Tasarruf Günlüğü

25 Eylül cuma

Bugun Anadolu yakasına birkaç arkadasımla buluşmak icin gectim. Once sabah kahvaltı yaptık. 65 tl. Sonra baska bır arkadasımla buluştuk onunla da kahve ve ortaya bir tatlı ve çay kısmı:) 38 tl de ona ödedim. 12 tl otopark ücreti verdim.

Oradan cıkınca tam eve gidecektim ki baktım köprü felç en iyisi köprüden önce bır avm var ona gireyım dedim. Dolaş dolas cok terledim, eve gidene kadar gıymek ıcın bır tişört aldım. O da 30 tl.

Bugun pek tasarruf yapamadım anlayacağınız kızlar:KK43: yarın da butun gun arkadasımla olacağız hem kahvaltı hem yemek ve aradaki ekstra çay kahveler yine bu kadar harcayacağım gibi görunuyor:KK43: hedefim çalısmaya başladıktan sonra babama saat almaktı, saat icin son fıyat almaya gittim bu arada. En azından simdi bırıktırmem gereken mıktarı az cok bılıyorum:)

kredi kartımı aylık 2 bın tl cıvarına ındırdıkten sonra bırıkımlerımı de yazmaya başlamayı dusunuyorum. Almak ıstedıgım saat Euro ile satıldığı ıcın Euro bazında birikim yapacagım ınsallah:)

Toplam harcama: 145 tl

26 Eylül Cumartesi
Bugun evde misafir oldugu icin aksama kadar evdeydim. Aksam arkadasımla yemek yemeye cıktık. Ikı gundur cok iştahım yoktu dıye kebapcıya gidelim dedik. Uzun suredır bu kadar yemek yediğimi hatırlamıyorum:) 85 tl yemek tuttu.
Sonrasında da sahilde lokma yapan bir yer var, oraya gittik cay kahve biraz da lokma falan 20 tl de oraya verdim. Arabamı arkadasımın evinin otoparkına bıraktığım icin otopark parası ödemedim bugun.

Toplam harcama: 115 tl

27 Eylül Pazar
Dun kuaföre gidemedim ya bugun illa ki gidecegim:) Annamle kuaföre gittik, sonra da birlikte cay ictik. Oradan da bir mağazanın indirim mağazasına gittik, birkac sey begendim ama onları alırsam bayagı bir sıkısacagım, zaten yarın kredi kartımın hesabı kesiliyor. Hesap kesildikten sonra alırım diye dusundum. Göz kalemim ve parfümüm bitti, onları almam lazım ve 15 Ekim'de tatile gidecegim icin gitmeden de saçlarımı boyatmam gerekiyor. Bu ay masrafım cok olacak.
Annemden ayrıldıktan sonra arkadasıma gittim. Butun gun onda oturduk aksam da kahve icmeye dısarı cıktık. Kahveleri ben ısmarladım:) sonra da babama kurabiye aldım.

Toplam harcama: 25 tl

28 Eylül 2015
Bugün biraz sınırı aştım galiba :KK43: Once parfüm almaya gittim, tasarruf edeyim küçük boy alayım dedim, 385 tl parfüme verdim. Sonra arkadaşımla buluştuk yemek yedik, 50 tl yemek. Sonra kahve içtik 30 tl kahve. En son da bır arkadaşımız gelmıstı onun dogum günü var dıye pasta aldık Kışı bası 35 de pastaya Verdik. Valla bugün gitti paracıklar paracıklar :KK43: benzın ışığım da yandı. Yarın bır de benzin alacağım maalesef.

