• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınma mevzusu.

Destinal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2015
102
117
53
38
Merhaba arkadaşlar.
Yıllardır oturduğum evden önümüzdeki yaz taşınmaya karar verdik.
Ev 6.katta asansörsüz, binadan çıkınca hemen ana cadde başlıyor, yakınlarda doğru düzgün temiz ve bakımlı park yok, bir de cadde de ( bizim binamız da dahil olmak üzere) hep dükkanlar ve dolayısı ile esnaf ile iç içe. Haliyle aşırı kalabalık. Bir de semt adı vermeyeceğim ama sosyo-ekonomik olarak daha düşük bir semt olduğu için aşırı bir göç aldı son bir kaç yılda.
Bütün bunları düşünce artık taşınalım dedik zaten 2 çocukla inip çıkmak çok zor.

Şimdi evi satıp üstüne para ekleyip ev alma ihtimalimiz yok çünkü nerdeyse 100-150 bin lira eklemek lazım, öyle bir bütçemiz yok.
O yüzden evimizi kiraya verip bizde kiraya çıkalım dedik.
Aranızda bu şekilde taşınan var mı?
Ne tür masraflar yapılıyor hiç taşınmadığımız için soruyorum.
Tavsiye edeceğiniz birsey var mı?
Yaza kadar mümkün mertebe birikim yapmaya çalışacağız.

Yeni taşındım aynen dediğiniz gibi.Kendi evimi kiraya verdim sebebi küçük ve asansörsüz olmasından dolayı,ama konum olarak Harika bir yerdeydi.üzerine biraz daha koyup daha büyük ve asansörlü bir eve taşındık kiraya.şu an memnunum,ama taşınmak zor toplam 5 bin hiç yoktan gidiyor,1500 kira1500 depozit 1500 emlakçı.iki ay oldu anca alıştım.Siz 6kat asansörsüz nasıl yapıyorsunuz merak ettim benim Evim 4.kattaydı asansörsüz,mahvoluyorduk Pazar’a markete dönüşte çok zor oluyordu.Bence düşünmeden taşının eşimin dizleri mahvoldu merdivenden ,çocuğun okul Çantası vs.şu an iyili taşınmışım diyorum .Tavsiye ederim.

Tasinmadan once evde esyalarinizi bir eleyin derim. Bazen gereksiz,atilacak,verilecek seyler de oluyor. Tasima ucreti esyanin fazlaligina gore artar. Az ve oz esya isinizi gorur. Tasima ucreti de az olur. En zor kisim mutfak. Mutlaka eleyin esyalari. Gunluk kullanacaklariniz haricini kolileyin. Esyalarinizi kendiniz kolilerseniz daha az tasima ucreti odersiniz. Yaklasik 200_300 tl civari asansor ucreti olacaktir. Mecbur bunu odeyeceksiniz. Sahibinden kiralik ilanlarina bakarsaniz emlakci komisyonu vermezsiniz. Yeni evin temizligini yapabilirim derseniz 200 tl civari temizlik ucreti cebinizde kalir. Abonelikler var bir de. Dogalgazin aboneligi can yakiyor. 500 tl civari tuttu. Nufusa yeni adresinizi bildirmeyi unutmayin. Cezasi var. Iyi planlama,eleme ve is bolumu ile halledersiniz. Benim 9.evim. Artik pratiklestim. Esyalari,kiyafetleri,mutfagi mutlaka eleyin isiniz kolaylasir.

