Tasiyici Anne olmanizi isterlerse.....

ilayda26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
922
3
15 senelik evlisiniz ve 2 tane çocugunuz var:emir_bebek:. Esinizin kardesi ise 7 senelik evli. çocuklari olmuyor, her türlü tedavileri denediler ve olmuyor. Ve eltiniz size tasiyici anne olurmusun diye teklifte bulunuyor? Karariniz ne olur??? Eltinizle araniz iyi veya kötü olursa fark etmez. Esinizle beraber tabii ki karar vereceksiniz, ama esiniz size birakiyor. Kabul edermiydiniz??:sm_confused:

Ben taşıyıcı anne olmayı istemezdim.:1no2:
Kendi kardeşim bile böyle bir teklifle gelse kabul etmezdim.
Madem evlat sahibi olamıyorlar,evlatlık alsınlar ya da koruyucu aile olsunlar canım. Bir çok ana kucağına,baba sıcaklığına hasret yavru varken niye böyle bir vebalin altına gireyim ki..:dilcikar:

bu konuyu ele alan bir dizi film vardı tv.de geçtiğimiz senelerde hatırlar mısınız?özgü namal taşıyıcı anneyi oynuyordu. Orada da göründüğü gibi gerçekten çok büyük bir olay ve ben şahsen kabul etmezdim. Kendim de zaten çocuk doğurmak istemiyorum. Yukarıdaki arkadaş laale benden çok yaşayacak. Bir gün çocuk istersen geç kalmış olma diyenlere tek cevabım. Bİr sürü çocuk anne-baba sevgisi ararken ben çocuk sevgimi neden onlarla paylaşmak yerine yeniden bir canlı dünyaya getireyim.

ben kabul etmezdım... en basından berı bu cocugu baskası ıcın doguracagını bılsende onunla aranda cok buyuk bır duygusal bağ olusuyordur emınım... ondan ayrılmak dunyanın en zor işidir tahmınımce...

Taşıyıcı annelik çok riskli bencede..Ben de malesef çocuk sahibi olamıyorum ama böyle bişeyi karşımdakinden ne kadar yakınım olursa olsun istemeyi hiç düşünmedim. Çünkü bi kere taşıyıcı içgüdüsel olarak çocuğa farklı bağlanacak bu bir gerçek. Ya da en azından ben böyle düşünüyorum.Bir çocuk evlat edinmeyi daha doğru buluyorum

Öncelikle direkt evlatlık alamıyosa cesareti yoksa Koruyucu aileliği deneyebilirler.
Yazık etme çocuğa bağlanırsın bence.Kimsesiz çocukların günahı ne?
Onlarında sevgiye ilgiye sıcak bir ortamda sağlıklı bireyler olmaya ihtiyacı var.

Kesinlikle onu tasiyacak kisiyede bebegede ve bunu isteyen ailede yazik olur.Yani durum meyve tasimaya hamallik yapmaya benzemiyo yeri ve zamani geldiginde sirtindan atipta kurtulasin.Sonucta bebegi tasiyan kadin o bebege kanindan canindan parca veriyo.Evladin sayiliyo.Anne olanlar daha iyibilir 9 ay bebegi karninda tasiyip onun varligi hissetmek onu sahiplenmene yetiyo.Unutmayinki tecavuze ugrayan insanlar bile gebelik boyunca o cocugu istemezler ama dogunca bir kere sarilinca artik kopamiyo.Bence bebek ugurda yapilan hersey mubah degil.Ahlaka dine ve insanliga uygun olanini tercih etmek gerekir.

Bende kimin için olursa olun boyle birseyi yapamam...Evlatlik edinmeleri daha dogru olur..Biri tasiyacak doguracak ve verecek hemde o cocuk cok yakininda buyuyecek...Katlanilacak sey degil bence.....

aynı bizdeki durum olmuş
bende 18 yıllık evli 2 çocuk annesiyim
kaynım 7 yıllık evli ve bebekleri olmuyor
teklif bana taşıyıcı anne olarak değilde normal eşimle birlikte yeniden hamile
kalıp çocuğu vermek şeklinde oldu
öncelikle eşim şiddetle karşı çıktı
tabi bende karşı çıktım 9 ay karnımda taşıdığım bebeğimi asla vermem dedim
öylece konu kapanmıştı
evlat hasreti zordur ama bence bunun çözümü taşıyıcı annelik falan değil
evlat edinmek en iyi yol, hem insanlar evlat hasrateni giderir
hemde o anasız babasız yavrucaklar sıcak bir yuvaya katılırlar

Bende yapamazdım sanırım..
Ellerimle çocuğumu başkalarına veremezdim de..
Kimseye kendim de böyle bir şeyi teklif edemezdim de..

Öncelikle direkt evlatlık alamıyosa cesareti yoksa Koruyucu aileliği deneyebilirler.
Yazık etme çocuğa bağlanırsın bence.Kimsesiz çocukların günahı ne?
Onlarında sevgiye ilgiye sıcak bir ortamda sağlıklı bireyler olmaya ihtiyacı var.

Darkinlifecimm benim basima gelen bir olay degil, sadece aklima geldi öylesine bir konu açtim ve fikrinizi almak istedim. Evlat edinmek tabii ki en mantiklisi ama maalessef kolay edilenilmiyor. Benim yakin akrabam var, 2 tane kardesi evlatlik seneler önce ama avrpada yasadigi için, bir tûrlû bunlari getirtiremiyor. üvey amcalarinda kaliyor. Nede olsa kimse sizin kadar çocuga bakamaz. Mecburiyeten kaliyorlar yani. Sandiginiz gibi kolay degil evlatlik edinmek. ( bu durumda)

aynı bizdeki durum olmuş
bende 18 yıllık evli 2 çocuk annesiyim
kaynım 7 yıllık evli ve bebekleri olmuyor
teklif bana taşıyıcı anne olarak değilde normal eşimle birlikte yeniden hamile
kalıp çocuğu vermek şeklinde oldu
öncelikle eşim şiddetle karşı çıktı
tabi bende karşı çıktım 9 ay karnımda taşıdığım bebeğimi asla vermem dedim
öylece konu kapanmıştı
evlat hasreti zordur ama bence bunun çözümü taşıyıcı annelik falan değil
evlat edinmek en iyi yol, hem insanlar evlat hasrateni giderir
hemde o anasız babasız yavrucaklar sıcak bir yuvaya katılırlar

:1shok: Aklım mantığım almıyor böyle bir düşünceyi. Git başka birinden al çocuğu, aile içinde böyle birşey nasıl teklif edilir:mymeka:

Maalesefki çok duyuyorum bu tarz haberleri, kardeşler birbirine çocuk verirler, amca dayısına verir bilmem ne, şiddetle karşıyım, ama tabi burda bahsedilen taşıyıcı annelik. ve bu konu Bu forumda bayağı bir tartışıldı:1closedeyes:

canım ....bende asla yapmazdım ...benim parcam o... ne taşıyıcı annesi... ne biçim bi sözdür o.....etimle kanımla beslicem... kalkıp bana taşıyıcı anne diyecekler....

X