- 4 Ekim 2017
- 161
- 89
- 13
- 33
- Konu Sahibi hayatisir1234
-
Almanya'da Erasmus yapıp bir yandan çalışmış, Türkiye'de gönüllü rehberlik ve İngilizce Almanca tercümanlık yapan, makale yazarlığı da yapan, iki üni okurken sayısız kursa gidip tez yazan birine mi söylüyorsun bunu? Sen bu ülkeye gel, şu saydıklarımı aynı anda yap boynuna çelenk takarım. Orada bolluk bereket içinde yaşamak sizi fazla hayalperest yapıyor.kiskandin mi yoksa
Onu da yapıyorum.. ama senin dilin yetmez pek, sen terim falan da bilmezsin. iki tarihi eser bi gümüş sikke görüp de tarih okumaya karar veren insandan ne beklenir haklısın? dört dili hobi olarak bil ama aferin :)kitap yazsaydin alirdik bak hem ekonomiye de katki saglardin bak gitti yine zaman.
evet arastirdim hangi dersleri ögrettiklerini. Bogaziciyle Istanbul Uni en iyisiymis diye duydum. tarih bitiren birisine sordum eger imkanin varsa oku demisti yurtlarda kalirsin demisti yurdun ismini vererek. youtubede da unilerin tanitimlarina bakmistim. sonrasi icin de akademik plan, sonucta yabanci dilde biliyordum bir sekilde bazi kapilar acilabilirdi diye düsünmüstüm tabii ki her sey kolay olacakti diye bir sey yok muhakkak zorluklarla tanisacaktim ama zaten bu zorluklar insani en sonunda daha güzel bir yere götürmüyor mu? yani bilmiyorum neden böyle oldu insanlar sizin gibi yol gösterici davranmadi ki cogu tarihte issiz kalirsin gibi bir genelleme ile silip atti bir de usluplari cok kaba insan ister istemez onlara sinirleniyorUzun zamandır Türkiye de okul okumadıysanız durumu anlamamanızı anlıyorum ben.
Mesela Siz tarih okumak istiyorsunuz,
Hiç hangi dersleri öğrettiklerine baktınız mı?
Beklentiniz ve verilen eğitim örtüşüyor mu? Bölümü severek okuyabilecek misiniz?
Her üniversitede farklı ekoller olabiliyor, bunlar hakkında fikir oluşturdunuz mu?
Sonrası için planınız ne?
Hiç birinin cevabı sizde yok gibi.
Dolayısı ile toy geliyorsunuz buradaki insanlara.
Bir de bilmediğiniz halde ısrarcısını ve cevaplarınız cüretkar.
He ama ben Avrupa aşığı biri değilimdir.
Orada yaşamaya sevmiyorsanız yaşamamalısınız.
Sırf şartları iyi diye sevmediğim yerde yaşayacak değilim
Gereksiz bir gerginlik olustu ne yazik ki, türlü insanlar burada benim sahsima kadar inerek dalga amacli saldirdilar, ne yazik ki bende susma hakkimi kullanmayarak gereksiz bir savunma sistemine gectim. vakit kaybindan baska bir sey gecmedi elime ne yazik ki.
Yorumunuza ithafen, cok tesekkürlerimi arz ederim, mimari restorasyon ilgimi cekti, daha önce duymamistim bunu. zaten mimariye de ilgim var bayagi fakat tarih konusuna dönecek olursak tarih okursam, akademik alanda ilerlettirebilirim düsüncesiyle Türkiye de tarih okumayi düsünmüstüm aslinda.
25 das erbete gec degil, önceleri takiyordum kafama fakat insan bir kere dünya ya geliyor ve bence hosuna giden, ve hangi alanda ilgili ve hangi alanda artilari varsa veya hangi alanda iyiyse ona yönelmeli diye düsünüyorum. yoksa sevemdigim isimide devam ettirebilirdim eger ki maddi bakimdan baksaydim olaya. fakat tabii ki maddiyatta lazim elbette hayati rahat devam ettirebilmek icin. bana göre maddiyat her sey de degil, daha cok derinliklerime inip oraya kulak vermek istiyorum aslinda. sanirim biraz. kafanizi sisirdim usura bakmayiniz lütfen, tekrar tesekkür ediyorum:)
ayrica, hayallerimi kücük gören, ters bir sey diyen olunca bende bi savunma mekanizmasi devreye giriveriyor bende anlamis degilim sanirim geri derinliklerime inerek tevazu ile devam etmem gerekecek ama insanlar bazen cok damara basmakta :)))))
Almanya'da Erasmus yapıp bir yandan çalışmış, Türkiye'de gönüllü rehberlik ve İngilizce Almanca tercümanlık yapan, makale yazarlığı da yapan, iki üni okurken sayısız kursa gidip tez yazan birine mi söylüyorsun bunu? Sen bu ülkeye gel, şu saydıklarımı aynı anda yap boynuna çelenk takarım. Orada bolluk bereket içinde yaşamak sizi fazla hayalperest yapıyor.
