Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

Evet şeyhlik kısmı yanlış anlaşılınca tekrar not düştüm ben de☺️
Sorunun tespiti doğru ama peki çözümü ne olmalı sevgili Mune Mune

Böyle olursa çok üzülürüm, kendimi de çok suçlarım nasıl bu adama bıraktım meydanı diye
Sorunun çözümü psikolojik yardım ama eşiniz yanaşmayacaktır, eşinizin takıldığı o adamda etkisi altına alabilmek için alengirli numaralar yok sizin düşündüğünüz gibi, 2 büyük sorun var, en büyük sorun eşinizin kendine ait bir düşünce yapısı olmaması yani kısaca karakter problemi, diğeri abisine olan bağı nedeniyle yas dönemi uzun sürmüş, o arada bu adamda güzelce sızmış aranıza, abisinin ölümüyle yıkılan ve abi eksikliği duyan eşinizi kullanmaya başlamış, sizin annesinin, ölen abisinin eşinin dahi resti işe yaramayacaktır, rest çekmeniz sizi sonuca götürmez maalesef.

Peki birşey soracağım abisi bu adamı sever miydi?

Acayip tuhaf bir konu.
Seyhi bile olsa insan saatlerce geceyarisina kadar konusmaz telde.

Sanki dakika dakika talimat veriyor gibi ama neden?

Ciddi bir beyin yikama/örgüt vs olabilir isin icinde

Esinizin para harcamasina dikkat edin
Adama para da verir.

Kredi cekmesin
Mal satmasin

Sastim kaldim gece gece
Ne guzel uyuycaktim ya nerden girdim bu konuya?
Bende öyleyim ya. Oğlum uyanana kadar uyumam lazım ama uyuyamıyorum.

Dini boyuta girmek istemiyorum ama adam inanctan vurup somuruyor kullaniyor olabilir kendisi yada herhangi bir hocA kilikli... esin gibi insanlar boyle dini kullanan pisliklerin her dedigini dogru kabul eder.. ve ne isterse yaparlar.. beyin yikiyorlar cunku... aman cocujlara dikkat... benim aklimdan gecen bu oldu... adamin yanina gidecekleri birgun takip et.. burda eskiden bir hica sozde gozaltuna alindi... milleti bademliyor diye
Ay evet hatırladım o olayı badeci diye kadın erkek herkeste isteyerek yaptık onun suçu yok demişti :skandal:
Başta bende öyle düşündüm ama bu olay daha çok eltininde işin içinde olduğu bi durum gibi zira hiçbir kadın heleki eşi yeni vefat etmiş olan 18 yaşında kızının babası yaşında bi bağı olmayan adamın omzunda fotolar koymasına müsade etmez artı böyle bir ortama yollamaz :KK12:

Siz,hertürlü arada kalmış..Kıskanç,fesat,geçimsiz ilan edilmiş görünüyorsunuz.Şu durumda,eğer boşanmayı ciddi anlamda düşünmüyorsanız eşinizin suyuna gideceksiniz.Evi terk etmek işe yarayabilir ama,tersi bir sonucuda göze almış olmanız gerekiyor bu durumda.Siz kendiniz için psikolojik destek almaya devam edin.Onun göstereceği yolda belki eşinizle ilişkinizde doğru adımlar atabilirsiniz.Vereceğiniz karar ne olursa olsun.Doğru adımlarla ilerlemeniz lazım.Evliliğin bitmesine kadar bu işin gitmesi çok üzücü olur..Eşinizle olan ilişkinizde sizinde hatalı olduğunuz noktalar varsa onlarada çözüm getirmelisiniz.Keşke eşiniz ikna olsada beraber bir ilişki terapistine gitseniz daha iyi olur.

Adamın sözü zaten ortaya dökmüş amacını. Yaşam tarzı bile aileye uygun değil. Bir şekilde fayda sağlıyor bunun için eşini kullanıyor. İşin garibi eşin nasıl ayılamıyor onu anlayamadım çok çetrefilli bi sorun gerçekten.

Kendine gelmesi için bir şey lazım ama bu eleştiriyle olmaz gözü gönlü kör olmuş resmen. Bi büyük yok mu sözünü dinletecek aileden? Kızlara da çok üzüldüm çok zaman geçiriyorlarsa adam tarafından istismar ediliyo olabilirler.

