• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tarafsız gözlerin tavsiyelerine ihtiyacım var

bana sonuna kadar haklısın kimse seni istemediğin biriyle görüşmeye zorlamicak dedi mesela. sonra annesi bana o kim oluyo ki sana bana sormadan söz veriyor yok öyle bi söz diyor. o da bir anda bana verdiği sözü unutuyor.

yahu nişanlınla konuştuğun şeyi niye annesine anlatıyorsunki. sana verdiği sözü unutmuyor aslında. hala o insanlarla yaşıyor. sen ayrılıp evine gittiğinde o yine o ailenin yanında. nasıl kötü olsunki. valla ne yalan söyleyeyim nişanlınada acıdım, arada feci kalmış. adam sana söz veriyor, sende gidip annesine söylüyorsun söz verdi diye. olacak iş değil.

Nişanlınıza hak vereceğim ve anlamaya çalışacağım tek şey,
bu konunun durup durup açılması bir erkeği sıkar.
Tabi bu yaptıklarını değiştirmiyor.
Mevzulardan bahsetmemişsiniz, kim ne kadar haklı ya da haksız bilemem.
Ama sizin hissettikleriniz eğer gerçek ise,
kayınvalide baskı kurma çabasında ise ve dediğiniz gibi
nişanlınız size hakaret edilirken, emir verilirken,
susup oturuyorsa, böyle birinden hayır geleceğini sanmıyorum.
Anne olmak herşeye karışma, herşeye karar verme, hakaret etme, emir verme,
hakkını vermiyor kimseye, herkes karşıdakine insanca davranacak.
Nişanlınız da haklıysanız annesi de olsa hakkınızı koruyacak elbette.
Tabi bunun için önce annem o benim ne yapsa haklıdır gibi at gözlüğüyle bakmamalı.
Aradaki dengeyi ancak size ve annesine gereken hakkı verdiği sürece sağlar.
Hep annem haklı diye bakarsa, bir süre sonra siz de tahammül edemezsiniz,
ki zaten şimdiden başlamış, iyi değerlendirin bu haraketleri sonra çok geç oluyor.
Yalnız devamlı aynı konuyu açıp hak vermesini istiyorsanız,
bu nişanlınızı da yorar ve böyle tepkiler verebilir.

o gün bu konu yüzünden çok ağlamıstım. bi arkadasımla konusmustum ve yaralarım depresti doğal olarakta aksam suratım asıktı bende yaşadığımı onunla paylaşmak istedim yanımda olduğunu bi kere daha duymak isteedim.durduk yere keyfimden açıp açıp niey kendimi de onu da üzeyim

bakın ben kendimi ezilmiş dalga geçilmiş gururu kırıkmış ve böyle olduğu içinde bu derdini anlatınca üstüne kızılmış hakaret edilmiş bi insan gibi hissediyorum şu anda.
bana hep sen sus sen şöyle yapcaksın böyle yapcaksın yoksa ayrılcaksınız dediler.benimle dalga geçenler zahmet edip bi msj bile atmazken özür için ben mağdurlken üstüne gidilen insan oldum.gururum çok kırıldı diyorum. bazıları için bu önemsiz bişey olabilir ama benim için bi insana edilebilcek en büyük hakaretti öyle düşünüp kendinizi benim yerime koyun

ben kendimi senin yerine koyamasam emin ol bu yorumları yapamam.

kendimi her seferinde mecbur kalıp anlatoyorum oysa bu senin konun ama beni sende anla diye yazıyorum zamanında bırak ben görümceyi nişanlımın arkadaşı yüzünden ne kadar kırıldım.arkadaşını savundu düşünebiliyormusun.ama ben farkettimki yıpranan ben oluyorum.düşün şimdi görümcenin çokmu umrunda gülüp eğleniyodur şu an.sen ne yapacaksın tartışıp nişanlınla aranı dahada soğutacaksın.o insanları fazla umursamıyormusun sence.yaptıklarını elbette ödeteceksin ama böyle değil.gitmem gelmem diyosun haklısında ama bunun için k.validenle tartışman hata işte kabul et bunu.yine gitme ama zamanında ve sessizce yap bunu.ancak ozaman anlarlar yaptıklarını.mesafe koy ama bunu dillendirme bile.bak nişanlının aslında anlattığına göre seni suçladığı yada destek olmadığı falan yok.sadece kendince çoğu erkek gibi olayı kapatma yönteminin bu olduğunu sanıyor.bu erkeklerin en büyük hatası zaten zannediyorlarki bize evet sen haklısın derlerse kıyamete kadar görümceye düşman olacağız zannediyolar.ben seni anlamadığımdan değil sadece yöntemin yanlış

