Tasarruf Günlüğü

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.545
İyi akşamlar :) Geçen ay kredi kartımın tam 7.800 lira gelmesinden sonra biraz tasarruf moduna geçmem gerektiğine karar verdim. Hem giden para sırf yeme, içme, gezmeye gidiyor hem de almak istediğim şeyleri ertelemek hoşuma gitmiyor. Kasım aralık ayı gibi çalışmaya başlayacağım ve babalar gününe kadar para biriktirip babama kendi maaşımla saat almak istiyorum :)
Bundan sonra her gün harcadığım parayı ve yaptığım tasarrufları burada paylaşacağım. İsterseniz siz de kendi günlüğünüzü burada tutabilirsiniz.

19 Eylül 2015- Cumartesi
Cumartesi günü benim için tehlikeli bir gün. Mutlaka gündüz ayrı akşam ayrı programım olur. Mutlaka evimin yanındaki alışveriş merkezine giderim. Mutlaka kuaföre giderim. Bugun arkadaşımın gündüz görüşme teklifini geri çevirdim, onun yerine annemle kuaföre gittik ardından da kahve içmeye. Gündüz hiç para harcamadım.

Akşam başka bir arkadaşımla buluştum. Arabayı valeye vermek yerine az gerideki otoparka bıraktım. Otoparkta da karşıdaki galeriden tanıdık bir abimi gördüm. Benim tanıdık olduğumu görünce otoparka para da ödemedim. Başka bir yere yetişmem gerektiği için arkadaşımdan erken ayrıldım yemeği o ödemişti ben de çay kahve vs ödedim.

Oradan başka bir yere geçtim. Mecbur valeye verdim arabayı. Yine kahve muhabbet vs. Genelde erkekler olduğu için ödemedim zaten.

Toplam harcama: 95 tl

20 Eylül Pazar
Bugun şunu fark ettim ki, annemle gezdiğim zaman geçirdiğim zaman gerçekten tasarruf ediyormuşum :KK70: İstediğim bir anahtarlık vardı, bizde adet değildir öyle bayram alışverişi falan annem sana o istediğin anahtarlığı alalım hem de bayram hediyesi olur dedi çok sevindim.
Sonrasında arabamı yıkamaya götürdüm. Tanıdık olduğum için ondan da para almadılar:)

Toplam harcama: 0 tl :KK49:

Merhaba. :) Konunuz ilgimi çekti. 7.800 tl hayli yüklü bir miktar.Günlük tutmak harcamalarınızı görmeniz açsından faydalı olacaktır.Ayrıca babanıza saat alacak olmanız gibi hedefler belirlemenizde sizi motive edecektir.Benimde harcamalarımı yazdığım ufak bir defterim var.Neye ne kadar harcadığınızı net şekilde görebiliyorsunuz ve gereksiz harcamalarınızı tespit edebiliyorsunuz.

Birde alışveriş merkezine gitme sıklığınızı ve kuaföre gitme sıklığınızı azaltmaya çalışmanız bile faydalı olur mutlaka. Ben şahsen alışveriş merkezlerine sadece ihtiyaçlarımı almak için gidiyorum.(tabi gitmeden önce liste yapıyorum ve liste dışına çıkmamaya çalışıyorum.) Yine kuaför masrafım az çünkü günlük hayatımda saçlarıma evde kendim şekil veriyorum.Sadece saçlarımı kestirmek için ve kaşlarımı aldırmak için kuaföre gidiyorum.Yine manikürümü ve pedikürümü evde kendim yapıyorum.Tabi özel bir gün için kuaföre gidilebiliyor ama o da nadiren.Diyeceğim; kuaför masrafını yabana atmamak lazım.

