• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tarafsız gözlerin tavsiyelerine ihtiyacım var

ama bana yanımda olduğunu hissettirmezse haklısın deyip sonra annesi haklı gibi davranırsa hatta tam tamına annesinin bana söylediği cümleleri bana papağan gibi tekrar ederse ben olanları nasıl atlatabilirim tek başıma. hem bi suçum olmicak hem bana haklısın dicek hemde eve gidince annesi onu doldurcak tamamen onun cümleleriyle konusup daha önce bana haklısın dememiş gibi davrancak...
kendimi çok yalnız hissediyorum.

kendini hiç yalnız hissetme. nişanlıyken, hatta evliliğin ilk 1-2 yılı dediğin gibi hep annesinden duyduğun cümlelerin aynısını eşinden duyarsın. yada evinle evliliğinle ilgili şeyleri bile eşin senden önce annesiyle paylaşır, sen kayınvaliden den duyduğunda dumur olursun. taki çocuğun olup, kendi evini benimseyene kadar. ha ondan sonrada sen araya bir duvar örersin. muhatap almazsın. ondan sonrada bu yatıklarını unutur pişkin pişkin aramızda ne geçti de, ben sana ne yaptımda bana böyle davranıyosun derler. aslında bu kayınvalideler bi kendilerini taşısa, yüz göz olmasalar, olayı savaş haline getirmeseler, bizlerin onlardan küçük(doğurdukları çocukla yaşıt) olduğunu farketseler ve bazı hatalrımız görmezden gelip dahaq yapıcı olsalar, inanın bizide hatalarımız varsa bile düzeltme yoluna gireriz ki ama onları kırmayaylım diye. ama düzen böyle. balık baştan kokmuş.

vayyy Be kaynanaya Bak :delphin: istediklerimi yapacaksın, yoksa Bu iş olmaz hee :delphin: Burda aslında seni değil oğlunu aşağilamış.. sanki oğlu5 yaşında çocuk, ona oyuncak alıyor, oyuncaği da canı istediğinde oğlunun elinden alıyor :delphin: Ben erkek olsam, annem nişanlımı nişanı Bozmakla tehdit etse anneme çok kırılırdım.. Ben kocaman adamım yaa, kendi nişanlımla ayrılıp ayrılmayacağima Ben karar veririmi annemın isteklerine göre sürdürmem ilişkimi.. valla Ben çok kaynana gördüm duydum ama Bu cidden çook itici geldi Bana..

ama o annesinden çok memnunmuş dün gece öyle dedi bana

kaynana meselesinde nişanlıyken görmüşken evlendikten sonra epey ezileceksin erkekler ana kuzusu kesiliyor! Bence sen yüzüğü at çok narinsin haklı olsanda nişanlın anneni kayırarak her daim sen o vakit her gün ağla depresyona gir

kendini hiç yalnız hissetme. nişanlıyken, hatta evliliğin ilk 1-2 yılı dediğin gibi hep annesinden duyduğun cümlelerin aynısını eşinden duyarsın. yada evinle evliliğinle ilgili şeyleri bile eşin senden önce annesiyle paylaşır, sen kayınvaliden den duyduğunda dumur olursun. taki çocuğun olup, kendi evini benimseyene kadar. ha ondan sonrada sen araya bir duvar örersin. muhatap almazsın. ondan sonrada bu yatıklarını unutur pişkin pişkin aramızda ne geçti de, ben sana ne yaptımda bana böyle davranıyosun derler. aslında bu kayınvalideler bi kendilerini taşısa, yüz göz olmasalar, olayı savaş haline getirmeseler, bizlerin onlardan küçük(doğurdukları çocukla yaşıt) olduğunu farketseler ve bazı hatalrımız görmezden gelip dahaq yapıcı olsalar, inanın bizide hatalarımız varsa bile düzeltme yoluna gireriz ki ama onları kırmayaylım diye. ama düzen böyle. balık baştan kokmuş.

