- 20 Ocak 2019
- 2.998
- 2.688
- 133
- 33
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Oda siklar arasinda ama kv yine gelir ayni seyi tekrar edip duruyor bi is yapmasamda cocuklara bakarim diye bebegim benden baska kimsede durmuyor kiO bir günlük yardım için neden bir yardımcı cagirmiyorsunuz ?
Valla ben öyle yaptım hem temizlik yaptık , hem de evin büyük kısmını yerleştirdik , yardımcı abla, ben ve eşim.
Oda siklar arasinda ama kv yine gelir ayni seyi tekrar edip duruyor bi is yapmasamda cocuklara bakarim diye bebegim benden baska kimsede durmuyor ki
Dedi aslinda hemen gormem lazim dedi kv kiraci var deyince tasininca oturmaya gelirsiniz anne dedi ama anlayan lazimEşiniz diyemiyorsa siz diyin, ev duzenlenince gelirsin diye. Açık olmak hep iyidir.
O zman gelmesin de cunku o kadar isin icinde bana yuk olacak ben illaki gelsin demiyorum hatta nasil gelmez o yuzden fikir almak istiyorum.65 yaş üzeri kayınvalide size gelince neden iş ya da yemek yapsın ki? Eve gelen her misafire temizlik ve yemek mi yaptırıyorsunuz?
Siz onun evinde yapıyorsanız siz de yapmayın. Çok garip beklentiler bunlar. Herkes kendi işini kendi görsün.
Eşya toparlarken gelip sinirinizi bozmayacaksa gelmek istiyorsa gelsin. Çocuklara göz kulak olur.
Sinirinizi bozacak biriyse eşiniz izin aldığını, beraber halledeceğinizi, evde kalabalık istemediğini söylesin.
Eltim gelmek.istiyor sagolsun ama kv o gelirse bende gelirim diyor ama annem gelirse gelmez mesela.Eltinizin imkanı varsa ve başınıza ilerde kalkmayacak karakterdeyse ondan yardım isteyin.
Bende hamileyken taşındım ve kanamam vardı o dönem ayağa kalkmam gerekiyordu. Kayınvalidem bir iki yardım etti çalışıyordu pekde yardımcı olamadı bende tanıdığımız daha öncede evimize aylığa gelen abladan rica ettim birgünlük yardım etti(tabi parasıyla yardım denemezde :) )
Maddi durum el veriyorsa böyle birşey yapabilirsiniz. Kolay gelsin..
O zman gelmesin de cunku o kadar isin icinde bana yuk olacak ben illaki gelsin demiyorum hatta nasil gelmez o yuzden fikir almak istiyorum.
Bilmiyorum evli misin kvnin evine gidince yemek yapilacaksa temizlik yapilacaksa siz oturup onun yapmasini mi bekleyeceksiniz bu da ilginc.
Evet cok sorunlu biri su soyle olacak dese ben begenmeyip tersini yapsam yatar hastayim der iki cocuk ve tasinma aninda onunla mi ugrasicam
Benim.kv hamile haliyle gelinine hali yikatan her daim sizi bos yere mi aldim diyen biri bana soylemedi ama tutumu asikar misal ornek vereyim gecen hafta evini boyatti gelinlerden kimse yardima gitmedi alt katinda oturan haric esimde oylesine aramistiEvli değilim ama bazı şeyleri konuşmak için bire bir tecrübe etmiş olmak gerekmiyor.
Bana garip geliyor çünkü hiç böyle bir şey görmedim. Gelinden temizlik bekleyen kayınvalideleri sadece kk'da gördüm tanıdım.
Daha önce varlıklarından haberim yoktu.
Yemek ve temizlik yapılacaksa bu benim değil misafir varken temizlik yapan kayınvalidemin sorunudur. İstiyorsa oğlu kalkıp yardım edebilir.
Yapmasanız ne diyecek ki mesela? Ne yapabilir?
Yapmayın ve beklentiye de girmeyin.
Kendi evi için sizden temizlik bekleyen kadının sizin evinizde temizlik yapması şaşırtıcı olurdu zaten.
Ben illa gelsin demedim zaten. Yardımdan çok zararı dokunacaksa gelmesin tabii, haklısınız.
Siz söyleyince anlamıyorsa eşiniz söylemeli.
İzin alamasa bile "aldım, biz halledeceğiz" desin.
Bir günlüğüne birini tutun, beraber halledin.
Tabi ki haklisin asla dusuncemde bile degil babasi haric kimseye emanet etmem soz konusu degil ben carsiya bile gidemeiyorum tek basima cocuklarlada gidemem ya onlarla ya da gitmemSizin kendi rahatınızı düşünerek çocugu bi yerlere bırakmanız onun bütün hayatına malolabilir... ortaya söylüyorum bunu. Neler duyuyoruz okuyoruz.
Bi arkdşımı abisi taciz etmiş çocuklugu boyunca, birini amcası...