Toplam harcama: 500 tl

Size birkaç şey önerebilirim.
Evlenmeden önce ben de sizin gibi hem borç dibinde hem de hiçbir şeyden ödün vermeden yaşardım.
Öncelikle hayatımdaki öncelikleri değiştirdim.
Genel olarak aciliyeti olmayan alışverişlerimi özellikle kozmetik-saat-çanta gibi şeyleri yurt dışı tatillerine kadar bekletiyorum.
Buradan 1 alacağıma oradan 2 alıyorum ve çok daha uyguna geliyor.
Ya da internet alışverişini tercih ediyorum.
Sezon ürünlerini almayıp, 1 ay kadar beklediğimde indirimden alıyorum.
Eskiden her oturduğum yerde en az 8-9 çay içerdim.
Artık uzun süre içebileceğim bir içecek ve 2 ya da 3 tane çay içiyorum, dolayısıyla en az 50 tl cebime kalıyor.
Yemeğimi bitirebileceğim aperatiflerden tercih edip, asla yarısını bile bitiremediğim ama dünyanın parasını verdiğim yemeklerden sipariş vermiyorum.
Kuaföre günlük fön için gitmeyip, evde kendim iyi bir şekillendirme seti alarak o paradan da kurtuldum.
Evde canım sıkıldığı an arabaya atlar, avm ye gider son kuruşuma kadar harcardım.
Bunun yerine boş zamanlarımı başka şekilde değerlendiriyorum, hem benzin hem de gereksiz alışveriş masrafı da yarıya inmiş oldu.
Saydığım şeyler bir ayın sonunda öyle bir birikiyor ki, nelere harcıyormuşum diyorsunuz.
Siz de deneyin bunları, umarım faydasını göreceksiniz.

aman Allahım böyle tasarrufa can kurban :) şaka maka kızlar eve 2.500 para griyor 650 ev kredisine gdiyor 300doğalgaz kalanıyla geçiniyoruz :) mümkün deil bukadar parayı harcıyabilmem :) özenirim şöyle çarşıya çıkınca begendıgım bseyi düşünmeden almayı ama Allah bu gnumu aratmasın derim giderim :)

Arabayı bırakıp toplu taşıma kullansanız epey bir para birikir aslında.

Size birkaç şey önerebilirim.
Evlenmeden önce ben de sizin gibi hem borç dibinde hem de hiçbir şeyden ödün vermeden yaşardım.
Öncelikle hayatımdaki öncelikleri değiştirdim.
Genel olarak aciliyeti olmayan alışverişlerimi özellikle kozmetik-saat-çanta gibi şeyleri yurt dışı tatillerine kadar bekletiyorum.
Buradan 1 alacağıma oradan 2 alıyorum ve çok daha uyguna geliyor.
Ya da internet alışverişini tercih ediyorum.
Sezon ürünlerini almayıp, 1 ay kadar beklediğimde indirimden alıyorum.
Eskiden her oturduğum yerde en az 8-9 çay içerdim.
Artık uzun süre içebileceğim bir içecek ve 2 ya da 3 tane çay içiyorum, dolayısıyla en az 50 tl cebime kalıyor.
Yemeğimi bitirebileceğim aperatiflerden tercih edip, asla yarısını bile bitiremediğim ama dünyanın parasını verdiğim yemeklerden sipariş vermiyorum.
Kuaföre günlük fön için gitmeyip, evde kendim iyi bir şekillendirme seti alarak o paradan da kurtuldum.
Evde canım sıkıldığı an arabaya atlar, avm ye gider son kuruşuma kadar harcardım.
Bunun yerine boş zamanlarımı başka şekilde değerlendiriyorum, hem benzin hem de gereksiz alışveriş masrafı da yarıya inmiş oldu.
Saydığım şeyler bir ayın sonunda öyle bir birikiyor ki, nelere harcıyormuşum diyorsunuz.
Siz de deneyin bunları, umarım faydasını göreceksiniz.
Cok tesekkur ederim cok dogru seyler yazmışsınız:) babam ödediği ıcın sıkıntı olmuyor borç konusunda ama yıne de her ay bıraz daha az gelse ekstrem fena olmaz. Ben de sımdı kuaförü annemle hallediyorum onunla gittiğim zaman yaptırıyorum ısımı böylece kendim ödemiyorum.
Aldıgım cogu kozmetik internette satılmıyor, yurtdışına çıkacağım zamana kadar da bekletmek ıstemıyorum cunku en azından parfüm bıraz aciliyeti olan bır sey benım ıcın :KK43:
Sezondan ben de asla alışveriş yapmıyorum cunku cok gereksız pahalı aynı seyleri ındırımden alabilıyorum zaten ayakkabı buyuk numara giydiğim icin kalıyor hep.
Mesela sımdı almam gereken göz kalemi var ama onun yerıne bronz göz kalemımı kullanıp ustune kahverengi far süreceğim o sekılde kullanayım dedim.
Yemek konusu benım ıcın de problem cunku dısarı cıkınca ılla kı yemek veya çay kahve gidiyor bayagı. Onu kısmam lazım. Yemek masrafımı ındırırsem bayagı bır tasarruf etmıs olacağım gercekten:)

