Tarzım olmayan hediye

xxrockgirlsx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2019
162
78
26
Hepinize günaydın hanımlar,
Erkek arkadaşım bana bir kolye almış, çok sağolsun düşünmesi yeter ve sanırım annesiyle birlikte almışlar yani annesinin seçimiyle almış. Ama gerçekten asla benim tarzım olan bir kolye değil. Hem gereksiz büyük hem gereksiz gösterişli. Ben çok daha minimal kolyeleri beğeniyorum. Erkek arkadaşıma da daha önce bin kere atmışımdır aaa bak bu kolye çok güzelmiş falan diye hani nasıl kolyeleri ya da takıları beğendiğimi anlasın diye, geçenlerde annem bana bir kolye aldı zaten almadan önce birlikte gittik ben beğendim bi kaç tane model annem de aralarından seçip almış. Küçücük yıldızları olan bir kolye beş tane falan var sıra sıra. Ama erkek arkadaşım çok küçük olduğunu hiç belli bile olmadığını söyleyip duruyor ya da beğendiğim diğer kolyeler için de bunlar çok küçük diyor sürekli. Ama takacak olan benim ve ben alınan hediyenin severek takılması taraftarıyım ki sizde bir hediye alsanız karşı tarafın kullandığını görmek istersiniz aksi takdir de üzülürsünüz. Verdiği zaman teşekkür ettim keşke daha küçük bir şey olsaydı düşünmen yeter falan deyip geçiştirdim ama erkek arkadaşımı tanıyorum sürekli takmamı ister bende zaten onla görüşeceğim zamanlar da takarım yalnızca ama daha önce de bana sevgililer gününde bir kolye almıştı o da tarzım değildi ama baya bir süre taktım yine de. Ben kendimi nasıl ifade edebilirim daha bilmiyorum sanki kullanacak olan kendisi gibi kendi beğendiği şeyleri alıyor ve aldığı şeyleri de kullanmaya devam edersem beğendiğimi düşünüp yine tarzım olmayan şeyler almaya devam eder diye endişeleniyorum. Nasıl kibarca kırmadan ifade edilir bilmiyorum bir de annesiyle seçiyorlar yani. Nankör gibi görünmek istemediğim için teşekkür ederim beğendim tabi ki demek zorunda kalıyorum sonra annesine de Ne yapabilirim?

Ben de söz zamanı ipince minimalist bi yuzuk aldim
Esimin gumus yuzugunden bile ucuz tuttu
O derece ince
Alyans olarak hala onu kullanirim sadece
Kayinvalidem sözde yüzüğümü görünce beğenmedi
Gitmis sonrasinda kapkalin eski usul bi alyans almis
Bayramda hediye olarak verdi
Düğünde de o kadar takmam dememe ragmen 5taş alip takti
2sini de hiç takmadim, tarzim olmadigini pesin pesin belirtmistim çünkü
Duruyorlar öyle cekmecede
Hediye begenmeme huyum meshurdur zaten ama hic bilmeyene kızmam
Bile bile sevmedigim seyi hediye edene acayip sinir olurum
Ben olsam takmam, surekli boyle seyler talep ederler sonra...

Ben de beni anlatmayan hediyelere uyuz oluyorum. Neleri sevdiğim apaçık meydanda , sevgilim olacak kişi hala ucundan kıyısından geçmeyen şeyler alırsa uyuz oluyorum.
Misal, bir sevgilim İsveç'den kucuk-yuvarlak kesme tahtası gibi gözüken,ama kenarlarını yukarı kaldırınca tabak olan harika bir tabak+kesme tahtası, bir de asla pislenmeyen,kir tutmayan malzemeden yapılmış,hepsibirarada bir ucu kaşık,bir ucu çatal+bıçak olan bir şey almıştı, kendi kabı olan
Belki ikisi on euro etmemiştir ama benim için o kadar kiymetliydi ki, 'seni tanıyorum ve neyi sevdiğini biliyorum' hediyesiydi adeta.
Şimdi bir böyle hediyeler var ... Bir de sırf laf olsun, hediye olsun diye mağazaya girip bir kiyafet alıp çıkmak var. Ne yapayım kıyafeti? Çeşit çeşit giyinmeyi seven biri bile değilim. Laf olsun diye hediye alacagina aşk notu yazıp çantama atsa on kat daha mutlu olurdum.
Sen de yanında tak elbette, adam almış o kadar. Sonra sana hediye almaktan komple soguyabilir. Ara ara minimal şeyleri ne kadar sevdiğinden bahsetmeye devam et, laf arasında kafan kadar yüzük takanlarla dalga gec falan... Elbet anlayacaktir. Anlamıyorsa da kimseye hediyesi kötü diye kızacak değiliz, uyuz ol kendi içinde,adama belli etme bence

