• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tarih okumayi istiyorum Türkiye`de fakat..

Sinavda Turkiye birincisi olan arkadasim Turkiye'nin en iyi universitelerinden birinden, tarih bolumunden mezun oldu bu yaz. Ne tercih eserken bir tereddutu vardi ne de mezun ilduktan sinra bir pismanligi. Ben en son kinustugumda 6-7 dili yuksek seviyede 3-4 dili isi gelistirme seviyesinde bildigini soylemisti. Inanilmaz donanimli ve bilgili bir insan. Gelecekte cok basarili olacagindan eminim cunku gonul verdigi seyi yapiyor. Siz de bunu istediginizden eminseniz lutfen bos laflara kulak asmayin. Herkes 23 yasinda mezun olup kpssye girip atabip 2t yasinda evlenip 27 yasibda cocuk oldu diye isi birakacak zannediyor bazilarimiz. Oysa nee hayatlar var :)

kac kisi bana sacma sapan seyler yaziyor sizin yazdiginizi bile göremedim. bakin ne hale getiriyorlar iste insani. sizde pek bi önyargilisiniz masallah kirildim biraz ya niye öle dediniz ki simdi :KK43:(((((

Kendinizi ifade ediş biçiminiz sorunlu çünkü.
Ben ilk mesajda anladığımdan yola çıkayım, orayı sevmiyor ve kendinizi buraya ait hissediyor olabilirsiniz.
bu aidiyet duygunuzun gazına gelip ecdadımı öğreneyim hevesiniz olabilir,
Ama yazılanlara kulak verirseniz Türkiye gerçekleri var ortada.
E şahsınıza yapılan eleştiriler de var tabi...
Ama zaten bunlardan yola çıkıp bir sonuca varmak için konu açmadınız mı?
Size ters gelen yorumlarda susma hakkınızı kullanabilirsiniz pekala...
Neyse, bende yazayım,

hayatın gerçekleri diye bir şey var.
Okumak için 25 yaş geç değil ama bugün geleceği olmayan, iş bulamayacağınız ve okurken tatmin olmayacağınız bir bölümde okumak şu yaştan sonra vakit kaybı.
Tarih okumaları üniversitede yapmak zorunda değilsiniz. Artık tüm kaynaklar ulaşılabilir.
Hobi olarak yapın.
Ben de tarih severim ancak hun devleti ilgi alanıma girmiyor. Türkiye nin yakın siyasi tarihi konusuna fazla meraklıyım, açıp okuyorum...

Tarih yerine iş garantisi olan, hayatınızı idame ettirebileceginiz mesleklere yönelin.
Ben tarihe duyduğunuz ilgi ve mimari yapılardan etkilendiğinizi düşünerek 2 yıllık restorasyon bölümünü önerdim.
Daha farklı karakterinize kendinize uygun bir şeyler bakabilirsiniz.

Almanyadaysan Türkoloji okuyabilirsin de Tarih ilmi için çok istiyorsan diploma sahibi olmana gerek yok iyi bir tarihçi olmak için arşivler erişebilen bakış açısı geniş olup her kesimi ele alabilen biri olman lazım. Çok dil dar bakış açısı siz Avrupadasınız biz burada sinekten yağ çıkartıyoruz değişelim mi?

iste sonra neden yanlis uslup diyorsunuz bakin su sahis bana dar görüslü diyor beni tanimadan benim hakkimda huküm sürüyor. özür dilerimde nereden biliyorsunuz bunu? türlü insanlarla birlikte yasayan türlü dinlerin, türlü dillerin ve etnik kökenlerin icerisinde büyüyen ve her insana saygisi, sevgisi olan bir kisi hakkinda bence bu yazdiginiz pek hos degildi. sahsen begenmedim. neyse siz cok genis görüslü oldugunuz icin beni analiz ettiginize göre bayagi bir tecrpbelisinizdir bu konuda :=)

iste sonra neden yanlis uslup diyorsunuz bakin su sahis bana dar görüslü diyor beni tanimadan benim hakkimda huküm sürüyor. özür dilerimde nereden biliyorsunuz bunu? türlü insanlarla birlikte yasayan türlü dinlerin, türlü dillerin ve etnik kökenlerin icerisinde büyüyen ve her insana saygisi, sevgisi olan bir kisi hakkinda bence bu yazdiginiz pek hos degildi. sahsen begenmedim. neyse siz cok genis görüslü oldugunuz icin beni analiz ettiginize göre bayagi bir tecrpbelisinizdir bu konuda :=)
Her yorumun şu ayarda ve şu naiflikte olsaydı insanlar bu kadar üstüne gelmezdi emin ol.