bu adamların kendi aklı yok mu ya anasının ağzıyla konusuyo hala benimle kaç yaşına gelmiş.ananı daha çok seviyosan niye ayrılıp ondan benimle evleniyosun otur ananın dizinin dibinde o söylesin sen tekrar et mutlu mesut yasa

kaynana meselesinde nişanlıyken görmüşken evlendikten sonra epey ezileceksin erkekler ana kuzusu kesiliyor! Bence sen yüzüğü at çok narinsin haklı olsanda nişanlın anneni kayırarak her daim sen o vakit her gün ağla depresyona gir

işin kötüsüde o zaten ben ezdirmem kendimi susamam da. ayrılık ciddiye binince de adam ağlıyor. madem bu kadar değerliyim niye bunu yapıyosun o zaman

aynen aynen ne güzel anlatmışsın.günde 5-6 kez isyerinde telefonla konuşup en ince ayrıntısına kadar annelerine anlatırlar.sen dışarda hissedersin kendini.onlar bir taraftadır sen karşı tarafta.kız annesi hiçbirşeye karışmaz bukadar içinde olmaz evliliğin ama erkek annesi her şeyi bilir yönlendirir.yorulmazlarda hiç aman ben kendi keyfime bakıyımda demezler.sen çatladığınla kalırsın.ben çareyi takmamakta buldum nefret etmemekte hatta sevmekte buldum.bana zararı yok diye diye rahatlattım kendimi hep affettim çünkü karşıma geçip laf söyleyebileceği ortam hiç yaratmadım.

işin kötüsüde o zaten ben ezdirmem kendimi susamam da. ayrılık ciddiye binince de adam ağlıyor. madem bu kadar değerliyim niye bunu yapıyosun o zaman

İşin çokzor,adam ağlıyorsa iflah olmaz.Kendi ayakları üzerinde durup hiç bir olaya ağırlığını koyamaz,hep birilerinin etkisinde kalan,güçsüz bir tip demekki.Allah kolaylık versin.

Hassas bir insansınız belli.
Şu saatten sonra kayınvalidenizi değiştirme şansınız yok,
nişanlınız da kolay kolay değişmez, belki evlenince biraz değişir mi,
orası da zor, bu da kocaman bir risk olur senin için.
Şimdiden bazı şeyleri unutamıyor yıpranıyorsan,
evlilik içinde çok daha zor oluyor.
Senin çözümün devamlı aynı konuyu açıp, haklısın lafını duymak ve rahatlamak değil bence.
Çünkü böyle de rahatlamazsın, nişanlın annesine müdahele etmeden rahatlamazsın.
Nişanlın şimdi sana 2 hak verir, 3. de şuan yaşadığın gibi hak vermez, bu böyle gider.
Kendinizi yıprata yıprata, hele de siz bu hassaslıkla, hiç iyi olmaz sonuç.
Ya şimdiden nişanlınızın tavırlarını ve ailesini, değişmeyeceğini düşünerek,
kabul etmek durumundasınız, ya da malesef bu aile değişmez, siz de değişmezsiniz,
tamamen hayatınızdan çıkarmalısınız bence.
Ben eşimi çok severim, çok ta iyi bir insandır, buna rağmen
ailesi anlamında şimdi ki aklım olsaydı, eşimle evlenmezdim heralde.

adam evlenince artık anasının evinde oturmuyor değil mi karısının yanında olcak.kadınlara hep yuvanı bil evine git kocanla ol deniyor ya neden erkeklere de yuvanı bil artık yuvan orası demeye bu kadar korkuyor erkek anaları

delı dumrul cok haklısın kesınlıkle benımde kastettıgım budur.Nişanlın senın ortamında aşagılanmadıkca sende onun gıbı boyle saf saf bakmadıkca hayatım asla anlamıcak neyı beceremedıgını.Bukadar cok seslılıgın ıcerısınde sana ancak bunu soyleyebılırım.İnan sna cok hak verıyorum aynı sinir harbini bende yaşardım.Ah ne guzel atasozlerımız özlü sözlerimiz var o hadsizlere soylenecek ya allahtan forumda yasak!!Çok üzgünüm çoookHem halt etmıs onlar dunyanın en guzel suratları bızım gıbı iri kemıklılerdedır.:içelim:

