Deniz Ürünleri Tartar Sos İle Sebze Somon Şiş Bademli Pilav Eşliğinde (Mutfak Aşkım Sponsorluğunda )

Gerekli Malzemeler

Sebzeli Somon Şiş İçin ;

Eki Görüntüle 633290
3 adet somon fileto dilim
3 adet kırmızı biber
2 adet limon
Arpacık Soğan
Defne Yaprağı
Biberiye
Tuz / Karabiber

Bademli Pilav İçin ;

Eki Görüntüle 633291
1 su bardağı baldo pirinç
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kabuksuz badem (yaklaşık 100 gr.)
1/2 demet dereotu
Kuş Üzümü
Tereyağ
Mısır özü yağı
Tuz / Şeker

Tartar Sos İçin ;

Eki Görüntüle 633294

Mayonez
Kapari
Kornişon Turşu
Maydanoz

Not : Tartar sos için kullandığım mayonezi kendim hazırladım.Sizde hazır kullanmayacaksanız onun için gereken malzemeler , 2 yumurta sarısı , 1 adet limon , sirke ve sıvıyağ .

Hazırlık Aşaması ;

Tarife başlamadan önce somonlarınızı kısa bir süreliğine dondurucuda bekletin.Bu kesim aşamasında işinizi kolaylaştırır.
Bademleri ise sıcak suda bekletin , kabuklarının kolay soyulması için gerekli olacak
:34:

Yapılışı ;

Bademli Pilav

Öncelikle bademli pilavı hazırlayarak başlayalım.

Eki Görüntüle 633301 1 çorba kaşığı kadar tereyağ ile mısır özü yağında ıslattığımız pirinçlerimizi iyice süzüp kavuralım.

Eki Görüntüle 633309 Kavrulmuş pirinçlere ince kıyılmış dereotu , ayıklanmış/yıkanmış kuş üzümü , 1 adet kesme şeker , karabiber ve damak tadınızına göre tuz ekleyelim.

Eki Görüntüle 633310 Eki Görüntüle 633314 Eki Görüntüle 633316

Ayrı bir tavada çok az tereyağ ile kabuklarını soyduğumuz bademleri kavuralım. Bademleri suyunu çekmek üzere olan pilava ekleyerek , bir kez karıştıralım . Ve pilavı dinlenmeye bırakalım .

Sebzeli Somon Şiş ;

Eki Görüntüle 633319 Eki Görüntüle 633320

Somon dilimlerini keskin bir bıçak yardımıyla derisinden ayrılalım ve mümkün olduğunca eşit kareler halinde keselim.
Kestiğimiz somon parçalarını tuz , karabiber ve biberiye ile harmanlayalım.

Eki Görüntüle 633323 Şişe sırasıyla ; bir parça somon , defne yaprağı , yarım ay şeklinde (çekirdekleri çıkartılmış) limon , bir arpacık soğan ve kare kesilmiş kırmızı biberleri dizelim . Şiş sonuna kadar bu sıralama ile devam edelim.

Eki Görüntüle 633330 Şimdi sırada hazırladığımız şişleri ızgarada pişirmeye geldi . Ben elektrikli ızgara kullandım pişirmek için .İsterseniz fırınınızın ızgara ayarında da hazırlayabilirsiniz.

Şişler ızgarada pişerken bizde yanında sunacağımız tartar sosu hazırlayalım.

Tartar Sos ;

Tartar sos yapımı son derece kolay ve balık yemeklerinin vazgeçilmez eşlikcisidir.
Sosu hazırlarken kullandığım mayonezi kendim hazırladığım için burada kısaca onun yapım aşamasını paylaşayım.

Eki Görüntüle 633334 Eki Görüntüle 633336 Eki Görüntüle 633337 Eki Görüntüle 633338

2 adet yumurta sarısı ve bir limonun suyu tel çırpıcı ile iyice çırpılır.
Bu karışıma damla damla sıvı yağ eklenirken , hiç bırakmadan elle çırpmaya devam edilir.Mayonez kıvam olarak yoğunlaşmaya başlayınca çok az sirke ve tuz eklenir.Çırpma işlemine yağ eklemeye devam edilerek mikserle devam edilir.

Eki Görüntüle 633339 Hazırladığımız mayonezden istediğimiz kadar alıp , içine doğranmış kornişon turşu , kapari ,kıyılmış maydanoz ekleyelim ve karıştıralım.Tartar sosumuz hazır....

Şimdi sıra geldi tüm hazırlıkları birleştirmeye.

