- 11 Aralık 2015
- 6.602
- 8.284
-
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
Annem bu sene yapacak yine inşallah. Yaa nasip olsada sizede versem şimdi kötü oldum kandil günü canınız çekti
teşekkür ederim nanaKuzu ellerine sağlık, tarhana benimde yapabildiğim çorbalardançok severim evimde eksik olmaz. Ellerine sağlık, ben salçalı yapıyorum bu de böyle deneyeyim gerçi tarhananiz biraz değişik ama olsun yarışmada başarılar dilerim
aynen bende çerez gibi yiyorum atıştırmalıkohh mis gibi yagda yakılan nane kokusu burnuma geldi :), ben çorbasından ziyade o tarhanayı kıtır kıtır çerez niyetine yiyorum , çok seviyorum tadını , ellerine sağlık.
teşekkür ederim prensesEn sevdiğim çorbalardandır tarhana ve nedense bana hep yağmuru anımsatır.Çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım,sunumunda çok güzel yarışmada başarılar dilerim.
Bu arada yeni imajın da hayırlı olsun,ben de kim bu diyordum
bende açıkçası nohutlu ilk kez denedim. Normalde sade yaparım bide salçalı yaparım bazen.Elinize sağlık güzel görünüyor nohutlu ilk defa gördüm değişik bi tarif olmuş
evet toz hali daha pratik bekletme çok olmuyor. Bu taneli oluyorNe güzel her şey organik
Tarhananız çok farklıymış.
Biz tarhanayı mayalarken salça ve kırmızı biber de koyarız renk için ve toz halina getiririz epey pratik oluyor öyle hazır çorba gibi.
Ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim.
teşekkür ederim nanasalçalıda güzel oluyor evet. Denemeni isterim zira senden aldığım pideli köfte tarifiyle o akşam yemekte nirvanaya ulaşmıştım
Teşekkür ederimEllerine sağlık, bizim Sivas'ta da böyle yapılır tarhana :) Buna ek olarak biz naneli sosuna soğan ve salça da kavurup ekleriz. Nefis olur, soğan ayrı bir lezzet katıyor. Denemelisin
teşekkür ederimmmBen bu tarhanayı yirimmm
Bizim oranın tarhanası, eline sağlık :)
Yarışmada başarılar
teşekkür ederimUn halindeki tarhanayı bilenlere bu farklı gelecektir.Ama bir Malatya lı olarak çocukluğumun tarhanası diyebilirim.Malatya da da tarhana bu şekilde yapılır.Leziz görünüyor.Ellerinize sağlık ve bol şanslar
evet ama o biraz daha ince oluyor yaprak tarhana diyorlar. Ünivetsitede benimde arkadaşım maraştan getirirdi. Önce fırında ısıtırdık kıtır kıtır olurdu mis gibi cipsbu tarhana cips gibi de yeniliyor sanırım Maraşlı bir arkadaş memleketten getirip ikram etmişti hafif ekşimsi mayhoştu çok da güzeldi
Teşekkür ederim canım ablamcanım ellerine sağlıkkkkk enfesss olmuşşşş
Hemşeriye selam olsun:)Un halindeki tarhanayı bilenlere bu farklı gelecektir.Ama bir Malatya lı olarak çocukluğumun tarhanası diyebilirim.Malatya da da tarhana bu şekilde yapılır.Leziz görünüyor.Ellerinize sağlık ve bol şanslar
Hemşeriye selam olsun:)
Çok severim sıcacık tarhanayı,oh Miss ellerine emeğine sağlık BaşarılarHerkese selam
Annem ameliyat olduğu için şimdi onun yanındayım. Dün kilerini karıştırırken bu mis gibi tarhanaları buldum.Kızım ve ben de tarhanayı çılgınca sevdiğimiz için dünden beri evde mis gibi tarhana kokusu eksik olmadı fırsat bu fırsat deyip yarışma içinde yaptım bizde faydalandık yine Kullandığım malzemelerin hepsi, tereyağı kuru nane anne yapımı tarhana maraştan gelme. Sunumdaki tüm malzemeler bahçeden toplandı
Malzemeler
Bir kase tarhana
İki kaşık tereyağı
Kuru nane
Bir su bardağı Tavuk suyuyla haşlanmış nohut
Kaynamış su
Eki Görüntüle 1825590
Önce bir tencereye tarhanaları alıp üstünü bir iki parmak geçinceye kadar su koyuyoruz.
Bi saat kadar bekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1825591
Nohutuda atıp bi taşım kaynatıyoruz.
Eki Görüntüle 1825592
Başka bir tavada tereyağı ve naneyi hazırlayıp üzerine döküyoruz.
Eki Görüntüle 1825571
Eki Görüntüle 1825593
Eki Görüntüle 1825595
Eki Görüntüle 1825596
Eki Görüntüle 1825597
Teşekkür ederim kakaomÇok severim sıcacık tarhanayı,oh Miss ellerine emeğine sağlık Başarılar