• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tarafsız gözlerin tavsiyelerine ihtiyacım var

bence hiçkımse sana emir vermiyordur. veremez heleki nişanlıyken. nişanlında demiş abiyane tabirle bıraz vahilmiş kayınvalısen aklı sıra seni uyarmak istemiş. görumcenle görüşmezsen ilerde çıkacak sorunları göstermek istemiş. sen bi adım at eğer onlar atmazsa gerisine bakarsın ama önce küçüklük vazifeni yapmalısın bence.
bu arada senın ve nişanlının yaşınız kaç sorabilir mıyım?

ikimizde 28 yaşındayız.
kadın bana gayet emir verdi. ayrıca ben görümcemle görüşmem demedim. kayınvalidesiyle ve nişanlısıyla görüşmek istemiyorum dedim.
şunu şunu yapacaksın yapmak zorundasın yoksa bu iş olmaz dedi bana daha nasıl emir verebilir ki. ayrıca kendisi yıllardır kendi öz kardeşiyle görüşmeyen bi insanın bana bunu söylemesi de oldukca garip

sorunu görüpte işine gelmeyen adamla senin işin ne? hep öğreterekmi özür bekleyeceksin. ben diyorumki bırak merak etsin fikirlerini biraz. bu kadar açık olma. nişanlın kör değilse zaten görecektir sorunlu tarafı. ama biraraya geldiğinizde tek gündem ailesi oluyorsa sana tavırlı olması normal diyorum ben. bak ben 12 yıllık evliyim. eşim en çok ben susunca endişe eder. çünkü ben herşeyi dökmem ortaya hemen. tavrımı tepkimi göstermek için hiç acele etmem. heleki her düşündüğümü asla söylemem. sanada tavsiye ederim. karşındaki insan bir sonraki cümleni tahmin etmeye başlamışsa eğer, o kavganın sonu bellidir çünkü.

kendini ezberletmeyeceksin derler ya aynen öyle işte...

söyle başarıyorum. kayınvalidem konusurken susuyorum yani eşime huzur veriyorum oda kayınvalıdemın boğucu şikayetlerinden kaçıp beni seçiyo. zaten eşim benım bu duruma ne kadar alındığımı bakışlarımdan anlıyo. sonra sular durulunca da asla bağırıp çağırmadan bu konudaki rahatsızlığımı dile getiriyorum oda bana hak veriyor. örneğin bayramda oaraya mi gidilmesi gerekiyo. eyvallah gidelim ama 5 gün değil 2 gün kalıp dönelim çünkü dayanma gücüm bukadar diyorum. oda iki gün onların gönlunu alıo sonra dönuyoruz ve benımde istediğimi yapmış oluyo. böylelıkle orta yolu bulmuş oluyo..
bu bayram olacaklar bunlar bizde.

tamam. bende yaptım bunu. gayet sakin bi şekilde derdimi anlattım ok dedi haklısın dedi ama 2 gün sonra sanki bunlar hiç konusulmamış gibi kaldığı yerden devam ediyor.

söyle başarıyorum. kayınvalidem konusurken susuyorum yani eşime huzur veriyorum oda kayınvalıdemın boğucu şikayetlerinden kaçıp beni seçiyo. zaten eşim benım bu duruma ne kadar alındığımı bakışlarımdan anlıyo. sonra sular durulunca da asla bağırıp çağırmadan bu konudaki rahatsızlığımı dile getiriyorum oda bana hak veriyor. örneğin bayramda oaraya mi gidilmesi gerekiyo. eyvallah gidelim ama 5 gün değil 2 gün kalıp dönelim çünkü dayanma gücüm bukadar diyorum. oda iki gün onların gönlunu alıo sonra dönuyoruz ve benımde istediğimi yapmış oluyo. böylelıkle orta yolu bulmuş oluyo..
bu bayram olacaklar bunlar bizde.

vereliniortak budur işte. doğru zamanda doğru şekilde konuşma diye buna derim ben. aklın yolu bir.

ben bir tercih yapmasını istemiyorum ki.bunu istemeye kimsenin hakkı yok zaten. benim istediğim haklıya hakkını vermesi.
insan annesine haksızsın diyemez mi ya. niye diyemesin.annenizle her kavganız zaten ona haksızsın demek değil miydi.onun haksız kendinizin haklı olduğunuzu düşündüğünüz için yapmadınız mı onunla her kavganızı e şimdi haksızsın demek neden bu kadar zor ve sanki bi tercih yapılıyormuş gibi geliyor anlamıyorum.

