- Konu Sahibi delidumrul
-
annesinden yana bi derdi olduğunu söylemio ki bana o ben annemeden memnunum dedi dün.
kadın şöyle bi zihniyet.ev hanımı ama çocuk işe giderken bi kalkim kahvaltı hazırlim falan yok. adam canım bişey istiyo dio mesela benim annem bugün olmasa yarın yapar kadının umrunda deil. hatta anneme bazıları çocuk ne yemek istese yapıyo çocuğun her istediği yapılır mıymış hiç demiş. şok oldum tabi ben. ben ailemden böyle bişey görmedim ki hiç.
adamın giycek esyası kalmıyo kadın hala çamaşır yıkamıyo ya.
bunları bana anlatıyo bende geçende evlenince rahat edersin ben kahvaltıda hazırlicam istediğini de yapcam dedim o dengesiz naptı saol hayatım dicene bana kızdı ya!
insanlar özellikle erkek anneleri çocuklarını kendi malı gibi görmekten vazgeçtikleri gün bunları konuşmamıza gerek kalmayacak.doğurmak tapusu size ait demek değildir.bi eşya yada üstünüze zimmetli bir mal değildir çocuklar.saygı da karşılıklı bir şeydir. o insanın bağımsız bir birey, kendini ait düşünceleri ve değer yargıları olan bi insan olacağını kabul ederek dünyaya getirmelisiniz.
acaba ben sizin kızınız olsaydım da böyle mi düşünecektiniz.
haklıya hakkını vermek gerek.karakteri düzgün bir insan durumu idare etmek için herkese sen haklısın demez.evlenen bi insanın ilk ailesi de evlendiği insan, çocukları olur.sonra annesi babası gelir.bunu kabullenemeyen zaten anasının evinde otursun evlenmesin. ki ben her zaman 'bu dünyada anamdan babamdan önce benim için sen gelirsin' cümlesini nişanlımdan duyan biri olarak bu ikili oynama davranışını çok saçma buluyorum.
bak canım yazılanlara dikkat et herkes kendi eşinden bir parça benzerlik buldu burda
erkekler
1.vurdumduymazdır
2.zora gelince ağlarlar
3.annelerinden asla vazgeçmezler çocuk gibidirler
4.asla ince düşünemezler
seninkide bu durum.bu yaşadıklarına ayrıl demeye getirenler olmuş
eğer bundan ayrılacaksan şu k.k. da birleşip bir avukat tutalım daha ucuza gelir hepimiz boşanalım ozaman.kalıbımı basarım evli birkaç kişi kalır sadece.o benim kocam melektir hikayelerine de inanma erkeklerin aşağı yukarı hepsi aynıdır.
e canım onlar malum anaları. şimdi bide bak ben böle erkeğim deyip, anlarına etrafındakilere hava atacaklar. evlenme mevzusuna gelince bedava hizmetçi alıyolar. niye evlnemesinler ki. yemek yapan, çamaşır yıkayan, herşeyi önüne hazır koyan bedava hizmetçileriz. ebide malum konuda da hizmet eden birilerinin olması gerek :jeyyar: bu yüzden evleniyolar canım. yani daha rahat etmek için. daha düzenli bir hayat için. her anlamda:)))) ama bunları yapanda böyle tepemize çıkaranda biz kadınlarız.malesef erkek egemenliği olana bir toplumuz. valla eşim hastaneden nöbet çıkışda olsa beraber girip mutfağa bişeyler hazırlarız. yada ben ortalığı toplarken o çocukla ilgilenir. yada bi misafir gelse herşeyiyle ilgilenip, bana destek olur. işine gelmezse kendisi bilir. ama malesef her kadın bunu yapmıyor. anacak kocalarını pışpışlayıp duruyor. öyle bir kaybetme korkusu yaşıyolarki ne yapsa eşi kabulü. sanki dünya eşlerinin merkezinde dönüyor. yani eşi olmasa dünya duracak. bakın erkelre hangisi böyle düşünür Allah aşkına.
Senin nisanlin anamdan babamdan önce sen gelirsin
diyip bir densizlik sergilemisse katlanacagin sonucta
bu olur...
Hic bir erkek anasini babasini karisina coluguna
cocuguna degismez her zaman icin arada bir denge
kurmak zorundadir yoksa yürümez...