Bu arada linkini verdiğim siteyi ve konuyu bir inceleyin derim;

http://paratic.com/para-biriktirmek-icin-tasarruf-etmenin-kolay-yollari/

Bu tür yazıları okumakta insanı çok motive ediyor. :KK66: Konunuzu takip edeceğim.Kolay gelsin. :KK66:

Merhaba. :)

Benim de kredi kartım ve kredi borcum var. Ama ödeyecek param yok. :)
Elime geçen 3 5 ten ayırmaya çalışıyorum şu ara. :)

Tasarruf günlüğünüzü lütfen devam ettirin, takipteyim. :)

Merhaba. :) Konunuz ilgimi çekti. 7.800 tl hayli yüklü bir miktar.Günlük tutmak harcamalarınızı görmeniz açsından faydalı olacaktır.Ayrıca babanıza saat alacak olmanız gibi hedefler belirlemenizde sizi motive edecektir.Benimde harcamalarımı yazdığım ufak bir defterim var.Neye ne kadar harcadığınızı net şekilde görebiliyorsunuz ve gereksiz harcamalarınızı tespit edebiliyorsunuz.

Birde alışveriş merkezine gitme sıklığınızı ve kuaföre gitme sıklığınızı azaltmaya çalışmanız bile faydalı olur mutlaka. Ben şahsen alışveriş merkezlerine sadece ihtiyaçlarımı almak için gidiyorum.(tabi gitmeden önce liste yapıyorum ve liste dışına çıkmamaya çalışıyorum.) Yine kuaför masrafım az çünkü günlük hayatımda saçlarıma evde kendim şekil veriyorum.Sadece saçlarımı kestirmek için ve kaşlarımı aldırmak için kuaföre gidiyorum.Yine manikürümü ve pedikürümü evde kendim yapıyorum.Tabi özel bir gün için kuaföre gidilebiliyor ama o da nadiren.Diyeceğim; kuaför masrafını yabana atmamak lazım.

Bu arada linkini verdiğim siteyi ve konuyu bir inceleyin derim;

http://paratic.com/para-biriktirmek-icin-tasarruf-etmenin-kolay-yollari/

Bu tür yazıları okumakta insanı çok motive ediyor. :KK66: Konunuzu takip edeceğim.Kolay gelsin. :KK66:

Merhaba. :)

Benim de kredi kartım ve kredi borcum var. Ama ödeyecek param yok. :)
Elime geçen 3 5 ten ayırmaya çalışıyorum şu ara. :)

Tasarruf günlüğünüzü lütfen devam ettirin, takipteyim. :)

Kızlar teşekkür ederim motive edici yorumlarınız için:) Öncelikle artık kuaföre annemle gidiyorum ki o ödesin :KK70: Kuaföre ben bir tek föne gidiyorum ama bir de ayda bir dipboyaya gitmem lazım maalesef beyazlarım çok çıkıyor yaşım 22 olmasına rağmen:KK43: Onun dışında şimdi arkadaşlarımın da okulu başladığı için uzun bir süre görüşme sıklığımız azalacak, böylece masraflarım da doğru orantılı olarak azalır diye düşünüyorum.

• Beğen
Reactions: K_G
Pazar gününden beri yazmayı ihmal ettim. Şimdi hemen arayı kapatacağım :) Üç günlük durum raporunu vereceğim.

21 Eylül Pazartesi
Bugün de annemleydim. Kardeşimin istediği birkaç ps oyunu almak için alışveriş merkezine gittik, orada yeni yeni kitaplar gördüm çok ilgimi çekti, kitap konusunda biraz açken lokantaya girenler gibiyim, hepsini almak istiyorum. Elimi attım ama sonra son aldığım kitabı bitirmediğimi hatırladım. Bundan sonra aldığım kitapları bitirmeden yeni kitap almayacağım. Bu da cepte bulunsun :)

Annemin uzun süredir arayıp da bulamadığı bir ruj vardı. Parlatıcı gibi, likit ruj ama dudağa sürdüğünüz an matlaşıyor, ben estee lauder rujlarından başka ruj kullanmam bir de clinique chubby stick, ama bu da mükemmel bir ruj aklınızda bulunsun, pastelin daylong lipcolor kisproof 20 numara, gül kurusu renginde ve bütün gün çıkmıyor dudağınızdan. Neyse, konuya dönersek, ben de anneme sürpriz yaptım internette buldum iki tane kalmıştı stoklarda zar zor buldum ikisini de aldım. Kargo ile birlikte 45 tl ye geldi. Normalde watsons, gratis veya pastelin kendi yerinde daha ucuz ama bulamayınca 5-10 lirayı da hesap etmek istemedim. Geçen gün gratiste indirimdeydi, 13 liraya inmişti. Ben 20ye almış oldum tanesini.

