• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatilde nasıl besleniyorsunuz

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.340
398
Selam kk hanımları.Konu başlığından anlayacağınız üzere tatilde benim gibi şişkolaşan hanımlardan bahsediyorum zayıf kalanlar formunu koruyanlar nasıl başarıyorsunuz.Şöyle ki 1.65 boyunda ramazan dolayısıyla 65.5 kiloma ulaşmış bulunmaktayım şeker tatlıyı keserek genelde hiç birşey yemediğim halde sırf şu tatlı şerbet içeçeklerden dolayı 3 kilo rahat alırdım bu sene onları bırakarak verdim fakat her yaz tatillerde kilo alıyorum boğazıma hakim oluyorum fakat metabolizmam duruyor lavaboya çıkamıyorum geçen sene en son eşim zeytinyağı içirmişti zorla .Alkol almıyorum asitli nadir tüketiyorum kahvaltı da asla ekmek yemiyorum ama pankekler vs tüketiyorum birde patates her öğünde yiyiyorum 1 hafta da 3 kilo alıp öyle dönüyorum bu sene dikkat edicem ama nasıl siz neler yiyip içiyorsunuz formunuzu nasıl koruyorsunuz tatilde

Selam kk hanımları.Konu başlığından anlayacağınız üzere tatilde benim gibi şişkolaşan hanımlardan bahsediyorum zayıf kalanlar formunu koruyanlar nasıl başarıyorsunuz.Şöyle ki 1.65 boyunda ramazan dolayısıyla 65.5 kiloma ulaşmış bulunmaktayım şeker tatlıyı keserek genelde hiç birşey yemediğim halde sırf şu tatlı şerbet içeçeklerden dolayı 3 kilo rahat alırdım bu sene onları bırakarak verdim fakat her yaz tatillerde kilo alıyorum boğazıma hakim oluyorum fakat metabolizmam duruyor lavaboya çıkamıyorum geçen sene en son eşim zeytinyağı içirmişti zorla .Alkol almıyorum asitli nadir tüketiyorum kahvaltı da asla ekmek yemiyorum ama pankekler vs tüketiyorum birde patates her öğünde yiyiyorum 1 hafta da 3 kilo alıp öyle dönüyorum bu sene dikkat edicem ama nasıl siz neler yiyip içiyorsunuz formunuzu nasıl koruyorsunuz tatilde

patates yemeyeceksin. ekmek yememek bağırsakları yavaşlatır tam buğday unlu ekmekten her öğün incecik ve küçük 2 dilim tüketeceksin. bir de hayvansal gıdalara (protein yani et tereyağı vs) ağırlık vereceksin. metabolizma böyle hızlanıyor.

Valla 1 hafta tatilde ilk 2 gün dediklerini yapıyorum sonra gözüm doyuyor balık salata ayran sağlıklı ne bulursam onları tüketiyorum zaten yüzüyorsun aktivite gezi derken kg aldığımı hiç hatırlamıyorum

Unlu gıdalardan uzak durun. Yada sınırlı tüketin.
Panikle yiyorsanız ekmek yemeyin mesela.
Bol su için.
Hazır içeçek hiç tüketmeyin.
Su ve ayran iyidir..
Salata tüketiminizi arttırın, tatlı yerine kuru meyve tercih edin. Patatesi de seçeceğiniz 1 öğünde Tüketin.

Et-balık-tavuk ve salataya ağırlık verin, hamur işi yemeyin, tabağınıza yiyeceğiniz kadarını alın açık büfe diye hunharca abanmayın :kk77:

Tatil olmasa da bir dönem hep otellerde kaldım iş nedeniyle yukarıdaki gibi beslendim hiç kilo almadım.

