Taşıt kredisi hakkında bilgisi olan?

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
Merhaba hanımlar.. Eşim acil ödeme yapmak için aracımızı satıyor. Araç tapusu kendisine ait. Fakat bu arabayı satınca 30 bin lira benim adıma taşıy kredisi çekip üstüne para koyup araba almak istiyor. Kredi benim adıma olacagına göre araba tapusu eşime mi bana mı ait olur görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim..

Bir de ek olarak şunu belirteyim taşıt kredisine arabayı üzerinize almadan önce başvurmanız gerekiyor. Biz arabayı üzerimize aldıktan sonra başvurduğumuz için bize ancak ihtiyaç kredisi verebileceklerini söylediler.

Arabanın tapusu derken ruhsat demek istediniz herhalde
çok alemsiniz sabah sabah güldürdünüz

Taşıt kredisi çekildiğinde ruhsat çekenin üstüne olur ama taşıt kredilerini biraz düşünün bence. Araç kaza yaptığında Allah korusun galiba banka aracı alıp bir de üstüne borçları istiyormuş. Bence ihtiyaç kredisi çekmek daha mantıklı.

Arabanın tapusu olmaz kız ruhsatı olur...
Kredi senin adınaysa araç da senin adına olur.

Yanlış bilgi vermeyin, yok öyle bişey.
Araç kredisi veren banka araca kasko da yapar. Kaza yapar ve aracı perte çıkarsanız dahi kasko size aracın parasını öderya da yeni araç temin eder. Sizin bankaya olan borcunuz bakidir. İhtiyaç kredisininfaizi araç kredisinde çok çok yüksek. Yapılacak en mantıksız iş olur ihtiyaç kredisi çekip araç almak.

Taşıt kredisini kim çekiyor ise ruhsat o kişinin üzerine olur. Bizim arabamız krediyi ben çektiğim için benim üzerime. Ayrıca taşıt kredisinin faizi ihtiyaç kredisinden daha düşük olduğu için taşıt kredisi çekmek daha mantıklı. Arabada arıza olsa bu bankayı niye ilgilendirsin ki böyle birşey söz konusu değil. Hatta bazı kampanyalar var. Araba şirketlerinin düzenlediği 25 bin TL ye 25 ay sıfır faiz gibi uygulamalar var. Biz 56 bin TL ye sıfır araba almıştık 30 peşin verdik 24 kredi çektik faizi çok çok dşüktü sizde araştrın.

Ama arabanın ruhsatının kimin üzerine olduğunun bi önemi yok kanunen evlilik sonrası edinilen her malın %50 si diğer eşindir.

Krediyi kim çekerse ruhsat onun üzerine olur,ama eski konunuzdan hatırlıyorum çalışmıyordunuz siz banka çalışmayan kişilere kredi vermez,nasıl olacak bu canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…