Toplam harcama: 45 tl

Son düzenleme:
22 Eylül Salı
Bugün arkadaşım saçını boyatacak, bizim buradaki kuaföre gelecek. Ben de önceden kestiririm diye düşünmüştüm, ama nasılsa bir hafta sonra hesabım kesilecek o zaman kestiririm diye düşündüm boyayla birlikte. O bana bari sen de fön çektir, demişti ama bir fön 40 tl olduğu için geceden evde kendim düzleştirdim, ertesi sabah saçlarım nasılsa düz, föne gerek yok diye kaçtım. Sadece oje sürdürdüm ona da para almadılar. +1 puan buradan:)

Kuaförden sonra yemek yemeye gittik. 65 tl ödedik kişi başı.
Sonrasında sahile inelim dedik kahve içeriz. Vale yerine tanıdık otoparka bıraktım böylece yine bir şey ödemedim. Oradan sonra arkadaşım karşıya geçeceği için trafiğin azalmasını bekledik. Beklerken de saat geç oldu bari bir de çay içelim dedik. Başka yere gittik, orada da yeni öğrendiğim bir sokak vardı, arabayı artık oraya park ediyorum valeye vermek yerine. Hem de sahilde olduğumuz için biraz da yürümüş oluyoruz, iyi oluyor. İki çay içtim, 16 tl de oraya ödedim.

Toplam harcama: 81 tl

Son düzenleme:
23 Eylül Çarşamba
Bugün de gündüz annemle kuaföre gittik. Buraya yazarken fark ettim ki neredeyse her gün bir kuaför işim oluyormuş.
Kuaföre gittikten sonra fotoğraf çekmek için çıkacaktım hava da hafif yağmurlu, güzel yakalarım diye. Onun için çıkıp bir iki saat dolaştım. Dönerken de annem tahin istedi. Girmişken bir de uzun süredir aradığım ama bulamadığım bir renk oje vardı dayanamadım onu aldım:KK43:

Onun dışında bir de itunes üzerinden bir harcama yapmıştım, onu yatırmayı unutmuşum. 5 dolar eksik kalmış. Onu alıp yatırdım, 5 dolar da mükemmel döviz kurları sağ olsun 15 tl ediyor.

Toplam harcama: 43 tl

Buraya yazmak gerçekten çok iyi geldi. Böylece nereye ne harcıyorum her şeyi görebiliyorum ve havaya giden paraları da görmek iyi geliyor. Ayrıca ne kadar çok kuaförde vakit geçirdiğimi fark ettim :KK43: Neyse, yarın bayram şimdiden herkese iyi bayramlar, yarın harçlık toplama günü. Gerçi bir tek anneanneme gideceğiz ama olsun.
Önümüzdeki pazartesi günü kredi kartı ekstrem gelecek. Bu ay son bir haftadır çok dikkat etmem dışında, öncesinde dört gün yurtdışına gittiğim için yine döviz harcamasından dolayı toplam 6 buçuk civarı geleceğini dusunuyorum, çünkü 350 euroya güneş gözlüğü aldım :KK43:

• Beğen
Reactions: K_G
Bu arada son bir şey, ben kasım ayı gibi çalışmaya başlamayı duşunuyordum ancak ruhsat almam bir buçuk ay kadar gecikeceği için benim çalışma işi ocak kalabilir. Ocak ayına kalırsa yine hesaplarıma göre haziran ayında babama saat alabilirim ama inanılmaz kemer sıkmam gerekecek:KK43:

