TATiL ÖNERi, SORU VE PAYLASIMLARINIZA BURADAN DEVAM EDINIZ

BenSergu

SATRAB
Kayıtlı Üye
3 Mart 2007
1.843
84
Değerli arkadaşlarım Tatil öneri ve paylaşım başlığımız ,yurtiçi ve yurtdışı tatil yöreleri,gidip gördüğünüz yerleri diğer arkadaşlarla paylaşmanız amaçlı bir köşedir.Bunun harici selam , sohbet ve teşekkür içeren mesajlar silinecektir...Teşekkür etmek için mesajın üzerinde sağ üst köşedeki terazileri kullanalım lütfen..
Sevgiyle kalın..

arkadaşlar bu sene tatil için önermiş olduğunu yerler varmı
eğer ki sizlerde tatile gitmek istiyorsanız ben geçen yaz balayı için manavgata gittim kesinlikle herkese tavsiye ediyorum gerçekten çok güzel bi tatil köyüydü fiyat olarakda diğer otellere göre çok uygundu. çok fazla deli dolu bi yer değil orada tek sevmediğim çok fazla turist olmasıydı türkler parmakla gösterilecek dereced azınlıktaydı. ama yinede harika bi yer

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuğunuz var ise eğer club alibey'i tavsiye ediyorum....Çok muazzam güzel akuası bol bol havuzları konaklarıyla muhteşem....Birde side nin havası çok güzel hersene Antalya ya gideriz kemer belek manavgat en son side de karar kıldık akşamları sidenin hafif esen rüzgarı muhteşem nem diğer yerlere göre az diğer yerlerde nefes alamıyorsunuz.....gittiğimiz diğer otelleride isterseniz yazabilirim.Saygılar....

Arkadaşlar bu bölümde fazla paylaşım olmamış, bende yeni tatil yaptığım ve hayatımın en güzel tatili olduğu için size sorayım dedim.
Sizin unutamadığınız ve tavsiye edebileceğiniz tatil maceralarınız varmı?

Öncelikle ben tatilimi anlatayım...
2 hafta önce eşim ve kızımla Almanyaya gittik, iş için gitmiştik fakat işimiz 1 günlük olduğu için ve fırsatımızda olduğundan 1 hafta dolaşalım dedik.
Almanya (köln) dan araba kiralayıp belçika, Hollanda falan dolaşmayı planlıyorduk fakat oradaki tanıdıklar bu ülkelere gitmektense Fransa, Parise gidin dediler. İyikide demişler. Pazartesi sabahı Kölnden yola çıktık, Belçikaya gittik biraz mağazaları talan ettikten sonra yolumuza devam ettik. o akşam Parise vardık. Gider gitmez, otel bile ayarlamamamıza rağmen yana yakıla eifeli aramaya başladık. Görelim bir şu dillere destan kuleyi diyerekten.
Neyse efendim sora ede bulduk kendilerini. Uzaktan çok güzel görünüyordu ama yanına gidince bende acayip bir hayal kırıklığı uyandırdı. İnanılmaz çirkin bir demir yığınından başka bişey değilmiş gibi. Neyseki asansörüne binip te yukarı çıktığımızda gördüğümüz parisin müthiş manzarası bizi biraz olsun teselli etmeyi başardı.
Daha sonra oraya asıl gitme nedenimiz olan disneylandı aramaya başladık. Allaha şükür eşimin fransızcası iyi olduğundan sorunsuz orayıda bulduk.
Disneyland Parise 20 dk. kadar mesafede Metz-Nancy otoyolunda 14. çıkışta.
Birkaç otele yer sorduktan sonra (avrupadaki okulların hiçbirinde tatil olmamasına ve havanın dondurcu soğuk olmasına karşın oteller full) nihayet yer bulduk ve yerleştik. Ertesi gün bir önceki günün yorgunluğundan dolayı kendimize gelip toparlandığımızda saat 11 civarıydı ve parka gitmek için artık çok geçti. çünkü o kadar büyük bir yer ki 1 günde bile dolaşmak imkansız.
o günümüzü yine pariste eifel, notre dame katedrali, sen nehri vs. dolaşarak geçirdik ve otelimize döndük.
Ertesi sabah saat 8.30 gibi otelden çıktık ve disneylanda gittik.
Müthiş bir yer, inanılmaz.
Hayatımda bu kadar mutlu olduğum bir günü (kızımın doğduğu gün hariç) hatırlamıyorum. Sanki küçükken seyrettiğim ve hayali olduğunu bildiğim çizgi filmlerin içinde gibiydim. Alicein harikalar dünyasını, Pamuk pranses ve yedi cüceleri, nemo yu daha burada sıralayamayacağım bir sürü kahramanı yanımda buluverdim. Kızımdan çok eğleniyordum kesinlikle. İçimden bağırmak dans etmek geliyordu. Daha sonra hollywood stüdyolarının olduğu bölümü gezdik. Adrenalin had safhadaydı. Hollywood tower, roller coaster ve adını hatırlayamadığım birçok oyuncakta heyecandan çıldırdık. oradaki tüm aktiviteleri buraya yazsam sığmaz, siz en iyisi buradan bakın yerimseniben
http://www.airep.com/disneyparis.asp
Saat ne zaman 6 oldu anlayamadan bitti gezimiz.
Bu kadar güzel bir tatil olacağını kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Ne deniz, ne havuz, ne dağ.
Bence yapılabilecek en güzel tatil buydu.
Herkese şiddetle tavsiye ederim...