Bademli Pilav Eşliğinde , Tartar Soslu Sebze Somon Şiş yenilmek üzere hazır ,afiyet olsun :56:

Eki Görüntüle 633340 Eki Görüntüle 633341

Allahımmmm ay pardon ausencisa sana geliyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :56::56::56::56::56::56: Ellerine sağlık mis misss

Bu nedir yahuuuu :) Nasıl bir marifettir :)

Kendime yumurta bile kıramayan ergen kız etiketi yapıştırdım :)

Ellerine sağlık aus

ağzına balık sürmeyen yemekte balık varsa köşe bucak kaçan biri olarak söylüyorum
o görüntü nedir öyle beni benden aldı:52: çok nefis görünüyor gerçekten
ellerine sağlık
uğraşmana değmiş:16:

Allahımmmm ay pardon ausencisa sana geliyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :56::56::56::56::56::56: Ellerine sağlık mis misss

:9::9::9:

Geeel geeeeel bekliyorum .

Çok sağol canım benim , gel de yiyelim .:56:

Bu nedir yahuuuu :) Nasıl bir marifettir :)

Kendime yumurta bile kıramayan ergen kız etiketi yapıştırdım :)

Ellerine sağlık aus

Çok teşekkürler elmayra ...

Azıcık ilhamla hepsi oluveriyor ama ilham bana da gelmesin o gün yumurtanın sarısını beyazından ayıramam :52:

ağzına balık sürmeyen yemekte balık varsa köşe bucak kaçan biri olarak söylüyorum
o görüntü nedir öyle beni benden aldı:52: çok nefis görünüyor gerçekten
ellerine sağlık
uğraşmana değmiş:16:

Oyyy kuzum benim yaa:16:

Dün derslerden geçmenin kutlaması olarak attım kendimi mutfağa :6:

Köşe bucak kaçma balıktan yahu , balık misssdir miiisss .

Hem beynide çalıştırır , bak demedi deme ..Ben o kadar az çalışmaya nasıl geçtim sanıyorsun :52:

Su ürünleri ile pek aram yoktur, o yüzden bu kategoriye katilmadim :)
Ama iste somon sevdiklerim arasindadir. :)
Aklima hic sis yapmak gelmemisti.
Kesinlikle deneyecegim!!!!!! :)
Canim nasil cekti bir bilsen öglen vakti de yaklasiyor :)
Cok basarili buldum!!!
Sunumun da cok tatli :)

Basarilar diliyorum! :)

Not: Benim de arastirma ödevi yapmam gerekiyor, bana postalayabilsen ne güzel olurdu simdi :):):):):):) Hem zihnim hem gözüm gönlüm acilirdi valla hem de midem bayram ederdi :)

Son düzenleme:
:9::9::9:

Geeel geeeeel bekliyorum .

Çok sağol canım benim , gel de yiyelim .:56:

Çok teşekkürler elmayra ...

Azıcık ilhamla hepsi oluveriyor ama ilham bana da gelmesin o gün yumurtanın sarısını beyazından ayıramam :52:

Denizden babam çıksa yerim ben ya aman dehşey güzel olmuş elelrine sağlık bak vallahi gelirim :27::27::27::27::27::27::27:

Oyyy kuzum benim yaa:16:

Dün derslerden geçmenin kutlaması olarak attım kendimi mutfağa :6:

Köşe bucak kaçma balıktan yahu , balık misssdir miiisss .

Hem beynide çalıştırır , bak demedi deme ..Ben o kadar az çalışmaya nasıl geçtim sanıyorsun :52:

annemde öyle diyor
bak bu yüzden kafan çalışmıyor diyor:1::1:
deniz ürünleri ve yumurta hayatta ağzıma süremeyeceğim şeyler:25:
çok faydalı biliyorum ama ne yazık ki kendime söz geçiremiyorum:50:

Su ürünleri ile pek aram yoktur, o yüzden bu kategoriye katilmadim :)
Ama iste somon sevdiklerim arasindadir. :)
Aklima hic sis yapmak gelmemisti.
Kesinlikle deneyecegim!!!!!! :)
Canim nasil cekti bir bilsen öglen vakti de yaklasiyor :)
Cok basarili buldum!!!
Sunumun da cok tatli :)

Basarilar diliyorum! :)

Not: Benim de arastirma ödevi yapmam gerekiyor, bana postalayabilsen ne güzel olurdu simdi :):):):):):) Hem zihnim hem gözüm gönlüm acilirdi valla hem de midem bayram ederdi :)

Çok teşekkürler Lambrusco...
Kesinlikle dene , bende senin tarifini halaaaa deneyeceğim ama sınavlarım vardı , bahanem hazır yani:26:

Hemen yollayabilsem keşke...Somon bende çok seviyorum bu arada.:34:

Denizden babam çıksa yerim ben ya aman dehşey güzel olmuş elelrine sağlık bak vallahi gelirim :27::27::27::27::27::27::27:

Sağol arkadaşım.Gel bu arada , bizde davet gönüldendir :16:

Bende deniz ürünlerini çok severim ama bu somon kardeşle 2 yıldır haşır neşir oldum ne yalan söyleyeyim.