Bayan icin de gecerli bu ,ancak gördügümüz gibi
bayanlarin cogu evlenince daha cabuk ailesini
unutabiliyor buda onlarin yararina olmuyor zaten...
dikkat edin böyle ne demekmiş annesine laf söylemek haksızsın demek falan diyenlerin hepsi erkek anasıdır :)
Erkekler durup dururken eski konuların açılmasından hoşlanmazlar . Ama biz kadınlar nedense yapılanları unutmuyor sürekli dillendiriyoruz. . Birnevi içimizi rahatlatıyoruz.Neyse . . Kayınvalidenle aranızda herzamn bi mesafe olması taraftıyım.Buzamana kadar koymadıysan Bundan sonra bu problemleri tekrar yaşamamk için koymalısın. Toplum içerisinde seni incitecek laf söyleniyorsa kimsenin karışmasına gerek yok bence.Ben olsam gerek duymam.Herkese verecek mutlka bi cevabım olur.Kimsenin bana kol kanat olmasına ihtiyaç duymam.Kolda kanatta kendim olurum. Böyle şeyler için nişanlına kızmana gerek yok.
Deli Dumrul varsayalım ki sen haklısın (haksz olduğunu düşünmüyorum ama fevri olduğunu düşünüyorum) ne yapmayı düşünüyorsun nişanlını kaybetmeye değer mi incir çekirdeğini doldurmayan bir konu belki bende senin yerinde olsam böyle davranırdım ama hayat alttan almayıda öğretiyor kisme kayınvalidesini sevdiğinden degil eşimin hatrı diye düşünerekten hareket ediyor biraz daha sakin olup olgun düşünürsen daha hoş olur bence tabi demesi kolay biliyorum uygulaması zor ama hayat hep bişeyler öğretiyor zamanla öğreniyoruz sabretmeyide tahammülüde ..
bu olaylardan sonra bana noldu size anlatayım. ben artık bu adamın benim arkamda durmayacağını, kardesinin kaynanasına cevap vermemek için benim gururumu bile bile ezmeye razı olduğunu, yani kısacası o kadın kadar değerim olmadığını, kardesinin kaynanasının bile onun için benden daha önemli olduğunu, annesinin ve kardesinin tepkisini çekmemek için beni satmaya, çiğnetmeye hzır olduğunu hissediyorum.
bu olaylardan sonra bana noldu size anlatayım. ben artık bu adamın benim arkamda durmayacağını, kardesinin kaynanasına cevap vermemek için benim gururumu bile bile ezmeye razı olduğunu, yani kısacası o kadın kadar değerim olmadığını, kardesinin kaynanasının bile onun için benden daha önemli olduğunu, annesinin ve kardesinin tepkisini çekmemek için beni satmaya, çiğnetmeye hzır olduğunu hissediyorum.
tek bir örnekle bukadar sonuca varabilmen çok acımasızca değilmi.bak ben burda bazı nişanlı bayanlara direkt ayrıl dedim.yani öyle çek sineye kocanın dizinin dibinde oturcu zihniyete asla sahip değilim.fakat o kadının senden daha değerli olduğu konusunda yanlışsın.böyle birşey mantıken mümkün değil.eğer söylediğin gibi olsaydı seninle nişanlanmazdı tabiki değerin varki evlenmeyi düşünüyor seninle.üslubu seni tatmin etmeyebilir ama bukadar kendini değersiz hissettirecek bir durum yaşamamışsın.çok abartıyosun gerçekten abartıyosun
tek bir örnekle bukadar sonuca varabilmen çok acımasızca değilmi.bak ben burda bazı nişanlı bayanlara direkt ayrıl dedim.yani öyle çek sineye kocanın dizinin dibinde oturcu zihniyete asla sahip değilim.fakat o kadının senden daha değerli olduğu konusunda yanlışsın.böyle birşey mantıken mümkün değil.eğer söylediğin gibi olsaydı seninle nişanlanmazdı tabiki değerin varki evlenmeyi düşünüyor seninle.üslubu seni tatmin etmeyebilir ama bukadar kendini değersiz hissettirecek bir durum yaşamamışsın.çok abartıyosun gerçekten abartıyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?