22 Eylül Salı
Bugün arkadaşım saçını boyatacak, bizim buradaki kuaföre gelecek. Ben de önceden kestiririm diye düşünmüştüm, ama nasılsa bir hafta sonra hesabım kesilecek o zaman kestiririm diye düşündüm boyayla birlikte. O bana bari sen de fön çektir, demişti ama bir fön 40 tl olduğu için geceden evde kendim düzleştirdim, ertesi sabah saçlarım nasılsa düz, föne gerek yok diye kaçtım. Sadece oje sürdürdüm ona da para almadılar. +1 puan buradan:)

Kuaförden sonra yemek yemeye gittik. 65 tl ödedik kişi başı.
Sonrasında sahile inelim dedik kahve içeriz. Vale yerine tanıdık otoparka bıraktım böylece yine bir şey ödemedim. Oradan sonra arkadaşım karşıya geçeceği için trafiğin azalmasını bekledik. Beklerken de saat geç oldu bari bir de çay içelim dedik. Başka yere gittik, orada da yeni öğrendiğim bir sokak vardı, arabayı artık oraya park ediyorum valeye vermek yerine. Hem de sahilde olduğumuz için biraz da yürümüş oluyoruz, iyi oluyor. İki çay içtim, 16 tl de oraya ödedim.

Toplam harcama: 81 tl
Yanlış okumadiysam fon 40 tl.mi.?

Bence kuaförünü değiştir.. 40 tl çok fazla bir föne! Ben dip boya yaptırıyorum 50 tl ye
Bilmem ki bayagıdır oraya gidiyorum çok memnunum. Bu çevrede genelde böyle fiyatlar. Az yukarıda bir kuaförde 60. Aşağıda bir kuaförde 50. En ucuz 25. 25 liralık yere gitmek için de 10 dakika arabayla yol gitmem lazım. Dipboyaya ben 200 veriyorum her ay gitmek zorundayım maalesef beyazlardan dolayı da

24 Eylül Perşembe
Bugün bayram olduğu için harçlık toplama günü. Maalesef babaannemler yılın altı ayı yazlıkta olduğu için bayramlarda harçlık konusunda 1-0 gerideyim:) Bir tek babam ve anneannemden alabildim. Akşam dışarı çıkacağız ama erkek kardeşimle, zaten ben bir şey ödemiyorum onunlayken. Bugünlük toplam kazancım 1500 tl :KK49:

Toplam harcama: 0 tl

Bilmem ki bayagıdır oraya gidiyorum çok memnunum. Bu çevrede genelde böyle fiyatlar. Az yukarıda bir kuaförde 60. Aşağıda bir kuaförde 50. En ucuz 25. 25 liralık yere gitmek için de 10 dakika arabayla yol gitmem lazım. Dipboyaya ben 200 veriyorum her ay gitmek zorundayım maalesef beyazlardan dolayı da

Nerde oturuyosun?? Yani kusura bakma bi çok insan senin dediğin bu fiyatlara yaşamaya çalışıyorlar. Sakın yanlış anlama herkesin standartları farklı ama harcama yaparken bir de bunları göz önünde bulundur istersen..

Nerde oturuyosun?? Yani kusura bakma bi çok insan senin dediğin bu fiyatlara yaşamaya çalışıyorlar. Sakın yanlış anlama herkesin standartları farklı ama harcama yaparken bir de bunları göz önünde bulundur istersen..
Tabii ki, biliyorum öyle, ama hani mesela her kuaför 10a çekiyor da benimki 40a çekiyor gibi bir durum yok burada ortalama o şekilde. Ben asgari ücret kazanıp 7-8 bin lira da harcamıyorum, tabii ki bir gelir gider oranı var. Ben de biraz tasarruf yapmak adına harcamalarımı kısıtlamaya karar verdim, böylece birikim de yapabilirim ve öderken zorlanmam.

X