Çocuk gelişimi için çok yararlı bir besin.Oğlum sayesinde bizimde mutfağamıza girdi sıklıkla :55:

Ellerine sağlık canım. Harika gözüküyor.:56:
Moskova da somondan başka bir balık yiyemiyoruz. Bende pişirmesini pek bilmem açıkçası. Kendi kafama göre sos yapar içinde bekletir fırının ızgarasında çeviririm. :1:
Bu tarif süper olmuş. Eve gidince mutlaka yapacağım bende. Bakalım bizim gurme ne diyecek.
Bence kupayı şimdiden hakettin:65:

Teşekkürler canım arkadaşım.
Senin gönlünün kupasını seve seve kabul ederim:16:

Hmmm ; gurme haa:18::18::18:

bademli pilavın güzelliği nedir öyle?muhteşem görünüyor.somon şişi de mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık.

annemde öyle diyor
bak bu yüzden kafan çalışmıyor diyor:1::1:
deniz ürünleri ve yumurta hayatta ağzıma süremeyeceğim şeyler:25:
çok faydalı biliyorum ama ne yazık ki kendime söz geçiremiyorum:50:

Aaaa birde yumurta hem de ... Olmaz canım olmaz . Kokusuna mı tahammül edemiyorsun acaba ?

Bak balık sevmeyene bu tür tarifler cidden birebir . Balık yediğini anlamazsın bile . Dene bence mutlaka :34:

bademli pilavın güzelliği nedir öyle?muhteşem görünüyor.somon şişi de mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık.

Çok çok teşekkür ederim.
Bademli pilav eşimin de favorisi :34:

Şişi de denerseniz ,sevinirim çok .

Aaaa birde yumurta hem de ... Olmaz canım olmaz . Kokusuna mı tahammül edemiyorsun acaba ?

Bak balık sevmeyene bu tür tarifler cidden birebir . Balık yediğini anlamazsın bile . Dene bence mutlaka :34:

Çok çok teşekkür ederim.
Bademli pilav eşimin de favorisi :34:

Şişi de denerseniz ,sevinirim çok .

balıktan birkaç kez zehirlenip hastanelik oldum ondan beri bir tiksinti oluştu
yumurta zaten çocukluğumdan itibaren yemiyorum:17:

benimde o yüzden dikkatimi çekti çok hafif duruyor denicem mutlaka:16:

balıktan birkaç kez zehirlenip hastanelik oldum ondan beri bir tiksinti oluştu
yumurta zaten çocukluğumdan itibaren yemiyorum:17:

benimde o yüzden dikkatimi çekti çok hafif duruyor denicem mutlaka:16:

Geçmiş olsun canım ya.

Aman balığın tazeliğine çok dikkat .

Balığı almadan önce gözleri ,derisi , üzerine parmakla baskı uygulandığında çökmenin olmaması çok dikkat edilecek ipuçları tazeliği hakkında.

Bu arada tarifi verirken ayrıca belirtmedim ama ;

Somon pişirirken hiç bir işlem aşamasında (marine , ızgara ,fırın ) yağ kullanmamak gerekir.

Somon son derece yağlı bir balıktır ve tarife eklenecek fazladan bir yağ , yemeği ağırlaştırır .

Ellerine sağlık canım..:16::16: Somonu pek sevmem ama güzel gözüküyor.. Bademli pilavı da merak ettim... :31:

Teşekkür ederim canım :16:

Somonu sevmeyenlere farklı bir tarif .:34:

Somon tercih etmiyorsanda pilavı mutlaka et yemeklerinin yanında denemelisin . Ama somonu da dene bence :52:

Harika bi tarif olmus, emeklerine saglik. Basarilar

Teşekkürleeeer...

Beğenmeniz beni gerçekten mutlu ediyor :16:

Sanki her beğenen , evime gelmiş ,yemeğimi yemiş , masadan kalkarken de ellerine sağlık diyor gibi hissediyorum .

Sayfadan ayrılamıyorum yahu , yemek var ev sahibi yok olmasın diye :52:

Back
X