Tarih okumayi istiyorum Türkiye`de fakat..

Ailen seni yıllarca okutmuş zaten hala neden aile desteği bekliyorsunuz ki ? O kadar istekliyseniz hem çalışıp hem okuyabilirsiniz. Ayrıca akademik kariyer yapsan lisans, yüksek lisans, doktora derken ömrünün yarısı bitecek. Benim bir sürü tarih bölümü mezunu arkadaşlarım var ve şuan çoğu farklı meslek gruplarında çalısıyorlar, çalışmak zorunda kalıyorlar. Nedeni ise gayet açık.

kiskandin mi yoksa
Almanya'da Erasmus yapıp bir yandan çalışmış, Türkiye'de gönüllü rehberlik ve İngilizce Almanca tercümanlık yapan, makale yazarlığı da yapan, iki üni okurken sayısız kursa gidip tez yazan birine mi söylüyorsun bunu? Sen bu ülkeye gel, şu saydıklarımı aynı anda yap boynuna çelenk takarım. Orada bolluk bereket içinde yaşamak sizi fazla hayalperest yapıyor.
kitap yazsaydin alirdik bak hem ekonomiye de katki saglardin bak gitti yine zaman.
Onu da yapıyorum.. ama senin dilin yetmez pek, sen terim falan da bilmezsin. iki tarihi eser bi gümüş sikke görüp de tarih okumaya karar veren insandan ne beklenir haklısın? dört dili hobi olarak bil ama aferin :)

Normalde övünmeyeceğim burada yaşayan öğrencilere göre normal olan şeylerle de övündüm ya... bu arada Türkiye'nin en iyi sosyal bilimler eğitimi veren üniversitelerinden birindeyim. :)

evet arastirdim hangi dersleri ögrettiklerini. Bogaziciyle Istanbul Uni en iyisiymis diye duydum. tarih bitiren birisine sordum eger imkanin varsa oku demisti yurtlarda kalirsin demisti yurdun ismini vererek. youtubede da unilerin tanitimlarina bakmistim. sonrasi icin de akademik plan, sonucta yabanci dilde biliyordum bir sekilde bazi kapilar acilabilirdi diye düsünmüstüm tabii ki her sey kolay olacakti diye bir sey yok muhakkak zorluklarla tanisacaktim ama zaten bu zorluklar insani en sonunda daha güzel bir yere götürmüyor mu? yani bilmiyorum neden böyle oldu insanlar sizin gibi yol gösterici davranmadi ki cogu tarihte issiz kalirsin gibi bir genelleme ile silip atti bir de usluplari cok kaba insan ister istemez onlara sinirleniyor

Türkiye de 2 lisans bitirdim.
1 yüksek lisans, su anda da doktora öğrencisiyim.
Yurtdışında okul tecrübem olmadığı için kıyas yapamıyorum.
Ama Türkiye de adam akıllı eğitim veren üniversite sayısı 10 u geçmez.
Yada şöyle söyleyeyim, benim eğitim anlamında beklentimi karşılamıyor.
Şimdi siz sil baştan hayat kuracak şekilde bir bölüm okumaya ülke değiştirerek geleceksiniz.
E durumu bilen kimse size gelin demez.
Ben diyorum.
Gelin.
Çünkü orada mutlu olmadığınızı söylemişsiniz. Burada da olmazsanız başka yere gidersiniz.
Ama hayatımızı ve ideallerimizi mesleklerimize bağlıyoruz.
Bunun için de iyi düşünün.
Türkiye de fark yaratan tarihçi nasıl olursunuz?
Bunun cevabını bulmadan okumayın mesela.
Ama ille de gelecekseniz biraz daha gerçekçi bakıp, daha makul bir bölüm okuyun.
Yada hayallerimden asla vazgeçmem Benim aradığım bölüm ille de tarih diyorsanız, kimseye kulak asmayın.

bana kendini mi kanitla dedim tatlim ayrica ne bu saldirganlik gercekten sizin agresifliginizi cikarmak iicin yer ariyorsunuz ya da kiskancliktan patliyorsun sanki biz burda aermut toplyourz kiza bak ya

Ben ileri derecede osmanlıca biliyorum okuduğum bölümden dolayı bana bir getirisi var mı hayır :))
Çünkü o ölü bir dil ve biz bilim ve teknoloji çağında yaşıyoruz.

bana kendini mi kanitla dedim tatlim ayrica ne bu saldirganlik gercekten sizin agresifliginizi cikarmak iicin yer ariyorsunuz ya da kiskancliktan patliyorsun sanki biz burda aermut toplyourz kiza bak ya
Armutlar senden olgundur. Osmanlıca ölüyse Latince ne tövbeee bu hatunun kafa cidden yanmış.

Eski konularına baktım da şimdi acıdım sana . Sürekli çirkin olduğunu , dikkat çekmeyen bir kız olduğunu ,yalnız olduğunu, yazıp durmuşsun . Demekki özgüven eksikliğini böyle sanal ortamda bastırıyorsun .

peki cok tesekkür ediyorum aydinlatici yorumunuz icin.

ne diyon abla ya ne latince ölüsü offf bi gidin ya
Kızım Latince de ölü bir dil, sosyolog sayılırım artık yani bir toplum bir dili konuşmuyorsa aktif olarak sadece dil bilimde ya da sanatta varsa o dil ölüdür. Osmanlıca sadece sanatta. Latin toplumu günümüzde Latince değil İspanyolca İtalyanca falan konuşur. Latince sadece dinde ve bilimde var.

Bizdede tam tersi, ailem türkiyeye dönmek istiyor, ben istemiyorum. Türkiyeyi cok seviyorum, düzenli gidiyorum ama alıştığım cevreden gitmektende cekiniyorum, kurdugum düzeni bırkmaktan ...

sanane cok mu battim sana ? gerizekali mal

okulda latince ögretiliyordu orda ögrendim napiiyim yani? neden taktiniz ki bu kadar onu anlamis degilim?

Haha noldu canın mı yandı ? Eziğim çirkinim kısayım kimse benimle ilgilenmiyor sessizim .bu lar senin sözlerin .burda aslanlaştın mı ezik

ne güzel ya beni arastirmis :) cok mu ilgini cektim adresimi vereyim de gel yanima da de bakiyim

okulda latince ögretiliyordu orda ögrendim napiiyim yani? neden taktiniz ki bu kadar onu anlamis degilim?
Osmanlıca ölü dil biliyorum dedin ama bildiğin dillere eklemedin de Latinceyi ekledin, üç dil biliyorsun sadece kısaca. O da Almanca ingilizce Fransızca ki zaten Avrupa'da öğretiyorlar bilmesen liseyi bitiremezdin övünülecek bir şey yok. Yani bu sana üstünlük sağlamıyor ki kibir ve ego sağlamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…