Böyle olursa çok üzülürüm, kendimi de çok suçlarım nasıl bu adama bıraktım meydanı diye
O yuzden iyi dusunun dedim :) ama soyle de bir sey var adam kendi cikarlari konusunda yanasiyorsa elbette bir yerde patlak verecektir mesela babamin kuzeni dedigim adam abime de yanasti abimde bir iki dedigi seyleri yapti derkeeen abimin isine gelmeyecek bir sey istedi diye abim suan araya mesafe koydu cok gorusmuyor.[/QUOTE]
Çok uyanık, işine gelmeyecek bi şey istemez
Dini boyuta girmek istemiyorum ama adam inanctan vurup somuruyor kullaniyor olabilir kendisi yada herhangi bir hocA kilikli... esin gibi insanlar boyle dini kullanan pisliklerin her dedigini dogru kabul eder.. ve ne isterse yaparlar.. beyin yikiyorlar cunku... aman cocujlara dikkat... benim aklimdan gecen bu oldu... adamin yanina gidecekleri birgun takip et.. burda eskiden bir hica sozde gozaltuna alindi... milleti bademliyor diye
Evet şimdi din adına konuşan herkesi de eleştirir hale geldi
Aptal yerine konulduğunu düsünursen kırilirsin tabii onun icin boyle düsunmeyip eşim etki altinda, yanlis yapiyor ama farkinda degil dersen tahammul etmen biraz daha kolaylasabilir.

Uzman derken hani bi psikolog aklima geldi danismak icin bu durumu anlatabilirdin ama psikologa da gitmistin. Bu konuyu anlatmis miydin?
Ah ah sırf böyle düşünüp kaç gece yanına gittim( oğlum üstünü çok açıyor diye onunla çocuk odası da yatmaya başlamıştı) barışmadan uyumayacağım dedim, tatlıya bağlayıp uyudum ama daha ne kadar sürecek bu:KK43:
Yaz sürecindeydi gittiğim ve o vakitler böyle gece konuşmaları yoktu.okul açılıp eve geçince başladı

Ay evet hatırladım o olayı badeci diye kadın erkek herkeste isteyerek yaptık onun suçu yok demişti :skandal:
Başta bende öyle düşündüm ama bu olay daha çok eltininde işin içinde olduğu bi durum gibi zira hiçbir kadın heleki eşi yeni vefat etmiş olan 18 yaşında kızının babası yaşında bi bağı olmayan adamın omzunda fotolar koymasına müsade etmez artı böyle bir ortama yollamaz :KK12:
Iste boylyse durum gayete izin verir elti gonderir de cunku zamanla herkesten daha cok guveniyor insanlar bunlara ne derlerse yapiyorlar... cunku zayif yerinden vuruyo bu tupler

şok içindeyim aynen benim de aklıma Tuncer geldi Müge Anlı'dan.
nasıl sızmış sinsi ya.
çok sinirlendim burdan bile.

aklıma çözüm gelmiyor psikolog vs ile çözülecek gibi durmuyor adam manipülasyoncu pisliğin teki gibi. yerinizde olsam evi terkederdim hiç suçlamadan birşey demeden dava vs de açmadan. yokluğunuzu görsün yaşasın,umursamadığınızı hayata devam edebildiğinizi görürse belki kusur bulacağı kişinin yuvasını yıkan kişi olduğunu anlar.

O yuzden iyi dusunun dedim :) ama soyle de bir sey var adam kendi cikarlari konusunda yanasiyorsa elbette bir yerde patlak verecektir mesela babamin kuzeni dedigim adam abime de yanasti abimde bir iki dedigi seyleri yapti derkeeen abimin isine gelmeyecek bir sey istedi diye abim suan araya mesafe koydu cok gorusmuyor.

Ah ah sırf böyle düşünüp kaç gece yanına gittim( oğlum üstünü çok açıyor diye onunla çocuk odası da yatmaya başlamıştı) barışmadan uyumayacağım dedim, tatlıya bağlayıp uyudum ama daha ne kadar sürecek bu:KK43:
Yaz sürecindeydi gittiğim ve o vakitler böyle gece konuşmaları yoktu.okul açılıp eve geçince başladı[/QUOTE]
Aman dikkat et hele evladina daha cok dikkat et... arkanda da gozun olsun ozellikle evladin icin... inanci zayif insanlar bu tiplere cabuk kaniyor.. ve her dediklerini yapiyorlar