Son düzenleme:
Hassas bir insansınız belli.
Şu saatten sonra kayınvalidenizi değiştirme şansınız yok,
nişanlınız da kolay kolay değişmez, belki evlenince biraz değişir mi,
orası da zor, bu da kocaman bir risk olur senin için.
Şimdiden bazı şeyleri unutamıyor yıpranıyorsan,
evlilik içinde çok daha zor oluyor.
Senin çözümün devamlı aynı konuyu açıp, haklısın lafını duymak ve rahatlamak değil bence.
Çünkü böyle de rahatlamazsın, nişanlın annesine müdahele etmeden rahatlamazsın.
Nişanlın şimdi sana 2 hak verir, 3. de şuan yaşadığın gibi hak vermez, bu böyle gider.
Kendinizi yıprata yıprata, hele de siz bu hassaslıkla, hiç iyi olmaz sonuç.
Ya şimdiden nişanlınızın tavırlarını ve ailesini, değişmeyeceğini düşünerek,
kabul etmek durumundasınız, ya da malesef bu aile değişmez, siz de değişmezsiniz,
tamamen hayatınızdan çıkarmalısınız bence.
Ben eşimi çok severim, çok ta iyi bir insandır, buna rağmen
ailesi anlamında şimdi ki aklım olsaydı, eşimle evlenmezdim heralde.

bende bunu düşünmeye başladım zaten. çünkü nişanlımı tanmadığımı farkettim. biri bana böyle bişey olsaydı nişanlın ne yapardı deseydi eğer kesinlikle kapı gibi arkamda durur derdim ama yanılmışım.
aynı şeyi ona da sordum sana böyle bi olay olsa naparsın deselerdi susardım der miydin dedim, hayır demezdim dedi. ben de peki o zaman ben şimdi senin bu bi daha asla olmicak deyişine nasıl inanıp güveneyim dedim haklısın diyo.

delı dumrul cok haklısın kesınlıkle benımde kastettıgım budur.Nişanlın senın ortamında aşagılanmadıkca sende onun gıbı boyle saf saf bakmadıkca hayatım asla anlamıcak neyı beceremedıgını.Bukadar cok seslılıgın ıcerısınde sana ancak bunu soyleyebılırım.İnan sna cok hak verıyorum aynı sinir harbini bende yaşardım.Ah ne guzel atasozlerımız özlü sözlerimiz var o hadsizlere soylenecek ya allahtan forumda yasak!!Çok üzgünüm çoookHem halt etmıs onlar dunyanın en guzel suratları bızım gıbı iri kemıklılerdedır.:içelim:

ben zaten o öyle dedi diye öyle olduğumu düşünmüyorum bence gayet güzel ve tatlı biriyim ben. keske orda şok olmayıp 'bende sizin hakkınızda düşüncelerimi söylerdim ama o kadar zamanımız yok' deseydim.

Baskın bir kaynana, saygısız bir görümce, ailesi ile nişanlısının arasında denge kuramayan b,r erkek, üstelik zora gelince ağlayan bir erkek.. Nişanlılık dönemi bu yüzden bunları görebilmek için iyi aslında.. Size birtakım işaretler verilmiş bunları değerlendirip değerlendirmemek sizin elinizde.. Hakkınızda hayırlısı olsun..

böyle kaynanay bu devirde biraz zor rastlanır. halbuki bu devirde oğlu mutlu olsun da ne yaparsa yapsın diyen kayınvalideler cogunlukla. boyle otoriter biriyle sen de nisanlın da başedemezsiniz. o yuzden nişanlının neden susup durduğunu anladım

nişanlının maddi durumu zayıf mı?

böyle kaynanay bu devirde biraz zor rastlanır. halbuki bu devirde oğlu mutlu olsun da ne yaparsa yapsın diyen kayınvalideler cogunlukla. boyle otoriter biriyle sen de nisanlın da başedemezsiniz. o yuzden nişanlının neden susup durduğunu anladım

annesinden yana bi derdi olduğunu söylemio ki bana o ben annemeden memnunum dedi dün.
kadın şöyle bi zihniyet.ev hanımı ama çocuk işe giderken bi kalkim kahvaltı hazırlim falan yok. adam canım bişey istiyo dio mesela benim annem bugün olmasa yarın yapar kadının umrunda deil. hatta anneme bazıları çocuk ne yemek istese yapıyo çocuğun her istediği yapılır mıymış hiç demiş. şok oldum tabi ben. ben ailemden böyle bişey görmedim ki hiç.
adamın giycek esyası kalmıyo kadın hala çamaşır yıkamıyo ya.
bunları bana anlatıyo bende geçende evlenince rahat edersin ben kahvaltıda hazırlicam istediğini de yapcam dedim o dengesiz naptı saol hayatım dicene bana kızdı ya!