canım çok sinirlisin ve lütfen şu hataya düşme.burada çoğu konu sahibi desteklenmediği oh iyi yapmışsın denmediği için daha da sinirlendi.fikirlerin tabiki doğru ama tavrını eleştiriyoruz diye dinlememezlik etme.sana anlatıyoruz ama sen genel geçer doğrulardan bahsederek k.validenle olan gereksiz tartışmana destek bekliyor bir haldesin.bu yanlışın farkına varmazsan bu ilişkiyi yürütemezsin

sorunu görüpte işine gelmeyen adamla senin işin ne? hep öğreterekmi özür bekleyeceksin. ben diyorumki bırak merak etsin fikirlerini biraz. bu kadar açık olma. nişanlın kör değilse zaten görecektir sorunlu tarafı. ama biraraya geldiğinizde tek gündem ailesi oluyorsa sana tavırlı olması normal diyorum ben. bak ben 12 yıllık evliyim. eşim en çok ben susunca endişe eder. çünkü ben herşeyi dökmem ortaya hemen. tavrımı tepkimi göstermek için hiç acele etmem. heleki her düşündüğümü asla söylemem. sanada tavsiye ederim. karşındaki insan bir sonraki cümleni tahmin etmeye başlamışsa eğer, o kavganın sonu bellidir çünkü.

iyide işte benimki bi kere noldu der kendi göremez çünkü, çünkü anası melek ya bişey yapmıs olamaz o yüzden de anlayamaz o . sorunca da bi kere susarsam ok der. öyle kızın bişeyi var susuyo endişeleneyim üzüleyim falan yokki.yokmuş bişey der oturur.

ben anladım galiba.gördüm ki herşeye sus sesini çıkarma diyen çok insan var etrafta e adamlarda bu kadınları görüyolar tabi ya komşusu ya arkadasının karısı vs e sonra noluyo adam dio ki benimki de sussun demekki susan varmış

susan da arkasından konuşuyor merak etme, yüzüne annecim annecim...
senin benim gibi tipler adalet arasın dursun.
susmak olarak nitelendirmeyelim de aydolu ve seyyahın dediklerine kulak verelim.

canım çok sinirlisin ve lütfen şu hataya düşme.burada çoğu konu sahibi desteklenmediği oh iyi yapmışsın denmediği için daha da sinirlendi.fikirlerin tabiki doğru ama tavrını eleştiriyoruz diye dinlememezlik etme.sana anlatıyoruz ama sen genel geçer doğrulardan bahsederek k.validenle olan gereksiz tartışmana destek bekliyor bir haldesin.bu yanlışın farkına varmazsan bu ilişkiyi yürütemezsin

bakın ben kendimi ezilmiş dalga geçilmiş gururu kırıkmış ve böyle olduğu içinde bu derdini anlatınca üstüne kızılmış hakaret edilmiş bi insan gibi hissediyorum şu anda.
bana hep sen sus sen şöyle yapcaksın böyle yapcaksın yoksa ayrılcaksınız dediler.benimle dalga geçenler zahmet edip bi msj bile atmazken özür için ben mağdurlken üstüne gidilen insan oldum.gururum çok kırıldı diyorum. bazıları için bu önemsiz bişey olabilir ama benim için bi insana edilebilcek en büyük hakaretti öyle düşünüp kendinizi benim yerime koyun

susan da arkasından konuşuyor merak etme, yüzüne annecim annecim...
senin benim gibi tipler adalet arasın dursun.
susmak olarak nitelendirmeyelim de aydolu ve seyyahın dediklerine kulak verelim.

bravo. burdaki susmak aslında doğru zamanda ve doğru şekilde konuşmak anlamına geliyor.

tamam. bende yaptım bunu. gayet sakin bi şekilde derdimi anlattım ok dedi haklısın dedi ama 2 gün sonra sanki bunlar hiç konusulmamış gibi kaldığı yerden devam ediyor.