Allah aşkına anneniz,babanız,abiniz,kayinvalideniz,kayinbabaniz artık büyük kim varsa hatta eltinde dahil herkesi eve topla eşini hepsinin yanında al karşına yik o evi başına diğerleri de seninle birlikte üstüne gitsin kocanın, ne münasebet huyuna gideceksiniz canım o sizin huyunuza gitsin bu saatten sonra hatta o adamida getirtirim ben olsam eve herkes herşeyi bilsin anlatırdım olanı biteni kıyameti koparırdim.hatta ileri gider adama da eşime de bıçak çeker üstlerine bile yürürdüm şahsen ki cinnet geçirdiğinizi falan zannedip belki korkarlar adamda işin ciddiyetini anlayıp eşinizden uzak durur.ay ben bunaldım yemin ederim sanki 6 aydır olanı biteni ben yasiyormusum gibi.cekilmez inanın madem psikoloğu falan kabul etmez böyle yöntemler deneyin derim

Son düzenleme:
Sorunun çözümü psikolojik yardım ama eşiniz yanaşmayacaktır, eşinizin takıldığı o adamda etkisi altına alabilmek için alengirli numaralar yok sizin düşündüğünüz gibi, 2 büyük sorun var, en büyük sorun eşinizin kendine ait bir düşünce yapısı olmaması yani kısaca karakter problemi, diğeri abisine olan bağı nedeniyle yas dönemi uzun sürmüş, o arada bu adamda güzelce sızmış aranıza, abisinin ölümüyle yıkılan ve abi eksikliği duyan eşinizi kullanmaya başlamış, sizin annesinin, ölen abisinin eşinin dahi resti işe yaramayacaktır, rest çekmeniz sizi sonuca götürmez maalesef.

Peki birşey soracağım abisi bu adamı sever miydi?
O zaman boşanma kararımdan vazgeçmemi istiyorsan paikoloğa gidelim mi demeliyim?
Abisi ile adamın arası bi ara açılmış.uzun zaman konuşmamışlar.sonra eskisi gibi olmasa da barışmışlar. Abisi bu adamla görüşmesini istemezmiş eşimin ve bunu kendisi söylüyor eşime. Tabi kılıfını da uydurarak.Eşim benimle paylaşmadı ama abisiyle küslüğü mevzusunda da bu adamın anlattıklarına hak veriyor.
Aklıma gelmişken şunu da ekliyeyim: abisine çok düşkündü eşim ama vafatından önce bi kaç kez eleştirdi abisini benimle konuşurken.Ben de “Ne oldu da bi adamın sözüyle abini eleştiriyorsun.Aile dışından biriyle paylaşmamalısın, nihayetinde abin “ dedim. O da bu adam için .... abi aile dışı olabilir ama abimin de bi insan olduğunu, hata yapabileceğini gösterdi bana dedi.
Yani bu adamla muhabbeti cenaze öncesi başladı ama bu raddeye gelmesi cenaze sonrası oldu

Adamın sözü zaten ortaya dökmüş amacını. Yaşam tarzı bile aileye uygun değil. Bir şekilde fayda sağlıyor bunun için eşini kullanıyor. İşin garibi eşin nasıl ayılamıyor onu anlayamadım çok çetrefilli bi sorun gerçekten.

Kendine gelmesi için bir şey lazım ama bu eleştiriyle olmaz gözü gönlü kör olmuş resmen. Bi büyük yok mu sözünü dinletecek aileden? Kızlara da çok üzüldüm çok zaman geçiriyorlarsa adam tarafından istismar ediliyo olabilirler.
Ayılmazlar maalesef, konu sahibesinin eşi gibi kişilerin zayıf ve hassas olduğu bir noktadan yakalayan biri yıllarca kullanır, farklı bir versiyonunu bir tanıdık yaşadı, adam başka bir adamın etkisine girip yıllarca eşi ve çocuklarına eziyet etti, burada marifet nereden yakalayacağınızı bilmekte, gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

yolcukardelenin eşinin zayıf noktası abisine düşkünlüğü, onu çok sevip ailedeki herkesten fazla değer vermesi ve ölümüyle yaşadığı yıkım, adamın elini güçlü kılansa abinin arkadaşı olması, ölen abinin yerine geçmiş, söz konusu abiniz size abilik yapan biriyse her istediğini yaparsınız.

Konu sahibesinin çözmesi gereken konu derin aslında, önce eşinin uzayan bu yas sürecini atlatması için yardım almasını sağlaması gerekiyor ki ikna edemez, diğer hususta eşini karakter olarak güçlendirmeye çalışmak, ki maalesef bu da pek mümkün olmayabilir, çünkü ne yazık ki belli bir yaştan sonra karakteriniz değişmiyor, iradeniz zayıfsa bugün bu adam, yarın başka birinin etkisine giriyorsunuz.