bu adamların kendi aklı yok mu ya anasının ağzıyla konusuyo hala benimle kaç yaşına gelmiş.ananı daha çok seviyosan niye ayrılıp ondan benimle evleniyosun otur ananın dizinin dibinde o söylesin sen tekrar et mutlu mesut yasa

e canım onlar malum anaları. şimdi bide bak ben böle erkeğim deyip, anlarına etrafındakilere hava atacaklar. evlenme mevzusuna gelince bedava hizmetçi alıyolar. niye evlnemesinler ki. yemek yapan, çamaşır yıkayan, herşeyi önüne hazır koyan bedava hizmetçileriz. ebide malum konuda da hizmet eden birilerinin olması gerek :jeyyar: bu yüzden evleniyolar canım. yani daha rahat etmek için. daha düzenli bir hayat için. her anlamda:)))) ama bunları yapanda böyle tepemize çıkaranda biz kadınlarız.malesef erkek egemenliği olana bir toplumuz. valla eşim hastaneden nöbet çıkışda olsa beraber girip mutfağa bişeyler hazırlarız. yada ben ortalığı toplarken o çocukla ilgilenir. yada bi misafir gelse herşeyiyle ilgilenip, bana destek olur. işine gelmezse kendisi bilir. ama malesef her kadın bunu yapmıyor. anacak kocalarını pışpışlayıp duruyor. öyle bir kaybetme korkusu yaşıyolarki ne yapsa eşi kabulü. sanki dünya eşlerinin merkezinde dönüyor. yani eşi olmasa dünya duracak. bakın erkelre hangisi böyle düşünür Allah aşkına.

valla çoğu kadın kendine ve eşine karışan annelerini nasıl durduruyorsa, kendi işlerine karıştırtmıyorsa erkekler de annelerini böyle durumlarda susturmaları lazım. nişanlılıkta herkes eşinin ve ailesinin iç yüzünü tanıma fırsatı bulur. eşin istedigin gibi değilse bundan sonra da istediğin gibi olmucak demektir. çok iyi dusunmelisin evlilik kararı için

e canım onlar malum anaları. şimdi bide bak ben böle erkeğim deyip, anlarına etrafındakilere hava atacaklar. evlenme mevzusuna gelince bedava hizmetçi alıyolar. niye evlnemesinler ki. yemek yapan, çamaşır yıkayan, herşeyi önüne hazır koyan bedava hizmetçileriz. ebide malum konuda da hizmet eden birilerinin olması gerek :jeyyar: bu yüzden evleniyolar canım. yani daha rahat etmek için. daha düzenli bir hayat için. her anlamda:)))) ama bunları yapanda böyle tepemize çıkaranda biz kadınlarız.malesef erkek egemenliği olana bir toplumuz. valla eşim hastaneden nöbet çıkışda olsa beraber girip mutfağa bişeyler hazırlarız. yada ben ortalığı toplarken o çocukla ilgilenir. yada bi misafir gelse herşeyiyle ilgilenip, bana destek olur. işine gelmezse kendisi bilir. ama malesef her kadın bunu yapmıyor. anacak kocalarını pışpışlayıp duruyor. öyle bir kaybetme korkusu yaşıyolarki ne yapsa eşi kabulü. sanki dünya eşlerinin merkezinde dönüyor. yani eşi olmasa dünya duracak. bakın erkelre hangisi böyle düşünür Allah aşkına.

benimki evde annesine yardım etmiyomus ama kendi odasını toplayıp temizleyen o.
şimdi benim yanımda sofra topluyo bulaşığa yardım ediyo die kardesi her seferinde anneeeeeeeee bak bi daha göremezsin böyle oooh ya yardım ediyo bide falan dio kıskanc.ben de bi daha görmek istiyosan bu manzaraları bize gelirsin dedim.

valla çoğu kadın kendine ve eşine karışan annelerini nasıl durduruyorsa, kendi işlerine karıştırtmıyorsa erkekler de annelerini böyle durumlarda susturmaları lazım. nişanlılıkta herkes eşinin ve ailesinin iç yüzünü tanıma fırsatı bulur. eşin istedigin gibi değilse bundan sonra da istediğin gibi olmucak demektir. çok iyi dusunmelisin evlilik kararı için

işte tek çözüm ve en mantıklı en adaletli çözüm bu. anlayana.

Back