yahu nişanlınla konuştuğun şeyi niye annesine anlatıyorsunki. sana verdiği sözü unutmuyor aslında. hala o insanlarla yaşıyor. sen ayrılıp evine gittiğinde o yine o ailenin yanında. nasıl kötü olsunki. valla ne yalan söyleyeyim nişanlınada acıdım, arada feci kalmış. adam sana söz veriyor, sende gidip annesine söylüyorsun söz verdi diye. olacak iş değil.

kadın bana bunu yapacaksın diye emir verip tehdit ediyor. napsaydım. böyle bişey yapmama gerek yok çünkü bunu yapmama gerek kalmayacağına o bana söz verdi dedim.

bence bu olay sizin ilişkinizi tekrar gözden geçirmeniz için bir ikaz niteliğinde ve basite alınacak birsey de değil. sen unutamıyorsan ve surekli aklına gelicekse ve mutsuz olacaksan böyle kaynanayla ömür boyu mutsuz olma ihtimalin yüksek. ama kendini değiştirip soylenenleri kulak arkası yaparsan sevdiğin erkekle mutlu da olabilirsin. önemli olan senin ne istediğinde. değişmek kolay değil biliyorum ama istenince sevdiğin insan icin bunu başarabilirsin

Ne dersen de asla beklediğin o cevabı duyamazsın sadece hayal edersin..hiç bir erkek anasına toz kondurmaz..Ben de kayınvalidemle yaşıyorum..eşim anasının huyunu bilir oda tartışır ama ben bişey desem kadıncağız yaşlı falan tansiyon hastası olur.Benimde 3 yaşında bir oğlum var..Bana laf söyletmez..gerekirse babasına bile saldırır demek ki erkekler böle

ben kendimi senin yerine koyamasam emin ol bu yorumları yapamam.

kendimi her seferinde mecbur kalıp anlatoyorum oysa bu senin konun ama beni sende anla diye yazıyorum zamanında bırak ben görümceyi nişanlımın arkadaşı yüzünden ne kadar kırıldım.arkadaşını savundu düşünebiliyormusun.ama ben farkettimki yıpranan ben oluyorum.düşün şimdi görümcenin çokmu umrunda gülüp eğleniyodur şu an.sen ne yapacaksın tartışıp nişanlınla aranı dahada soğutacaksın.o insanları fazla umursamıyormusun sence.yaptıklarını elbette ödeteceksin ama böyle değil.gitmem gelmem diyosun haklısında ama bunun için k.validenle tartışman hata işte kabul et bunu.yine gitme ama zamanında ve sessizce yap bunu.ancak ozaman anlarlar yaptıklarını.mesafe koy ama bunu dillendirme bile.bak nişanlının aslında anlattığına göre seni suçladığı yada destek olmadığı falan yok.sadece kendince çoğu erkek gibi olayı kapatma yönteminin bu olduğunu sanıyor.bu erkeklerin en büyük hatası zaten zannediyorlarki bize evet sen haklısın derlerse kıyamete kadar görümceye düşman olacağız zannediyolar.ben seni anlamadığımdan değil sadece yöntemin yanlış

ben zaten baştan söylemedim. bayramda karşılastık görümcem ve nişanlısıyla bize geldiler çünkü. ama gene gelmişken bi özür dileyelim bayramdır falan yok tabi.sonra kadın beni aradı onları misafir etmişsin konusmussun ama gülüp eğlenmemişsin suratın asıkmış böyle olmicak hiç bişey yokmus gibi gülüp eğlenceksin diyo.misafir etmem de yetmiyo yani kadına.

