• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tartışmalı nişan alışverişi..

Görüyorum görüyorum; sihirli kürem de görüyorum;

Evli bir çift; her kavga da 'zaten nişan alışverişin de ablan böyle böyle yapmıştı ' diyor gelin.

Erkek;' asıl senin annen böyle yapmışti'

Gelin;' annen bana laf söyledi, para esirgedi,

Erkek;'aileme saygısızlık yapma,

Gelin; ' sen hala evlendiğimizin farkında değilsin ama ben unutmadım nişan zmnlarımın zehir oluşunu.......'

5dk sonra; günün içine edilir, sofra da ise yemek zehir olur.

ASLA LAF SÖZ ETMEM :)
gerçekten.. ne yaşanmış olursa olsun onlara saygım sonsuz.
hiçbir şeyde gözüm yok
ben nişanlımla bi an önce evlenip mutlu olayım yeter bana..

allah cezasını versin bu avam avam adetleri cıkaranların
nişan alışverişine sürü halinde giderseniz öle olur
hep de zaten damat tarafının tanıdığı (!) bir kuyumcu vardır , bedava veriyor sanki tanıdık olunca
giyim falan her şey o tanıdık (!) yerlerden alınır

önceden gidip pazar araştırması yapanlar ve hatta o tanıdık kuyumculara gidip bizim geldiğimizde sadece belirli modelleri çıkarın önümüze diye tembihleyenler.... çeşit çeşit insan var çirkeflikte çığır açmış
olmaz olsun böle işler yaa

hep de zaten damat tarafının tanıdığı (!) bir kuyumcu vardır , bedava veriyor sanki tanıdık olunca

önceden gidip pazar araştırması yapanlar ve hatta o tanıdık kuyumculara gidip bizim geldiğimizde sadece belirli modelleri çıkarın önümüze diye tembihleyenler.... çeşit çeşit insan var çirkeflikte çığır açmış
vallahi olmaz olsun yaa...

ASLA LAF SÖZ ETMEM :)
gerçekten.. ne yaşanmış olursa olsun onlara saygım sonsuz.
hiçbir şeyde gözüm yok
ben nişanlımla bi an önce evlenip mutlu olayım yeter bana..

Ah cnm ah, durum Leyla tabi, kavak yelleri. Bizde aynısı idik, Aşkın'dan öldük, evime beğendiğim değil ucuz olanını aldım, alışverişler de asla fazladan Bi iğne almadım, makyaj malzemesi hiç almadım, tüylü terlik bakmadım bile, nişan elbisem düz lacivert idi. Düğünüm nikah. Fedakarlık, sırf evlenelim gerisi mühim değil düşüncesi.

Şimdi ki halimi sorma.

Ah cnm ah, durum Leyla tabi, kavak yelleri. Bizde aynısı idik, Aşkın'dan öldük, evime beğendiğim değil ucuz olanını aldım, alışverişler de asla fazladan Bi iğne almadım, makyaj malzemesi hiç almadım, tüylü terlik bakmadım bile, nişan elbisem düz lacivert idi. Düğünüm nikah. Fedakarlık, sırf evlenelim gerisi mühim değil düşüncesi.

Şimdi ki halimi sorma.
kıyamam size..
ne kadar düşüncelisiniz..

Aynılarını yaşadım, dur anlatayım.
Bir gün önceden alınmış sarı bir saat, incecik bir bileklik,

Alışverişe annem ben kaynanam gittik, kaynanam buluşunca kenarda Bi yerde saati ve bilekliği gösterdi, annem Bnm hatrına hiç birşey demedi. Saat su geçirdi iki kere tamire gitti, hala çalışmoyp oğluma oyuncak şu an. Bileklik üç kere koptu , yapıldı, en son eşim bana yenisini alırken bozdurduk, 35tl değer verildi.

Gecelik vs. Alınan yere önceden gidilmiş önüme iki tkm saten geldi, birini seç, daha çeşit dolu ama ben ikisinden birini seçtim. Annem ve ben asla ses etmedik.

Nisan elbisem 100tl ye lacivert düz bir elbise.

Altına ayakkabı düz babet 10tl.

Bir de boynuma ince boş zincir verdi, ip gibi ince. Ve ucu boş. Ben evde kıtmır denilen dualı Bi kolyem vardı, ucuna onu taktım gören , 5i bir yerde sandı.

Şimdi kaynanam utansın. Ben arsızlık yapmadım, ama asla yaranamadım.

