Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

@yolcukardelen,
adam eşinizi, abisini, eltinizi, sizi, yeğenleri ve dahi tüm aileyi tanıyor, bugünden yarın atacağınız adımı tahmin etmesi zor değil, adam mucizevi veya elinde güçleri olan bir tip değil, bugün ben eşinizi karşıma alsam tüm hayatını da biliyorsam evde yaşananları bana da anlatır döker, eğer ben etkim altına alacaksam git eşine şunu yapmasını söyle, yapmayacak biliyorum çünkü senin eşin seni anlamıyor, anlasa yanında olur ama merak etme zamanla itaat etmesini öğrenecek, sen o evin direğisin, sen ne dersen o olur, kadın kısmı da ne oluyor ki, herşeyi bana bırak derim eşinizde paşa paşa benim dediklerimi yapar, sonra da abla aynı dediğin gibi oldu der, durum çok basit aslında ama çözüm zor zira dedim ya eşiniz bağımlı, siz o adamı yerden yere vursanız ters tepki yapacak, zira abisinin eşi adama inanıyor, yeğenleri adama inanıyor, o zaman doğru olan adam, siz yanlışsınız, ya ehlileşeceksiniz ya da yollarından çekileceksiniz, denklem aynen bu.

Oturup bir karar vermelisiniz, eşinizi ne zaman düzeleceği meçhul bu haliyle kabul mü edeceksiniz yoksa ne düşünürlerse düşünsünler deyip gidecek misiniz?

Çünkü o adam gerçekten çok fena yerden yakalamış eşinizi, eşiniz şu anda iyilik meleğinin eliyle yeğenlerine sahip çıktığını düşünüyor, siz şu an özünde sahtekar çakma bir melekle savaş halindesiniz.

Anlamadığım şey şu bizlerin burda okudukça hopladı yüreğimiz. Eşiniz annesi babası vs. nasıl göz yumuyorlar olanlara. Göz göre eşiniz,yeğenleriniz elden gidiyor.

Eltinizde etki altında mı acaba diye düşündüm. Kaynınızda bi süre yakın olup sonra araları açılmış tekrar barışmış ama eskisi gibi olmamış. Eğer yaşasaydı eşinizle o adamın ilişkisine izin vermezdi demişsiniz ama ölüm zamanıda manidar tövbe tövbe.

Bence önce eşiniz,eltiniz haricinde diğer aile üyeleriyle oturup ciddi ciddi konuşun. En küçük detayları bile anlatın ki işin ciddiyetini kavrasınlar.Birlikte yol alın.
Allah yardımcınız olsun.
Ben eltimin etki altından ziyade kızlara bu dönemde tutunacak dal olduğu için ses çukarmadığını düşünüyorum.siğer aile üyeleri de sinmiş durumda. Misal: bi ay önce çocuklar hastaydı, görümcem destek olmak için gelmek istedi ben de gel dedim.neymiş efendim eşimi değil de beni aradığı için onu ezmiş yok saymış, hadlerini bilmeleri gerekirmiş vs azarladı annesini ve ablalarını.sonra telefonda o adama anlattı yaptıklarını. O adam eski AA(eşimin ismi bu olsun şimdilik) yok tabi artık dedi. Eşimde evet güzel eski AA yok da nasıl olacak o iş dedi.adamın söylediklerini duyamadım çünkü cihazım sadece ortamdaki sesi kaydediyor telefon dinlemesi yapamadım Mune Mune (seni de her şeye etiketliyorum ama böyle bir olaya şahit oldum deyince her ayrıntıyı gör istiyorum)
Bence de elti kesinlikle birşeyler biliyor, o adamı sorduğunuz zaman iyi birisi demek yerine zamanında onun yüzünden yaşadığı sorunları anlatabilirdi, eşiyle arasında sıkıntı olmuş bu adam sonuçta, bundan bahsedip sizi uyarabilirdi ama iyi birisi diye geçiştirdi? Kaynınızda bu adamın bi hatasını gördü ki bir ara konuşmayı kesmiş zaten ve eşinizin o adamla görüşmesini istememiş resmen sırlarla dolu
Eltim çok ketumdur, peygamber gibidir ama kendi çıkarını da gözetir her zaman aklıyla haraket eder benim gibi duygularıyla değil.misal onun yerinde ben olsam bırak telefonla aramayı barıştırmadan evden çıkmazdım
@yolcukardelen ben o adamı çözdüm de işte adamı çözmekle olmuyor, eşinizi size çekmek lazım, adam bildiğiniz üçkağıtçı, eşinizi maddi manevi yolmanın yolunu bulmuş, ben 2 dakikada harcarım bu adamı ama işte sorun adam değil eşiniz, eşinize yoğunlaşın, sizi zamanla yola getireceğini itaatkar eş yapacağını düşünüyor, yapamadığı sürece hırçınlaşacak, karşı çıktığınız müddetçe davranışları sertleşecek bunu söyleyeyim size, bana kalsa ben terk etmiştim ne halin varsa gör diye, aklı başına gelirse ne ala, gelmezse kendi bilir.
Terk etmeye ederim, babama da açtım durumu gelip alırım dedi ama bunu da kullanır mı o adam:KK43:
Nasıl harcardın?:)
Adamın kadın düşmanı olduğunu söylediniz ama bu ne kadar inandırıcı ben onu bile sorgulamaya başladım şu an..
Yazın ben gidip atarlanınca arkamdan ben kadın düşmanıyım ama anne düşmanı değilim demiş. Eşim de ağzını yaya yaya söylüyordu.
@yolcukardelen ben evi terketme derim daha kötü olabilir. Erkek kardeşin kaynın vs biri araştırsın adamı başkaları var mı böyle görüştüğü ne işle meşgul bilgi edin. Bu bişeyden mutlaka faydalanıyo çeşmesini öğrenirsen kesersin o da kendi gider. Ama eşin kesinlikle yardım almalı bu adamdan kurtulmadan bunu da kabul etmez.
Adam boş gezenin boş kalfası, yaptığı hiçbir şey yok.biz farklı ilçedeyiz, eşime haber taşıyor sürekli.misal şeyimin bi yakını vefat etmiş, Eltim başka şehre yola çıkıyor.bu adam arayıp haber ediyor böyle böyle diye. O adam da yeğenlerden öğreniyor
Belki de öyle inanmanızı istedi. Sizi de etkisi altına almış olmasın:KK33:
ay kendimden nefret ederim böyle bi ihtimalde dahi

