Çok teşekkürler uzun uzun ve mantıklı yorumun için. Benim takıldığım yerlere takılmışsınız sizde.
Ben çok sıcakkanlı değilim aslında sorun burada başlıyor. Kadıncağız fazla sıcakkanlı bende o kazak olayını duyduğumda şok oldum açıkçası bende örmezdim. Sevgilime bile öyle kazak örmüş insan değilim annesinin bana örmesi de ondan şok edici geldi.
Sevgilimde benim gibi çekingen bu konularda. O iki yıldır annemi bilir çok da sık gördü ondan gelip kutlaması normal geliyor geçen sene. Neticede evde iki kişiyiz biz annemle. Kardeş yok baba yok çekinceği biri de yok. Şartlar böyle olmasa o da benim gibi hediye falan veremezdi eminim.
O ortamda o kalabalıkta bende hediye veremem o da veremez gibi geliyor ondan çok konuşup gündeme de almak istemiyorum ondan. Şu durumda zaten kasılıyorum bir de o hadi alalım dese hepten gerim gerim gerileceğim ben biliyorum. E o da en az benim kadar utanacak sıkılacak gerilecek. O gün zaten kendinden gerilimli bir de kibarlık edelim derken iyice gerilmek istemiyorum ondan.
En iyisi o gün anneler günü olduğunu unutmak sanırım yaa
simdi benim durumum daha farklı... mesafeli biri olmam, herhangi bir kutlama yapmadım ancak yapacak olsam dahi en samimi durumlarda dahi sevgilim yanındayken x de kutluyor anne demesi ile sınırlandıracak olmamın yanı sıra daha simdiden istenmeyen gelinim diyeyim.
o yuzden kutlanılmasa ayıp olur mu, olursa nasıl gonul alınır... cok tahmin yurutemiyorum.
ama iyi ilişkiler kurmus olsaydım bir kadın olarak, anne olarak kutlayabilirdim.
ornegin yolda cocuguyla yuruyen komsumu bile o gun gordugumde selamlasmaktan oteye gitmeyen ilişkime ragmen şen şakrak bir sekilde anneler gününü kutluyorum.
cunku karsımdaki insanların deger verdigini bildigim icin kutluyorum, gercekten cok mutlu olduklarını goruyorum dolayısıyla ben de mutlu oluyorum.
önce kendiniz karar verin, tümüyle unutmus taklidi mi yapacaksınız yoksa kutlayacak mısınız?
sevgiliniz ikimiz de kutlamayalım demis ama vakit yaklasmısken bunu tekrar teyit edin bence,
onlar anne ogul sizi kutlayınca o sıra şaşkın bakıslar icinde kalabilirsiniz...
eger kutlayacaksanız evinize gelen misafire hediye verir gibi de sunabilirsiniz,
yani "annecim, günün kutlu olsun" samimiyetinde olmanıza gerek yok.
mesela anneler gününde teyzemleri, komsularımızı vs kutlardım. anneannemin evinde toplanılırdı tum kardesler de hediyelesirdi, eve geldigimizde veya henüz cıkmadan önce komsularımız annemi ziyarete gelirdi, annem de ufak paketler yapmayı unutmazdı.
o yuzden atmosferi böyle birseye donusturmek de mumkun, anneniz ile beraber kutlamaktan kastım buydu.
ayrıca hediyeye de gerek yok samimi icten bir sekilde sanki mustakbel kv.niz degilmiş gibi karsılama sırasında tesadüfen rastlanılan bu günü kutlarcasına samimi bir cümle kurmak da mümkün.
size kazak ören birinden bahsediyoruz... sanırım ben sozlu olarak kutlar ama merasime cevirmezdim.