Aynılarını yaşadım, dur anlatayım.
Bir gün önceden alınmış sarı bir saat, incecik bir bileklik,

Alışverişe annem ben kaynanam gittik, kaynanam buluşunca kenarda Bi yerde saati ve bilekliği gösterdi, annem Bnm hatrına hiç birşey demedi. Saat su geçirdi iki kere tamire gitti, hala çalışmoyp oğluma oyuncak şu an. Bileklik üç kere koptu , yapıldı, en son eşim bana yenisini alırken bozdurduk, 35tl değer verildi.

Gecelik vs. Alınan yere önceden gidilmiş önüme iki tkm saten geldi, birini seç, daha çeşit dolu ama ben ikisinden birini seçtim. Annem ve ben asla ses etmedik.

Nisan elbisem 100tl ye lacivert düz bir elbise.

Altına ayakkabı düz babet 10tl.

Bir de boynuma ince boş zincir verdi, ip gibi ince. Ve ucu boş. Ben evde kıtmır denilen dualı Bi kolyem vardı, ucuna onu taktım gören , 5i bir yerde sandı.

Şimdi kaynanam utansın. Ben arsızlık yapmadım, ama asla yaranamadım.

işte bak annen ne kadar anlayışlı sırf sen üzülme diye ses çıkarmamış
ama benim annem bana aşağılayıcı mesajlar atıyor beni oyuncak ettin diye..
bu arada, herkes sizin yaptığınızı yapamaz. maşallah ne kadar fedakarmışsınız.

Bir de az önceki msjı oku. Yeni yazdım.

Durumu yoktur alamamıştır pazarlık yapmıştır diyenler olursa;

İstanbul'da lüks semtte dubleks dairesi var, yine lüks kiralık dükkanı var, iki emekli maaşı artı kayınpederim çalışıyor, birde yazlık yaptırıyorlar şu an .

Ben ise kirada oturuyorum , bana evlenince size ev alacağız denim olmalarına rağmen, kocamla Huzumdan dolayı ses etmiyorum.

yani konu sahibesi; bunlar başlangıç, düğün zamanı da bir olay olur, çocuk olunca hiç sorma gırla kavga sebebi. Birikir bunlar birikir.

işte bak annen ne kadar anlayışlı sırf sen üzülme diye ses çıkarmamış
ama benim annem bana aşağılayıcı mesajlar atıyor beni oyuncak ettin diye..
bu arada, herkes sizin yaptığınızı yapamaz. maşallah ne kadar fedakarmışsınız.

Annem öyle yaptı ama Bnm hep başıma kakıyo şimdi cnm, istemedin almadılar ama kıymet bilmediler fln fln, yani hiç birşey göründüğü gibi değil, annene de hak ver şimdi Bnm de evladım var evlense en iyisi olsun isterim hele bana yapılmamışken onun olsun isterim. Ama bu erkek tarafını sönürmek değil yanlış anlaşılmasın.

Bnm babam bana' kızım asla kaynanan göstermeden birşey alma gözün kalrsa ben sana alırım ' dedi öyle yolladı alışverişe.

Ama tabi ben babamdan da hiç birşey istemedim.

Herşeyimizi eşim ve ben yaptık.

Annem öyle yaptı ama Bnm hep başıma kakıyo şimdi cnm, istemedin almadılar ama kıymet bilmediler fln fln, yani hiç birşey göründüğü gibi değil, annene de hak ver şimdi Bnm de evladım var evlense en iyisi olsun isterim hele bana yapılmamışken onun olsun isterim. Ama bu erkek tarafını sönürmek değil yanlış anlaşılmasın.

Bnm babam bana' kızım asla kaynanan göstermeden birşey alma gözün kalrsa ben sana alırım ' dedi öyle yolladı alışverişe.

Ama tabi ben babamdan da hiç birşey istemedim.

Herşeyimizi eşim ve ben yaptık.

söylediklerinizde haklısınız. Vallahi ben ne yapsam bilemiyorum
benim ailem sürekli bana zorluk çıkartıyor