Kek yap kocan senin olsun cümleside,eşinizin sizinle olan iletişimi ile ilgili herşeyi bu adamla paylaştığını gosteriyor.Adam,varlığından ve eşinizle olan bağından rahatsızlık duyduğunuzun bilincinde.Herşeyi bilerek yapıyor.
Valla benim aklıma ; adamın konu sahibinde gözü olduğu bu yüzden de aralarını açmaya çalıştığı düşüncesi bile geldi

O zaman boşanma kararımdan vazgeçmemi istiyorsan paikoloğa gidelim mi demeliyim?
Abisi ile adamın arası bi ara açılmış.uzun zaman konuşmamışlar.sonra eskisi gibi olmasa da barışmışlar. Abisi bu adamla görüşmesini istemezmiş eşimin ve bunu kendisi söylüyor eşime. Tabi kılıfını da uydurarak.Eşim benimle paylaşmadı ama abisiyle küslüğü mevzusunda da bu adamın anlattıklarına hak veriyor.
Aklıma gelmişken şunu da ekliyeyim: abisine çok düşkündü eşim ama vafatından önce bi kaç kez eleştirdi abisini benimle konuşurken.Ben de “Ne oldu da bi adamın sözüyle abini eleştiriyorsun.Aile dışından biriyle paylaşmamalısın, nihayetinde abin “ dedim. O da bu adam için .... abi aile dışı olabilir ama abimin de bi insan olduğunu, hata yapabileceğini gösterdi bana dedi.
Yani bu adamla muhabbeti cenaze öncesi başladı ama bu raddeye gelmesi cenaze sonrası oldu
Bu durumda abisinin ölmesi adamın işine yaramış, abi yaşasaydı belki eşiniz zamanla adamın da hatalarını görebilecekti ama şimdi sadece adam ve adamın eşinize söyledikleri var, araya kimse giremiyor, bir şekilde o adamdan uzaklaşması şart, bunu nasıl başaracaksınız hiçbir fikrim yok ama yapmanız lazım çünkü eşinizin size ve ailesine davranışları daha da değişecektir, daha sert, daha anlayışsız, daha dikte edici tavırlara girebilir, böyle örnekleri gördüm çünkü, eşinden ve çocuklarından bile vazgeçecek hale geliyorlar, sadece inandıkları kişi ve o kişinin doğruları yönetiyor hayatlarını, adama göz dağı vermek de bir işe yaramaz kaybedecek birşeyi yok, düğüm de çözüm de eşinizde, bunu bir bağımlılık gibi düşünüp ele alın, bağımlı istemezse kurtaramazsınız.

Ayılmazlar maalesef, konu sahibesinin eşi gibi kişilerin zayıf ve hassas olduğu bir noktadan yakalayan biri yıllarca kullanır, farklı bir versiyonunu bir tanıdık yaşadı, adam başka bir adamın etkisine girip yıllarca eşi ve çocuklarına eziyet etti, burada marifet nereden yakalayacağınızı bilmekte, gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

yolcukardelenin eşinin zayıf noktası abisine düşkünlüğü, onu çok sevip ailedeki herkesten fazla değer vermesi ve ölümüyle yaşadığı yıkım, adamın elini güçlü kılansa abinin arkadaşı olması, ölen abinin yerine geçmiş, söz konusu abiniz size abilik yapan biriyse her istediğini yaparsınız.

Konu sahibesinin çözmesi gereken konu derin aslında, önce eşinin uzayan bu yas sürecini atlatması için yardım almasını sağlaması gerekiyor ki ikna edemez, diğer hususta eşini karakter olarak güçlendirmeye çalışmak, ki maalesef bu da pek mümkün olmayabilir, çünkü ne yazık ki belli bir yaştan sonra karakteriniz değişmiyor, iradeniz zayıfsa bugün bu adam, yarın başka birinin etkisine giriyorsunuz.

Çok kötü bi durum gerçekten. O zaman abi rolünü üstlenecek aklı başında birinin el atması uzaklaştırabilir adamdan.

Eş ilişkisini de bi kenara koymak lazım böyle durumlarda aklım şaştı resmen tv de görüyoruz uzak geliyo bu tür konular. Çocukları da ayrıca kollamak lazım korkunç bi tarafı var bu işin.