@yolcukardelen,
adam eşinizi, abisini, eltinizi, sizi, yeğenleri ve dahi tüm aileyi tanıyor, bugünden yarın atacağınız adımı tahmin etmesi zor değil, adam mucizevi veya elinde güçleri olan bir tip değil, bugün ben eşinizi karşıma alsam tüm hayatını da biliyorsam evde yaşananları bana da anlatır döker, eğer ben etkim altına alacaksam git eşine şunu yapmasını söyle, yapmayacak biliyorum çünkü senin eşin seni anlamıyor, anlasa yanında olur ama merak etme zamanla itaat etmesini öğrenecek, sen o evin direğisin, sen ne dersen o olur, kadın kısmı da ne oluyor ki, herşeyi bana bırak derim eşinizde paşa paşa benim dediklerimi yapar, sonra da abla aynı dediğin gibi oldu der, durum çok basit aslında ama çözüm zor zira dedim ya eşiniz bağımlı, siz o adamı yerden yere vursanız ters tepki yapacak, zira abisinin eşi adama inanıyor, yeğenleri adama inanıyor, o zaman doğru olan adam, siz yanlışsınız, ya ehlileşeceksiniz ya da yollarından çekileceksiniz, denklem aynen bu.

Oturup bir karar vermelisiniz, eşinizi ne zaman düzeleceği meçhul bu haliyle kabul mü edeceksiniz yoksa ne düşünürlerse düşünsünler deyip gidecek misiniz?

Çünkü o adam gerçekten çok fena yerden yakalamış eşinizi, eşiniz şu anda iyilik meleğinin eliyle yeğenlerine sahip çıktığını düşünüyor, siz şu an özünde sahtekar çakma bir melekle savaş halindesiniz.
Fakat ehlilleşirse bu seferde şöyle bir düşünceye kapılmaz mı? Onun dedikleri sayesinde ehlilleşti demek ki onun söyledikleri doğru

tövbeler olsun da ya bu adamla eşinizin başka türlü bir ilişkisi var ya da bir şekilde hassas anında beynini yıkayarak tarikatımsı bir şeye soktu bağladı.

@yolcukardelen,

Evet denklem kesinlikle bu:KK43: son bir şans olarak sözünü dinleyeceği bir aile büyüğüyle mi görüştürmeliyim psikiyatristle mi(tabi kabul ederse.kabul etmiyorum bereye gidersen git de diyebilir düşük de olsa tamam gitme gel gidelim pskiyatriste de diyebilir)

Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim ama başıma aprı girdi, uyumam gerek:KK43: keşke konuyu daha önce açsaymışım.taa lohusayken düşünmüştüm oysaki:KK43:
Cümleten hayırlı geceler❤️

Eşiniz o adam ve çocuklarla o adamın evinde mi kalacaktı hava soğuk olmasaydı?Bu kısmı tam anlayamadım.

Fakat ehlilleşirse bu seferde şöyle bir düşünceye kapılmaz mı? Onun dedikleri sayesinde ehlilleşti demek ki onun söyledikleri doğru

Yok ben ehlileşmesi için demedim, adamın gittiği yol bu, konu sahibesinin eşine verdiği akıl bu yönde ya sana itaat eder ya da hayatından çıkar gider, senden önemli mi sinyali veriyor, eğer konu sahibesi eşinin her dediğini yapan biri olursa adamın işi daha kolay, bu adam işsiz güçsüz parasız pulsuz bir adam, birini dolandırmak ve kullanmak istiyorsanız güvenini kazanırsınız, her istediğinizi yaptırır kıvama getirirsiniz, sonra artık ne vurgunu vurmak istiyorsanız da vurursunuz, dolandırıp kandıracağınız kişinin trilyoner olması gerekmez, sizi geçindirecek parayı sağlasa yeter.

Evet denklem kesinlikle bu:KK43: son bir şans olarak sözünü dinleyeceği bir aile büyüğüyle mi görüştürmeliyim psikiyatristle mi(tabi kabul ederse.kabul etmiyorum bereye gidersen git de diyebilir düşük de olsa tamam gitme gel gidelim pskiyatriste de diyebilir)

Aile büyükleri adam aleyhine konuşursa işe yaramaz, 2 dakikada harcardım dedim ya, karşı atağa geçerdim, sizin önünüzde 2 yol var, ya eşinizle yolları ayıracaksınız veya duygusallığı bırakıp o adamdan daha kurnazca oynayacaksınız, oyun adamın oyunu ama kurallar size ait olmalı.
Eşinizin size karşı zaafı nedir mesela? Ne yapınca size hayır diyemez, diyemiyor ?

Eğer çevrenizde varsa bilgili bi kişiden casus program mı kurdursanız acaba eşinizin telefonuna. O adamında söylediklerini duymuş olursunuz en azından. Ne bileyim belki size faydası olacak bişey yakalarsanız ya da ne anlatıyorda bu kadar etki altında bırakıyor onu çözersiniz.

Bide eşinizi terk etsenizde,huyuna suyuna da gitseniz adam haklı çıkmış oluyor her halükarda:KK53:

Kötü bir ifade şekli olacak ama eşinizi zayıf noktasından yakalasanız sizin etkinize girer mi acaba yine :KK64:

Tabi daha sonra yine bi başka sorun yaşamamak içinde psikolağa gidersiniz karakter gelişimi için

Eğer çevrenizde varsa bilgili bi kişiden casus program mı kurdursanız acaba eşinizin telefonuna. O adamında söylediklerini duymuş olursunuz en azından. Ne bileyim belki size faydası olacak bişey yakalarsanız ya da ne anlatıyorda bu kadar etki altında bırakıyor onu çözersiniz.

Bide eşinizi terk etsenizde,huyuna suyuna da gitseniz adam haklı çıkmış oluyor her halükarda:KK53:

Kötü bir ifade şekli olacak ama eşinizi zayıf noktasından yakalasanız sizin etkinize girer mi acaba yine :KK64:

Tabi daha sonra yine bi başka sorun yaşamamak içinde psikolağa gidersiniz karakter gelişimi için
ya düşünmedim değil.telefonunun şifresi var ama eter vb gibi bi şeyle bayıltıp parmağını okutturup yüklemeyi düşündüm ama kendime yakıştıramıyorum bunu:KK43: yoksa o adam ne söylüyor da bu kadar kendine bağlıyor. Neşelenen adamla konuşmaya gittiğimde yazın şunu dedi: o keki yapmamakla sen kaybediyorsun.ben isterim sen yaparsan hayrın olur amayapmazsan ben kek kaybederim ama sen hayrı sevabı kaybedersin @mune(düş yakamdan diyeceksin en sonunda☺️)

Yok ben ehlileşmesi için demedim, adamın gittiği yol bu, konu sahibesinin eşine verdiği akıl bu yönde ya sana itaat eder ya da hayatından çıkar gider, senden önemli mi sinyali veriyor, eğer konu sahibesi eşinin her dediğini yapan biri olursa adamın işi daha kolay, bu adam işsiz güçsüz parasız pulsuz bir adam, birini dolandırmak ve kullanmak istiyorsanız güvenini kazanırsınız, her istediğinizi yaptırır kıvama getirirsiniz, sonra artık ne vurgunu vurmak istiyorsanız da vurursunuz, dolandırıp kandıracağınız kişinin trilyoner olması gerekmez, sizi geçindirecek parayı sağlasa yeter.

