Çorbalar Tarhana Çorbası -Duru Nohut Sponsorluğunda

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.123
Herkese selam
Annem ameliyat olduğu için şimdi onun yanındayım. Dün kilerini karıştırırken bu mis gibi tarhanaları buldum. Kızım ve ben de tarhanayı çılgınca sevdiğimiz için dünden beri evde mis gibi tarhana kokusu eksik olmadı fırsat bu fırsat deyip yarışma içinde yaptım bizde faydalandık yine Kullandığım malzemelerin hepsi, tereyağı kuru nane anne yapımı tarhana maraştan gelme. Sunumdaki tüm malzemeler bahçeden toplandı

Malzemeler
Bir kase tarhana
İki kaşık tereyağı
Kuru nane
Bir su bardağı Tavuk suyuyla haşlanmış nohut
Kaynamış su

Önce bir tencereye tarhanaları alıp üstünü bir iki parmak geçinceye kadar su koyuyoruz.
Bi saat kadar bekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Nohutuda atıp bi taşım kaynatıyoruz.

Başka bir tavada tereyağı ve naneyi hazırlayıp üzerine döküyoruz.

yoreden yoreye tarhana yapımı degisiyormu ben ilk defa boyle tarhana gordum corbanın son goruntusu guzel gorunuyor naneli falan hemde bayılırım
Teşekkür ederim evet bu maraş tarhanası. Biz Hataylıyız ama annemde böyle yapar tarhanayı top top kurutur.

Ellerine saglik guzel gorunuyor yarismada basarilar:))
teşekkür ederim

Çok severim tarhanayı, çok da lezzetli görüyor.
Başarılar dilerim:)
teşekkür ederim vuslat

Ayy iste en sevdigim corba. Ellerine saglik. Bu bizim yorenin tarhanasi. Bunun o eksimsi tadina bayiliyorum. Yarismada basarilar diliyorum canim.
teşekkür ederim bende çok seviyorum tadını kıtır kıtır yiyorum arada

Bende ilk defa gördüm bu tarhanayı
Tarhana çorbası severek yaparım ellerine sağlık sunum da gayet iştah açıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…