Merhaba Hanımlar..
Kötü tartışmalı geçen nişan alışverişimden bahsetmek istiyorum.. Yorumlarınız benim için oldukça değerli..
Cumartesi günü 11 buçuk 12 gibi nişan alışverişi için annem ben nişanlım ve ablası buluştuk. Ablası biraz ters ve sert mizaçlıdır. Ama severim. Önce ablasının tanımış olduğu kuyumcudan yüzüklerimizi aldık. Yüzüklerimizi alırken benim beğendiğim alyansın erkek modeli çok kötüydü ve bunun üzerine ablası prenses sen bunu çok beğendiysen x e seninkine benzer farklı bir alyans bakalım hiç güzel olmadı x in ki dedi. Bende onayladım. Bunun üzerine annem olur mu tepside deden yüzüklerinizi görecek o farklı bu farklı diyecek olmayacak dedi.
Bunun üzerine ablası dedesinin karışmaya ne hakkı var yüzüğü x takacak hangisini beğendiyse almak onun hakkı dedi. Bunu üzerine sonuçta o benim babam canım dedi imalı bir şekilde. Böylelikle tartışma oldu.
Sonrasında bohçaları almaya gittiğimizde ablası x i yanına çekerek hiç yanımızda durmadılar, bizden bağımsız takıldılar. Ben ne alırlar bilemem elbette. Zaten gittiğimiz yerde gecelik modellerini beğenmedim ama pek bişey de diyemedim annem çok üzüldü bu duruma. Neyse sürekli bir sürtüşme oldu. Açıkçası ablası biraz cimri davrandı.. Sonra bana elbise baktık 2 elbise denedim ikisi de çok güzel oldu. İlk denediğimi nişanlım çok beğendi ablası da öyle.. ama ben biraz daha bakmak istemiştim. Ablası x e demiş ki daha sonradan. Eğer prenses bunu almazsa ben alıcam.. Ben bu arada dün aldım o elbiseyi..
Her neyse biz yemek yemeye bi avmye gittik. Annem köfteci ramize gidelim dedi. Ablası o sırada yanımızda değildi. x tabi dedi köfteci ramizde oturup ablasını bekledik. (annem alışveriş için şehirdışından geldi) ablası geldi bu ne ya buraya niye geldiniz burası self servis başka biyere gidelim günaydına falan gidelim burda mı oturcaz dedi ve annem çok bozuldu.
Kalktık başka bi yere geçtik annem lavaboya gidicem diye kalktı masadan ve gelmedi yemek bittikten sonra geldi ve yemeyeceğim dedi benim moral zaten alt üst oldu.
Neyse ablası x e annesi yüzüme bakmıyo tamam bi konuda tartışmış olabiliriz ama böyle olmaz dedi ağlayarak gitti ablası.
Dün de kayınvalidemle makyaj malzemelerini aldık nişanlım ne gerekiyosa ne istiyorsan hiç düşünme herşeyi al dedi. tabi bende gerekenden fazla bişey almadım bohçada ne olursa onu aldım. herşey 400 tuttu kadının suratı bozuldu. Ben aldığımız elbiseyi denerken kabinde 500 liraya makyaj malzemesi mi olur diye laf etti duydum ama bişey demedim. Ama nişanlım hiçbir şeyin lafını yapmıyor.
elbisem biraz ağır olduğu için kabinde giyinmekte zorlanmıştım ilk denediğimde annem yardım etmişti. nişanlım annesine yardım eder misin prensese dedi ben kabindeyken. Ben ne edicem be o giyinir dedi çok şaşırdım. Ama bozuldum aramız iyiydi ama anladım ki kimse göründüğü kadar masum değilmiş.
bundan sonra düğün alışverişi falan olduğu vakit sadece nişanlım ve ben gidicez kimseyi almayacağız. Ablasının ağladığını duyunca üzüldüm nişanlım dedi ablamın yüzüne bakmamışsınız ablam annenle konuşmaya çalışmış annen kafasını çevirmiş kız çok üzüldü gitti dedi. bende ablasını aradım bir kaç kez açmadı geri dönüş de yapmadı.
Yorumlarınızı bekliyorum..
bu kadar şey dönerken sen sadece sustun mu?
annen de görümcen de hatalı.
gerilim yaratmak istemişler başarmışlar.
topluca gitmeseydiniz siz de alışverişe.
sonucun başka türlü olması düşünülemezdi.
çok düşük bir ihtimaldir sorunsuz bu alışverişi tamamlayabilmek.
ayrıca köftecide oturmak istemiş annen.nişanlın da uygun görmüş oturmuşssunuz.
sonradan gelip te kapris yapıp oradan kaldırarak görümcen çok ayıp etmiş.
insan nezaketen susar,burayı beğendiler demek ki diye.
bu büyük terbiyesizlik,ben olsam ben de annen gibi tavır alırdım
kozmetik alışverişin de markaya göre değişir elbet.
nişanlının ayırdığı bütçeye uygun ise 400 tl de bir şey yok,alınır paraya bakar:))

Back