Herkesin karakteri mizaci farklidir ve dünya hayatimizi boyunca birbirimizi karşılıklı olarak idare etmemiz gerekecektir.
Olaylarda ben sizin haksiz buldum ister istemez..
* yüzük olayinda tamamen gorumcenizi hakli buldum. (Anneniz o zaman kizim sende nisanlinin begendiginin kadin modelini al diyebilirdi.) yüzük isine açıkçası gencler takacak kisilerin kendisi karar vermesi gerekir. (Dede, nene, abla, abi kimseye laf düşmez..)(Bizde tanidik kuyumcuya gitmistik ama kendimiz karar vermistik. Annelerimiz baska yerlere bakarken..benim de anneannem tektasima hala laf eder mesela daha büyük pırlanta almadigim icin, ama annem kendisi öyle begendi bir değil o kullaniyor diyebilecek bir mantikta cok şükür. )
*Öte taraftan her kisinin farklidir ama makyaj malzemesi alacaksam da gidip bir baskasina yüklenmekten hoşlanmıyorum. evet adetler var ama maksat gönül hoşluğu olsun. Zaten kendi kullandiklarim var ilk kez almiyorum ya herseyi..
cok cesit istiyorsam uygun fiyatli markalardan alirdim, yok kendi markamdan asla vazgecmem diyorsam da bir kac parça alir en fazla 150ye halledeyim diye düşünürdüm.
*iyi niyetinizi gördükten sonra her sey yoluna giriyor.
(Nisan alisverisimde kayinvalidemler benim cok agir alışveriş yaptiracagimi düşünmüşlerdi bende bir tane elbise, ayakkabi, canta, bir de yüzük aldik. Mütevazi ve ihtiyac odakli davrandigimi görünce kredi kartini elimize verir kizim ne ihtiyacin varsa gönlüne göre begen al der. Daha da pisman etmedim :)
*yemek olayinda da ortak karar verilebilmeli idi.
Eger büyükler ortak karar veremiyorlarsa nisanliniz ağırlığını koyup karar noktasinda orta yolu bulabilecek yapıda olmali.