Öncelikle uyarırım kızlar bu yöntem sarışınlara uygun değil
Elinize bir parça saç kremi ve saçınıza yetecek kadar tarçını alıp,iyice yediriyorsunuz saçınıza. Streç filmleyip 6-8 saat bekliyoruz. Karamelimsi gölgeler elde ediyoruz. Saça kızıl yansımalar vererek açıyormuş. Denemedim ama en kısa zamanda denicem. :90:
tam da soğan kabuğumu kaynatsam derken,bu imdadıma yetişti.....evde tarçın var bol miktarda ama saç kreminin özel bir yanı varmı? örneğin illa krem formunda mı olması lazım sıvı olsa??...paylaşım için teşk....
Bence sac kremi yerine zeytin yagi, badem yagi gibi besleyici yaglar kullansak daha iyi. Krem bolca silikon iceriyor, bu da sac diplerini tikar. Zaten diplere sürmeyin kremi diyorlar.
yağlarla tarçın içindeki renk veren madde fermante olmayabilir bence...saç kremi deniliyorsa illa vardır bir mantığı..... silikon bir uygulamada saça zarar veren bişiy değil hem canım,korkma yani,,o bahsettikleri uzun süreli kullanımlar için.....yanlız bendeki saç kremi şuan elseve nutri-gloss inci proteinli olan....kıvamı eriyik şeker gibi,,,sanki bu iş için kullanmaya pek müsait değil,,o yüzden ben de sıvı saç kremi olurmuki diye sormuştum:26: bilen çıkmadı....:86:
Dogru aslinda. Silikon diye diye öyle bir korktu ki artik gözüm, her banyo sonunda saclarimin diplerini sabunluyorum iyice temizlensin diye. Arkadas yag olur demis istersen onunla dene, ise yaramazsa kremle denersin. Saclarin dogal renginde mi? Bir de sunu sorayim belki bilgin vardir; Tresan papatya özlü sampuan kullanmaya baslayacagim. Sacin rengini bir miktar aciyormus, gercekten etkili midir acaba?
canım,,aslında silikonun yağ çekme özelliği de vardır saç dibinden....bu anlamda çok kötü sayılmaz çok aşırı yağlanma sürecine girdiğinde saçlar ama herkesin gözü korkmuş evett,,,yağla denemem çünki dediğim gibi yağ asitleri ile pigment taşıyan maddeler fermante kolay kolay olmazlar,etkileri sınırlı kalır....sanırım topiği açan arkadaş da tam olarak bilmiyor bunu...kimya mesleğim olmasa da uzmanlık alanlarımdan sayılır...saç kremi olmasındaki maksat sitrik asit içeriyor olduğundan kanımca....sitrik asit ile tarçın çok daha iyi çalışır ama bu uygulamanın öyle tek seferde çok bariz sonuç doğuracağını sanmıyorum...ancak muhtelif tekrarlanan uygulamalardan sonra aahh işde oldu denebilir....ilerki günlerde deneyeceğim zaten,sabredersem ...saçımda şuan itibari ile boya yok çünki.... bu işlemden sonra yeni renk seçimine gidecem papatya özlü şampuan hiç kullanmadım açıkcası ama içerdikleri kısmında sitrik asit ve setrimonyum klorit varsa,papatya ile birlikte saçın açılır....ama tabi bariz dore olmaz,oksit rengi(pas rengine benzer)koyu tabanlıysa saçın....kepek şampuanları da saç rengini açıyor mesela,,elseve-citrus böyle bir ürün ama en az 2-3 ay kullanman gerekir,,,,tresanın saç kremini pek beğenmemiştim ben....şampuanları umarım ki iyidir....şu kayın ağaçlımıdır nedir saç toniği var bi de meşhur,,denediysen lütfen yaz gözlemlerini,,,,ne zman markete gitsem elim bir ileriye gidiyor bir geriye gidiyor rafta....karar veremiyorum..saç dibim yağlı değil ama hacim verir diyor....alıp almamakta kararsız kalıyorum diplerin iyice kurumasından endişelendiğimden,,,,
saçma geliyor bana bu uygulamalar
bence çok hoş bir renk canım,,açılmadan bile kullanılabilir.... papatyayı dene bakalım,istediğin ölçüde performans verecekmi,,,,bir de extrait dore diye yanlış anımsamıyorsam bir ürün var,o da nispeten doğal bir açıcı sanırım,tam emin değilim, içeriğini görmedim....tarçını bekleyin,,Heh iste bu benim sac rengim.Loreal 7.31 koyu kumral dore küllüymüs adi. Hem küllülük var hem dorelik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?