Ben bilmiyorum bu olayı, ne ola ki?
Siz,hertürlü arada kalmış..Kıskanç,fesat,geçimsiz ilan edilmiş görünüyorsunuz.Şu durumda,eğer boşanmayı ciddi anlamda düşünmüyorsanız eşinizin suyuna gideceksiniz.Evi terk etmek işe yarayabilir ama,tersi bir sonucuda göze almış olmanız gerekiyor bu durumda.Siz kendiniz için psikolojik destek almaya devam edin.Onun göstereceği yolda belki eşinizle ilişkinizde doğru adımlar atabilirsiniz.Vereceğiniz karar ne olursa olsun.Doğru adımlarla ilerlemeniz lazım.Evliliğin bitmesine kadar bu işin gitmesi çok üzücü olur..Eşinizle olan ilişkinizde sizinde hatalı olduğunuz noktalar varsa onlarada çözüm getirmelisiniz.Keşke eşiniz ikna olsada beraber bir ilişki terapistine gitseniz daha iyi olur.
Hatalı olduğum noktaları düzelttim sayılır lakin terapiste gitsek de ciddiye alacağını sanmıyorum

Ben de uyuyamadim merak içindeyim nasıl cozulcek die.
Kızlar hadi uyuyalım kalanını yarın çözelim☺️☺️Benim bebeler çoktan uyudu☺️☺️
Iste boylyse durum gayete izin verir elti gonderir de cunku zamanla herkesten daha cok guveniyor insanlar bunlara ne derlerse yapiyorlar... cunku zayif yerinden vuruyo bu tupler
O durum ne acep☺️
şok içindeyim aynen benim de aklıma Tuncer geldi Müge Anlı'dan.
nasıl sızmış sinsi ya.
çok sinirlendim burdan bile.

aklıma çözüm gelmiyor psikolog vs ile çözülecek gibi durmuyor adam manipülasyoncu pisliğin teki gibi. yerinizde olsam evi terkederdim hiç suçlamadan birşey demeden dava vs de açmadan. yokluğunuzu görsün yaşasın,umursamadığınızı hayata devam edebildiğinizi görürse belki kusur bulacağı kişinin yuvasını yıkan kişi olduğunu anlar.
Yazın büyük yeğenin sınavında yanında olmak için geldi.ben başka bi şehirde ailemin yanında kaldım, ilk gün telefonda bi şeyi bahane edip küstü bir hafta aramadı.kardeşimi babamı arayıp çocukları soruyordu.anlayacağın çok da umrunda olmaz, hatta adamın evi yakacağı düzgün değil diye dertleniyordu.ben gidersem adamı da alır gelir eve

Yaz sürecindeydi gittiğim ve o vakitler böyle gece konuşmaları yoktu.okul açılıp eve geçince başladı
Aman dikkat et hele evladina daha cok dikkat et... arkanda da gozun olsun ozellikle evladin icin... inanci zayif insanlar bu tiplere cabuk kaniyor.. ve her dediklerini yapiyorlar[/QUOTE]aslında eşimin inancı da zayıf değildir, görenler değişimini hemen fark ediyor zaten

Çok kötü bi durum gerçekten. O zaman abi rolünü üstlenecek aklı başında birinin el atması uzaklaştırabilir adamdan.

Eş ilişkisini de bi kenara koymak lazım böyle durumlarda aklım şaştı resmen tv de görüyoruz uzak geliyo bu tür konular. Çocukları da ayrıca kollamak lazım korkunç bi tarafı var bu işin.
Dediğim gibi bu tip adamların alengirli doğa üstü birşeyleri yok, birini seçerler, onun zayıf noktalarını bilmeleri yeter, dilleriyle konuşmalarıyla bir bakarsınız eksenine girmişsiniz, zaten seçtikleri kişiler iradesiz kişilerdir, herkesi etki etmez onların yaptıkları, aksine etki edemeyecekleri kişiler otomatikman düşman taraftır onlar için, avucuna aldığı kişiyi de düşmanına düşman ederler, büyük ihtimalle konu sahibesinin de anlattıklarından çıkarımım rahmetli abi, konu sahibesi, anne baba herkes düşman şu an.

Konu için örnek verdiğim tanıdığın etkisi altına girdiği adamda mesela o tanıdığa eşini ve çocuklarını dövmesini söylüyormuş, eş ve çocuklar itaatkar olmalıymış, çünkü evin reisi, yöneticisi erkekmiş.

Abisi bu adamla görüşmesini neden istemiyormuş acaba sebebini söyledimi eşiniz? Eşinizin abisi bu boyutta samimiydi acaba elti Bi şeyler biliyordur belki... Ancak bu adamın bir hatasını görürse kendine gelir eşiniz veya evde bir kaç gün siz ve çocuklar olmadan kalırsa kaybetme korkusu ile ne yapıyorum ben diyebilir.

X