Tarih öğretmenleri ve tarih öğrencileri

merhaba arkadaşlar bende tarih öğrencisiydim.Bugün 4 yıllık lisans eğitimimi bitirdim.Formasyon için başvuruda bulunacağım buarada da vekil öğretmenlik yapıp bir dershanede çalışarak stajyerliğimi kaldıracagım daha çook yolun başındayım deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.Özellikle ilk günleriniizi ilk derslerinizde neler oldugunu,en olumsuz olayları neler yaptıgınızı anlatabilirmisiniz?Yardımlarınızı bekliyorum paylaşırsanız çok sevinirim
Sevgiyle kalın

Canım benım ılk dersler tutumun davranışlarını ogrencıler ızleyecektır..
ılk başlarda bılgını test etmek ıcın abuk sabuk sorular soruyorlar..

Anlatacagın konuya bakarak ılk derse gır...

öğrenci psikolojisini hala az çok biliyorum ama liseliler ne durumdadır psikolojileri nedir bilmediğim için biraz korkuyorum açıkcası ama umarım çok problem yaşamam.sagol canım

eşim tarih öğretmeni ve il dışı tayinle samsun yada manisaya gitmek istiyoruz ama 2 yerinde merkezi ildışına açılmıyor sizce önümüzdeki yıllarda durum aynı mı olur önceki yıllarda durumlar neydi bu konuya vakıf olan arkadaşlardan yardım bekliyorum herkese saygılar

Merhaba.Ben Şırnak ta once düz lisede su andada anadolu lısesınde calısıyrum.Ayrca ek ders karsılıgında endustrı meslektede gorev yapıyorum.her 3 lısenın profılı cok farklı.Mesela endustrıde ders ısleyebılmek ıcın evlıya sabrının olması gerekır.Adamların ders ile hıc alakası olmadıgı gbı genelde saygısızlardı.Butun yıl ders anlatma umurlarında olmaz ve öğretmen olarak bır lezzet almassın kı bende almıyorum.Anadolu liseleri zekı oğrencılerdr ve ders nsıl gecer anlamssın bıle.Kendını eksık bıle hısseder ve daha cok alanına vakıf olmak ıstersın.Düz lise ise ortalama dıyelım ne ıyı ne kotu.Şunu eklemelıyım endustrının en guzel tarafı yazılı kagıtlarındakı komık cevaplardır.mesela bır bosluk doldurma sorusuydu parayı ıcat eden uygarlık.... dır demıstım adam mıdyatlılar yazmıstı.göktürklerin baskentı ankaraymıs mesela.guler mısın aglar kaydirigubbakcemile3mısınkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canım kac puanla Anadolu lısesıne gectın

yaa arkadaşlar yardım edermisiniz?karar veremiyorum 15 aylık kızım var.ilköğretimdeyim. ikili öğretimde öğleci olucam.ben coğrafyacıyım ve branş değiştirmek istiyorum okul değiştirmek riskli görünüyor meslek ve düz lise var tercihlerde şu an sınıf öğretmeniyim ve artık yoruldum.sizce branşımda daha rahat edermiyim .yoksa gençlerle uyum çok mu zor ders yükü nasıl boş günüm olurmu lütfen cevap!

ben de meslek lisesi ve düz lisede çalışıyorum,inan bana çok zor canım,yine de sen bilirsin

hocam ben yine cesaret edemicem öyle görünüyor.konulara uzak kalmışım hadi onu geçtim gençlere hitab ayrı bir meziyet.off galiba en iyisi aynı okula devam.daha rahat edeyim derken yanlış yapmaktan korkuyorum.

ben kesinlikle meslek lisesini tavsiye etmem.berbat ötesi gerçekten.admlar psikopat gibi sanki seçilmişte geliyorlar.ben haftanın 3 gunu anadolu lisesinde 2 gunude meslek lısısındeyım inanın o ıkı gun gecmıyor.ılkoğretimi bilmiyorum ama bu gencler durdan sustan anlamıyor kesınlıkle.sinirden bir derste bayılmıstım gercekten.akıl sağlığı bırakmıyorlar ınsanda.5 gun calısan arkadaslarımı hıc sormayım hele yenı atamalar öğretmen olduklarına pişman oluyrlar.ıyıce dusunun bence bebeğinizde varmıs.gercekten ınsan cok yıpranıyr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…