haklısın demiş işte daha ne beklıyorsun kı annesi de diyormus oğlum hep seni savunuyor diye. zaten kaldığı yerden devam etmek zorundasınız bi olaya takılı kalırsanız bu ilişkiyi nasıl yürüteceksiniz ki? konu konuşulur herkez kendi düşüncesini söyler herzaman konu çözüme ulaşmaz ama yıne de kapatılır sürekli ısıtılıp ısıtılıp önune getirilmez.. daha çok başındasınız ilişkınızın allah bilir ne problemler konular çıkacak karsımıza (benım için de geçerli bunlar) herbırınde bukadar takılıp kalırsak sonu mahkemede biter evliliklerimizin. tekrar söylüyorum kımse size o insanlarla sıkıfıkı olun demiyor mesafenızı koyun ve kendınızı ezdırmeyın size ukalalık yapanların ağzının payını verin ama nişanlınıza bu kadar ezıyet etmeyın. nişanlılığınızın keyfını çıkarın.

haa yok olmaz ters bana diyorsanız da kesınlıkle nişanlınızın sizi annesine tercıh etmesini beklemeyın yol yakınken yol verin gitsin .. kendınızı de bosu bosuna üzmeyin

işte ben bunu yapsamda adam o an sadece ok haklısın diyo sonra bunu hiç dememiş gibi davranıyo beni ezmeye devam ediyor.

ezmekten kastettiğin ney? yani yine ailesi ilgili konularmı? eğer öyle ise haklısın cevabının arkasından konuştuğunuz ney? onlara verdiği tepkiyi bilmek istiyorsan şunu söyleyeyim asla senin yanında bu tepkiyi göstermez onlara. yanlızken evet ama sen varken asla bunu yapamaz.

ben nişanlım yanımdayken o beni korur destek olur diye bi güven yaşayamicak mıyım. kocam olcak adam benimle dalga geçilmesine susup oturacak mı. ben kırıldım diye bana pardon demek yerine kızacak mı insanlar.ortada bi özür bile yokken hiç bişey olmamış gibi davranacaksın diye zorlicaklar mı beni.
benimde bi gururum var ben bunları, bu kadar ezilmeyi kendime nasıl yediricem peki.

haklısın demiş işte daha ne beklıyorsun kı annesi de diyormus oğlum hep seni savunuyor diye. zaten kaldığı yerden devam etmek zorundasınız bi olaya takılı kalırsanız bu ilişkiyi nasıl yürüteceksiniz ki? konu konuşulur herkez kendi düşüncesini söyler herzaman konu çözüme ulaşmaz ama yıne de kapatılır sürekli ısıtılıp ısıtılıp önune getirilmez.. daha çok başındasınız ilişkınızın allah bilir ne problemler konular çıkacak karsımıza (benım için de geçerli bunlar) herbırınde bukadar takılıp kalırsak sonu mahkemede biter evliliklerimizin. tekrar söylüyorum kımse size o insanlarla sıkıfıkı olun demiyor mesafenızı koyun ve kendınızı ezdırmeyın size ukalalık yapanların ağzının payını verin ama nişanlınıza bu kadar ezıyet etmeyın. nişanlılığınızın keyfını çıkarın.

haa yok olmaz ters bana diyorsanız da kesınlıkle nişanlınızın sizi annesine tercıh etmesini beklemeyın yol yakınken yol verin gitsin .. kendınızı de bosu bosuna üzmeyin

işte kaynanam o mesefeyi koymama izin vermiyor. güler yüz gösterip hiç bişey yokmus gibi davranmak zorundasın yoksa bu iş olmaz diyor bana ve nişanlım ona olmaz öyle şey demiyor.

bence bi kayınvalide gelini olacak kişiyi bu şekilde tehdit edemez. delidumrul arkadasımız da sineye cekip unutabilen biri değil. sonucta herkesin yapısı farklı. ben de cok kinciyimdir ve bana yapılanı unutamam.
senin kilolarınla dalga geçmekle çok buyuk saygısızlık yapmışlar. eşin de seni korumadıgı için çok hatalı. bence henüz ortada evlilik yokken olanları ailenle paylaşıp nişanlınla gercekten yuva kurmak isteyip istemediğini tekrar dusunmelisin. kayınvalide ile olan tartışman konusunda yorum yapmayacağım. saygı sınırları içerisinde tartışabilineceğini dusunuyorum cunku.

