Taşınmalı mıyım?

lattesizkitapsiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2023
2.545
7.850
32
Merhabalar sevgili kadın arkadaşlarım,
karar veremediğim bir konuda buradan destek almak istedim.
Olabildiğince kısa tutacağım.
Bir süredir çalışmadığım için maalesef bir miktar borç biriktirdim (Total borcum ortalama iki maaşım kadar şu anda)
Bu borcu daha rahat ödeyebilmek adına ailemin evine döndüm ve kısa bir süre önce işe başladım.
Devlet memuru olduğum için işe başlayacağım şehri kısmende olsa kendim tercih ettim diyebiliriz.
Tercihim ailemin evine yakın (evden işyerine tam 1,5 saatte gidiyorum) bir şehirde.
ayda 7 gün işe gidecegim ortalama ,24 Luk nöbetler halinde gerisi off.
Baştaki fikrim bu şekilde çok rahat borç ödeyip, birazda para biriktirip 6 aya çalıştığım şehre tasinmakti.
Ama açıkçası hislerim biraz değişti.
Hemen taşınmak için yanıp tutusmaya başladım.
Taşınmak istememin nedenleri
1) 30 yaşındayım ve 10 senedir yalnız yaşıyorum aile evinde kendimi yeteri kadar yetişkin hissedemiyorum. Ailem bana karışan insanlar değiller hiç ama sanki hala çocukları gibi hissediyorum bu evde.Bu benim için çok çok zorlayıcı.
2) konulara da yaptığım yorumlarda belli olacağı gibi ben, para kazandıktan sonra aile ile maddi bağın tamamen koparılması taraftarıyım, hastalık vs durumlarını es geçiyorum.
Bu yüzden tekrar onların evine döneceğim için bir miktar kira şeklinde para vermem gerekiyor, ailemin paraya ihtiyacı yok.Eve fena olmayan bir para giriyor ,
Kardeşimi özel okulda okutuyorlar ama okutabiliyorlar birikimleri var vs
ben ailemin evini baz alarak bu parayı 4 bin olarak düşündüm, her şey dahil olduğu için az bir miktar olarak görüyorum bunu çünkü ailemin evi fazlasıyla büyük ve lüks.
ekstra olarak elbette markete gittiğimde eve de bir şeyler alırım vs vs
taşınmak istememin sebebi ise, bu 4 bin ve ayda vereceğim benzin parasının (ortalama 2 bin ) neredeyse orada tutacağım ev masrafı ile aynı kapıya çıkmasi
çalıştığım şehirde beğendiğim evler 3,5 civarı.Giyinme odası olan güzel bir evde yaşamak istiyorum daha ucuzda bulunabilir elbette.
3) ayda 7 günde olsa git gel bana yorucu gelmeye başladı.Bundan önce çalıştığım yer ile evim arasi araba ile tam olarak 3 dakikaydi
vs vs

şimdi taşınmama nedenlerim ise
1) sıfırdan bir ev kuracağım, ben fazlasıyla minimalist biriyim ve güzel olduğu sürece Zaten çoğunu ikinci el alacağım ama borçlara bu masraflarda eklenecek ,ekstra olarak ailemin evi tahmin edersiniz ki her şeyin olduğu oturmuş bir ev,yeni evde sürekli eksiklikler olacak ...
2) çalıştığım yerde hiç arkadaşım yok tamamen sıfır.Genelde evde vakit geçirmeyi seven biriyim ama bu kısım zorlar mı emin olamıyorum.
3) çalıştığım yerde 18 ay civarı çalışıp kalıcı olarak Ankara'ya yerlesme planım var , 18 ay fazla değil idare et ve tam yerleşince güzel bir ev kur diyenler oldu arkadaşlarımdan.
Tabi hayat ne getirir bilinmez ama planlar böyle en azından.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, fikrinizi yazarsanız sevinirim.

unuttuğum bir ekleme olarak ; çalıştığım şehirdeki eşyalı evlere de baktım ama ben 1+1 bir evde yaşamak istemiyorum, boğuluyorum resmen.
ekstra olarak hem eşyaları güzel değil hemde kiralar 5,5 civarı.
bana çok karlı görünmedi o yüzden.Yasamak istemediğim bir evde yasayacaksam bari çok karlı olsun diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Zaten iki sene sonra başka şehire taşınma ihtimalin var sa ailenle kalmaya devam et birazda birikim yap yeni bir ev ,eşyası, kirası ,faturalar ,aidat beklenmedik birsürü masraf da çıkabilir
aynen bende böyle düşünüyorum mantıken böyle ama
çalışıyorum ve burası benim evim değil yani;
bir çok insan bu konuya farklı bakıyor benden ama ben burayı anne babamın evi olarak görüyorum bana ait hissedemiyorum.
Hiç yetişkin gibi hissedemiyorum, her şeyi onlar yapıyor evle ilgili çünkü.
yılların getirdiği bir düzenleri var vs vs

Başka bir şehire taşınacaksan idare edilir bence Ya da eşyalı bir ev bakabilirsin
Evet bunu eklemeyi unutmuşum konuya,
eşyalı evleri sevmiyorum bulunduğum şehirde çok kötüleri var ve çoğu 1+1 ben maalesef küçük evlerde yaşamaktan hoşlanmıyorum ayrıca onların kirası da 5,5 filan
çok uyguna gelmez gibi