Tek derdiniz bu olsun... Merak etmeyin takmasanızda erkekler farketmez bile

Benim erkek arkadaşım da böyle nedense bazı erkekler küçük ve zarif duran şeyleri boyutundan dolayı değersiz görüyor sanırım. O da benim kendime aldığım küçük kolyeleri beğenmez, çok küçük vs der gider kendi büyük büyük takılar alır.

benim sevgilim de genelde “ben cok begendim sana cok yakisir” diye bir seyler alir. ben cok tarzim olmasa da kullanirim. cunku cidden mutlu oluyor yani bana verirken falan cok heyecanli verdigini goruyorum hediyeyi. kirmam o yuzden.

ama surekli tak diye israr etse soylerdim muhtemelen, ben bu tarz seyler seviyorum eger surekli takabilecegim bir seyler olursa tabi cikarmadan takarim diye.

Kesinlikle bundan ama işte takacak olan biziz madem gitsinler kendilerine alıp taksınlar

Değişim imkanı varsa sevgilinle konuşup değiştirin yoksa da takmazsın saklarsın

Gercekten bulup bulup kolye mi attiniz adama?
Bu cok tuhaf geliyor bana ama konu bu olmadigi icin uzatmayacagim.

Konuda haklisiniz. Cogunluk der ki önemli olan dusunmesi. Dusunmek ama nasil dusunmek? Tarzini goz onunde bulundurmamis, neyi begenecegine kafa yormamis, annesinin zevkine gore almis getirmis size hitap etmeyen seyi. Bana bu dusunmek gibi gelmiyor. Gonlunu hos tutmak icin kolaya kacmak ve yuzune gozune bulastirmak gibi geliyor. Halbuki cok daha basit sekilde mutlu olabilirdiniz. Kuyumcuya/gumuscuye attiginiz fotograflari gosterip saticinin onerdigini alsa bile eminim daha iyi bir sonuc cikardi.

Takmayin ve tarziniza uymadigini soyleyin. Yoksa yine ayni model seyler gelir durur.

Bana bunları al bak amacıyla atmadım canım tabi ki. Çoğunu kendime almaya niyetlendim fikrini sormak için atardım sence nasıl diye yani. Ve diğer dediğiniz konu da katılıyorum kesinlikle. Yine de zaten asıl sorun tarzlarımızın beğenilerimizin uyuşmaması. Hoş tamamen de uyuşamaz zaten buna da anlayış göstermeye çalışıyorum.

1000 kere kolye fotoğrafı atmak ayıp değil mi? Bana kolye al dermiş gibi?
Haklısınız tabi ki ayıp ama lafın gelişi bin kere gerçekte max üç beş kere atmışımdır. Ve de tekrar söyliyim bana al amacıyla değildi kendim için sipariş verecektim fikrini sordum kolyeler arasında bu kadar

Bence net bi şekilde canım yada sevgilim yada ne diyorsanız, bana olur da özel bi günde takı alacak olursan bundan hoşlanırım şunları sevmem diye söyleyebilirsiniz, ben evlendiğim ilk yıl güneş kolye almak istemiştim kendime ama en minik olanını, eşim dedi ki bu çok küçük kim görecek en büyüğünü alalım,, istemedim en küçüğünü aldım, bilir mesela neyi nasıl sevdiğimi artık

Pahalı bir şeyse değiştirmeyi teklif edin güzel bir dille. Yok ederi o kadar önemli değilse arada gönlü olsun diye takın ama dile getirin bence bu tarz şeylerin çok tarzınıza uygun olmadığını. Çünkü bunun devamı böyle gelecektir, sizi de zor durumda bırakır. Yalnız sonrası şöyle olabiliyor, eşim sen nasılsa benim aldığımı beğenmezsin seç de alayım der her zaman, bu da işin sürprizini bozuyor.

Ya hediye beğenmemekle bana şunu hediye al demek arasında bir fark yok. Takıver ara ara sevdiğin şeyi kendin al Kendine. Ben neyi beğenirsem onu alırım hediye sonuçta borç değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…