aman Allahım böyle tasarrufa can kurban :) şaka maka kızlar eve 2.500 para griyor 650 ev kredisine gdiyor 300doğalgaz kalanıyla geçiniyoruz :) mümkün deil bukadar parayı harcıyabilmem :) özenirim şöyle çarşıya çıkınca begendıgım bseyi düşünmeden almayı ama Allah bu gnumu aratmasın derim giderim :)
Yok valla ben de bakınca kırk kere dusunuyorum gercekten, zaten aldığım seyler de ıhtıyacım dısında almıyorum hıc. Allah daha da cok versın size de ınsallah:)

29 Eylül salı
Kızlar bugun aslında pek dısarı çıkmak gibi bir niyetim yoktu hava da kötü. Arkadasım aradı hastaneye gitmiş kötüymüş bıze de hastane yakın ben de yanına gittim yalnız sonucta. Bır tek vale parası verdim, 15 tl.
Hastaneden cıkınca arkadasım sana kahve ısmarlayayım dedi, bır sey odemedim ben de bu durumda:)
Çıktığımız zaman aktara uğradık, mental tası dıye bır sey varmıs bas ağrısına ıyı gelen, ondan aldım hem burnum da tıkalı koklamak ıyı geldi. 17 tl
Dönüste benzın almam lazımdı benzınım bitti. Full depo 285 tl :KK43:

Toplam harcama: 317 tl

Yok valla ben de bakınca kırk kere dusunuyorum gercekten, zaten aldığım seyler de ıhtıyacım dısında almıyorum hıc. Allah daha da cok versın size de ınsallah:)
aynen canım ihtiyacım olsa ble kırk kere düşünerek alıyorum. zor valla ama şükür olsun karnımız doyuyor.. Allah sizede dha çok versin :)

30 eylül 2015
Bugün hava yağmurlu ve biraz iç karartıcı, zaten üstümde kırıklık vardı arkadasım da hastaydı onda oturalım dedik. Bizim evde sürekli bir abla olduğu için konuşurken falan çok da rahat olamıyoruz arkadaşıma gitmek benim daha çok işime geliyor. Giderken başka bir arkadaşımla gittik, yiyecek bir şeyler alalım dedik kek börek falan ama diğer arkadaşım zaten almış, ben de bir şey almadım başka. Bugün bir şey harcamadım yani:)

Toplam harcama: 0 tl

Kızlar tekrardan merhaba, en son hangi gün girdim hatırlamıyorum bile, o kadar hastaydım ki, zatürre oldum bir de faranjitin bir üst kademesi olan laranjit miymiş neymiş, ölüyorum zannettim hayatımda hiç bu kadar kötü olmamıştım. tam üç gece hastanede yattım, evde de yatıyordum kaç gündür, tam iyileştim derken tez sunumum varmış bir de tarihi açıklanmış onu yaptım çok şükür bitti. Yeni yeni ayaklanıyorum, sabahları ben yedi buçukta uyanıp yürüyüş yapıyorum çünkü yağmuru yedim diye geçen hafta hastalandım bayagı. Tekrar aranıza döndüm sonunda :)

Kızlar tekrardan merhaba, en son hangi gün girdim hatırlamıyorum bile, o kadar hastaydım ki, zatürre oldum bir de faranjitin bir üst kademesi olan laranjit miymiş neymiş, ölüyorum zannettim hayatımda hiç bu kadar kötü olmamıştım. tam üç gece hastanede yattım, evde de yatıyordum kaç gündür, tam iyileştim derken tez sunumum varmış bir de tarihi açıklanmış onu yaptım çok şükür bitti. Yeni yeni ayaklanıyorum, sabahları ben yedi buçukta uyanıp yürüyüş yapıyorum çünkü yağmuru yedim diye geçen hafta hastalandım bayagı. Tekrar aranıza döndüm sonunda :)

Geçmiş olsun :)

X