Selam Kadinlar Kulubu ahalisi,

Istanbul / Taksim'de makul fiyatlarda ve güvenilir olan önerebileceginiz oteller var mi?

arkadaşlar merhaba ben akdenizde egede ve kıbrısta otelleri gedim gördüm fakat akdeniz artık aşırı kalabalık çünkü rus turistler yüzünden çekilmez hale gelmiş bizden dah iyi ve daha ucuza tatil yapıyorlar biz kendi ülkemizde onlar kadar yapamıyoruz inş buna bir çare bulunur yazdıgım yazı ilginizi çeker umarım selamlar

türkiye standartlarında tatil cok zor olsada insan tatil yapmak istiyor neyse!! ben bir truzimci olarak türkiyenin %80 gezdim ama en güzel yer bana göre marmaris doğası ve denizi harikadır ve ordada oldukca ucuza tatil yapmak mümkün eskiden yerli trust vardı ama artık bizim yerlimiz yabancı turisten daha kaliteli !!gitmek isteyen olursa yardımcı olurum bu arada ben sigorta ve rentecarla uğraşıyorum sorununuz olursa yardımcı olmaya calışırım sevgilerle:teytey:

aşırı sıcak olmayan, yesillik, kumlu plaji olan bir tatil bolgesine gitmek istiyorum, bana tavsiye verebilecek olan var mı? otel ismi de soylerseniz sevinirim, kalite bi yer olsun istiyorum, manavgat ve side yi dusundum, buralara giden var mı?

İzmir mordoğanı tavsiye edebilirim. Plajında ardıç ağaçları vardır. Hem kum plaj hemde başka plajı var. Orada ki en iyi otelde Aras otela.s.

Ayvalık sarımsaklıyıda çok severim ama otel ismi bilmiyorum orda

ben tesettürlüyüm. o nedenle alternatif otelleri tercih ediyorum. çok ta seviyorum ayrı havuz ayrı plaj rahatça güneşlenmek kadar güzel bişey yok. genellikle manavgat alanya arasındaki konaklı avsallar kesimindeki otellere gidiyorum. tavsiye ederim.

Arkadaşlar özellikle Marmaris İçmeler'de tavsiye edebileceğiniz, otel-motel-apart-pansiyon var mı?

marmarisin merkezini değilde içmelerde tüm ufaklı büyüklü apart otel deiğimiz ev şeklinde günlüğü önceden ayıtmak üzere 50-60 ytl ye var ama armutalan tarafıda güzeldir orada daha cok apart otel türündedir ve ücretleri uygundur havuzludur aile içi ortam mı vardır

Ben Marmariste turizm işiyle uğraşıyorum. az çok otellerden çevremizde gezilecek yerlerden bilgim var. Sevgili NEVBAHAR Mordoğandaki Aras Otele bende gittim. Ancak tamamen bir kaostu. Benim gibi tecrübeli biri bile konumundan dolayı aldandı. Otelin konumu harika hatta olağanüstü. Sanki yarım ada üzerinde. Ama servis bence kötü. herşey dahil sistem olarak çalışıyorlar ama biz kahve bile içemedik çünkü bulaşık suyu gibiydi. Oteli yeniliceklerdi umarım yapmıştırlar.
Ayvalığa gelince... Orasını çok iyi bilirim. Orda da çalıştım. Tafsiye edebileceğim iki otel var. Sarmısaklı Plajı üzerinde Büyük Berk Otel ( 4* ) Daha ufak ve uygun olsun derseniz Koşan Otel var. Ayvalık hakkında,Marmaris hakkında sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

2 kişi için minik apart şeklinde( aslında önemli olan odanın içinde duş-wc ve de buzdolabı olması, yani yemek yapmayacağız ama buzdolabı mutlaka lazım) bir yer arıyoruz. Bilmediğimiz yere giderken biraz tedirgin oluyoruz.

İçmelerde apart çok var. Ancak apartlar daha çok ingilizlere satılıyor. Bazılarıda münferit misafirlere oda vermiyor. direk acentayla anlaşamalı çünkü. Bazı istinalar var tabii. Bana sorarsanız apartta kalmaktansa vereceğiniz fiyatı küçük bir otele verin en azından sabah kahvaltısı ve akşam yemeği var.

bizim yıllardır alıştığımız bir apart var Sarımsaklı'da. Orada sabah kahvaltısı herkese var, öğle- akşam isteğe bağlı, genelde dışarıdan yiyoruz ama kahvaltısı mükemmel. Odalarda da duş-wc dışında bir mutfak tezgahı ve mini de olsa(yetiyor zaten) bir buzdolabı var.
İşte bu özelliklere sahip bir yer duyamadığımız için de hep aynı yere gidiyoruz.
Haklısın bir otelde daha rahat yemek olayı ama daha önce bir tatilde sadece su için o kadar çok masraf yapmak zorunda kalmıştık ki. Minibar larda fiyatlar malum. Kaldı ki her küçük otelde o bile yok sanırım. Yazın soğuk su olmadan bir an bile yaşayamadığımız için(ayrıca plaja da evde soğutup yanımıza alabiliyoruz bu şekilde su-meyve-meyve suyu. Hesap yapınca ciddi bir kar oluyor. Ama işte kim bilir nerede vardır başka böyle yerler...(

Ayvalıkta hangi aparta kaldınız merak ettim doğrusu. Ayrıca İçmelerde bir araştırayım istediğin gibi bişey bulursam yazarım. genelde ingilizlere hitap ettiği için ( mağlesef ) Ayvalıktaki doğalığı ve o tadı bulabilirmisiniz bilmiyorum. Ayvalığı hiçbiryere değişmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…