bir erkek annesi gelini olacak kiza
istedigim gibi davran yoksa ayrilirsin deme hakkina sahip degildir
bunu hak goren arkadaslar var buna sasiyorum bende
konuyu her zaman acmamak lazim
burasi dogru
nisanlinin bu konuda cani SIKILMASA kizmazdi sana
ama evlendikten sonra neler olur bilemem
simdiden oyle yapiyorsa annesi

nişanlından bekleme cnm..sende olsan annen haksız bile olsa nişanlının önünde onu ezdirmezsin tabi ama aile içinde tartışır gerekirse annenle konuşmazsın öle değilmi..belkide seni arkandan savunyordu kii savunuyo dedin bırak ozaman onu pişman etme hergün asık suratla..sen masum görünki ailesinin kötü niyetli oldugunu görsün..yapacagın tek şey arana mesafe koyarak insanlarla görüşmek.nişanlında zaten ezdirmez seni..ama annesine SENİN ÖNÜNDE bu lafları sölemesini beklemen bencillik bence..bırak arkandan savunsun sende bilmiyomuş gibi rol yap..

inşallah herey yolundadır..

Ne dersen de asla beklediğin o cevabı duyamazsın sadece hayal edersin..hiç bir erkek anasına toz kondurmaz..Ben de kayınvalidemle yaşıyorum..eşim anasının huyunu bilir oda tartışır ama ben bişey desem kadıncağız yaşlı falan tansiyon hastası olur.Benimde 3 yaşında bir oğlum var..Bana laf söyletmez..gerekirse babasına bile saldırır demek ki erkekler böle

ya tamam bana gelip anneme kızdım demesin ama bari ben onunla konustum hallettim desin ya. konussa der bunu. eminin anamı üzmim diye konuyu bile açmıyodur.

nişanlanıp evlenince maalesef erkeklerde bazılarında birkaç bazılarında büyük değişiklik oluyor bu da sanırım artık sahiplenmenin o insanla bi ömür geçireceğinden dolayı ona alışmanın sonucu nasılsa bundan sonra kaybetmem diye rahat davranıyolar bence üstünden zaman geçmiş bir konuyu tekrar açmak saçma ve gereksiz olmuş .sanırım siz tatışma esnasında tam olarak kendinizi savunup ifade edemediniz ve sürekli aklınızda bu olayla meşgulsunuz keşke şunuda söyleseydim diye ayrıca nişanlınız zaten size hak vermiş annesinin haksızlığını anlamış sizin yanınızda yer almış daha nedir istediğiniz siz ailesiyle muhattap olmazsınız olur biter hiçbir evlat anasına bu şekilde karşı çıkmaz oğluna çok büyük kötülük edecekki bu şekilde bi savunmayla karşılaşsın.

btütn sayfaları teker teker okudum. bi defa nişanlının ailesi haksız. ama bunlardan dolayı nişanlını suçlama. bu sadece ilişkine zarar verir. artı nişanlına annesini sürekli kötülersen malesef erkekler bizim gibi olayı detaylı değil yüzeysel düşünürler ve anlattığın şeyler ters teper ailesi daha kıymete biner. sen bence fazla yüz göz olma. hatta uzun bir süre hiçbişeye tepkide verme, hatta kayınvalidenin senden yapması istediği şeylere bile tamam de ama yine nişanlınla konuları hallet ve kendi bildiğini oku. ama bunları tatlı dille ve sabırla yapacaksın. malesef erkekleri ben yontulmamış bir odun olarak görüyorum kadına düşende bu odunu sabırla yontup,işleyip şekil vermek. ama gerçekten sabır ve emek istiyor. bunu başarırsan akli dengesi yerinde olan her erkekle anlaşırsın.
ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim. daha nişanlıyken ailesi bu kadar sizi huzursuz edip, tehdit eder tarzda davranıyolarsa bunlar ya cahi yada seni istemiyolar. bence olaya bu açıdan bakıp 2 defa düşün derim. çünkü evlensen daha çok içiçe gireceksin bu aileyle. bunlara sabredebilecekmisin bence bunları düşün. çünkü cahile laf anlatmak zordur. ne anlatsan,ne söylesen yineden kafası basmaz,bildiğini okur. çünkü bildiği odur, ona göre doğru odur.
ha bu arada hiçbir erkek AİLESİNİ ATMAZ!!!!!! hatalıda olsa hatalılar demez. tecrübeyle sabittir:))) kendine söyler ama içinden. sana yine söylemez. erkekler böyel. bir tek senin nişanlın böyle değil.