Onu da yapıyorum.. ama senin dilin yetmez pek, sen terim falan da bilmezsin. iki tarihi eser bi gümüş sikke görüp de tarih okumaya karar veren insandan ne beklenir haklısın? dört dili hobi olarak bil ama aferin
Armutlar senden olgundur. Osmanlıca ölüyse Latince ne tövbeee bu hatunun kafa cidden yanmış.bana kendini mi kanitla dedim tatlim ayrica ne bu saldirganlik gercekten sizin agresifliginizi cikarmak iicin yer ariyorsunuz ya da kiskancliktan patliyorsun sanki biz burda aermut toplyourz kiza bak ya
Türkiye de 2 lisans bitirdim.
1 yüksek lisans, su anda da doktora öğrencisiyim.
Yurtdışında okul tecrübem olmadığı için kıyas yapamıyorum.
Ama Türkiye de adam akıllı eğitim veren üniversite sayısı 10 u geçmez.
Yada şöyle söyleyeyim, benim eğitim anlamında beklentimi karşılamıyor.
Şimdi siz sil baştan hayat kuracak şekilde bir bölüm okumaya ülke değiştirerek geleceksiniz.
E durumu bilen kimse size gelin demez.
Ben diyorum.
Gelin.
Çünkü orada mutlu olmadığınızı söylemişsiniz. Burada da olmazsanız başka yere gidersiniz.
Ama hayatımızı ve ideallerimizi mesleklerimize bağlıyoruz.
Bunun için de iyi düşünün.
Türkiye de fark yaratan tarihçi nasıl olursunuz?
Bunun cevabını bulmadan okumayın mesela.
Ama ille de gelecekseniz biraz daha gerçekçi bakıp, daha makul bir bölüm okuyun.
Yada hayallerimden asla vazgeçmem Benim aradığım bölüm ille de tarih diyorsanız, kimseye kulak asmayın.
Eski konularına bakArmutlar senden olgundur. Osmanlıca ölüyse Latince ne tövbeee bu hatunun kafa cidden yanmış.
Armutlar senden olgundur. Osmanlıca ölüyse Latince ne tövbeee bu hatunun kafa cidden yanmış.
Kızım Latince de ölü bir dil, sosyolog sayılırım artık yani bir toplum bir dili konuşmuyorsa aktif olarak sadece dil bilimde ya da sanatta varsa o dil ölüdür. Osmanlıca sadece sanatta. Latin toplumu günümüzde Latince değil İspanyolca İtalyanca falan konuşur. Latince sadece dinde ve bilimde var.ne diyon abla ya ne latince ölüsü offf bi gidin ya
Bizdede tam tersi, ailem türkiyeye dönmek istiyor, ben istemiyorum. Türkiyeyi cok seviyorum, düzenli gidiyorum ama alıştığım cevreden gitmektende cekiniyorum, kurdugum düzeni bırkmaktan ...Ben 25 yasindayim yurt disinda yasiyorum. Kendimi tanimam, neleri sevdigimi bilmem biraz uzun sürdü bende ve haliyle ne okumam gerektigi konusunda da yavas yavas sekillendi aklimdakiler. Ögretmen olma fikri vardi baslarda sonra vagectim, kücük cocuklarla calisamam uzun vadeli cünkü sessiz sakinim. Bence iyi bir ögretmen olmak icin sözünü gecirtmen ve disiplinli olman gerekiyor ben cok iyimserim.