ezmekten kastettiğin ney? yani yine ailesi ilgili konularmı? eğer öyle ise haklısın cevabının arkasından konuştuğunuz ney? onlara verdiği tepkiyi bilmek istiyorsan şunu söyleyeyim asla senin yanında bu tepkiyi göstermez onlara. yanlızken evet ama sen varken asla bunu yapamaz.

bana sonuna kadar haklısın kimse seni istemediğin biriyle görüşmeye zorlamicak dedi mesela. sonra annesi bana o kim oluyo ki sana bana sormadan söz veriyor yok öyle bi söz diyor. o da bir anda bana verdiği sözü unutuyor.

ben nişanlım yanımdayken o beni korur destek olur diye bi güven yaşayamicak mıyım. kocam olcak adam benimle dalga geçilmesine susup oturacak mı. ben kırıldım diye bana pardon demek yerine kızacak mı insanlar.ortada bi özür bile yokken hiç bişey olmamış gibi davranacaksın diye zorlicaklar mı beni.
benimde bi gururum var ben bunları, bu kadar ezilmeyi kendime nasıl yediricem peki.

peki sen o anda tepki vermedin mi?

Nişanlınıza hak vereceğim ve anlamaya çalışacağım tek şey,
bu konunun durup durup açılması bir erkeği sıkar.
Tabi bu yaptıklarını değiştirmiyor.
Mevzulardan bahsetmemişsiniz, kim ne kadar haklı ya da haksız bilemem.
Ama sizin hissettikleriniz eğer gerçek ise,
kayınvalide baskı kurma çabasında ise ve dediğiniz gibi
nişanlınız size hakaret edilirken, emir verilirken,
susup oturuyorsa, böyle birinden hayır geleceğini sanmıyorum.
Anne olmak herşeye karışma, herşeye karar verme, hakaret etme, emir verme,
hakkını vermiyor kimseye, herkes karşıdakine insanca davranacak.
Nişanlınız da haklıysanız annesi de olsa hakkınızı koruyacak elbette.
Tabi bunun için önce annem o benim ne yapsa haklıdır gibi at gözlüğüyle bakmamalı.
Aradaki dengeyi ancak size ve annesine gereken hakkı verdiği sürece sağlar.
Hep annem haklı diye bakarsa, bir süre sonra siz de tahammül edemezsiniz,
ki zaten şimdiden başlamış, iyi değerlendirin bu haraketleri sonra çok geç oluyor.
Yalnız devamlı aynı konuyu açıp hak vermesini istiyorsanız,
bu nişanlınızı da yorar ve böyle tepkiler verebilir.

bence bi kayınvalide gelini olacak kişiyi bu şekilde tehdit edemez. delidumrul arkadasımız da sineye cekip unutabilen biri değil. sonucta herkesin yapısı farklı. ben de cok kinciyimdir ve bana yapılanı unutamam.
senin kilolarınla dalga geçmekle çok buyuk saygısızlık yapmışlar. eşin de seni korumadıgı için çok hatalı. bence henüz ortada evlilik yokken olanları ailenle paylaşıp nişanlınla gercekten yuva kurmak isteyip istemediğini tekrar dusunmelisin. kayınvalide ile olan tartışman konusunda yorum yapmayacağım. saygı sınırları içerisinde tartışabilineceğini dusunuyorum cunku.

evet unutamıyorum.yapamıyorum elimde değil napabilirim. ben istemez miyim unutup mutlu mesut yaşamayı ama olmuyor işte.yapabilsem nie kendime işkence edeyim böyle.
ben ne bana yapılan iyilikleri unuturum ne de kötülükleri.

Kayınvalidenle bazı sorunlar yaşayıp karşı karşıya gelmişsin.Nişanlında annesinin cahil biri olduğunu senin haklı olduğunu vs. söylemiş.İşte olay burda kapanmalı.Yok ben unutamıyorum deyip ısıtıp ısıtıp adamın önüne koyarsan annesini haklı görmeye başlar incinirsin.
Evlilikte tüm sorunlar çözülüyormu sanıyorsun.Bazen iki tarafta susuyor sadece.Öyle şeyler söylenebiliyorki unut unutabilirsen.Ama bu yuvayı koruyabilmek için unutamazsanda sineye çekmek zorundasın.Evlilik budur.
Bu olayı uzatmamalısın bence.Unutamazsın tamam anlıyorum seni.Annesiyle araya mesafeni koyup yoluna devam edersin.Bu konuyuda açmamak üzere kapatmalısın.

Back