nişanlından bekleme cnm..sende olsan annen haksız bile olsa nişanlının önünde onu ezdirmezsin tabi ama aile içinde tartışır gerekirse annenle konuşmazsın öle değilmi..belkide seni arkandan savunyordu kii savunuyo dedin bırak ozaman onu pişman etme hergün asık suratla..sen masum görünki ailesinin kötü niyetli oldugunu görsün..yapacagın tek şey arana mesafe koyarak insanlarla görüşmek.nişanlında zaten ezdirmez seni..ama annesine SENİN ÖNÜNDE bu lafları sölemesini beklemen bencillik bence..bırak arkandan savunsun sende bilmiyomuş gibi rol yap..

inşallah herey yolundadır..

benim önümde söylemesini istemiyorum ben. benim istediğim bu kız benim karım olcak ona göre ona aklınıza geleni söylemeyin saygılı davranın demesi ki bi daha yüz bulamasınlar ondan. ama o hiç bişey yapmazsa kimse benim için allah razı olsun susuyo kız demicek tepeme çıkçaklar bu hep böyle olmustur.

o gün bu konu yüzünden çok ağlamıstım. bi arkadasımla konusmustum ve yaralarım depresti doğal olarakta aksam suratım asıktı bende yaşadığımı onunla paylaşmak istedim yanımda olduğunu bi kere daha duymak isteedim.durduk yere keyfimden açıp açıp niey kendimi de onu da üzeyim

Sizin neler hissettiğinizi gayet iyi anlıyorum, hem de çok iyi anlıyorum malesef.
Ben de aynen sizi gibi kendime yapılanları unutamayan biriyim,
çünkü kim olursa olsun ben karşımdakine gereken saygıyı gösteriyorum.
Yalnız şöyle bir ayrıntı var ki, evet siz gündüz birşeyler yaşamışsınız, üzülmüşsünüz,
yaşadıklarınız depreşmiş, bunlar sizin açınızdan çok doğal evreler.
Bir de karşı taraf için düşünün.
Size bazı konularda hak vermiş ama aynı konular açıldığında siz haklı da olsanız,
karşıdakine göre durup dururken( gündüz ki sizin psikolojinizi nişanlınız anlayamaz)
aynı konuyu açtığınız da tepki verir, hoşuna gitmez.
Benzer tepkileri ben de görüyorum her açtığımda ve gayet doğal karşılıyorum açıkçası.
Çünkü bir erkeğin devamlı aynı konuyu açıp, tamam haklısın demesi de sıkıcı ve yorucu,
onlara göre dert yaratmaktan başka birşey değil ve kendilerince haklılar.
Siz nişanlınızın genel bakışını sorgulamalısınız olaylar içinde.
Hakkınız koruyamıyorsa, ezdirecekse , kayınvalide sizi yönetmeye kalkacaksa,
benim oğlum söz verirken bana sormuş mu gibi tepkiler verecek,
ve nişanlınız bunu normal görecekse işiniz zor.
Peki şöyle düşünün ben bir daha haklı olduğumu duymak istedim,
cümlesi ne kadar mantıklı, nereye kadar onay bekleyeceksiniz,
siz unutmadığınız sürece sık sık bu olaylar gündeme gelecek ve siz onay isteyeceksiniz.
Karşıdaki içinde zor değil mi sizce?
Sadece konuyu devamlı açma ve onay bekleme çabanızın sizi biryere götürmeyeceğini düşünüyorum. Her konuda haklı olsanız dahi.
Umarım hakkınız da hayırlısı olur, ileri ya da geri.

ben zaten baştan söylemedim. bayramda karşılastık görümcem ve nişanlısıyla bize geldiler çünkü. ama gene gelmişken bi özür dileyelim bayramdır falan yok tabi.sonra kadın beni aradı onları misafir etmişsin konusmussun ama gülüp eğlenmemişsin suratın asıkmış böyle olmicak hiç bişey yokmus gibi gülüp eğlenceksin diyo.misafir etmem de yetmiyo yani kadına.

