Arkadaşlar bu bölümde fazla paylaşım olmamış, bende yeni tatil yaptığım ve hayatımın en güzel tatili olduğu için size sorayım dedim.
Sizin unutamadığınız ve tavsiye edebileceğiniz tatil maceralarınız varmı?
Öncelikle ben tatilimi anlatayım...
2 hafta önce eşim ve kızımla Almanyaya gittik, iş için gitmiştik fakat işimiz 1 günlük olduğu için ve fırsatımızda olduğundan 1 hafta dolaşalım dedik.
Almanya (köln) dan araba kiralayıp belçika, Hollanda falan dolaşmayı planlıyorduk fakat oradaki tanıdıklar bu ülkelere gitmektense Fransa, Parise gidin dediler. İyikide demişler. Pazartesi sabahı Kölnden yola çıktık, Belçikaya gittik biraz mağazaları talan ettikten sonra yolumuza devam ettik. o akşam Parise vardık. Gider gitmez, otel bile ayarlamamamıza rağmen yana yakıla eifeli aramaya başladık. Görelim bir şu dillere destan kuleyi diyerekten.
Neyse efendim sora ede bulduk kendilerini. Uzaktan çok güzel görünüyordu ama yanına gidince bende acayip bir hayal kırıklığı uyandırdı. İnanılmaz çirkin bir demir yığınından başka bişey değilmiş gibi. Neyseki asansörüne binip te yukarı çıktığımızda gördüğümüz parisin müthiş manzarası bizi biraz olsun teselli etmeyi başardı.
Daha sonra oraya asıl gitme nedenimiz olan disneylandı aramaya başladık. Allaha şükür eşimin fransızcası iyi olduğundan sorunsuz orayıda bulduk.
Disneyland Parise 20 dk. kadar mesafede Metz-Nancy otoyolunda 14. çıkışta.
Birkaç otele yer sorduktan sonra (avrupadaki okulların hiçbirinde tatil olmamasına ve havanın dondurcu soğuk olmasına karşın oteller full) nihayet yer bulduk ve yerleştik. Ertesi gün bir önceki günün yorgunluğundan dolayı kendimize gelip toparlandığımızda saat 11 civarıydı ve parka gitmek için artık çok geçti. çünkü o kadar büyük bir yer ki 1 günde bile dolaşmak imkansız.
o günümüzü yine pariste eifel, notre dame katedrali, sen nehri vs. dolaşarak geçirdik ve otelimize döndük.
Ertesi sabah saat 8.30 gibi otelden çıktık ve disneylanda gittik.
Müthiş bir yer, inanılmaz.
Hayatımda bu kadar mutlu olduğum bir günü (kızımın doğduğu gün hariç) hatırlamıyorum. Sanki küçükken seyrettiğim ve hayali olduğunu bildiğim çizgi filmlerin içinde gibiydim. Alicein harikalar dünyasını, Pamuk pranses ve yedi cüceleri, nemo yu daha burada sıralayamayacağım bir sürü kahramanı yanımda buluverdim. Kızımdan çok eğleniyordum kesinlikle. İçimden bağırmak dans etmek geliyordu. Daha sonra hollywood stüdyolarının olduğu bölümü gezdik. Adrenalin had safhadaydı. Hollywood tower, roller coaster ve adını hatırlayamadığım birçok oyuncakta heyecandan çıldırdık. oradaki tüm aktiviteleri buraya yazsam sığmaz, siz en iyisi buradan bakın yerimseniben
http://www.airep.com/disneyparis.asp
Saat ne zaman 6 oldu anlayamadan bitti gezimiz.
Bu kadar güzel bir tatil olacağını kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Ne deniz, ne havuz, ne dağ.
Bence yapılabilecek en güzel tatil buydu.
Herkese şiddetle tavsiye ederim...