Saç Rengi ve Saç Boyama Tarçınla Saç Rengini Açmak

tığla röfle yapmayı biraz detaylı anlatabilir misin canım merak ettim de : )

Sagol canim. Degisiklik istiyor iste kadinlar arada, onu da artik boyasiz ve saclarima zarar vermeden yapmak istiyorum. Ben extrait dorayla ilgili konu actim bir arkadas o ürünün pek dogal olmadigini söyledi. Koyu renk saci bile rahatlikla aciyormus o yüzden biraz korktum. Saclarimi acayim derken bir de yipratmayayim. Su siyah boyadan tamamen kurtulunca belki alip denerim sac uclarina.
Hadi bakalim umarim ise yarar. Ben de bugün tresan papatyaliyi aldim iceriginde sitrik asit var ama setrimonyum kloriti göremedim Umarim ise yarar ya cok heveslendim.

tığla röfle yapmayı biraz detaylı anlatabilir misin canım merak ettim de : )

tek ihtiyacın olan bir delikli bone, bir adet tığ,ince bir boya fırçası(sentetik) ve öncesinde simetrik ayrılmış saçlar....gerisi hayalgücüne kalmış.....röflelerin kalın mı ince mi yada sık mı seyrek mi olacağına kendin karar vereceksin artık.....piyasada satılan hazır paket röfle setlerinin içinde gerekli malzemelerin hepsi zaten bulunuyor....ben almıştım fakat içindeki bu saydıkalrım dışındaki ekipmanı kullanmadım....yanlış anımsamıyorsam natural colors röfle setiydi o zaman aldığım..

kızlar benim saçım kahve-kumral gibi birsey doğal ama. napmalıyım bende nasıl olur tahmininzce:S

saçının ufak bir tutamında deneyebilirsin,,,,saç kremi+tarçın ...ve streçle bone yapmak gereksiz olacağından bu durumda, ufak bir alüminyum folyo da işini görür kapatmak için....baktın 18 saat sonrası durum farketmemiş pek,saç kurutma makinesi ile orta düzey ısıtıp bi kaç saat daha beklersin....bu da işe yaramazsa artık bir bardak soğuk su zamanıdır,derim

çok ilginç geldi bu işlem bana ama benımde saçlarım rengi sıyah boyalı uzun süredir böyleyim acaba ben yapsam nasıl birsey olur.kuaforde açtırmak ıstıyorum saçımın rengını ama çok yıpranır dıye korkuyorum

Tatlım siyah boyalıyı açmaz hiç o kdr saat bekleme.normal saçı bile 1. Denemede cok az fark ettiriyor, bikaç kez yapmak lazım.

ben bi kısmında denedim amz streçlemeden.hafif ağarttı rengi.

foto eklemedim daha evvel hiç ama becerebilirsem koyucam öncesi ve sonrası olarak.... en fazla kaç mb'lik foto yüklenebiliyor,deneme yanılma yapıyım bakıyım bi...:26:

..denemeeeeeee:)

tarçın uygulamasından sonra çok az da olsa renk farketti fakat arkadaşlar fotolardaki pozlama farkından ve ekranlarınızın kalibrasyon ayarlarının farklı olmasından ötürü bunu net göremeyebilirsiniz...bir fikir olsun diye yine de ekledim resimlerimi.....normalde orjinal saçım soldaki resimde görüldüğü üzere kızıl yansımalı koyu kestane,,sağdaki de uygulama sonrasındaki rengi.....bir kaç kez daha uygulama tekrarlanırsa bence daha güzel ve belirgin bir sonuç yakalamak olası.....buarada ben yaptığım streç bone üzerine ara ara da fön makinesi ile ısı uyguladım....saç kremi kullandım buarada (herhangi bir yağla yapmadım....) ilgilenen herkese kolay gelsin...

Son düzenleme:

Tatlım formülü uyguladıktan sonra sanki daha bi iyi olmuş yani ben beğendim. Yalnız bişey sorucam saçlarında boya varmıydı yani benim saçlarım boyalı acabaa tutarmı ? :44:

detaylı anlatılmamış
yumuşatıcı ile tarçını karıştırıp gelişi güzel saçımıza yedirecekmiyiz
yoksa tutam tutam alıp röfle yapar gibimi yapacaz
anlamadım

Tatlım formülü uyguladıktan sonra sanki daha bi iyi olmuş yani ben beğendim. Yalnız bişey sorucam saçlarında boya varmıydı yani benim saçlarım boyalı acabaa tutarmı ? :44:

boyalı saçta tutarmı tam kestiremiyoruz çünki şuana kadar ilk deneyen benim....benim saçımda boya yok açıkçası...kendi orjinal rengim koyu kestane kızıl yansımalı....o kızıl yansımalar da kepek şampuanı kullandım bir süre,o yüzden iyice belirginleşti.....belki de bu yüzden etkili olmuştur bende de diye düşünüyorum.....boyalı saçta deneyebilirsiniz bence....olmazsa da saçı yıpratan bir uygulama değil zaten,,,sadece bol bol tarçın kokusu kalıyor saçta....benim hoşuma giden bir aroma olduğu için ondan da rahatsız olmadım açıkcası.... ben dediğim gibi kremle denedim ve ısı uyguladım ama bir başkası sanırım zeytinyağı ile yapmayı düşünüyordu.....o resim koyarsa ona da bakıcaz işde....deneysel çalışma resimlerine her zaman açığız....

detaylı anlatılmamış
yumuşatıcı ile tarçını karıştırıp gelişi güzel saçımıza yedirecekmiyiz
yoksa tutam tutam alıp röfle yapar gibimi yapacaz
anlamadım

aslına bakarsanız topik sahibi ben değilim.... bu detayları onun vermesi lazım fakat ben kendi yaptığımı anlatabilirm: bildiğimiz toz tarçını ne çok sıvık ne de çok katı olacak şekilde,orta kıvamda ama akışkan tarzda; saç kremi ile ,bir kapta iyice karıştırıyoruz.....burdaki saç kremi kanımca herşey olabilir,,benimkisi elseve nutri gloss ışıltı veren kremdendi.... gerçekten de ışıltı ve parlaklık veren bir krem....homojen bir karışım elde edip bunu saçıma yedirdim masajla...sonrasında streç bone ile kapatıyoruz.....ara ara ısı verdim fön makinesi ile....bunun maksadı da tarçın içindeki renk veren maddeyi ısı ile aktivize etmek...(bunu genel bilgime dayanarak uyguladım) toplam beklme saati 10 saatten az olmamalı....10 saati aşarsa da zararı yok.....sonra ılık su ile duruladım saçımı iyice.....şampuan yapmadım,saçlarım temizdi çünki....hepsi bu..tarçın kokusu da benim çok hoşuma gitti açıkcası,,kesif ve kalıcı bir koku saçta...

Son düzenleme:
tarçın ve krem miktarı saçınıza bağlı.boya yapar gibi bir kaseye hazırlayın karışımı.ve sonunda da streç filmle sarıcaz saçları.ısı da uygulanabilir hızlandırmak için.kumral boyalı saçımda boyayı biraz ağarttı arkadaşlar ama 1 tutamında denedim. Çok yoğun tarçın kokusu oluyo ilk gün bilginize:)

@meriSu,,,,gel topiğine sahip çık,,,çalıcam yoksa...şaka bi yana,resim bekliyoruz,,,ayrıca boyalı saçta ne gibi sonuç alırız diyen ark.lar var......top sende,,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…