bak kadın cahil diyosun ki anlattıklarında doğruluyor sonrada ona sanki laftan anlarmış gibi cevap veriyorsun.benimde benzeri başıma geldi.evime hangi misafiri çağıracağıma karışıldı.bende hıhı tabi tabi dedim hiç cevap vermedim ama yine bildiğimi yaptım.gelmesinler diye haber gönderdim.eğer k.validem getirseydi evden çıkacaktım hiçbirşey söylemeden.şimdi bişeyde diyemiyo çünkü ben ona bişey demedim hiç.konuşmuyorumki ne desin.havadan sudan konuşuyorum okadar.napacağını önceleri şaşırdı.şunu dedi diyemez surat astı diyemez.çok kötü duruma düştü.görümcemin ben hiç evine gitmem ama ablacım nasılsın lafınıda esirgemem.bak benim eşimin ailesi cahil isterdimki eşimin ailesini karşıma alıyım şundan şundan rahatsız oluyorum diyim ama yok işte.olması gerekenleri söyleyip söyleyip kendini üzüyorsun.sen nişanlından başka kimseyi önemsemeyeceksin başka çaren yok

btütn sayfaları teker teker okudum. bi defa nişanlının ailesi haksız. ama bunlardan dolayı nişanlını suçlama. bu sadece ilişkine zarar verir. artı nişanlına annesini sürekli kötülersen malesef erkekler bizim gibi olayı detaylı değil yüzeysel düşünürler ve anlattığın şeyler ters teper ailesi daha kıymete biner. sen bence fazla yüz göz olma. hatta uzun bir süre hiçbişeye tepkide verme, hatta kayınvalidenin senden yapması istediği şeylere bile tamam de ama yine nişanlınla konuları hallet ve kendi bildiğini oku. ama bunları tatlı dille ve sabırla yapacaksın. malesef erkekleri ben yontulmamış bir odun olarak görüyorum kadına düşende bu odunu sabırla yontup,işleyip şekil vermek. ama gerçekten sabır ve emek istiyor. bunu başarırsan akli dengesi yerinde olan her erkekle anlaşırsın.
ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim. daha nişanlıyken ailesi bu kadar sizi huzursuz edip, tehdit eder tarzda davranıyolarsa bunlar ya cahi yada seni istemiyolar. bence olaya bu açıdan bakıp 2 defa düşün derim. çünkü evlensen daha çok içiçe gireceksin bu aileyle. bunlara sabredebilecekmisin bence bunları düşün. çünkü cahile laf anlatmak zordur. ne anlatsan,ne söylesen yineden kafası basmaz,bildiğini okur. çünkü bildiği odur, ona göre doğru odur.
ha bu arada hiçbir erkek AİLESİNİ ATMAZ!!!!!! hatalıda olsa hatalılar demez. tecrübeyle sabittir:))) kendine söyler ama içinden. sana yine söylemez. erkekler böyel. bir tek senin nişanlın böyle değil.

ama bana yanımda olduğunu hissettirmezse haklısın deyip sonra annesi haklı gibi davranırsa hatta tam tamına annesinin bana söylediği cümleleri bana papağan gibi tekrar ederse ben olanları nasıl atlatabilirim tek başıma. hem bi suçum olmicak hem bana haklısın dicek hemde eve gidince annesi onu doldurcak tamamen onun cümleleriyle konusup daha önce bana haklısın dememiş gibi davrancak...
kendimi çok yalnız hissediyorum.