Başka birisi dede bu adam 60 lı yaşlarda 4 veya 5 yaşındaki kızı taciz etmiş.
Evet güven güzeldir, sevilmek sevmek güzeldir... ama gözetimimizde olduğu sürece.
Kesinlikle haklısın çocugunu bırakma, bahanr uydur kocanada açıkla bunu. Allah korusun bişey olsa ömür boyu yükü üstünüzde olur.
Nerden bileceksin bi komşusuna götürmeyecegini, beş dk da çocukların hayatını mahvediyor pislikler. Kimin ne oldugunu nerden bileceksin.
İmkanınız varsa taşınma şirketi tutun. Onlar gelip her şeyi topluyolar. Hamileyken taşındım gayet memnun kaldım.Iyi aksamlar hanimlar. Derdim coktur hangisine yanayim demeden konuya gecemicem. Yeni ev aldik haziran sonu gibi tasinacagiz insallah iki cocugum var biri 10 aylik suan dis cikarma evresinde ve cok zorlaniyor hep kucakta. Tasinmak icin ev toplama soz konusu olunca eltim gelir yardim edrim diyor. Kv de annen ya da x eltin gelirse gelmem diyordu simdi ise eltimin gelecegini duydu bende gelirim keyfine deyip durdu 4.5 kez hic sesimi cikarmadim zaten 65 yas uzeri ve sorunlu birisi gelince is yapmak ne kelime bir tabak yemek bile yapmaz evde bile birlikte oturdugu diger eltimden bekler.annem 2 saatlik uzakta ama babam rahatsiz cok kotu olmasada ablam bosandi 2 cocugu var ve calisiyor onlara bakiyor 2 gun gel desem yinede seve seve gelir bi akil verin ne yapayim kvye ragmen eltime mi soylesem annemi mi cagirsam. Bu arada yavas yavas toplamaya basladim evi sadece tasininca 1 gunluk yardim lazim
Kucuk yerde o derece memnun kalacagim bi sirket yok maalesef zaten 1 tane var. Ha kv onada gelir tek basina mi kalsin gelin o kadar adamin icinde derİmkanınız varsa taşınma şirketi tutun. Onlar gelip her şeyi topluyolar. Hamileyken taşındım gayet memnun kaldım.
İyi mi kötü mu bilmiyorum ama ben fazla düz bir tipim o yüzden direk söylerdim yardim edeceksen gel oturacaksan iş bitince gel diye ...bizde geçen yıl ev taşıdık tek başımıza .Eşimle akşamları çocuk uyuyunca kolilemeye başladık .Esyam o kadar çok ki yinede 4-5 gün içinde taşındık .akşamları çocuklar uyuyunca 1-2 saat bile kolileseniz epey eşya ortadan kalkıyor aslında .Bu arada benim eşimde polis ve cidden yoğun .Boş buldukça yaptık .Kucuk yerde o derece memnun kalacagim bi sirket yok maalesef zaten 1 tane var. Ha kv onada gelir tek basina mi kalsin gelin o kadar adamin icinde dersasirdim.kaldim
Gercekten zaten zor bir durum yardim edebilecek insanin isi var yanimizda bayan keyfi gelecekmis soylemeye calistim ama bir daha soylerse net soylicemİyi mi kötü mu bilmiyorum ama ben fazla düz bir tipim o yüzden direk söylerdim yardim edeceksen gel oturacaksan iş bitince gel diye ...bizde geçen yıl ev taşıdık tek başımıza .Eşimle akşamları çocuk uyuyunca kolilemeye başladık .Esyam o kadar çok ki yinede 4-5 gün içinde taşındık .akşamları çocuklar uyuyunca 1-2 saat bile kolileseniz epey eşya ortadan kalkıyor aslında .Bu arada benim eşimde polis ve cidden yoğun .Boş buldukça yaptık .
İlla geleceğim derse ve gelirse de ,eline bişey tutusturun sürekli çünkü gerçekten yardıma ihtiyacı oluyor insanın
Kadinin dogasinda yatmak var ki tamam yasli ama oyle de elden ayaktan dusmus degil bazen is yaptigini gordum gayetde iyi guzel yapiyor ama hep gelinlerden bekledigi icin is yapmaz. Oyle erkenden de gidecegini pek sanmam ya oda yarim saatlik mesafeden gelecek yatiya bile kalmazsa iyi biseyKv ille inatla geldi diyelim hiç aman su içer misin aç mısın asla demeyin geldiğinde de bir dk oturtmayın yerinde çocuğu verin kucağına en kötü zaten durmaz yarım saate defolur gider köşe yastığı gibi oturmasına müsaade etmeyin yoksa akşama kadar oturur ne bileyim oturduğu sandalye kanepe her neyse kaldırın o sırada anne görmüyor musun işimiz başımızdan aşkın oturacak vakit mi deyin gör bak nasıl topukluyor
Eltim gelirse gelecekmis hanimefendiannenizi değilde eltinizi çağırın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?