8 senelik evliyim, 7 kere taşındık.
Korkmayın, birikim yapacak kadar korktuğunuz bir durum değil ☺

Nakliye masrafı, çıkacağınız evin depozitosu, elektrik, su ve doğalgaz depozitosu oluyor masraf olarak.
Onun dışında bolca koli edinin, eşyaları paketleyip yerleştirin.
Başka da bir zorluğu yok.
Kolay gelsin 😊

Taşınacağıniz evin niteliğine göre değişir ama en basitinden nakliye masrafı var.
Boya badana vs yapılırsa artar illaki

Yeni taşındım aynen dediğiniz gibi.Kendi evimi kiraya verdim sebebi küçük ve asansörsüz olmasından dolayı,ama konum olarak Harika bir yerdeydi.üzerine biraz daha koyup daha büyük ve asansörlü bir eve taşındık kiraya.şu an memnunum,ama taşınmak zor toplam 5 bin hiç yoktan gidiyor,1500 kira1500 depozit 1500 emlakçı.iki ay oldu anca alıştım.Siz 6kat asansörsüz nasıl yapıyorsunuz merak ettim benim Evim 4.kattaydı asansörsüz,mahvoluyorduk Pazar’a markete dönüşte çok zor oluyordu.Bence düşünmeden taşının eşimin dizleri mahvoldu merdivenden ,çocuğun okul Çantası vs.şu an iyili taşınmışım diyorum .Tavsiye ederim.

Biz de aşırı zorlanıyoruz. Bazen çocukları eve bırakıp aceleyle tekrar inip poşetleri çıkarıyorum. Büyük oğlum küçüğe 5 dk göz kulak oluyor.
Ama tabi ki inanılmaz zor bu durum.

Tasinmadan once evde esyalarinizi bir eleyin derim. Bazen gereksiz,atilacak,verilecek seyler de oluyor. Tasima ucreti esyanin fazlaligina gore artar. Az ve oz esya isinizi gorur. Tasima ucreti de az olur. En zor kisim mutfak. Mutlaka eleyin esyalari. Gunluk kullanacaklariniz haricini kolileyin. Esyalarinizi kendiniz kolilerseniz daha az tasima ucreti odersiniz. Yaklasik 200_300 tl civari asansor ucreti olacaktir. Mecbur bunu odeyeceksiniz. Sahibinden kiralik ilanlarina bakarsaniz emlakci komisyonu vermezsiniz. Yeni evin temizligini yapabilirim derseniz 200 tl civari temizlik ucreti cebinizde kalir. Abonelikler var bir de. Dogalgazin aboneligi can yakiyor. 500 tl civari tuttu. Nufusa yeni adresinizi bildirmeyi unutmayin. Cezasi var. Iyi planlama,eleme ve is bolumu ile halledersiniz. Benim 9.evim. Artik pratiklestim. Esyalari,kiyafetleri,mutfagi mutlaka eleyin isiniz kolaylasir.
Evler için şimdiden kiralık ilanlara bakıp fikir sahibi olmaya çalışıyoruz.
Sahibinden bakıyoruz bizde.
Mecburi masraflara katlanacağız fakat perde falan uyumlu olacak mı onları düşünüyorum.
İnsallah en az masrafla hallederiz. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 😊

8 senelik evliyim, 7 kere taşındık.
Korkmayın, birikim yapacak kadar korktuğunuz bir durum değil ☺

Nakliye masrafı, çıkacağınız evin depozitosu, elektrik, su ve doğalgaz depozitosu oluyor masraf olarak.
Onun dışında bolca koli edinin, eşyaları paketleyip yerleştirin.
Başka da bir zorluğu yok.
Kolay gelsin 😊
Çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz için 🙏

5 senelık evlıyım 3 kere tasındım 32 yasımdayım 18 kere tasındım :D
tasındıkca esyalar yıpranıyor bu net
kırada asla kendı evın gıbı olmyor yaptıgın her bakım elın evı ıcın... o parayı dırek sokaga atmıs gıbı oluyorsunuz
akanı tasanı varmı bocek sorunu varmı komsular nasıl bunlar hep rısk
ben olsam 1-2 sene daha sabreder para bırıktırır ustune para ekler evımı satar gerekırse daha kucuk olsun yıne kendı evım olsun derdım beklerdım

bekarken cogunlukla kendı evımızde oturduk kırada ev cok guzel dıye oturdugumuz oldu bazı zamanlar
evlenırken kıraya cıktım son 1 bucuk senedır kendı evımızde oturuyoruz

