Tanışma yemeği anneler gününe denk gelirse?

Çok teşekkürler uzun uzun ve mantıklı yorumun için. Benim takıldığım yerlere takılmışsınız sizde.
Ben çok sıcakkanlı değilim aslında sorun burada başlıyor. Kadıncağız fazla sıcakkanlı bende o kazak olayını duyduğumda şok oldum açıkçası bende örmezdim. Sevgilime bile öyle kazak örmüş insan değilim annesinin bana örmesi de ondan şok edici geldi.
Sevgilimde benim gibi çekingen bu konularda. O iki yıldır annemi bilir çok da sık gördü ondan gelip kutlaması normal geliyor geçen sene. Neticede evde iki kişiyiz biz annemle. Kardeş yok baba yok çekinceği biri de yok. Şartlar böyle olmasa o da benim gibi hediye falan veremezdi eminim.
O ortamda o kalabalıkta bende hediye veremem o da veremez gibi geliyor ondan çok konuşup gündeme de almak istemiyorum ondan. Şu durumda zaten kasılıyorum bir de o hadi alalım dese hepten gerim gerim gerileceğim ben biliyorum. E o da en az benim kadar utanacak sıkılacak gerilecek. O gün zaten kendinden gerilimli bir de kibarlık edelim derken iyice gerilmek istemiyorum ondan.
En iyisi o gün anneler günü olduğunu unutmak sanırım yaa

Yani ilkkez görüşecek olsan neyse ama kadın seni sevmiş sıcak kanlıymış mutlu olsun bence Yaptığın jest ile

Evet şimdilik çok iyi niyetli ve sıcakkanlı biri gerçekten. Mutlu etmek isterim ama hediye veremeyeceğimden emin oldum. Bu konuyu sevgilime soracağım hoş bir sürpriz olabilir gerçekten de o da tamam derse. Teşekkür ederim

Bence ikiniz aynı hediyeyi ya da benzer hediyeleri alıp aynı anda 2 anneyi de karsılıklı kutlayabilirsiniz..
Ama sadece karşı tarafın annesine hem de tanısma gününde hem de annem dururken ben veremezdim bilmiyorum sahneyi hayal bile edemedim..

Yok zaten öyle bir şeyi ben de asla yapmam yapamam. Ben zaten kendi annemden başka biri anneye hediye dahi alamıyormuşum sanırım alsam da veremeyeceğimden emin oldum diyorum şu an. Düşünmemiştim bile dört gündür gelecekleri net ama hiç aklıma dahi gelmemişti bu mevzu. İkimiz konuşur eşit bir şey yaparız yapacaksak yoksa öbür türlüsünü ben yapmam yapamam anneciğime.

simdi benim durumum daha farklı... mesafeli biri olmam, herhangi bir kutlama yapmadım ancak yapacak olsam dahi en samimi durumlarda dahi sevgilim yanındayken x de kutluyor anne demesi ile sınırlandıracak olmamın yanı sıra daha simdiden istenmeyen gelinim diyeyim.
o yuzden kutlanılmasa ayıp olur mu, olursa nasıl gonul alınır... cok tahmin yurutemiyorum.

ama iyi ilişkiler kurmus olsaydım bir kadın olarak, anne olarak kutlayabilirdim.
ornegin yolda cocuguyla yuruyen komsumu bile o gun gordugumde selamlasmaktan oteye gitmeyen ilişkime ragmen şen şakrak bir sekilde anneler gününü kutluyorum.
cunku karsımdaki insanların deger verdigini bildigim icin kutluyorum, gercekten cok mutlu olduklarını goruyorum dolayısıyla ben de mutlu oluyorum.