Hanımefendi ilk olarak yazı üslubunuzdan belli ikinci olarak dengeniz şaşmış ya da ikizler burcusunuz yazdıklarınız kendinizle çelişiyor bunu anlamak için Psikoloji okumaya gerek yok.

Sizin daha buradakilere saygınız yok cidden çok geniş hayal açınız var.

Dar görüşlü olduğun için demiş olabilir.bu açıdan bak bide .:KK8:

Dar görüşlü olduğun için demiş olabilir.bu açıdan bak bide .:KK8:
Ciddi ciddi muhtemelen Edirne'den arkadaş. İstanbul'a okumaya gelmek istiyor ama aile izin vermiyor. Diller de Latince sayı sayma falan biyoloji dersi lise müfredatı herhalde :KK70:

Arttırıyorum lisede Almanca İngilizce görmüş Fransızca da aşk dizilerinden kapılmış :KK70:

Daha da arttırıyorum Edirne'nin küçük bir ilçesinde aile evlilik çağının geldiğine inanıyor ama arkadaş okumak istiyor. Ki istemeli de... ama evliliğe de sıcak bakıyor cepte tutuyor. Ne yazdım be :D

Kendinizi ifade ediş biçiminiz sorunlu çünkü.
Ben ilk mesajda anladığımdan yola çıkayım, orayı sevmiyor ve kendinizi buraya ait hissediyor olabilirsiniz.
bu aidiyet duygunuzun gazına gelip ecdadımı öğreneyim hevesiniz olabilir,
Ama yazılanlara kulak verirseniz Türkiye gerçekleri var ortada.
E şahsınıza yapılan eleştiriler de var tabi...
Ama zaten bunlardan yola çıkıp bir sonuca varmak için konu açmadınız mı?
Size ters gelen yorumlarda susma hakkınızı kullanabilirsiniz pekala...
Neyse, bende yazayım,

hayatın gerçekleri diye bir şey var.
Okumak için 25 yaş geç değil ama bugün geleceği olmayan, iş bulamayacağınız ve okurken tatmin olmayacağınız bir bölümde okumak şu yaştan sonra vakit kaybı.
Tarih okumaları üniversitede yapmak zorunda değilsiniz. Artık tüm kaynaklar ulaşılabilir.
Hobi olarak yapın.
Ben de tarih severim ancak hun devleti ilgi alanıma girmiyor. Türkiye nin yakın siyasi tarihi konusuna fazla meraklıyım, açıp okuyorum...

Tarih yerine iş garantisi olan, hayatınızı idame ettirebileceginiz mesleklere yönelin.
Ben tarihe duyduğunuz ilgi ve mimari yapılardan etkilendiğinizi düşünerek 2 yıllık restorasyon bölümünü önerdim.
Daha farklı karakterinize kendinize uygun bir şeyler bakabilirsiniz.

Gereksiz bir gerginlik olustu ne yazik ki, türlü insanlar burada benim sahsima kadar inerek dalga amacli saldirdilar, ne yazik ki bende susma hakkimi kullanmayarak gereksiz bir savunma sistemine gectim. vakit kaybindan baska bir sey gecmedi elime ne yazik ki.

Yorumunuza ithafen, cok tesekkürlerimi arz ederim, mimari restorasyon ilgimi cekti, daha önce duymamistim bunu. zaten mimariye de ilgim var bayagi fakat tarih konusuna dönecek olursak tarih okursam, akademik alanda ilerlettirebilirim düsüncesiyle Türkiye de tarih okumayi düsünmüstüm aslinda.
25 das erbete gec degil, önceleri takiyordum kafama fakat insan bir kere dünya ya geliyor ve bence hosuna giden, ve hangi alanda ilgili ve hangi alanda artilari varsa veya hangi alanda iyiyse ona yönelmeli diye düsünüyorum. yoksa sevemdigim isimide devam ettirebilirdim eger ki maddi bakimdan baksaydim olaya. fakat tabii ki maddiyatta lazim elbette hayati rahat devam ettirebilmek icin. bana göre maddiyat her sey de degil, daha cok derinliklerime inip oraya kulak vermek istiyorum aslinda. sanirim biraz. kafanizi sisirdim usura bakmayiniz lütfen, tekrar tesekkür ediyorum:)

ayrica, hayallerimi kücük gören, ters bir sey diyen olunca bende bi savunma mekanizmasi devreye giriveriyor bende anlamis degilim sanirim geri derinliklerime inerek tevazu ile devam etmem gerekecek ama insanlar bazen cok damara basmakta :)))))