merkeze gore daha uygun dıye merkeze bıraz uzak yerden ev aldık butcemıze gore... benım asıl cevremın bulundugu asıl sevdıgım yere butcemız yetmedı burda 2-3 sene daha dısımızı sıkıp ustune parakoyup satıp ıstedıgımız yerden ev alıcaz bu saatden sonra kıra cok guc gelır bana zoruma gıder cunku kıracıyken oturucaz dıye dayanamadım evlere cok bakım yaptım ama hıc bır ev sahıbıne degmedı acıkcası

her tasınmada esya eledım satılacakları sattım dagıtılacakları ıhtıyac sahıbıne dagıttım
vagumlu hurc, buyuk cop posetlerı, askılı karton 460213364_tn50_0.webp bunlar cok ısıme yaradı
perdelerı ve halıları yıkamacıya gonderdım yapı marketden camlar kırılmasın dıye pıtpıt naylonlardan aldım . tasıma kolılerı ve bant lazım
temızlık sırketıyle anlastım gırecegım eve temız gırıldı tasıma sırketı elemanların ayagına galos verdım boylelıkle en son vıledayla bır yalatmam yettı ayakkabı pıslıgı temızlememıs oldum

artık uzman oldum sorunuz varsa gonderın gelsın :)

Arkadaşlara ek olarak Ben temizlik için gittiğim gün veya bir gün sonrası guneslikleri ve mutfakta kullanacağım bardak ,tabak vb elimin altında doğrudan olmasını istediğim şeyleri arabayla götürüyorum yeni eve. Guneslikleri asiyorum,diğerlerini mutfak dolabına yerlestiriyorum.O zaman daha o gün icim ısınıyor eve,üstelik taşınma günü işçilerin başında durmak gerektiği için fazla iş yapilamiyor 😊

Evler için şimdiden kiralık ilanlara bakıp fikir sahibi olmaya çalışıyoruz.
Sahibinden bakıyoruz bizde.
Mecburi masraflara katlanacağız fakat perde falan uyumlu olacak mı onları düşünüyorum.
İnsallah en az masrafla hallederiz. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim 😊

Ben 6 yıldır evliyim, bu 6. Evim 😁😁 perdeleri ilk evime göre yaptırdım, ikinci evde perdeler uzun geldi, üçüncüde iyiydi, dördüncüde ev sahibinin perdelerini satın aldım (birkaç ay kullanmıştı), beşinci evim çatı dubleksiydi, alt kata eh işte oldu, üst kata baya uzun oldu. Şimdi ise bir karış kadar kısa oldu perdeler. Ama ben gene de böylece kullanıyorum. Benim için çok da önemli değil çünkü :) siz de muhakkak uydurursunuz bir şekilde

ben 5 yıl önce kendi evim küçük diye başka bir sitede aynı kirada dubleks ve bahçeli bir eve taşındım. evin bu iki özelliğinden başka artısı yoktu ama büyük evde çok rahat ettik. Ferah odalarda gözümüz dinleniyordu. ama kendi evimizin olduğu sitede arkadaşlarımı ve kızım için olan sosyal imkanları çok özlüyorduk. Eşim tesadüfen orada bir çatı dubleksi olduğunu gördü. ev sahibi komşumuz olunca depozito ve emlakçı parası vermedik. O ferah ve boş görünen evimizden iki kamyon eşya çıktı epey verdiğimiz halde. Şimdi taşındığımız ev daha büyük ve ben oranın da eşya ile dolmasından korkuyorum açıkçası.. Avantajları komşularım, çocuk oyun alanları, yeşilliği, aile sitesi olması..dezavantajları 500 tl kira+ 150 tl aidat farkı ve çatı katı olması.. Genel olarak mutluyuz şükür aynı blokta giriş katta kiracımız var üst katta biz oturuyoruz. onlar 105 m2 evde 5 kişi artı bir köpekle yaşıyor biz 270 m2de 3 kişiyiz (inşallah 5 ay sonra 4 oluyoruz). Sizin beklentileriniz, bütçeniz nasıl bilemem ama 650 tl farkla 170m2 farklı alana sahiip evde oturuyorum..