Evet bunu eklemeyi unutmuşum konuya,
eşyalı evleri sevmiyorum bulunduğum şehirde çok kötüleri var ve çoğu 1+1 ben maalesef küçük evlerde yaşamaktan hoşlanmıyorum ayrıca onların kirası da 5,5 filan
çok uyguna gelmez gibi
O zaman 18 ay idare etmek daha mantıklı

ben yetişkin insan olarak kalamam ailemle
birisinin hasta olması bakıyor olmam vs ekstrem şeyler gerekir

zaten ailenize 4 bin + market alışverişi verince tutacağınız evle aynı şeye gelecekmiş

oradan ankaraya taşınırken eşyanızı götüremez misiniz?
eşyayı almış olursanız 1.5 senede beyaz eşyanın filan taksidi biter en azından. ne kadar minimalist olursanız olun ev eşyanız yoksa beyaz eşyayı almak zorundasınız.

aynen bende böyle düşünüyorum mantıken böyle ama
çalışıyorum ve burası benim evim değil yani;
bir çok insan bu konuya farklı bakıyor benden ama ben burayı anne babamın evi olarak görüyorum bana ait hissedemiyorum.
Hiç yetişkin gibi hissedemiyorum, her şeyi onlar yapıyor evle ilgili çünkü.
yılların getirdiği bir düzenleri var vs vs
Temelli olarak baska sehre tasinacaksaniz para biriktirin derim. Rahatsizlik hissinizi anliyorum yalnız yasayan insanlarda bu oluyor. Ancak en mantiklisi ailenizle kalip para biriktirmeniz gibi görünüyor.

zaten ailenize 4 bin + market alışverişi verince tutacağınız evle aynı şeye gelecekmiş

eşyayı almış olursanız 1.5 senede beyaz eşyanın filan taksidi biter en azından. ne kadar minimalist olursanız olun ev eşyanız yoksa beyaz eşyayı almak zorundasınız.
kesinlikle çamaşır makinesi ve buzdolabı alınacak hemde kötü değil iyi istiyorum :halay:
çalışacağım yer Ankara ile 1100 kmymis babamda dün bu fikri sundu ama onlar kalmamı istiyorlar çokça (ailem özellikle babam çok duygusal biri yanında olmamı istiyor) ondan daha önyargılı yaklaştım.
minimalist dedigim mesela yatak odasına sadece yatak ve ayna alacağım ( giyinme odalı ev olduğu için)
halıları evden götüreceğim.
çalışma odası yapacağım bir tane
ona da masa , lamba ve kitaplık .
tüm eve perde,
salona L koltuk
TV vs zaten 5 yıldır evimde yok hiç açmam.
mutfak eşyalarını evden götüreceğim/ mutlaka ankastre olan bir ev tutacağım vs önden planlar

birde her ay 7 kere 200+ km gittiğim için 2 bine yakın ekstra benzin parası var.

ben de sevmiyorum eşyalı evlerin eşyası ultra dandik oluyor, burada öyle en azından (kendi eşyasını evde bırakıp evi öyle kiraya veren memur olması gibi istisnalar hariç)
küçük olsa sorun değil benim için mesela ama eşyamı kendim almayı tercih ederim

ama burada da cebimden direkt 6 bin çıkacak her ay ,
eşya vs sorun ama burası da çok rahat değil
18 ay sonra madem Ankara'ya yerleşme planınız var o zaman erteleyin tasinmamayi.

Aylık 4 bini aileniz mi istedi sizden yoksa siz mi vermek istiyorsunuz eğer aileniz istemediyse 4 bin diye şart koşmayın kira parası olarak ki maddi durumları da iyiymiş market alışverişi şeklinde de yapabilirsiniz her ay oda nereden baksan yine 1.5-2 bini bulur sizin payıniza düşen kısmı.

Ben olsam taşınırım
Kendi evim kendi düzenim kendi kararlarım
Bu benim için hiçbirşeyle kıyas kabul etmez
Çocuklarım içinde bunu düşünürüm
Ben de aşırı sizin gibi düşünüyorum yaşımda küçük değil çünkü ama para konusunda kendime o kadar güvenmiyorum ki
maalesef harcama konusunda iyi değilim:/

18 ay sonra madem Ankara'ya yerleşme planınız var o zaman erteleyin tasinmamayi.

Aylık 4 bini aileniz mi istedi sizden yoksa siz mi vermek istiyorsunuz eğer aileniz istemediyse 4 bin diye şart koşmayın kira parası olarak ki maddi durumları da iyiymiş market alışverişi şeklinde de yapabilirsiniz her ay oda nereden baksan yine 1.5-2 bini bulur sizin payıniza düşen kısmı.
ailem benden para istemedi
ama ben ikisinden de yüksek bir maaş alıyorum ve evlerinin ortalama kirası ( eşyasız faturasız olarak ) 15 bin civarı.
bahçeli havuzlu kocaman bir ev .
inanın 4 bin az bile.
market alışverişini kendileri yapıyor yok sebzeler pazardan süt başka yerden peynir başka yerden ,
belirli alışkanlıkları var marketten alınan şeyi beğenmiyorlar ,
ben kendime evde eksik olan bir şeyler aldıkça eve de alıyorum sadece

Temelli olarak baska sehre tasinacaksaniz para biriktirin derim. Rahatsizlik hissinizi anliyorum yalnız yasayan insanlarda bu oluyor. Ancak en mantiklisi ailenizle kalip para biriktirmeniz gibi görünüyor.
Mantıken öyle cidden ama 1,5 yıl 30 yaşında bir kadın gibi değil
onların çocuğu gibi hissetmeyi gözüm hiç kesmiyor :110:

X