Ciddi ciddi muhtemelen Edirne'den arkadaş. İstanbul'a okumaya gelmek istiyor ama aile izin vermiyor. Diller de Latince sayı sayma falan biyoloji dersi lise müfredatı herhalde :KK70:

Arttırıyorum lisede Almanca İngilizce görmüş Fransızca da aşk dizilerinden kapılmış :KK70:

Daha da arttırıyorum Edirne'nin küçük bir ilçesinde aile evlilik çağının geldiğine inanıyor ama arkadaş okumak istiyor. Ki istemeli de... ama evliliğe de sıcak bakıyor cepte tutuyor. Ne yazdım be :KK70:
Hahah :rolleyes: inanılmaz doğru teoriler . Topluma kazandırılmalı bu vatandaş .ya da hiç gerek Yok kalsın bi köşede 5. Dilini öğrensin . :KK71:

Uzun zamandır Türkiye de okul okumadıysanız durumu anlamamanızı anlıyorum ben.
Mesela Siz tarih okumak istiyorsunuz,
Hiç hangi dersleri öğrettiklerine baktınız mı?
Beklentiniz ve verilen eğitim örtüşüyor mu? Bölümü severek okuyabilecek misiniz?
Her üniversitede farklı ekoller olabiliyor, bunlar hakkında fikir oluşturdunuz mu?
Sonrası için planınız ne?
Hiç birinin cevabı sizde yok gibi.
Dolayısı ile toy geliyorsunuz buradaki insanlara.
Bir de bilmediğiniz halde ısrarcısını ve cevaplarınız cüretkar.

He ama ben Avrupa aşığı biri değilimdir.
Orada yaşamaya sevmiyorsanız yaşamamalısınız.
Sırf şartları iyi diye sevmediğim yerde yaşayacak değilim

Davulun sesi uzaktan gene birilerine hoş gelmiş :işsiz: gel gel burda oku :KK14:
:KK70: Dil biliyormuş 4 tane böyle kararsız insanları Boğaziçi'ne İtü Msü Marmara ya da ODTÜ'ye veriyorsunuz 3-4 aya yurtdışına geri kaçıp bir işe girip çok para kazanmanın yollarını arıyorlar çünkü Türkiye'de hem iş yok hem o okullar insanın hayat enerjisini alıyor yani bizim sisteme yıllardır katlanmamış kişiler yapamıyor.

:KK70: Dil biliyormuş 4 tane böyle kararsız insanları Boğaziçi'ne İtü Msü Marmara ya da ODTÜ'ye veriyorsunuz 3-4 aya yurtdışına geri kaçıp bir işe girip para kazanmanın yollarını arıyorlar çünkü Türkiye'de hem iş yok hem o okullar insanın hayat enerjisini alıyor yani bizim sisteme yıllardır katlanmamış kişiler yapamıyor.
kiskandin mi yoksa

Daha da arttırıyorum Edirne'nin küçük bir ilçesinde aile evlilik çağının geldiğine inanıyor ama arkadaş okumak istiyor. Ki istemeli de... ama evliliğe de sıcak bakıyor cepte tutuyor. Ne yazdım be :KK70:
kitap yazsaydin alirdik bak hem ekonomiye de katki saglardin bak gitti yine zaman.

:KK70: Dil biliyormuş 4 tane böyle kararsız insanları Boğaziçi'ne İtü Msü Marmara ya da ODTÜ'ye veriyorsunuz 3-4 aya yurtdışına geri kaçıp bir işe girip çok para kazanmanın yollarını arıyorlar çünkü Türkiye'de hem iş yok hem o okullar insanın hayat enerjisini alıyor yani bizim sisteme yıllardır katlanmamış kişiler yapamıyor.
Ben okumamış bir insan olarak okusun okumasın demiyorum ama hobi olarak okusun :27:
Şaka bir yana osmanlıca cinicilik okçuluk falan hep bana birisini hatırlatıyor eyy avrupa diyesim geliyor :olamaz:konu sahini arkadaşımızda çok etkilenmiş belli ki :rapci: neyseki avrupa bizi kıskanıyor yazmamış 24 sayfa daha okumadım yazdı mı yoksa :KK14:

Back