Esim gibi yap.Tatil yaklasirken kilo vermeye ugrasip tatilde geri aliyor. Ben atar yapinca'Bana karisma o kadar para veriyoruz tabiki yiyecegim'diyo. É hakli:)
Aaaaaa aynı cümleyi eşim de kuruyor şimdi zayıfladı 4 küsür kilo verdi tatilde tutma beni diyor ama o zayıflayabiliyor ben ise yağlarımla geri geliyorum .Bu sene akşam yemiycem diyorum o kadar para verdik o zaman pansiyona gitseydik diyor tipik Türk milletiyiz:rolleyes:

Et-balık-tavuk ve salataya ağırlık verin, hamur işi yemeyin, tabağınıza yiyeceğiniz kadarını alın açık büfe diye hunharca abanmayın :kk77:

Tatil olmasa da bir dönem hep otellerde kaldım iş nedeniyle yukarıdaki gibi beslendim hiç kilo almadım.

"Yemezsem yazık olur, ayyy ne güzel de yıkayıp doğramışlar, pişirmişler, önüme getirmişler, evde olup uğraşacaktım, şimdi çeşit çeşit, hazır bu şeylerden yemezsem sonra çok üzülürüm" diyorum ben :KK45:
kızlar yediklerimi yazıyorum
Sabah pankek 2 tane yerim,
sütlü yumurta
mısır gevreği
bol peynir bir çok çeşitinden bu kadar asla ekmek simit poaça reçel vs yemem birde elma alırım yanıma genelde denize giderken yerim
Öğlen patates bir çeşit et meyve
akşam asla çorba içmem bir çeşit et az zeytinyağlı içeçek ve yine patates ve tatlı ve meyve
salata tüketmem çorba içmem ekmek hamurişi yemem çok mu sizce eşimin ısrarıyla gözleme yerim 1 tane o kadar
Eşime gelince öküz gibi yiyiyor tuvaletten çıkmıypr adam ben de kitleniyorum evime gelinceye kadar
Birde asla tabakta 1 kırık birşey bırakıp çöpe atılmasına izin vermeyiz ikimizde :21:

açık büfeden uzak dur. Ekşi de bir sürü her şey dahil otellerin aşçılarının itirafları var. Genelde et ve sebze ağırlıklı tüketim yap. ve her sabah bol bol yürü-yüz. tatlıları gerçekten çok iğrenç. toprağa şeker katıp tatlı diye sunsalar yine yiyen insanlardan olma. şeker en büyük zehir. yemek için yeme. belli bir damak tadın olsun.

sivi seyler tuketmek onemlidir tatilde, sekerli icecekler yerine su icmenizi tavsiye ederim bol bol. yogurt iyi gelir ayrica, metabolizmaniz calisir. domateside eksik etmeyin.
sicaklarda vucud su toplar, atsin istiyorsan ozaman sutsuz sekersiz neskafe icebilirsin bol bol. bitki caylarida iyi gelebilir. asiri tuzlu yememeyede dikkat etmelisin.

sivi seyler tuketmek onemlidir tatilde, sekerli icecekler yerine su icmenizi tavsiye ederim bol bol. yogurt iyi gelir ayrica, metabolizmaniz calisir. domateside eksik etmeyin.
sicaklarda vucud su toplar, atsin istiyorsan ozaman sutsuz sekersiz neskafe icebilirsin bol bol. bitki caylarida iyi gelebilir. asiri tuzlu yememeyede dikkat etmelisin.
Aslında gündelik hayatimda da böyleyim ama daha dikkat edicem

Ne yağ kullandıkları belli olmayan yemeklerden yemem.
Genelde , kahvaltılık türleri , sossuz etler , yoğurt , bol ayran , meyve , salata , müsli v.s tüketiyorum.

Ne yağ kullandıkları belli olmayan yemeklerden yemem.
Genelde , kahvaltılık türleri , sossuz etler , yoğurt , bol ayran , meyve , salata , müsli v.s tüketiyorum.
Otelde çalıştım tam 10 seneye yakın en ucuz yağ kullanılıyor bizde eşimle hep butik otelde kalırız büyük otellerden özellikle herşey dahil hiç gitmedik

Otelde çalıştım tam 10 seneye yakın en ucuz yağ kullanılıyor bizde eşimle hep butik otelde kalırız büyük otellerden özellikle herşey dahil hiç gitmedik

Evet aynen. Çok sağlıksız yemekler ve nedense hijyen bulmuyorum.
Butik oteller benim de tercihim .

Back
X