- 5 Eylül 2011
- 15.585
- 9.594
- 448
Gerekli Malzemeler
Sebzeli Somon Şiş İçin ;
Eki Görüntüle 633290
3 adet somon fileto dilim
3 adet kırmızı biber
2 adet limon
Arpacık Soğan
Defne Yaprağı
Biberiye
Tuz / Karabiber
Bademli Pilav İçin ;
Eki Görüntüle 633291
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kabuksuz badem (yaklaşık 100 gr.)
1/2 demet dereotu
Kuş Üzümü
Tereyağ
Mısır özü yağı
Tuz / Şeker
Tartar Sos İçin ;
Eki Görüntüle 633294
Mayonez
Kapari
Kornişon Turşu
Maydanoz
Not : Tartar sos için kullandığım mayonezi kendim hazırladım.Sizde hazır kullanmayacaksanız onun için gereken malzemeler , 2 yumurta sarısı , 1 adet limon , sirke ve sıvıyağ .
Hazırlık Aşaması ;
Tarife başlamadan önce somonlarınızı kısa bir süreliğine dondurucuda bekletin.Bu kesim aşamasında işinizi kolaylaştırır.
Bademleri ise sıcak suda bekletin , kabuklarının kolay soyulması için gerekli olacak
Yapılışı ;
Bademli Pilav
Öncelikle bademli pilavı hazırlayarak başlayalım.
Eki Görüntüle 633301 1 çorba kaşığı kadar tereyağ ile mısır özü yağında ıslattığımız pirinçlerimizi iyice süzüp kavuralım.
Eki Görüntüle 633309 Kavrulmuş pirinçlere ince kıyılmış dereotu , ayıklanmış/yıkanmış kuş üzümü , 1 adet kesme şeker , karabiber ve damak tadınızına göre tuz ekleyelim.
Eki Görüntüle 633310 Eki Görüntüle 633314 Eki Görüntüle 633316
Ayrı bir tavada çok az tereyağ ile kabuklarını soyduğumuz bademleri kavuralım. Bademleri suyunu çekmek üzere olan pilava ekleyerek , bir kez karıştıralım . Ve pilavı dinlenmeye bırakalım .
Sebzeli Somon Şiş ;
Eki Görüntüle 633319 Eki Görüntüle 633320
Somon dilimlerini keskin bir bıçak yardımıyla derisinden ayrılalım ve mümkün olduğunca eşit kareler halinde keselim.
Kestiğimiz somon parçalarını tuz , karabiber ve biberiye ile harmanlayalım.
Eki Görüntüle 633323 Şişe sırasıyla ; bir parça somon , defne yaprağı , yarım ay şeklinde (çekirdekleri çıkartılmış) limon , bir arpacık soğan ve kare kesilmiş kırmızı biberleri dizelim . Şiş sonuna kadar bu sıralama ile devam edelim.
Eki Görüntüle 633330 Şimdi sırada hazırladığımız şişleri ızgarada pişirmeye geldi . Ben elektrikli ızgara kullandım pişirmek için .İsterseniz fırınınızın ızgara ayarında da hazırlayabilirsiniz.
Şişler ızgarada pişerken bizde yanında sunacağımız tartar sosu hazırlayalım.
Tartar Sos ;
Tartar sos yapımı son derece kolay ve balık yemeklerinin vazgeçilmez eşlikcisidir.
Sosu hazırlarken kullandığım mayonezi kendim hazırladığım için burada kısaca onun yapım aşamasını paylaşayım.
Eki Görüntüle 633334 Eki Görüntüle 633336 Eki Görüntüle 633337 Eki Görüntüle 633338
2 adet yumurta sarısı ve bir limonun suyu tel çırpıcı ile iyice çırpılır.
Bu karışıma damla damla sıvı yağ eklenirken , hiç bırakmadan elle çırpmaya devam edilir.Mayonez kıvam olarak yoğunlaşmaya başlayınca çok az sirke ve tuz eklenir.Çırpma işlemine yağ eklemeye devam edilerek mikserle devam edilir.
Eki Görüntüle 633339 Hazırladığımız mayonezden istediğimiz kadar alıp , içine doğranmış kornişon turşu , kapari ,kıyılmış maydanoz ekleyelim ve karıştıralım.Tartar sosumuz hazır....
Şimdi sıra geldi tüm hazırlıkları birleştirmeye.
Bademli Pilav Eşliğinde , Tartar Soslu Sebze Somon Şiş yenilmek üzere hazır ,afiyet olsun
Eki Görüntüle 633340 Eki Görüntüle 633341
Allahımmmm ay pardon ausencisa sana geliyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm