Çorbalar Tarhana Çorbası -Duru Nohut Sponsorluğunda

Kuzu ellerine sağlık, tarhana benimde yapabildiğim çorbalardan :KK200: çok severim evimde eksik olmaz. Ellerine sağlık, ben salçalı yapıyorum bu de böyle deneyeyim gerçi tarhananiz biraz değişik ama olsun :KK33: yarışmada başarılar dilerim :KK36:

ohh mis gibi yagda yakılan nane kokusu burnuma geldi :), ben çorbasından ziyade o tarhanayı kıtır kıtır çerez niyetine yiyorum , çok seviyorum tadını , ellerine sağlık.

En sevdiğim çorbalardandır tarhana ve nedense bana hep yağmuru anımsatır.Çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım,sunumunda çok güzel yarışmada başarılar dilerim.:kk77:
Bu arada yeni imajın da hayırlı olsun,ben de kim bu diyordum:KK48:

Ne güzel her şey organik :KK200:
Tarhananız çok farklıymış.
Biz tarhanayı mayalarken salça ve kırmızı biber de koyarız renk için ve toz halina getiririz epey pratik oluyor öyle hazır çorba gibi.
Ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim.

Kuzu ellerine sağlık, tarhana benimde yapabildiğim çorbalardan :KK200: çok severim evimde eksik olmaz. Ellerine sağlık, ben salçalı yapıyorum bu de böyle deneyeyim gerçi tarhananiz biraz değişik ama olsun :KK33: yarışmada başarılar dilerim :KK36:
teşekkür ederim nana :KK200: salçalıda güzel oluyor evet. Denemeni isterim zira senden aldığım pideli köfte tarifiyle o akşam yemekte nirvanaya ulaşmıştım :rapci:

ohh mis gibi yagda yakılan nane kokusu burnuma geldi :), ben çorbasından ziyade o tarhanayı kıtır kıtır çerez niyetine yiyorum , çok seviyorum tadını , ellerine sağlık.
aynen bende çerez gibi yiyorum atıştırmalık:kk77: teşekkür ederim :KK50:

En sevdiğim çorbalardandır tarhana ve nedense bana hep yağmuru anımsatır.Çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım,sunumunda çok güzel yarışmada başarılar dilerim.:kk77:
Bu arada yeni imajın da hayırlı olsun,ben de kim bu diyordum:KK48:
teşekkür ederim prenses :KK200: banada bereketi anımsatıyor annemin mutfağını anımsatıyor tarhana:KK19: evet eski halimden eser yok şimdi :spor: o yüzden bide böyle olsun dedim :oops:

Elinize sağlık güzel görünüyor nohutlu ilk defa gördüm değişik bi tarif olmuş :KK19:
bende açıkçası nohutlu ilk kez denedim. Normalde sade yaparım bide salçalı yaparım bazen. :KK19: çok güzel oldu besleyici oldu özellikle kızım için :super: teşekkür ederim :KK200:

Ne güzel her şey organik :KK200:
Tarhananız çok farklıymış.
Biz tarhanayı mayalarken salça ve kırmızı biber de koyarız renk için ve toz halina getiririz epey pratik oluyor öyle hazır çorba gibi.
Ellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim.
evet toz hali daha pratik bekletme çok olmuyor. Bu taneli oluyor :kk77: tarhananın her hali güzel :halay: teşekkür ederim :KK200:

Ellerine sağlık, bizim Sivas'ta da böyle yapılır tarhana :) Buna ek olarak biz naneli sosuna soğan ve salça da kavurup ekleriz. Nefis olur, soğan ayrı bir lezzet katıyor. Denemelisin :kk77:

Un halindeki tarhanayı bilenlere bu farklı gelecektir.Ama bir Malatya lı olarak çocukluğumun tarhanası diyebilirim.Malatya da da tarhana bu şekilde yapılır.Leziz görünüyor.Ellerinize sağlık ve bol şanslar :KK37::KK37:

Ben bu tarhanayı yirimmm:kk77:
Bizim oranın tarhanası, eline sağlık :)
Yarışmada başarılar
teşekkür ederimmm :KK15:

Un halindeki tarhanayı bilenlere bu farklı gelecektir.Ama bir Malatya lı olarak çocukluğumun tarhanası diyebilirim.Malatya da da tarhana bu şekilde yapılır.Leziz görünüyor.Ellerinize sağlık ve bol şanslar :KK37::KK37:
teşekkür ederim :KK60: evet birçok kişi farklı görünüyor dedi :KK37:

bu tarhana cips gibi de yeniliyor sanırım Maraşlı bir arkadaş memleketten getirip ikram etmişti hafif ekşimsi mayhoştu çok da güzeldi :kk77:
evet ama o biraz daha ince oluyor yaprak tarhana diyorlar. Ünivetsitede benimde arkadaşım maraştan getirirdi. Önce fırında ısıtırdık kıtır kıtır olurdu mis gibi cips :KK5: teşekkür ederim :KK37:

Herkese selam :rapci:
Annem ameliyat olduğu için şimdi onun yanındayım. Dün kilerini karıştırırken bu mis gibi tarhanaları buldum.:KK54: Kızım ve ben de tarhanayı çılgınca sevdiğimiz için dünden beri evde mis gibi tarhana kokusu eksik olmadı :KK19: fırsat bu fırsat deyip yarışma içinde yaptım bizde faydalandık yine :halay: Kullandığım malzemelerin hepsi, tereyağı kuru nane anne yapımı :KK200: tarhana maraştan gelme. Sunumdaki tüm malzemeler bahçeden toplandı:super:

Malzemeler
Bir kase tarhana
İki kaşık tereyağı
Kuru nane
Bir su bardağı Tavuk suyuyla haşlanmış nohut
Kaynamış su

Eki Görüntüle 1825590

Önce bir tencereye tarhanaları alıp üstünü bir iki parmak geçinceye kadar su koyuyoruz.
Bi saat kadar bekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Eki Görüntüle 1825591

Nohutuda atıp bi taşım kaynatıyoruz.

Eki Görüntüle 1825592

Başka bir tavada tereyağı ve naneyi hazırlayıp üzerine döküyoruz.

Eki Görüntüle 1825571

Eki Görüntüle 1825593

Eki Görüntüle 1825595

Eki Görüntüle 1825596

Eki Görüntüle 1825597
Çok severim sıcacık tarhanayı,oh Miss ellerine emeğine sağlık Başarılar

X