aileye bir düşkünlük bir hımbıllık geliyor üstlerine. Çalışmayan mesleği olmayan kadınların buna razı olmasını bir nebze anlarım da çalışan kendi parasını kazanan bir kadının yıllarca bu hayata mahkum olmasını anlayamıyorum

X