Aile büyükleri adam aleyhine konuşursa işe yaramaz, 2 dakikada harcardım dedim ya, karşı atağa geçerdim, sizin önünüzde 2 yol var, ya eşinizle yolları ayıracaksınız veya duygusallığı bırakıp o adamdan daha kurnazca oynayacaksınız, oyun adamın oyunu ama kurallar size ait olmalı.
Eşinizin size karşı zaafı nedir mesela? Ne yapınca size hayır diyemez, diyemiyor ?
Abartıyor muyum bilmiyorum ama aklıma şimdi geldi. Boşanmamız durumunda bile sen ne kadar mübarek bi insansın yetime bakmak için yuvanı bile yıktın diyebilir.
Mücadeleciyimdir aynı zamanda zeki(hazır forumu bu saatte boş bulmuşken az kendimi öveyim☺️☺️) ama bu duygusallığım varken olmuyor.karar alıyorum mesela konuma diye ama kararıma uymuyorum:KK43:
Artık bana hayır diyemesiği bi şey kalmadı:KK43: belki çocuklar olabilir, bu sayılır mı☺️

Çok çok üzüldüm ve dehşete düştüm
Bir öğretmen arkadaşın sürekli borcu vardı karı koca öğretmendiler
Bende şaşırıyordum iki maaşlı evde nasıl bu kadar borç olur diye
Meğerse kadın olan böyle bir kadının şeyhlik müritlik kumpasına düşmüş
Gitmiş bir ton senet imzalayıp ev tapusunu elalemin kadı ına vermiş
Dünya kadar borçla kalakalmışlar
Adam borçtan boşayamıyordu bile kadını
Tüm sorun eşinizin zayıf karakterliliğinden malesef daha bu verdiğim örnek sizin için en iyi seçenek
18 yaşında kız yeğenler size kek yap bilmem ne demesi :KK57:

Palu ailesi kim?

damatları tarafından, cindi, periydi, buyuydu diye korkuları ile istismar edilen, zeka seviyesi cay kaşığı ile ayni olan bir aile.
aile içinde adam öldürme, tecavuz, çocuğa tecavuz, hırsızlık ne ararsan var.
ve her şey ayyuka çıkarken ailenin hala damada tapması var... ondan hep iyilik gördüklerini söylemesi vs :) garip valla ailenin korkularından beslenmiş bu adam. iğrenç ötesi şeyler yapabilmiş bu sayede.

konu sahibinin kocasını da zayıf noktasından yakalamış adam, adam ne derse o.
böyle bir akıl tutulması, birine teslim olma nasıl bir karakter zaafiyeti anlamak mümkün değil..

bu arada,
gittiğine çok sevindim mila :) yeni hayatında mutluluklar.

ya düşünmedim değil.telefonunun şifresi var ama eter vb gibi bi şeyle bayıltıp parmağını okutturup yüklemeyi düşündüm ama kendime yakıştıramıyorum bunu:KK43: yoksa o adam ne söylüyor da bu kadar kendine bağlıyor. Neşelenen adamla konuşmaya gittiğimde yazın şunu dedi: o keki yapmamakla sen kaybediyorsun.ben isterim sen yaparsan hayrın olur amayapmazsan ben kek kaybederim ama sen hayrı sevabı kaybedersin @mune(düş yakamdan diyeceksin en sonunda☺️)

eşinizi herhangi bir ilaçla bayıltmaya/uyutmaya kalkmayın lütfen. kendinize yakıştırmanızdan ziyade, alerjisi vardır, dozunu ayarlayamazsınız bir şey olur, hayat boyu çekersiniz cezasını.
böyle riskler almayın.
bence kekle de sizi bağlamaya çalışıyor.
siz keki yapacaksınız, kocanız size iyi davranacak ve bu adam sayesinde olacak.
yada daha çarpık düşüncesi olan bir adamsa, o keki size yaptırıp kocanızı sizin ona yaranmaya çalıştığınıza, yaklaşmaya çalıştığınıza falan ikna edecek.
zıkkım yapın, onu yesin.

kocanız için çabalamanızı anlıyorum ama ben hala ilk söylediğimin arkasındayım. uğruna ömrünüzü harcamayın.
bu adam değişmez.
yada karşıdaki adamın insafa gelip kocanızın yakasını bırakmasına dua edin...

X