kırada asla kendı evın gıbı olmyor yaptıgın her bakım elın evı ıcın... o parayı dırek sokaga atmıs gıbı oluyorsunuz
ben olsam 1-2 sene daha sabreder para bırıktırır ustune para ekler evımı satar gerekırse daha kucuk olsun yıne kendı evım olsun derdım beklerdım

bekarken cogunlukla kendı evımızde oturduk kırada ev cok guzel dıye oturdugumuz oldu bazı zamanlar

merkeze gore daha uygun dıye merkeze bıraz uzak yerden ev aldık butcemıze gore... benım asıl cevremın bulundugu asıl sevdıgım yere butcemız yetmedı burda 2-3 sene daha dısımızı sıkıp ustune parakoyup satıp ıstedıgımız yerden ev alıcaz bu saatden sonra kıra cok guc gelır bana zoruma gıder cunku kıracıyken oturucaz dıye dayanamadım evlere cok bakım yaptım ama hıc bır ev sahıbıne degmedı acıkcası

her tasınmada esya eledım satılacakları sattım dagıtılacakları ıhtıyac sahıbıne dagıttım
vagumlu hurc, buyuk cop posetlerı, askılı karton Eki Görüntüle 2303462 bunlar cok ısıme yaradı
perdelerı ve halıları yıkamacıya gonderdım yapı marketden camlar kırılmasın dıye pıtpıt naylonlardan aldım . tasıma kolılerı ve bant lazım
temızlık sırketıyle anlastım gırecegım eve temız gırıldı tasıma sırketı elemanların ayagına galos verdım boylelıkle en son vıledayla bır yalatmam yettı ayakkabı pıslıgı temızlememıs oldum

Siz tasinmanin duayeni olmussunuz. Askili kartonu ilk defa gordum. Cok kullanisli gozukuyor. Yapi marketten mi temin ettiniz?

vagumlu hurc, buyuk cop posetlerı, askılı karton Eki Görüntüle 2303462 bunlar cok ısıme yaradı

Tebrikler çok pratik çözümler bulmuşsunuz galoş olayını nasıl kabul ettiler hani ellerinde ağır bir eşyayla içeri girerken?Yoksa herşey asansörle mi taşındı?Bide bu karton çok iyiymiş nerden buldunuz?

Tebrikler çok pratik çözümler bulmuşsunuz galoş olayını nasıl kabul ettiler hani ellerinde ağır bir eşyayla içeri girerken?Yoksa herşey asansörle mi taşındı?Bide bu karton çok iyiymiş nerden buldunuz?
asansorle tasındı
1 kere asansorsuz tasındım bın pısman oldum 1 . kat bıle olsa asansor el ıyısı cunku dıger turlu esyaları cok carpıyorlar saga sola

asklı karton dıye google gırınce cıkıyor :) cok kullanıslı hıc utu derdım olmadı dolaptan cıkardıgım gıbı gerı yerlestırdım camasırla ugrasmamıs oldum

Siz tasinmanin duayeni olmussunuz. Askili kartonu ilk defa gordum. Cok kullanisli gozukuyor. Yapi marketten mi temin ettiniz?
google a yazdım askılı tasıma kartonu dıye kesın bırılerı dusunmustur dedım yazdım valla benden once dusunen olmus
cesıt cesıt fıyat fıyat bırsuru cıkar netden getırttım

taşınmak sadeleşmek için bir fırsat oluyor aslında..
tüm eşyaları elden geçirip satılacakları satın, verilecekleri verin..
ne kadar az eşya o kadar rahat kafa..

Eşimin mesleği nedeniyle benim de yerleşik hayatım yok sürekli tayin. Ankarada kendi evimiz var kirada gittiğimiz yerde de biz kiraya cıkıyoruz. Taşınma konusu olunca kırılırsa yıpranırsa cok üzüleceğim pahalı eşyalarım yok hep uygun fiyatlı ne alırsam uygun fiyatlı alıyorum

Back
X