Daha sonra gelecegi var diyerekten bilgisayar ile ilgili bir okula basladim, basladigim an kötü hissettim kendimi bana uygun olmadigini hemen anlayip biraktim. sonra derinliklerime daldim. Ben aslinda tarihi özellikle de bizim Tarihimizi cok seviyormusum. Bunu her defasinda fark ediyorum. Arkeoloji ve tarih okumak istiyorum, daha sonrasinda hangi alanlarda calisilir hic bir fikrim planim yok ama istiyorum. Kaldigim yabanci ülke de bile Osmanlidan kalan bir eski parayi (bozuk para) görmek bile bana mutluluk verdi. Bundan 1 hafta önce Türkiyedeydim ve mimari bakimindan camiiler, bu denli tarihe zengin bir ülke olusumuz beni cok ama cok huzurlu hissettirdi bilmem neden ama kendimi ait hissettim. Tamam dedim, sanirim benim okumam gereken, gitmem gereken yol bu. Gelin görün ki ama bunu aileme actigimda karsi cikiyorlar. Annem pek karismaz zaten okul görmemis birtanecigim, babam ise hayatini calismakla gecirmis gurbet ellerde, ve benim ne istedigimi anlamiyor. Annemle babam 66 yasindalar. Babam Ögretmen ol, sirtini devlete daya diyor oysa bilmiyor o meslekte ben mutlu olamam.. Cok karsi cikti cok üzüldüm. Hele ki Türkiye de okumak istedigiimi daha diyemedim bile, onu desem daha cok karsi cikar. O benim burada kalmami istiyor ama ben burada kendimi ait hissetmiyorum. Mutlu degilim. Türkiyedeyken musiki konserine gittim, cinicilik sanatini ögreten bir kursu ziyaret ettim, okculuk yaptim. o kadar hos ki. Kültür anlaminda bana cok sey katacak her anlamiyla. Burada o yok iste. Türkün tekiyimm herkesin ilk basta önyargili davrandigi. Arkadas ortaminda bile yabancilarla kaynasamiyorsun, farkli oldugun icin. Ne yapicam bilmiyorum. Hayallerimin arkasindan gidecek bir yüregim var yasimi bile gectim 25 yasimi.. babam arkamda durmuyor. Ya gidicem inat edip, gitsem yurtta fln kalirim ama baban arkanda durmazsa kötü iste. Kim bana para verir?Burada da tarih okuyabilirim ama avrupa tarihi beni sarmiyor, istemiyorum ögrenmek. Avrupa diyince zaten icerimdeki cicek sönüyor, Türkiye diyince icerimdeki cicek mis gibi aciyor.. Babam da anlamiyor beni maalesef kac kez konusmayi denedim, anlamiyor. Ben bu hayatta sevdigim seyi yapmak istiyorum, gönülden gelen bir sey yapmak istiyorum, daha sonralari pisman olmamak icin..
Görüsleriniz önemli benim icin,,
sanane cok mu battim sana ? gerizekali malEski konularına baktım da şimdi acıdım sana . Sürekli çirkin olduğunu , dikkat çekmeyen bir kız olduğunu ,yalnız olduğunu, yazıp durmuşsun . Demekki özgüven eksikliğini böyle sanal ortamda bastırıyorsun .
okulda latince ögretiliyordu orda ögrendim napiiyim yani? neden taktiniz ki bu kadar onu anlamis degilim?Kızım Latince de ölü bir dil, sosyolog sayılırım artık yani bir toplum bir dili konuşmuyorsa aktif olarak sadece dil bilimde ya da sanatta varsa o dil ölüdür. Osmanlıca sadece sanatta. Latin toplumu günümüzde Latince değil İspanyolca İtalyanca falan konuşur. Latince sadece dinde ve bilimde var.
Haha noldu canın mı yandı ? Eziğim çirkinim kısayım kimse benimle ilgilenmiyor sessizim .bu lar senin sözlerin .burda aslanlaştın mı eziksanane cok mu battim sana ? gerizekali mal
herkes ayni degil demek kiBizdede tam tersi, ailem türkiyeye dönmek istiyor, ben istemiyorum. Insan dogup büyüdügü ülkeyi birakip, baska ülkeye alışması zor olur diye istemiyorum, türkiye bile olsa...
Haha noldu canın mı yandı ? Eziğim çirkinim kısayım kimse benimle ilgilenmiyor sessizim .bu lar senin sözlerin .burda aslanlaştın mı ezik
Osmanlıca ölü dil biliyorum dedin ama bildiğin dillere eklemedin de Latinceyi ekledin, üç dil biliyorsun sadece kısaca. O da Almanca ingilizce Fransızca ki zaten Avrupa'da öğretiyorlar bilmesen liseyi bitiremezdin övünülecek bir şey yok. Yani bu sana üstünlük sağlamıyor ki kibir ve ego sağlamış.okulda latince ögretiliyordu orda ögrendim napiiyim yani? neden taktiniz ki bu kadar onu anlamis degilim?
Ayyyne güzel ya beni arastirmis :) cok mu ilgini cektim adresimi vereyim de gel yanima da de bakiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?