önce kendiniz karar verin, tümüyle unutmus taklidi mi yapacaksınız yoksa kutlayacak mısınız?
sevgiliniz ikimiz de kutlamayalım demis ama vakit yaklasmısken bunu tekrar teyit edin bence,
onlar anne ogul sizi kutlayınca o sıra şaşkın bakıslar icinde kalabilirsiniz...

eger kutlayacaksanız evinize gelen misafire hediye verir gibi de sunabilirsiniz,
yani "annecim, günün kutlu olsun" samimiyetinde olmanıza gerek yok.
mesela anneler gününde teyzemleri, komsularımızı vs kutlardım. anneannemin evinde toplanılırdı tum kardesler de hediyelesirdi, eve geldigimizde veya henüz cıkmadan önce komsularımız annemi ziyarete gelirdi, annem de ufak paketler yapmayı unutmazdı.
o yuzden atmosferi böyle birseye donusturmek de mumkun, anneniz ile beraber kutlamaktan kastım buydu.
ayrıca hediyeye de gerek yok samimi icten bir sekilde sanki mustakbel kv.niz degilmiş gibi karsılama sırasında tesadüfen rastlanılan bu günü kutlarcasına samimi bir cümle kurmak da mümkün.

size kazak ören birinden bahsediyoruz... sanırım ben sozlu olarak kutlar ama merasime cevirmezdim.

Bence alma. Ortada bişey yok daha. Ben bu güne kadar almadım. Kazak oruyormus. Orsun yollasin sonra teşekkür amacıyla bişey alır verirsin. Annene alıyorsan da onların yanında vermek zorunda değilsin

Daha kendi kafamda net bir şey düşünmedim aslında evet. Çünkü annem bu hafta şehir dışında olduğu için mecburen o haftaya alındı. Düşünmedik bile o tarihi bu tanışmayı konuşurken tamamen gereklilikti.
Geçen sene çiçeğini alıp geldi kutladı sevgilim ama üstünde durmadım çünkü onlar çok daha sık görüştüler daha samimiydiler ve dediğim gibi biz annemle yalnız yaşıyoruz ve bu büyük bir avantaj. Başka izleyen gözler yokken kutlamak daha kolay. Ondan biraz da ben bu yemeğin o güne gelmesini hiç umursamadım.
Ama kadın bana iyi niyetle davranırken de ona kaba davranmak istemiyorum.
Ama tanışma yemeğini annelere anneler günü yemeğine çevirmek de istemem sanki. Yada ben gergin bir insanım ve gözümde büyüyor sanırım bu durum.
Zaten akşam gelecekler yemeğe anneme kendi hediyesini kutlamasını baş başa yapacaktım her zamanki gibi sanırım bu konuyu detaylı düşünmeden önce.
Ama şimdi kafam çok karıştı. Ben hemen insanlarla samimi olabilen biri değilim. Zamana ihtiyacım oluyor. Kadıncağız bana sarılsa bile ben karşılık vermek için kendimi zorlarken birden bire kendimi aşıp bu da anneler günü hediyeniz demek sanki çok benlik bir hareket de değil. Ama dediğiniz de çok doğru kayınvalide adayı yada değil neticede iyi evlatlar yetiştirmiş bir anne belki de sıcak bir kutlamayı da hak ediyordur diyorum.
Aslında kafamı karıştıran annesi bana bu kadar iyi ve sıcakken mutlu etmek de güzel olurdu olmasına. Anneme ve onun annesine ufak bir hediye versek ikimizin ortak hediyesi gibi olsa diyeceğim ama bu iyi olur mu onu düşünüyorum ben. Yani gelme nedenleri tanışmak ve bunu başka bir günün kutlamasına çevirmek doğru mu? Ve aşırı samimi bir görüntü olup fazla mı samimi bir hareket olur. Birden bire de samimiyete mi döksem bilemiyorum.
Bunu anneme sorsam hediye al o zaman der biliyorum. Ama ben kendi içimde buna karar veremiyorum.
Kafam net değil dediğiniz gibi aslında

Tanisma gununun anneler gunuyle bir ilgisi yok bence. Anneler gunu de pek oyle cok onemli bir gun degil benim icin, siradan bir gun. Her annenin kosup gununu kutlamiyorum yani. Gerek yok. Anneler gununu unutup sadece tanismaya odaklanabilirsin. Evinizde guzel agirlarsin, nezaket gosterirsin olur biter. Belki lafta da kutlayabilirsin. Ille hediyeyle kutlanacak bir sey de yok zaten.

Alti ustu tanisiliyor nisanli degilsiniz evli degilsiniz.cok sacma anneler gunu adi ustunde kv aday adayi su an belli bisey yok.ben 10yillik evliyim ben almiyorum mesela arayip kutlamamda.bana annelikmi yaptiki hic gerek yok.arada esimin hatrina biseyler gonderiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…