Sizin neler hissettiğinizi gayet iyi anlıyorum, hem de çok iyi anlıyorum malesef.
Ben de aynen sizi gibi kendime yapılanları unutamayan biriyim,
çünkü kim olursa olsun ben karşımdakine gereken saygıyı gösteriyorum.
Yalnız şöyle bir ayrıntı var ki, evet siz gündüz birşeyler yaşamışsınız, üzülmüşsünüz,
yaşadıklarınız depreşmiş, bunlar sizin açınızdan çok doğal evreler.
Bir de karşı taraf için düşünün.
Size bazı konularda hak vermiş ama aynı konular açıldığında siz haklı da olsanız,
karşıdakine göre durup dururken( gündüz ki sizin psikolojinizi nişanlınız anlayamaz)
aynı konuyu açtığınız da tepki verir, hoşuna gitmez.
Benzer tepkileri ben de görüyorum her açtığımda ve gayet doğal karşılıyorum açıkçası.
Çünkü bir erkeğin devamlı aynı konuyu açıp, tamam haklısın demesi de sıkıcı ve yorucu,
onlara göre dert yaratmaktan başka birşey değil ve kendilerince haklılar.
Siz nişanlınızın genel bakışını sorgulamalısınız olaylar içinde.
Hakkınız koruyamıyorsa, ezdirecekse , kayınvalide sizi yönetmeye kalkacaksa,
benim oğlum söz verirken bana sormuş mu gibi tepkiler verecek,
ve nişanlınız bunu normal görecekse işiniz zor.
Peki şöyle düşünün ben bir daha haklı olduğumu duymak istedim,
cümlesi ne kadar mantıklı, nereye kadar onay bekleyeceksiniz,
siz unutmadığınız sürece sık sık bu olaylar gündeme gelecek ve siz onay isteyeceksiniz.
Karşıdaki içinde zor değil mi sizce?
Sadece konuyu devamlı açma ve onay bekleme çabanızın sizi biryere götürmeyeceğini düşünüyorum. Her konuda haklı olsanız dahi.
Umarım hakkınız da hayırlısı olur, ileri ya da geri.

ben söylediğimde bi elimi tutup biliyorum çok zor geliyor unutamıyorsun tanıyorum seni ama nolur unutmaya çalış yaşadıklarının farkındayım yanındayım ama elimden bişey gelmiyo demek cok mu zor

bak kadın cahil diyosun ki anlattıklarında doğruluyor sonrada ona sanki laftan anlarmış gibi cevap veriyorsun.benimde benzeri başıma geldi.evime hangi misafiri çağıracağıma karışıldı.bende hıhı tabi tabi dedim hiç cevap vermedim ama yine bildiğimi yaptım.gelmesinler diye haber gönderdim.eğer k.validem getirseydi evden çıkacaktım hiçbirşey söylemeden.şimdi bişeyde diyemiyo çünkü ben ona bişey demedim hiç.konuşmuyorumki ne desin.havadan sudan konuşuyorum okadar.napacağını önceleri şaşırdı.şunu dedi diyemez surat astı diyemez.çok kötü duruma düştü.görümcemin ben hiç evine gitmem ama ablacım nasılsın lafınıda esirgemem.bak benim eşimin ailesi cahil isterdimki eşimin ailesini karşıma alıyım şundan şundan rahatsız oluyorum diyim ama yok işte.olması gerekenleri söyleyip söyleyip kendini üzüyorsun.sen nişanlından başka kimseyi önemsemeyeceksin başka çaren yok

onun beni benim onu önemsediğim kadar önemsediğini hissetsem zaten bu kadar üzülmem

orda bana hakaret ediliyo herkes susuyo hatta gülüyo sonra arabaya biniyoruz herkes arabada bi allahın kuluda çıkıp kusura bakma ya kadın konustu sacma sapan takma demiyo ya.
görümcem benim ağladığımı öğrenince napıyo peki hemen kaynanasının yanına kosuyo olanları anlatıyo ve evi arayıp koca kadın zaten hasta çok üzüldü diye beni suclu çıkarmaya çalışıyo bide.

vayyy Be kaynanaya Bak :delphin: istediklerimi yapacaksın, yoksa Bu iş olmaz hee :delphin: Burda aslında seni değil oğlunu aşağilamış.. sanki oğlu5 yaşında çocuk, ona oyuncak alıyor, oyuncaği da canı istediğinde oğlunun elinden alıyor :delphin: Ben erkek olsam, annem nişanlımı nişanı Bozmakla tehdit etse anneme çok kırılırdım.. Ben kocaman adamım yaa, kendi nişanlımla ayrılıp ayrılmayacağima Ben karar veririmi annemın isteklerine göre sürdürmem ilişkimi.. valla Ben çok kaynana gördüm duydum ama Bu cidden çook itici geldi Bana..

Back