Tarih okumayi istiyorum Türkiye`de fakat..

Nasil luks mesela ben anlamiyorum. Yani gocmen diye bi alman vatandasi okuyamiyor mu yani? Universiteler ucretsix diye biz haril haril ogrencj yolluyoruz burdan o nasil oluyor peki? Yani ana babasi isci olup su an milletvekilligi yapan turkler var avrupanin her ulkesinde. Onlara da mi sadece tuvalet temizleyeceksiniz siz gocmensiniz universite yok size mi demisler anlamadim ben. Ben is buldum ya hollandada, turkiyede dogmus buyumus tek kelime hollandaca bilmeyen ben bi okulda is buldum ogretmen olarak. ( gidemedim o ayri:)) aile yapinizi ve gecmisiniz bilmiyorum ama yurtdisinda yasayan cok dostum var, hepsi uni mezunu. Turkiyede de okumak luks. Yani her sehire acilan lise tipi uniler var tabii ama hepsi issiz onlarin. Yozgat uniden mezun muhendisi ne yapsin fabrikalar kapilarinda odtu mezunlari siraya girmksken is is diye. O yuzden bence bu gurbetci ' ama bizi istemiyorlar hep bizim onumuze tas koyuyorlar' zihniyetinizden siyrilin. Yani sosyal devlet oralar kocaniz sizi ortada biraksa bile size bakan, adama hayati dar eden, hasbelkader genc yasinizda evlilik disi bebek sahibi olsaniz bile o cocuga bile bakan ulkeler bunlar. Ama aileler aman kziim oglum gavur olmasin deyip sizin arkadas edinmenize izin vermediyse okula yollamadiysa sizi fanusa kapadiysa o zaman pis Turk olarak gorulmeniz de dogal. Ben de yolda gordugum suriyelilerw burun kiviriyorum. Bana uyum saglamamak icin yirtinanlari bi de bagrima mi basacagim?

Turkiye de tarih okuduktan
Tutkideki issiz universite mezunlari ile hic tanismamissiniz belli hele tarih bolumu aglanacak haldeyiz daha cok arastir derim.

benim kalkigem ülke isvicre Burda cok uni mezunu türk yok. bisey biliyoruzda konusuyoruz surada almanya da uni mezunu orani daha yüksek elbette. zaten genel anlamda eger bir kisi cocuklugundan beri iyi bir egitim görüyorsa cok iyi yerlere gelebilir. kaldigim yerde bir türkün okumasi bana göre lüks. bundan kastim alisilmamis bir sey. uniye gecmeden önce liselelerde bile türk sayisi az. ona göre yazmistim elbette hollanda, almanya gibi ülkeller daha farkli bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…